Kategori: Reagime

Gjergj Kastrioti është Dielli im, Dielli i Kombit dhe Atdheut tim-mos ma mbulo kurrë më me lecka islame o ju Hamza Kastriota!

Sot në Kujtim të Betejës ndër më të Lavdishme të Kombit tonë, Betejës së Albulenës ( 2 shtator 1457), ku u vranë mbi 15.000 deri në 30.000 pushtues Osman, dhe u kapën robë edhe 15.000 të tjerë, mes tyre edhe tradhtari Hamza Kastrioti! Më shumë se kurrë, mësimet e kësaj Beteje Famëmadhe, duhet sot t’i […]

Arif Mati: Gjuha shqipe dëshmon ekzistencën e qytetërimit pellazg…dhe pellazget jane paraardhësit e drejtpërdrejtë të Shqiptarëve…

Kjo polemikë është hapur nga Luftullah Peza Pas përgjigjeve që u kam bërë fyerjeve të zotërinjve Luftullah Peza dhe Rasim Bebo kam bërë një përmbledhje të shkurtër të ngjarjeve më të rëndësishme të tezës ime. Ja çfarë i kam thënë z.Lutfullah Pezës në ato përgjigje: «Ja pra (këtu me poshtë) për kulturën tuaj dhe për […]

Reagim: Mohimi i prejardhjes pellazge, mohim i egzistencës shqiptare në Mesdhe.

“Pellazgët janë stërgjyshër të shqiptarëve të lashtë, të cilët banonin në pjesën më të madhe të botës që njihej asokohe. Ata ndërtuan vepra me vlera kolosale që ia lanë trashëgim njerëzimit”. Kështu thuhet në faqen 873 të Enciklopedisë së Madhe Greke, vëllimi 19, botim i vitit 1932, e cila gjendet në sallën e referencave, hartave […]

Dr. Moikom Zeqo: Lëreni të qetë Skënderbeun e madh dhe të papërsëritshëm!

Gjergj Kastriot Skënderbeu nuk i ka bërë vetëm gati për 24 vjet (1444-1468) betejat e tij të mëdha me pushtuesit osmanë, por edhe pas vdekjes fizike, për gati 5 shekuj vazhdon një Edicion të Dytë të ndeshjes apokaliptike në betejat e fjalës, opinioneve, pohimeve dhe mohimeve nga më të skajshmet dhe më të çuditshmet, ku […]

Mos e shani Gjergj Fishtën o të mallkuar

Nuk humbasin rrënjët tona (shkrimi #17)   Çfarë kombi i tmerrshëm paskemi qenë . Pikërisht para fatkeqësisë kombëtare mbetemi të humbur dhe nuk bëjmë asgjë t’a largojmë këtë fatkeqësi , që çdo herë e rrezikon kombin tonë . Atëherë nënë më thuaj : Çfarë duhet që të bëjmë për largimin e kësaj fatkeqësie shqiptare ? […]

Reagim: Rreth emërtimit të shoqatës sonë dhe lakadredhjet e personave të caktuar 

Rreth emërtimit të shoqatës sonë dhe lakadredhjet e personave të caktuar  Në fillim të këtij viti, qe zgjedhur Kryesia e SHKSHZ-së, me një pakicë të pjesëmarrësve, me 5 shkurt 2017, por “u prish”  Kryesia prap në Zvicër.  Megjithëse unë personalisht e kam kundërshtuar një anëtar të marrë në Kryesi, në lokalet e Qendrës Kulturore të […]

I pata dy fjalë për Ag Apollonin

Një njeri që konsideroja emër e jo numër ishte edhe profesori Ag Apolloni ; unë nuk ndërrova bindje për  por e fitova një përshtypje të re për moralin kontravers të shkrimtarit .   Habija më e madhe të mbërthen kur lexon: Shkrimtari i njohur godet Xharrën – nuk solidarizohem me hipokritë! ( Bota Sot, 13.05.17 ) […]

Nga vijnë shqiptarët Kim Mehmeti ?

