ANALIZË : Dashamir Alliu -REAGIM-SENSIBILIZUES-DENONCUSE

 

”OPINION -ANALIZË-REAGIM-SENSIBILIZUES-DENONCUSE”

Pse investitorët biznesmenët nga Shqipëria londineze po largohen, po janë të pranishëm më investimet pjesëmarrjet panairet tregtare (simbolikisht-sipërfaqësisht, në raport më prezencën praninë pjesëmarrjen e investitorëve biznesmenëve nga shteti serb në Kosovë) edhe sa i përket me investimet biznesore tregtare, por edhe më pjesëmarrjen në këto panaire rajonale ndërkombëtare, që janë mbajtur dhe vazhdoj të mbahen që nga pas-çlirimi i Kosovës.

70-të kompani tregtare biznesore nga Serbia! dhe vetëm 1 nga Shqipëria Londineze!-në Panairin pjesëmarrës tregtar investues biznesor ndërkombëtare që është mbajtur në këto vitet e pas-çlirimit të Kosovës, dhe që po vazhdon të mbahet në kryeqytetin e Kosovës- Prishtinës. Turp!

Të nderuar bashkëkombës-bashkëpatriot shqiptarë të dy anëve të kufirit shqiptaro-shqiptarë Shqipëri-Kosovë, në këto vitet e pas çlirimit të Kosovës të gjithë ne si shqiptarë kemi menduar se ndarja e padrejtë 100-të vjeçare mes nesh si shqiptarë të Shqipërisë dhe Kosovës, përfundoj dhe se ajo ndarje njëshekullore do të ishte në intelektin memorien tonë thjeshtë një ëndërr e keqe e së kaluarës, por fatkeqësisht kjo paska qenë dhe s’është aspak e vërtet, sepse kemi ëndërruar imagjinuar shpresuar që kjo ndarje me pas çlirimin e Kosovës do të eliminohej gradualisht, dhe ne si komb shqiptarë do të unifikoheshim në të gjitha institucionet sferat e jetës, por kjo që kemi ëndërruar pritur nuk ka ndodhur as në teori por as edhe në praktik.

Sepse si Shqipëria ashtu edhe Kosova shtet tashmë po ecin ndaras në agjendat e tyre shtetërore në çdo fushë lami të jetës, konkretisht si në aspektin e mos unifikimit të sistemit arsimorë të sistemit shëndetësorë përfaqësimit diplomatik konsullorë, apo në bashkimin unifikimin tregtarë doganor biznesor, që Shqipëria dhe Kosova të kenë një treg të përbashkët të njësuar unifikuar në një të vetëm, pa burokraci pa barriera pengesa në mes të dy vendeve shteteve tona shqiptare.

Por, fatkeqësisht poshtërsisht realiteti teorik dhe praktik në terren si në Shqipërinë tonë londineze dhe në Kosovën e pas-çlirimit ka qenë dhe vazhdon të jetë krejt i kundërt më atë çka kemi imagjinuar ëndërruar shpresuar që të ndodh, sepse në Kosovën e pas çlirimit sidomos këto kohët e fundit kemi dëgjuar shikuar pseudo-sondazhe debate televizive reagime protesta demonstrata pikërisht në rrugët pikat doganore të Kosovës më Shqipërinë tonë londineze, ku tregtarë biznesmen kanë protestuar bllokuar rrugët me makineritë e tyre prezencën e tyre fizike, për të shprehur pakanqësit reagimin e tyre kundrejt institucioneve të shtetit shqiptarë londinez dhe kundrejt investitorëve biznesmenëve nga Shqipëria londineze të cilët sipas këtyre protestuesve, këta kanë investuar në Kosovë, dhe me investimet bizneset shitjet ofertat e tyre për qytetarët e Kosovës i kanë bankrotuar falimentuar këta investitorë biznesmen tregtarë vandali autokton të Kosovës.

