ÇAMËRIA – Bashkimi i Shqiperise

Kategori: ÇAMËRIA

Fahri Dahri: ÇAMËRIA vijëmësisht është “Pellazgo-epiroto-shqiptare”.

E VËRTETA E LARGON ERRËSIRËN “Umbram fugat vetitas” Thesprotia me trashëgimtaren e saj Çamërinë, është me fillesë, popullsi Pellazge, e cila i ka ruajtur veçoritë dalluese me botën tjetër të lashtësisë deri në ditët tona. Hijet e zeza perandorake gjatë dymijëvjeçarit pas Krishtit, si dhe gam-gamet fqinjësore, sado që kanë errësuar historinë, mes ndërhyrjeve kirurgjikale […]

Ju flet zeri i Çamërisë, krytari i Republikës së Çamërisë Z. Festim Lato sot në Kongresin e Parë të Republikës së Çamërisë në Sarandë.

Kongresi i Republikës së Çamërisë që sot po mbajmë në Sarandë është shumë I rëndësishëm për popullin çamë dhe arvinitë, për Çamërinë dhe tërë Atdheun tonë! Nuk ka ngjarje të parëndësishme në histori, siç nuk ka gjethe të padobishme në një pemë e thonë çamët. Ndiqni VIDEON Gepostet von Shijak Televizion am Samstag, 14. Juli […]

Fjala e Ali Aliut, Kryeministër i Republikës së Çamërisë: Çamëria është tokë shqiptare, çamët dhe arvanitët kanë identitet shqiptar qe jetuan dhe jetojne ne Epirin Ilirik – Çamërinë.

Fjala e Ali Aliut, Kryeministër i Republikës së Çamërisë, sot në Kongresin e Parë të Republikës së Çamërisë në Sarandë. Pershendetje miq dhe diplomatë të Evropës! Pershëndetje çamë dhe arvanitë nga Çamëria! Pershëndetje Delegatë e Delegate të Kongresit të parë Kombëtar të Republikës së Çamërisë! Kongresi i Republikës së Çamërisë që sot po mbajmë në […]

Fahri Dahri: KUSH ËSHTË THESPROTIA OSE ÇAMËRIA?

KUSH ËSHTË THESPROTIA OSE ÇAMËRIA? (39°47’30-61”N-20°17’58.91”E) (38°59’20.05”E -21°02’34-88”E) Njeriu i parë që është shfaqur në rajonin e Thesprotisë daton në periudhën Mid Paleolithic (e mesme Paleolitike) (± 250.000 – 35.000 B.C.). Rreth viteve 2.000 para Krishtit (B.C.) në Thesproti, u vendosën në mënyrë paqësore, kolonët mikenianë ( ¹). Kolonët mikeanë hodhën themelet e para të […]

RECETA PA KOMB

Ky është titulli i librit me brendi të pazakontë botuar në Shqip dhe Anglisht këtë fillim viti. Autori: Saimir A. Lolja Titulli: RECETA PA KOMB Nëntitulli: Lufta e sllavo-komunistëve për “çlirim” ishte një luftim për ripushtim…prej marrëveshjes Entente Anglo-Sovjetike Shtëpia Botuese: Helga’s Secrets, Tiranë Kur: Shkurt 2018 Ku gjendet: Biblioteka Kombëtare, libraritë në Tiranë, Prishtinë, Elbasan, […]

Fahri Dahri: LETËR E HAPUR, Ditmir Bushatit, Ministër për Europën dhe Punët e Jashtëme TIRANË

LETËR E HAPUR,  1. Ditmir Bushati,  Ministër për Europën dhe Punët e Jashtëme  TIRANË  Ministër!  Përshëndetje dhe suksese në detyrën tuaj.  Janë plot 74 vite që banorët shqiptarë të rajonit të Çamërisë, nën veprimet masakruese që kreu shteti Grek, u dëbuan dhunshëm nga vendi i tyre autokton.  Janë plot 74 vite që pala greke nuk […]

Fahri Dahri: SUDETËT, ISTRIANËT, IZRAELITËT, ÇAMËT DHE MODELI PËR ZGJIDHJEN E “ÇËSHTJES ÇAME” (II)

