Kategori: Video

Prof. Përparim Kabo – le ta thonë me gojën plot “Unë jam shqiptarë dhe gjuha shqipe është më e vjetër”(Video)

…Por edhe për shqiptarët që jetojnë  jashtë atdheut që për njëmij e një  arsye   e kanë  lënë atdheun të mos e humbin lidhjen me gjuhën shqipe, dhe nëse dikush do të  tentoj ti vërë në një pozitë të vështirë gati , gati carmatonjë  për ti thënë se “Kush je ti e me cfarë mund të […]

Të jesh shqiptar i Rekës së Epërme

Shqiptarët ortodoksë të Maqedonisë po rikthehen në vëmendje. Ka prej tyre që po pranojnë rrënjët shqiptare, të tjerë jo. Të çarë e përçarë me shqiptarët muslimanë, ata u asimiluan duke krijuar një identitet tjetër nga ai shqiptar, e duke u deklaruar në masë dërrmuese maqedonas. Mes tyre edhe Mavrova, një zonë turistike kaq shumë e […]

Butrinti- i Trojës

Shkruan:  Ilir Parangoni Me ne fund, historia po kthehet me koke larte. Tanime po flasin te gjithe, edhe te vdekurit e pakallur, ata qe kane patur mundesine dhe lejen per te folur ne emer te te gjitheve, por qe s`e kane bere, per arsye mediokriteti dhe interesa personale…  

Shqipja do vazhdon rrugën drejt ndriçimit dhe bashkimit të Kombit…

Për një Rilindasë që është vra e do vritët, një, dhjet e me mijëra tjerë do ngritën… Shqipja do vazhdon rrugën drejt ndriçimit dhe bashkimit të Kombit… Shqipja do vazhdon rrugën drejt ndriçimit dhe bashkimit të Kombit… Të kalojmë amanetin e të parëve nga dora në dorë gjerë në betejën finale për bashkimin dhe emancipimin […]

Bashkimi i Shqipërisë © 2014 Bashkimi i Shqiperise
Show Buttons
Hide Buttons