Analiza – Bashkimi i Shqiperise

Kategori: Analiza

Opinion -Analizë: Enveristët e Kosovës, dhe Enveristët e Shqipërisë-londineze!-ku konkretisht ka qenë dhe vazhdon të jetë ndryshimi-botëkuptimi në mesë këtyre dy taborëve enveristesh

(Enveristët e Kosovës, dhe Enveristët e Shqipërisë-londineze!-ku konkretisht ka qenë dhe vazhdon të jetë ndryshimi-botëkuptimi në mesë këtyre dy taborëve enveristesh) I nderuar lexues, në mbarë hapësirat tona gjeografike etnike shqiptare, siç edhe e dimë jemi të informuar tashmë, se si çdo parti politike ideologji qoftë ajo majtiste apo djathtiste ka pasur simpatizantët mbështetësit nostalgjikët […]

Opinion -Analiz -Reagim: Pse po keqpërdoret numri i luftetareve të dalë nga lufta çlirimtare e ishë uçk-së.

  Gepostet von Gjergji Harka am Freitag, 20. Juli 2018 Cila mund të jetë konkretisht edhe njëra ndërë arsyet kryesore vendimtare ,e mbifryrjes në ekstrimitet ndoshta paksa,,- të numurit të kategorive të dala nga lufta çlirimtare e ishë uçk-së. Pse po dezinformohet demonizohet anatemohen poshtërsisht qëllimisht kriminalisht kundrejt numurin realist të kategorive të ishë uçk-së ,pikërisht […]

Skender Jashari: Lugina e Preshevës dje!

Lugina e Preshevës, edhe sot ballafaqohet me luftën për ekzistencë, si rajoni i vetëm në Europë, që është më i diskriminuari, si dhe ndër pak vendet Europiane që është ende i kolonizuar! Lugina e Preshevës( komunat e Preshevës dhe Bujanovcit, në të njejtën kohë është okupuar edhe Kosova madje edhe Ilirida-Shkupi), janë pushtuar nga Serbia […]

Dashamir Alliu: KUNDREJT LARGIMEVE DEZERTIMEVE TE DISA DEPUTETËVE TË KATAPULTUARVE NGA LËVIZJA VETËVENDOSJE

KUNDREJT LARGIMEVE DEZERTIMEVE TE DISA DEPUTETËVE TË KATAPULTUARVE NGA LËVIZJA VETËVENDOSJE A ka arsye argumente që të ndjehen jenë të zhgënjyer dekurajuar-pesimist të tradhtuar keqpërdorur-manipuluar, simpatizantët anëtarësia elektorati votuesit 24-karat atdhetar shqiptarë i Lëvizjes Vetëvendosje, konkretisht nga ish udhëheqësia themeluesit dhe lideri shpirtëror i kësaj lëvizje Albin Kurti, tek të cilët kanë besuar shpresuar se […]

Fadil SHYTI: VALLË, A E MERITON, “KOSOVO” LIRINË?!

…SA MOSMIRËNJOHËS JANË, DISA POLITIKANË SHKRETANË, MADJE, EDHE CA VETERANË, TË ASHTUQUAJTURIT, “UDHËHEQËS TË KRAHUT TË LUFTËS”! http://drenicapress.info/kjo-trimereshe-erdhi-nga-tirana-p…/ TURP, PËR UDHËHEQJEN E SHTETIT HIBRID TË FLAMOSËVE TË 100 FLAMUJVE TË LARAMNANISË, TË “KOSOVO”, NËN FUSNOTËN E SERBISË! -PËR FAKTIN E HIDHUR QË, KOSOVA SHQIPTARE, NUK IU KA ÇASUR ME DINJITET, SI BIJËS SË VET,-ASHTU, SIÇ […]

Histeria e propagandës thashethemnajave-dezinformuse, mashtruese e kamufluese ne trojet etnike shqiptare

Cila është arsyeja-preteksi-argumenti i propagandës sigmatizimit dezin-informit nga disa gazeta mediave të shkruara elektronike-televizive (shqipfolse) të instaluara në Kosovën e pasë-çlirimit, kundër kategorive të ishë uçk-së,investitorve biznesmenve prodhusve nga shtetit amë, – Shqipërisë Londineze? “Pse kjo Histeri? Cila është konkretisht arsyeja e propagandës thashethemnajave-dezinformuse, mashtruese e kamufluar në disa nga mediat e shkruara elektronike – […]

MAQEDONËT DOMETHËNË SHQIPTARËT MAQEDONË, QË DOMETHËNË SHQIPTARËT VENDAS

700 – ( –  300) = 1000               Historikisht është e pamundur të jesh njëkohësisht edhe Maqedon edhe Sllav. Një maqedon i cili i përket vitit 300 p.e.s. qëndron me 1000 vjet larg nga një sllav i ardhur në vitin 700 e.s. Që domethënë se në  rajonin e Maqedonisë ndodhen vendasit Shqiptarë Maqedonë (ose […]

RECETA PA KOMB

Ky është titulli i librit me brendi të pazakontë botuar në Shqip dhe Anglisht këtë fillim viti. Autori: Saimir A. Lolja Titulli: RECETA PA KOMB Nëntitulli: Lufta e sllavo-komunistëve për “çlirim” ishte një luftim për ripushtim…prej marrëveshjes Entente Anglo-Sovjetike Shtëpia Botuese: Helga’s Secrets, Tiranë Kur: Shkurt 2018 Ku gjendet: Biblioteka Kombëtare, libraritë në Tiranë, Prishtinë, Elbasan, […]

FANTAZMAT E UDB-së JUGOSLLAVE !

