Kategori: Thënje Kombëtare

Dr. Aleksandre Lambert: Evropa dhe Ballkani e ka lënë qëllimisht mënjanë Shqipërinë…

Dr. Aleksandre Lambert, historiani zvicerian, i cili është edhe drejtor Akademik i “School of International Training” në Gjenevë, është një njohës shumë i mirë i historisë së Shqipërisë. Ai është edhe autor i disa librave ku ka studiuar marrëdhënjet ndërkombëtare të filozofisë politike. Lambert është gjithashtu një njohës i mirë edhe për çështjen çame. Dështitë […]

Ngjarja historike që i trandi qendrat e vendosjes

Në vigjilje të ngjarjes historike që i trandi qendrat e vendosjes së politikës evropiane madje dhe asaj botërore LIDhJA E PRIZRENIT (Një njgjarje historike me të cilën mburet çdo shqiptar që frymon e mendon shqip) Njëra ndër Besëlidhjet Shqiptare nga më të rëndësishmet për ekzistimin e kombit shqiptar, s’do mend se, është Lidhja e Prizrenit. […]

MENDOHU MIRË SE KU MBËShTETESh

MBËShTETJA TEK TJETRI Nëse të ka rastisë që, të keshë pasur nevojë të kërkosh ndihmë, në kuptimin e përkrahjes morale, mbrojtjes fizike apo të ndihmesës materiale: nga një shok, nga një mik, nga një koleg pune apo dhe nga një kushëri i joti, ti, fillimisht, i ke parë punët me syrin tënd dhe i ke […]

NDJENjA TË NDARA PËR INTERES..?!

BIFURKACION NDJENjASh Nuk njeh asnjëra shkencë, si nga ato natyrore; biologjia, medicina, antropologjia…, apo si nga ato shoqërore, që dikur njiheshin si shkenca humanitare; sociologjia, filozofia, psikologjia, lpgjika…që, qenja njerëzore, qoftë ajo e rendit të rëndomtë apo e klasës intelektuale të ketë “bifurkacion” ndjenjash. Pra, njëkohësisht, ta përkrahë edhe atë që e ndihmon, po edhe […]

Thënje Kombëtare: Fahri Xharra rizgjimi i atdhedashurisë…

“Rilindasit duhen lexuar e rilexuar gjithmonë, sidomos në kohëra të vështira. Duke i shfletuar tani, shikojmë se përveç shqetësimit të tyre themelor: çlirimit të Shqipërisë e pavarësisë së saj, ishte një ankth tjetër, i vazhdueshëm, i lidhur ngushtë me të parin: rizgjimi i atdhedashurisë.” Fahri Xharra 30.03.2017  

NË KOPËShTIN FAMILJAR

LULET E KOPËShTIT FAMILJAR Sikurse pranvera, në kthimin e saj triumfues nga terri në dritë, duke sjellë energjinë e saj të re që i zgjon lulet, e vesh me petkun e gjelbër natyrën, i çel pemët, e shumë e shumë mirësi të tjera, ashtu edhe fëmijët, këto lulet e kopështit familjar, kjo kategori e qenies […]

GRUAJA E MIRË

GRUAJA E MIRË Grue e mirë është ajo femër e cila në përkujdesje për familjen e vet dhe pasurinë familjare; i don fëmijët e vet, e nderon burrin e vet si dhe i respekton farefisin dhe miqësinë e shtëpisë së vet. Sa herë që ndizet ndonjë zjarr në familje ajo e fik me dashuri prej […]

BURrI I MIRË

Burri i mirë është ai mashkull i cili nuk mburet për trimëritë që i ka bërë as të këqijat që mund t’i bëjë, por i pranon rastet ku ka bërë lëshime(falje) kur ka qenë në pyetje humbja e tij personale dhe familjare si në aspektin moral poashtu edhe në atë material, apo lëshimi pe para […]

POLITIKANI ËShTË KATË QË DIGjET

MIQËSIA ME POLITIKANIN Shpeshherë miqësia me politikanin e filluar ëmbël mbaron hidhur, andaj njeriu duhet t’i druhet miqësisë me politikanin njësoj si dhurates së lënur para dere!Politikani është një kartë e djegshme në çdo moment të karrierës së tij. Edhe miqësia me të mund ta ketë të njëjtin fat. © Kasam ShAQIRVELA

Bashkimi i Shqipërisë © 2014 Bashkimi i Shqiperise
Show Buttons
Hide Buttons