Kategori: Dosier

RECETA PA KOMB

Ky është titulli i librit me brendi të pazakontë botuar në Shqip dhe Anglisht këtë fillim viti. Autori: Saimir A. Lolja Titulli: RECETA PA KOMB Nëntitulli: Lufta e sllavo-komunistëve për “çlirim” ishte një luftim për ripushtim…prej marrëveshjes Entente Anglo-Sovjetike Shtëpia Botuese: Helga’s Secrets, Tiranë Kur: Shkurt 2018 Ku gjendet: Biblioteka Kombëtare, libraritë në Tiranë, Prishtinë, Elbasan, […]

FANTAZMAT E UDB-së JUGOSLLAVE !

Ishte ditë vjeshte kur binin gjethet ! Viti 1981… … E kidnapuan nga shtëpia, e dëbuan lidhur në pranga! Ai shkoi e s’u kthye më, bile as kufomën nuk ia sollën  në shtëpi. E maltretuan në qelia të përgjakura të burgjeve të Bosnës, e akuzuan me gënjeshtra dhe në proces  të kurdisur , të montuar  […]

Një letër me vlerë – Ortodoksia shqiptare nuk është pravosllavizmi sërb

Me që ra fjala « Amerika është një multikomb, nuk ka komb specifik. Kane ardhur nga e gjithë bota, duke krijuar disa rregulla dhe formuan Amerikën. Kjo është Amerika. Por aty kur merren karakteristikat e një lideri, përmendet gjithmonë prejardhja e tij. Dhe ti i dashur njeri i thjesht problematik, ke koncepte te gabuara te kombit, […]

Ku është në Shkup muzeu i kryengritjes dhe çlirimit të Shkupit 1912 ?

“Më 19 gusht 1912 “Times “, raportonte se kryengritësit shqiptarë me 12.000 burra kishin çliruar Shkupin të enjten e kaluar, kishin marshuar në Selanik. Nga Shkupi grupe kryengritësish marshuan drejt Tetovës, Kumanovës e Preshevës dhe i çliruan edhe këto qytete, duke liruar gjithashtu të burgosurit. Një grup kryengritësish u drejtua për në Velesh. Udhëheqësit kryesorë […]

N’EMËR TË KUJT, SHQIPTARËT DUHET TË HARROJNË?!

Përderisa themi se: “Nacionalizmi shqiptar nuk lindi si një dëshirë e domosdoshme për çlirim nga Turqia, siç ndodhi me nacionalizmin grek ose serb (Fatos Lubonja)”, atëherë e vëmë në pikëpyetje ndërgjegjen tonë kombëtare. “Perandoritë e mëdha gjatë qëndrimit të tyre plogështojnë dhe shkatërrojnë fuqinë e vendësve që ata i kanë pushtuar…dhe kur ata dështojnë gjithçka […]

Dosier: Lulzim Basha arkitekti i hartimit të dosjes në Hagë kundër Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës !

Arrestimi i ish-­kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj, në Francë, për llogari të Beogradit, ka prodhuar polemika midis kampeve politike në Tiranë. Kryetari i opozitës shqiptare, Lulzim Basha, pas një bisede telefonike me bashkëshorten e Haradinajt, ka akuzuar kryeministrin Rama se është dorëzuar pa kushte para qeverisë serbe, duke iu referuar miqësisë me kryeministrin Vuçiç. Por […]

Dosier: Heshtja e krimit që kishte kryer xhandarmeria serbe me vrajsen e Dashnim Hajrullahut  në Miratoc të Preshevës

Heshtja e krimit që kishte kryer xhandarmeria serbe me vrajsen e Dashnim Hajrullahut  në Miratoc të Preshevës Heshtja e krimit që kishte kryer xhandarmëria serbe me vrasjen e Dashnim Hajrullahut më 07 janar të vitit 2005 në fshatin Miratoc të Komunës së Preshevës, edhe sot e kësaj dite vazhdon të mbetet e tillë. Pas dymbëdhjetë […]

Dosier: Terrori dhe aktet  terroriste  të Serbisë, mbi  familjen  Jashari të Rahovicës së Preshevës

Terrori dhe aktet  terroriste  të Serbisë, mbi  familjen  Jashari të Rahovicës së Preshevës. Familja  Jashari, nga  fshati Rahovicë, komuna e Preshevës, pjesë e  së cilës jam unë(Skender Jashari), deri më sot, nuk ka mbetur asnjë  institucion  vendor( në Republikë të Kosovës) dhe as ndërkombtar ( të akredituar në Republikë të Kosovës), që të mos jenë  […]

Pushtimi serbë, i Medvegjës.

Pushtimi serbë, i Medvegjës. Sipas statistikave  të  Serbisë,  nën   Serbi, pra edhe  në  Luginën e Preshevës  që ndodhet  ende  nën  okupimin e Serbisë,  jetonin në vitin 1991,  74.303 Shqiptarë, derisa në vitin 2002, jetonin 61.647 Shqiptarë,  ndërsa  në vitin 2011, jetonin  5.809 Shqiptarë! Derisa askush pos  shovenistët  serbë, nuk  pajtohen me këto  shifra, pasi janë  […]

Shqiptarët dhe hebrenjt e shpetuar nga Holokausti !

Fahri Xharra,30.09. 16 Gjakovë Në veprën e tij Shpëtimi në Shqipëri (Rescue in Albania), Harvey Sarner, shkruan se në Kanun nuk ekziston koncepti modern i Perëndimit për “të huajin”. Në të ekziston vetëm koncepti i “mysafirit”. Prandaj, gjatë Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri nuk kishte hebrenj “të huaj” por vetëm hebrenj “mysafirë“, që duhej […]

Dokument: Traktati Serbo-Turk i vitit 1815 kundër shqiptarëve dhe Shqipërisë

Traktati i vitit 1815 në mes të Perandorisë osmane dhe serbëve Siç dihet historikisht Turqia dhe Serbia kanë qenë aleatë, të dyja kanë bashkëvepruar në koordinimi me njëra tjetrën ,p.sh. nëse serbisë i është nevojitur që të nxjerrë diçka kundër shqiptarëve dhe vendeve tjera në gadishullin ilirik ajo ka përdor Turqinë për ta ndihmuar atë […]