Kategori: Aktualitete

KUSHTËZIMET PRESIONET E SHANTAZHET E BE-se , PËR INTEGRIME PAS VITEVE TË 90-TA

  ”SA NA KANE KUSHTUARE  NE TE KALUAREN,  DHE PO VAZHDOJNE TE NA KUSHTOJNE , KETO  KUSHTËZIMET PRESIONET SHANTAZHET , PËR INTEGRIME NË BE TE SHTETIT TONE SHQIPTARE -LONDINEZ NE KETO VITET E PAS-90-TAVE ” Rruga e Shqipërisë për integrime në BE për ne si shqiptarë, na është thënë, imponuar, bërë para faktit të kryer […]

Vështrim libri: Jetë Hasani figur kombëtare që shkëlqen si diamant

Vështrim libri Nga: Murtez Sylejmani Jetë Hasani figur kombëtare që shkëlqen si diamant Sa më shumë të copëtohet e thyhet diamanti aq më shumë shkëndija lëshon, i tillë ishte Jetë Hasani Autorët e librit “Komandant Jetë Hasani, heroi që i bashkoi armët me UÇK-në, dhe triumfoi në batalionin e II-të, Brigada 121”, Avdi Ibrahimi dhe […]

ZGJOHU SHQIPTAR!!!!

ZGJOHU SHQIPTAR!!!! 170 Shqiptarët e masakruar Si i masakroi policia greke 170 shqiptarët, nga vrasjet për kalim kufiri të paligjshëm deri te shkulja e zemrës së Ilia Karelit…Fakte dhe dëshmi rrënqethëse nga vrasjet që nuk përfshin vdekje në shkëmbime zjarri me policinë greke.., emigrantët shqiptarët janë ekzekutuar qetësisht dhe jo rastësisht, por me vrasje të […]

Brahim Ibish AVDYLI: Republika e Kosovës është një shtet i lirë, sovran, i pavarur, demokratik dhe pro-perëndimor….

Analizë: Me pasoja të rrezikshme të „marreveshjes Kosovë-Serbi“, në dritën aktuale të programit  dhe shkrimeve… Në këtë analizë tonën do ta shqyrtojmë programin e tejkaluar të “Lëvizjes për Bashkim”, nga aspekti gjeo-strategjik dhe historik; dhe disa shkrime të tjera; pikërisht theksimet e dëmshme të në aspektin historik dhe ekonomiko-social e politiko-aktual. Nuk ka dyshim se […]

DY FYTYRËSIA ËSHTË HIPOKRIZI!

Ç’farë është Hiopokrizia? Po konspiracioni ? Hipokrizia/shtirja është veprim, i një njeriu, institucioni apo shteti, i cili kërkon dënim, ose bën thirrje për të dënuar, diskredituar etj. një person, institucion apo shtet tjetër, kur realisht vetë ai person, institucion apo shtet është fajtor i veprimit për të cilin kërkohet për tu dënuar një tjetër. Hipokrizia […]

PERIUDHA E TË KAPËRCYELLIT NGA FJALA “DISA” NË FJALËN “SHUMICA”

PERIUDHA E TË KAPËRCYELLIT  NGA FJALA “DISA” NË FJALËN “SHUMICA”  Kjo trajtesë merr shkas nga dakortësimet, ose më qartë drejtëkuptimet, e profesorëve të nderuar, zotërinjtë Eshref Ymeri dhe Faruk Myrto, që me qnedrimet tona, ti përgjigjemi kërkesave të kohës në përshtatshmëri me stadin në të cilin, të paktën shoqëria euroatllantike, përpiqet për të përfshirë gjithë […]

O Sali Berisha! po te ishin gjallë Bajram Curri dhe Tahir Sinani nuk do të kishin lënë as vend për varr në Tropojë.

Letër publike Sali Berishës Sali Berisha e akuzove Enver Hoxhën dhe Fadil Hoxhën se e “paskan tradhtuar- shitur Kosovën”. Orë burr, me sa e dijmë ne Ju jeni mjek. Ku e keni gjetë atë dokuemnt të pazarit të “shekullit” për Shqipërinë Kontinetale (Kosovën dhe viset tjera të robëruara…). Trego he burr?. Po bëhen 45 vjet […]

Bota Demokratike ndalon Burkën dhe Nikabin, në Atdheun tonë ende njerëz të maskuar lirshëm lëvizin në vende publike!

Bota demokratike, pra vendet Europiane dhe Amerika veriore, këto dekadat e fundit, janë objektivi kryesorë i cili atakohet nga terrorizmi islamik. Mjafton të analizohen raportet që nxjerrin institucionet e specializuara ndërkombëtare në çështjen e terrorizmit, trajtohet si kërcënim global, në veçanti terrorizmi islamik ( p.sh në vitin 2007 në vendet e BE-së, ishin kryer 256 […]

Letër-Kërkesë publike drejtuar medjave të shkruara elektronike

”Kërkesë” Drejtuar njësisë bashkjake të ishë Komunës Hotolisht , Kryetarit të Bashkis së Librazhdit, antarve të këshillit së Bashkisë-Librazhd. Drejtorisë arsimore në Hotolisht dhe Librazhd. Drejtorisë së arsimit qarku Elbasan. Ministrisë së Arsimit Tiranë. Deputetve të rrethit Librazhd-Prrejas ,qarkut Elbasan., Kryeministrit të vëndit. Gjatë sistemit qeverisës monist 50-të vjeçarë në shqipërinë tonë londineze, a mosë […]

Skender Jashari: Lugina e Preshevës dje!

Lugina e Preshevës, edhe sot ballafaqohet me luftën për ekzistencë, si rajoni i vetëm në Europë, që është më i diskriminuari, si dhe ndër pak vendet Europiane që është ende i kolonizuar! Lugina e Preshevës( komunat e Preshevës dhe Bujanovcit, në të njejtën kohë është okupuar edhe Kosova madje edhe Ilirida-Shkupi), janë pushtuar nga Serbia […]

SATELITËT E KOMANDUAR

ÇETËS SË HYZMEQARËVE TË ShITUR (satelitëve të komanduar) Sa vjen e po shtohen individët të cilët janë shitur hyzmeqarë te padronët e tyre, disa nga interesi material meskin, disa nga karrierizmi fatkeq e i njollosur dhe disa të tjerë mbase edhe nga intuita e nuhatjes së gjenit gjakprishur, të një mbarsjeje nga një soj tjetërfare. […]

ÇFARË ISHTE MISIONI I KRYEMINISTRES SERBIJANE, ANA BRNABIQ NË “MBLEDHINË” E SIVJETME TË KLUBIT ELITAR TË BILDERBERGUT?

Me 7 deri më 10 qershor 2018 në (Turin)Torino të Italisë, zhvilloj punimet „Mbledhia“ e 66-të e Bilderbergut. Si zakonisht edhe punimet e kësaj “Mbledhie” u zhvilluan në përputhje me rregullat e “Shtëpisë Çatam” (Chatham House). Rregullat themelore e Shtëpisë Çatam obligojnë të gjithë pjesëmarrësit e seminareve dhe “mbledhive”, që ta ruajnë fshehtësinë – duke […]

Bashkimi i Shqipërisë © 2014 Bashkimi i Shqiperise
Show Buttons
Hide Buttons