Dhe siç kemi parë dhe po shohim dëgjojmë nga sondazhet debatet televizive anketimet e ndryshme, prezenca prania e investitorëve tregtarëve biznesmenëve nga Shqipëria londineze në tregun e Kosovës është duke u tkurrur eliminuar tërhequr larguar nga Kosova, dhe disa nga arsyet pretekst pseudo-argumentet që kemi dëgjuar dhe vazhdojmë të dëgjojmë nga këto sondazhe debate televizive, arsyeja e mos interesimit prezencës pjesëmarrjes së investitorëve biznesmenëve nga Shqipëria londineze në tregjet panairet ndërkombëtare që organizohen mbahen në Kosovë, kinse na qenka se nuk janë të interesuar për të investuar qenë të pranishëm me bizneset investimet e tyre në tregjet e Kosovës, arsye argument tjetër justifikues i pavërtetë, është sepse kinse investitorë biznesmen prodhues nga Shqipëria Londineze, nuk janë në rangun lartësinë e duhur në shpikjet ofertat prodhimet produktet e tyre për klientelen konsumatorët ndërtuesit farmaceutikët e Kosovës etj. etjera justifikime argumente .

Por këto pseudo-argumente iluzione që janë plasuar dhe vazhdojnë të plasohen në këto sondazhe prononcime debate kinse me karakter ekonomik biznesor tregtarë në mediat televizionet e Kosovës, nuk qëndrojnë dhe nuk janë aspak të vërteta, sepse biznesmenët prodhuesit tregtaret e Shqipërisë londineze jo se nuk janë të interesuar ”e injorojnë qëllimisht apo ju duket e vlerësojnë treg hapësirë klientel të paleverdishme për investimet bizneset e tyre” që të depërtojnë instalohen bëjnë biznes, apo që të marrin pjese të jen të pranishëm të përfaqësuare me prodhimet ofertat investimet e tyre, pikërisht në këto panaire tregtare që janë mbajtur në të kaluarën, dhe vazhdojnë të mbahen ane kënd Kosovës.

Por problemi i pranisë prezencës simbolike sipërfaqësore ”në krahasim me bizneset serbe në tregun e Kosovës” të investitorëve biznesmenëve nga Shqipëria londineze duhet të qëndroje krejtësisht dikund tjetër është problemi në realitet. Sepse nga sa kemi parë dhe vazhdojmë të dëgjojmë shikojmë në mediat e shkruara elektronike televizive nga këto pseudo-sondazhe tregtare Shqipëri Kosovë debate televizive, nga persona jo kompetent të kësaj fushe ku i ftojnë të japin mendimet opinionet analizat sondazhet e tyre, pikërisht për raportet tregtare mes Shqipërisë dhe Kosovës, për barrierat pengesat burokracitë korrupsionin etj, dhe nga prononcimet e këtyre pseudo-analistëve pseudo-ekspertëve ekonomik na lë të dyshojmë hamendësojmë, se në Kosovën shqiptare që Serbia e ka pasur të pushtuar okupuar për 100-të vite, nuk paska mbjellur vetëm patate apo kompira kur i thonë shqiptarët e Kosovës.

Në Kosovë ”Fatkeqësisht” ka shqipfolsa mbetjesh nostalgjik të ish pushtuesve genocidisteve serbo-sllav me shumicë, dhe akoma të gjorët imagjinojnë ëndërrojnë se Serbia ka për ta ripushtuare rikthyer përsëri Kosovën si pjesë të Serbisë, dhe pikërisht këta shqipfolsa jugo-nostalgjik mbetje serbe në Kosovë nuk janë persona individ grupacione të rëndomta shtresa vulnerabël apo punëtore krahu.

Të nderuar bashkëkombës shqiptarë nga të dy anët e kufirit, këta shqipfolsa jugonostalgjik të ish pushtuesit janë të shumtë në numër në shpirtin zëmrën memorien e tyre serbosllave, te arsimuar diplomuar graduar, dhe janë të punësuar janë instaluar kanë zënë pozitat kyçe, drejtojnë dirigjojnë të pothuajse të gjitha institucionet qeverisë në Kosovë, sipas dëshirave kërkesave udhëzimeve direktivave të shtetit serb pushtues, dhe të pikërisht tillë konglemeratesh dezinformushish shqipfolsish serbofilesh, drejtojnë komandojnë edhe tregtinë e Kosovës me shtetet fqinje.

