Kategori: Opinione

Mos e shani Gjergj Fishtën o të mallkuar

Nuk humbasin rrënjët tona (shkrimi #17)   Çfarë kombi i tmerrshëm paskemi qenë . Pikërisht para fatkeqësisë kombëtare mbetemi të humbur dhe nuk bëjmë asgjë t’a largojmë këtë fatkeqësi , që çdo herë e rrezikon kombin tonë . Atëherë nënë më thuaj : Çfarë duhet që të bëjmë për largimin e kësaj fatkeqësie shqiptare ? […]

Opinion-Analizë: Dashamir Alliu- Anastas Janullatos ç’këron në Librazhd ?!

Opinion-Analizë A është në të vërtetë një investim thjeshtë vetëm për nevoja domosdoshmëri ekonomike të ardhura financiare, dhe jo greko-shoviniste ekspasjoniste mega-idealiste-helenistike” të kamufluar identifikuar kinse demek si investim financim ndërtim për Kishën Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë ”Heci mini-hidrocentrali i ndërtuar tashmë në shtratin e lumit Shkumbin-konkretisht në degëzimin prurjet e lumit të fshatit Rapun-Togëz […]

EDHE DIÇKA PËR POETËT

EDHE DIÇKA PËR POETËT Që moti dihet dhe është e vërtetë se poeti nuk krijohet në shkollë, nga këshillat e mençura, por as nga formantet e gatshme më se të nevojshme, nga modele të caktuara etj. etj. Poeti kultivohet dhe bëhet i madh përmes formësimit të borxhit dhe obligimit të vet, që i ka atdheut, […]

A JEMI DUKE SHKUAR ME VETË DËSHIRË DREJT SHKATËRRIMIT?

                            Është për të dhimbsur shpirti dhe zemra kur e kujtojmë të kaluarën dhe të sotmën e Kombit dhe Atdheut tonë! Gjithmonë atdhetarët sakrifikuan dhe luftuan për të mirën e çështjes sonë kombëtare breza me radhë dhe në fund shumë pak fituam e po gëzojmë! Gjithmonë atdhetarët disa u burgosën, disa u vranë, disa u […]

BAC, PËR KË LUFTOVE?

Sot nuk po shkruaj vargje e as këngë, por do të shkruaj për diçka që në shpirt po më dhemb. Jo, sot nuk po më vlon në shpirtë as vargu e as kënga sepse thellë jam e lënduar nga shumë padrejtësi qe po ndodhin atje në tokën tonë, në tokën e përgjakur me shekuj! Dhe […]

Bilanci i zgjedhjeve të 11 dhjetorit 2016 në Maqedoni, trishtues për shqiptarët autokton.

Vetëm te shqiptarët ndodhë të votohet armiku! ( Faik Konica para 1 shekulli iu kishte drejtuar shqiptarëve me këto vargje:) As nder, as turp, as gjak s’kini Ulni kryet dhe po rrini. Shërbëtorë t’Anadollit, Kleçk e lodra të Stambollit. Zemërohuni një herë, Mprehni kordhët për të prerë, Ti frikësoni zuzarët Ç’i shuan shqipëtarët, E në […]

KU NGRITET NJË MUR-GRISET NJË FLAMUR

KU NGRITET NJË MUR-GRISET NJË FLAMUR Fjalori i Gjuhës së Sotme Shqipe për fjalën MUR jep këtë shpjegim: MUR m. Ndërtim i gjatë e i ngushtë me tulla, me gurë a me qerpiçë, të lidhur zakonisht me llaç, me baltë etj. ose thjesht prej betoni që ngrihet lart mbi themelet dhe që përbën pjesën anësore […]

Diskriminim i shqiptarve në Iliridë (Maqedoni)

Diskriminim i shqiptarve në Iliridë (Maqedoni) edhe sot e kësaj dite pas gati rreth dy dekadave të marrvëshjes së Ohërit, po vazhdon, por tani edhe me përkrahjen e Ali Ahmetit, si dështimi totalisht i sistemit shtetror në qeverisje, në dëm të shqipëtarve diskriminimi institucional si në përdorimin e gjuhës, simboleve, përfaqësimin institucional nëpër organet shtetrore, […]

Bashkimi i Shqipërisë © 2014 Bashkimi i Shqiperise
Show Buttons
Hide Buttons