Italia, Gjermania dhe Çekia arritën të gjenin gjuhën e përbashkët për zgjidhjen e çështjeve të dëbimeve masive të popullsive të tyre (viktima të Luftës së Dytë Botërore), deklaruan dhe pranuan vuajtjet e shkaktuara ndaj pakicave kombëtare. Politika greke ndaj çështjes çame ka mbetur e pandryshuar, ajo i mbetet një logoje të paharrueshme, sloganit “Çështja Çame […]

Fahri Dahri: SUDETËT, ISTRIANËT, IZRAELITËT, ÇAMËT DHE MODELI PËR ZGJIDHJEN E “ÇËSHTJES ÇAME” (I)

Luftërat Botërore të shekullit të kaluar, megjithëse kanë kaluar mbi 70 dhe 100 vjet, kanë lënë pasoja të rënda tek disa popuj mbi të cilët shkeli dhe kaloi thundra pushtuese. Në këtë trajtesë do njihemi shkurtimisht me këta popuj, dy prej të cilëve (istrianët dhe sudetët) ishin pjesë e popujve që shkaktuan luftërat dhe dy […]

THESPR0TI APO ÇAMËRI

Të vërtetat nuk kanë nevojë për demagogji, as për propagandë, ato vërtetohen me argumenta, me llogjikë. E vërteta dhemb vetëm një herë, kurse gënjeshtra dhemb përgjithmonë  sa herë e kujton. Përputhja e çështjeve me faktet dhe realitetin na shpie tek e vërteta. E vërteta është besim i njeriut, që bazohet mbi faktet e konstatuara, të vëzhguara, qofshin shoqërore, […]

PORTRET I KOHËS SË POETIT

Në Bulevardin e pashtruar të Roganës, anash rrugëve me ferra, kaça, thana, shtog, driza e kurumlia, u lind e u rrit poeti, Rrustem Geci. Libri “Dora e Atdheut” që po i jepet i plotësuar lexuesit tonë, është një përmbledhje dhe përzgjedhje e vet autorit. Ribotimi i librit me plotësime të reja,“Dora e Atdheut”, edhe për […]

FANTAZMA E SHËNJAVE

72 vite më parë, në vitin e dytë që ishte hapur shkolla jonë, mësuesi na mësonte, veç të tjerash edhe vjersha. Njëra prej tyre më ka mbetur në mendje, më ka shoqëruar gjatë gjithë jetës. Në ato kohë, nuk mund të them se kishte qetësi, sepse nuk kishte natë që të mos dëgjoje batare pushkësh […]

DY MËNYRAT E TË SHPREHURIT, MJETE MBROJTJEJE NGA POLITIKAT E BRENDSHME

DY MËNYRAT E TË SHPREHURIT  MJETE MBROJTJEJE NGA POLITIKAT E BRENDSHME   Gjatë këtyre dy-tre muajve, me rastin e angazhimit të dy qeverive të shteteve të Shqipërisë dhe të Greqisë, për të arritur marrëveshje për zgjidhjen e problemeve të trashëguara mes tyre, janë hedhur në tregun mediatik mendime të shumta.Shumica e mendimeve dhe komentevE janë të […]

Aktivitete Kombëtare: Republikës së Çamërisë edhe në Durrës, lëshon kushtrim: “Pa Kosovë e Çamërisë ska Shqipëri”

Populli shqiptar është trim, ai nuk ju përkul asnjë pushtuesi, me të gjitha format e mundeshme te rezistencës ende vepron e organizohet, për zgjidhjen e  përhershme të  ribashkimit të tokave shqiptare.  Republika e Çamërisë, ngriti zërin edhe në  “Perlen e Adriatikut” Durrës, ku brohoritja  “Pa Kosovë e Çamërisë ska Shqipëri” u dëgjua anë e mbanë trojeve shqiptare…Ndiqni  […]

Dy fazat e “Çështjes Çame” dhe e drejta për tu trajtuar dhe zgjidhur.

Takimi i dy ministrave të jashtëm të Shqipërisë dhe Greqisë, padyshim është një ngjarje e cila ndiqet me shumë interes nga të gjithë dhe me dëshirën që të arrihet një përfundim sa më i plotë, i qartë dhe i drejtë. Nisur nga leximi i shkrimit:“Takimi Bushati-Kotzias, Paskal Milo zbulon detaje nga negociatat”, botuar tek gazeta […]

Bashkimi i Shqipërisë © 2014 Bashkimi i Shqiperise
Show Buttons
Hide Buttons