Kategori: Histori

LIDHJA E PRIZRENIT DHE MBROJTJA E TROJEVE SHQIPTARE NGA COPËTIMI

Abdyl bej Frashëri: Puna juaj me Traktatin e Berlinit mbaron, puna jonë si shqiptarë nga kjo ditë fillon Sot mbushen 140 vjet, kur në Prizren filloi punimet mbledhja e parisë shqiptare e njohur në historiografi si Lidhja Shqiptare e Prizrenit, e cila përbën ngjarjen kulmore në historinë e Shqipërisë, në shekullin XIX. • Shkaqet e […]

MAQEDONËT DOMETHËNË SHQIPTARËT MAQEDONË, QË DOMETHËNË SHQIPTARËT VENDAS

700 – ( –  300) = 1000               Historikisht është e pamundur të jesh njëkohësisht edhe Maqedon edhe Sllav. Një maqedon i cili i përket vitit 300 p.e.s. qëndron me 1000 vjet larg nga një sllav i ardhur në vitin 700 e.s. Që domethënë se në  rajonin e Maqedonisë ndodhen vendasit Shqiptarë Maqedonë (ose […]

RECETA PA KOMB

Ky është titulli i librit me brendi të pazakontë botuar në Shqip dhe Anglisht këtë fillim viti. Autori: Saimir A. Lolja Titulli: RECETA PA KOMB Nëntitulli: Lufta e sllavo-komunistëve për “çlirim” ishte një luftim për ripushtim…prej marrëveshjes Entente Anglo-Sovjetike Shtëpia Botuese: Helga’s Secrets, Tiranë Kur: Shkurt 2018 Ku gjendet: Biblioteka Kombëtare, libraritë në Tiranë, Prishtinë, Elbasan, […]

Federata etruske e 12 qyteteve

(We keep on believing the teaching that the Greeks and above all the Romans are the peoples to whom the Western world owes its origins. All of this is considerably exaggerated and based on historical falsehoods.(Prof . Graziano Baccolini ) “Ne vazhdimisht i besojmë dhe jemi duke i besuar asaj që shkruhet se Grekët dhe […]

Ketu ishim, jemi dhe do t’jemi ne token tone, autokton si bijtë e Shqiponjave!

Ketu ne token tone, ne vendin tone, na masakruan,na vrane, na shperngulen …por perseri u rilindem, u rritem e do te rritemi perseri si shqiptare, bijtë e Shqiponjave!….ndiq me tej…KOMBETARIN MARIN MEMA Shpërndajeni ju lutem! Gazetari patriot Marin Mema për bijtë e Shqiponjave!Shpërndajeni ju lutem! Posted by Historia Shqiptare on Donnerstag, 30. November 2017 E […]

Gjuha shqipe e denuar me vdekje -Papa Llambro Ballamaçi

Të veshur me jakën priftërore, Llambro, vëllai i tij Sotiri, si dhe Anastas Ballamaçi, nga të parët piktorë ikonografë në vendin tonë, e kthyen në një folezë kombëtare, ku filloi të mësohej e të ligjërohej shqipja, përmes botimeve të shoqërisë së shqiptarëve të Stambollit dhe të Bukureshtit. Papa Llambro Ballamaçi, si një prej figurave kryesore […]

Historia e lashtë e popullit tonë nën dheun e saj: Dheu i Ilirisë 20 mijë vjeqar…

Që nga viti 2005 këto kodra në formë piramidale me vendndodhje 25 milje në veriperëndim të Sarajevës kanë qenë temë e një debati kontradiktues midis historianëve më të njohur ndërkombëtar, drejtuar nga arkeologu amerikano-boshnjak, Sam Semir Osmanagiç. Këto piramida rezultojnë të jenë ndërtuar nga ilirët. Sipas historianit dhe arkeologut Sam Semir Osmanagiç, piramidat në Bosnje, […]

Dayrell Oakley-Hill: “…vetëm me bashkim një popull mund të kryejë veprime që kanë vlerë të përhershme. …”

Dayrell Oakley-Hill SHQIPËRIA PËR MUA ËSHTË ATDHEU I DYTË Shqiptarë, Sot është përvjetori i tridhjetenjëti i pavarësisë së Shqipërisë. Është për mua një kënaqësi shumë e madhe që t’ju flas juve në këtë ditë historike. Disa prej jush më mbani në mend. Unë jetova 10 vjet midis jush si një nga organizatorët e Xhandarmërisë Mbretërore […]