Kim Mehmeti , të kujtohet kjo “ : Zbatimi serioz i strategjisë turke për shtrirjen e ndikimit të saj në territoret shqiptare, kryesisht në Shqipëri, Kosovë dhe në Maqedoni, fillon në Kongresin tre ditor, 29-31 Maj 2014, të mbajtur në Hotelin “Holiday inn-A irport” në Stamboll. Kongresi i organizuar nga Qendra për Kërkime Sociale dhe […]

Gjuha më e lashtë e kontinentit shqipja, po sulmohet përsëri nga sllavomaqedonët (Banorët sllavë të Maqedonisë)!

Gjuha shqipe është gjuha më e lashtë e kontinentit tonë, e shkruar më herët se të gjitha gjuhët e botës. Ajo sot përbëhet nga disa dialekte, ku dialekti maqedonas, që flitet nga shqiptarët e Maqedonisë, është njëri prej tyre nga më të vjetrit. Të mos kujtojnë sllavo-maqedonasit, se kjo gjuhë erdhi nga Shqipëria, sepse kjo […]

Të dënohet histeria shoviniste kundër shqiptarëve në Maqedoni

Protestat kundër shqiptarëve dhe gjuhës shqipe në Maqedoni, të frymëzuara, përkrahura dhe organizuara nga një parti politike, për disa javë me radhë nëpër sheshet dhe rrugët e Shkupit dhe qyteteve të tjera vjellin pa ndërprerë helm urrejtje dhe shovinizmi të llojit më primitiv, duke bërë hapur thirrje për hakmarrje dhe terror mbi shqiptarët autoktonë në […]

Polemikë me akademikët serbë: autoktonia e shqiptarëve në Kosovë mijëravjeçare

Duke shfletuar shtypin zyrtar të Shqipërisë së viteve 80’, ndeshim shpesh në trajtesa polemizuese me autorët jugosllavë, ku Kosova e historia e saj mijëravjeçare vihen në sprovë. Duke filluar nga viti 1981 e tutje, në publicistikën jugosllave do të nxjerrin krye një varg përpjekjesh revizioniste të historianëve serb, të cilët do të rreken të hedhin […]

“Kosovo is Kosovo” !!! Mjerë për ne

Bota kundër shqiptarëve (shkrimi #4)   (shkrim me shkas)   Gjatë luftërave dhe kohërave të lashta , njerëzit kanë luftuar ndërmjet vete , vetëm për të pasur bukën e gojës . Popujt kanë luftuar kundër njëri-tjetrit për të mbrojtur , por edhe për të grabitur tokat e njëri-tjetrit , derisa erdhi paqja e “vërtet” në […]

Gjenocidi Serbomadh dhe Qëndresa Shqiptare

ZHDUKJA FIZIKE E KOMBIT TONË-STRATEGJI E VJETËR DHE PRIMITIVE SERBE (1844-1900) PAS LETARGJISË SËRISH ZGJOHET FANTAZMA (1844-1875) 1.PËRBALLË PANSERBIZMIT Shovenizmi serbomadh është një nga ato tipare me bazë racore dhe klasore që fatkeqësisht, nga koha në kohë, është shfaqur në trupin dhe në trurin e kombit serb. Ai, i ushqyer me qëllime antishqiptare, i verbuar […]

REGIM: LËVIZJA PËR RIBASHKIM KOMBËTAR ME SELI NË TIRANË (LPRK)

LËVIZJA PËR RIBASHKIM KOMBËTAR ME SELI NË TIRANË (LPRK)   Kryetari:Zenel Zymeri Nënkryetarët: Murat Fetahu, Kliton Shuli, Kastriot Xhemalaj Koordinatorja për Kosovë: Sanije Rexha Koordinatori për Evropë: Avni Llumnica Me këtë shkrimi përkujton 18-vjetorin e Masakrës së Reçakut, duke u përulur me nderim për të rënët e kësaj masakre dhe të gjithë dëshmorët dhe martirët […]

Bashkimi i Shqipërisë © 2014 Bashkimi i Shqiperise
Show Buttons
Hide Buttons