Ku konkretisht bizneseve biziesmenve investitorëve nga Shqipëria jonë londineze që janë të interesuar të investojnë në Kosovë, të marrin pjesë të jenë të përfaqësuare në këto panaire tregtare qe mbahen ne Kosovë, pikërisht këta jugonostalgjiket shqipfolsit mbetjet serbe në Kosovë, që organizojnë porosisin sondazhe pseudoanalitike në disa televizione të Kosovës në deklarimet prononcimet e tyre vjellin vrer kundrejt shtetit amë Shqipërisë londineze dhe kundrejt investitorëve biznesmenëve nga shteti amë, dhe biznesmenëve nga Shqipëria londineze ju qisin probleme pengesa barriera pseudoligjore te kota, duke u kamufluar sepse edhe institucionet e shtetit shqiptarë londinez investitorëve biznesmenëve nga Kosova për të investuar bërë biznes në Shqipëri i pengojnë ju qisin pengesa burokratike korruptime etj.

Dhe këtë e kanë bërë dhe vazhdoj ta bëjnë propogandojn dezinformojnë në televizionet e tyre serbofile-shpifin në sondazhet debatet e tyre televizive për ekonomin dhe tregtinë reciproke midis dy vendeve shteteve shqiptare Kosovës Shqipërisë, dhe këto poshtërsia tendencioze përçarëse i bëjnë me te vetmin qellim prapavi antishqiptare anti shtet amë, ”por serbofile” qe ti dekurajojnë përjashtojnë eliminojnë nga investimet pjesëmarrjet në këto panaire tregtare ndërkombëtare që janë mbajtur dhe vazhdojnë të mbahen në Kosovë.

Dhe ajo që ka qenë dhe vazhdon të jetë interesant , në këto sondazhe debate të prograpuara se si duhet të fillojnë zhvillohen përmbyllen në fund të emisionit, është se po ti shikosh disa televizione shqipfolëse serbofile në Kosovë e kanë bërë rutinë telenovelë ”e kanë bastarduar ” tashmë duke organizuar debate sondazhe tregtare ekonomike, pikërisht kinse demek” apostrafojn kryqëzojnë vetëm investitorët biznesmenët nga shteti amë, dhe kinse për pengesat që ju bëjn qëllimisht institucionet e shtetit amë investitorëve biznesmenëve nga Kosova”, dhe sipas këtyre debateve sondazheve analizave hulumtimeve ”Zyrtare kinse demek nga institucionet e Kosovës sipas këtyre pseudoanalistash ekspertësh ekonomik” tregtaret biznesmenët investitorët nga Shqipëria londineze, na paskan pushtuar tregjet e Kosovës, dhe po kane fitime miljardshe.-jo milonshe.

Interesantja ka qen dhe vazhdon te jete se ne këto sondazhe debate televizive ftojnë organizojnë propagandojnë pikërisht këta shqipfolësit jugonostalgjiket serbofilet duke na u paraqitur reklamuare mburrur analist ekspert te çështjeve shkëmbimeve investimeve tregtare biznesore në mes të Kosovës she Shqipërisë, por interesantja ka qenë së këta që i organizojnë ftojnë këta pseudo analist pseudoekspert për të analizuar këto çështje barriera tregtare në mesë të Kosovës dhe Shqipërisë, as edhe njëherë të vetme nuk kanë trajtuar sensibilizuar denoncuar analizuar investimet bizneset përfitimet marramendëse financiare që ka pasur dhe vazhdon të këta biznesmenët serbë dhe vete shteti serb nga investimet shitjet e krejt stoqeve prodhimeve serbe të prodhuara destinuara dedikuare enkas për klientelen konsumatore të popullit shqiptare të Kosovës, asnjëherë të vetme nuk kemi parë biznesmen tregtarë të Kosovës që të protestojnë demonstrojnë bllokojnë rrugët pikëkalimet kufitare më shtetin serb ”Ashtu sikurse kanë protestuar bllokuar rrugët pikat doganore me shtetin amë Shqipërinë”, e vetmja parti apo shoqëri civile tregtare biznesore, që ka protestuar sensibilizuar demonstruar, bllokuar rrugët pikat doganore më Serbinë, për tregtinë qasjen e lirë të shtetit serb në Kosovë për përfitimet financiare marramendëse, për prodhimet ushqimore të dyshimta që po shiten blihen konsumohen nga qytetarët e Kosovës, pra e vetmja që ka ngritur zërin ka protestuar ka qënë lëvizja Vetëvendosje.