Ishte ditë vjeshte kur binin gjethet ! Viti 1981… … E kidnapuan nga shtëpia, e dëbuan lidhur në pranga! Ai shkoi e s’u kthye më, bile as kufomën nuk ia sollën  në shtëpi. E maltretuan në qelia të përgjakura të burgjeve të Bosnës, e akuzuan me gënjeshtra dhe në proces  të kurdisur , të montuar  […]

ANALIZË : Dashamir Alliu -REAGIM-SENSIBILIZUES-DENONCUSE

  ”OPINION -ANALIZË-REAGIM-SENSIBILIZUES-DENONCUSE” Pse investitorët biznesmenët nga Shqipëria londineze po largohen, po janë të pranishëm më investimet pjesëmarrjet panairet tregtare (simbolikisht-sipërfaqësisht, në raport më prezencën praninë pjesëmarrjen e investitorëve biznesmenëve nga shteti serb në Kosovë) edhe sa i përket me investimet biznesore tregtare, por edhe më pjesëmarrjen në këto panaire rajonale ndërkombëtare, që janë mbajtur […]

VETTINGU: “PASURITË E GRABITURA POPULLIT TI RIKTHEHEN POPULLIT”

 Pjesa e parë  VETTINGU:   “PASURITË E GRABITURA POPULLIT  TI RIKTHEHEN POPULLIT”    I.-Toka-baza e zhvillimit të jetës  Shtresa, sipërfaqja e sipërme e Planetit të Tokës, është baza mbi të cilën zhvillohet jeta, për gjithë gjallesat, është trup i gjallë, gjithmonë në proces ndryshimi, formimi dhe shkatërrimi. Ajo është përbërësja esenciale, qendrore për të gjitha ekosistemet […]

Boshnjakëzimi-islamizimi dhe turqizimi e në fund tjetërsimi i Kombit Shqipëtar në Luginë të Preshevës

Lugina e  Preshevës viteve  të  fundit, është  duke  u përballur  me  luftën  speciale të  Serbisë, që  drejtohet  kundër kësaj  treve, por edhe kundër   Republikës së Kosovës e më gjerë! Serbia në  bashkëveprim me  Myftinin e  Sanxhakut të Novi Pazarit, më  njerëz të  caktuar të Bashkësisë  Islame të Preshevës,  por edhe  në   aleancë dhe bashkërendim veprimesh […]

“FLIJIMI” PËR UNITET DHE QENDRUESHMËRI

Kam ecur nëpër vende të ndryshme gjatë jetës. Kam banuar dhe shikuar në shumë fshatra si të varfra dhe të begata, qytete të niveleve të ndryshme për nga madhësia dhe bukuria. Kam parë dhe jetuar në shtete të ndryshme brenda dhe jashtë kontinentit tonë. Jam rritur me familje të plotë, me prindër, motra dhe vëllezër. […]

O POPULL: Feja,Partit apo ideologjit,nje turi kane, nuk e ndajn Shqiptarin!

“Fjal e kokë të një turki e dehet me çaj rusi”!!! Kush janë në të vërtet këta “njerëz”??? Dje pershendetnin me-zdravo apo zhivelli! Kurse sot selam alekum! Të turqizuarit sot,dje ishin më të përkushtuarit për të mbajtur gjallë apo forcuar bashkim vllaznimin në ish jugosllavi. Apo anasjelltas! Të besuarit e Partis “komuniste” jugosllave,u detyrohen hoxhallarëve […]

Mashtrimet e pas luftës

Kur lufta mbaron e themi që  i vumë kapak vuajtjeve , por jo fillojnë ballafaqimet tjera që cilat e çesin në sprovë edhe patriotin më të madh. Armiku punon ndryshe. Ai nuk hesht , ai do hakmarrje. Ai e gjënë mënyrën se  si të hakmerret  me metoda më perfide , efekti i të cilave bile […]

Aleanca shpirtërore-fetare, politike dhe gjeostrategjike Ortodokso-otomane( Ruso-turke) edhe në ditët e sotme!

Kohëve  të  fundit  është   gjithnjë  e më  mediatike  aleanca   ortodokso-islamike,  gjegjësisht  ruso-sllave  me  botën  islame! Rrënjët  e kësaj  aleance   që në  fillim të  saj,  por edhe tani   janë  tejet   prezente dhe funksionale. Gjatë periudhës së Luftës së Ftohtë, grupe terroriste, me bindje leniniste-marksiste dhe islamike, kishin mbështetjen nga Bashkimi Sovjetik, i përdorte për luftë speciale […]

Tërfili ilir me katër fletëza

E keni para sysh tërfilin me katër petale , një lule shumë e rrallë dhe sipas shumë vetave ( edhe historikisht komentohet ) gjetësit të saj, ajo do i sjellë fat . Zakonisht tërfili është me tri fletëza. Shikuar historikisht , tërfili në të kaluarën tonë historike ishte edhe simbol i caktuar i para ardhësve […]

Bashkimi i Shqipërisë © 2014 Bashkimi i Shqiperise
Show Buttons
Hide Buttons