Kur në një moment realiteti faktik ka qënë dhe vazhdon të jetë se hulumtimet sondazhet e raporteve tregtare të shtetit Serb më Kosovën flasin, se shteti serb vetëm nga tregtia qasja e lirë e papenguar favorizuar në tregun e Kosovës, i përfitimet vjetore mbi 800-milion euro bruto., kurse sondazhet ekonomike të biznesmenëve investitorëve nga shteti amë nuk i kalonin në vit as 30-40-milion euro, dhe ky nuk është fitim bruto nga investitorët biznesmenët bruto nga Shqipëria londineze por vetëm qarkullim shkëmbim vjetor i mallrave në këtë vlerë financiare.

Dhe pasojat e këtyre prodhimeve ushqimore farmaceutike etj që janë konsumuar që nga pasçlirimi i Kosovës nga kjo popullatë shqiptare e Kosovës kanë filluar të shfaqen simptomat e asaj çfarë kemi blerë konsumuar nga këto prodhime serbe të destinuara prodhuara vetëm për konsumatorët e shqiptarëve të Kosovës por edhe të Shqipërisë sonë londineze, që kanë depërtuar në tregun shqiptarë londinez jo vetëm nga investitorët biznesmenët serb, por edhe nëpërmjet investitorëve biznesmenëve të shqiptarëve të Kosovës, të cilët miellin krundet e Serbisë që ishin destinuar për konsum ngase kafshët derrat dhe lopët, pikërisht këta pseudo-biznesmen shqipfolsa nga Kosova këto krunde kancerogjene serbe, i kanë futur në tregun e furrave të bukës byrektoreve , dhe ne si shqiptarë londinez këto krunde serbe i kemi përgatitur konsumuar për miell të kualitetit të lartë, pra e kemi ngrënë konsumuar Sapunin për Djathë’, dhe kur kjo poshtërsi u kuptua demaskua institucionet e shtetit shqiptarë morën masa e ndaluan shitjen e krundeve serbe ne shqiptarëve londinez nga pseudo-biznesmenët serbofila, shqipfolsa, këta protestonin, se po pengohen qëllimisht nga institucionet e shtetit shqiptarë që pseudo-miellin e tyre, pra krundet kancerogjene serbe tjua shisnin shqiptarëve të Shqipërisë për konsum të përditshëm.

Pra pasojat frytet e asaj çfarë kemi ngrënë konsumuar gjithë këto vite të pas çlirimit të Kosovës janë këto sëmundjet tumorale kancerogjene lukemi sëmundjet atakët kardiake etj., sëmundje të cilat në të kaluarën tek popullata e Kosovës kanë qenë të panjohura jo vetëm nga popullsia e Kosovës por edhe nga mjekësia spitalet mjeket profesionistet e saje mjekësore.

Patjetër gjithsesi që shfaqa e këtyre sëmundjeve në popullsinë e Kosovës është si pasojë rezultat i konsumimit të prodhimeve ushqimore farmaceutike të ardhura shitura konsumuara në këto vitet e pasçlirimit të Kosovës.

Gjithsesi ky opinion analizë koment reagim i imi, nuk i anashkalon përjashton paragjykon rehabiliton amniston ato parregullsi që mund të kenë ndodhur dhe vazhdoj të ndodhin, për raportet tregtare pengesat burokracitike ndoshta edhe të qëllimshme nga persona individ që kanë qenë të instaluar punësuare si kamikazë të verbër politik jo ekspert të kësaj fushe, dhe ndoshta vazhdojnë të jenë të instaluar në këto institucione të dy shteteve tona, që me apo pa vetëdijen e tyre krijojnë barriera pengesa të panevojshme të tregtisë qarkullimit të lirë të bizneseve midis të dy shteteve tona shqiptare.

Shkruar artikularë nga Dashamir Alliu, ish vullnetare në ish UÇK.

Gjithashtu, është edhe kryetar i shoqatës atdhetare (Zyber Alliu) ish Komuna Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd.

Shperndaje ne
Updated: 26 Maj, 2018 — 20:00

The Author

Dashamir Alliu

2 Comments

Add a Comment
  1. Gjithashtu realiteti faktik ”për ne si shqiptare të Kosovës dhe Shqipërisë” sa i përket me shpifjet dezinformatat që janë plasuarë dhe vazhdojnë të plasohen në medjat e shkruara elektronike të shtetit Serb , nga medjat e shkruara elektronike shqipfolse të instaluara në Kosovën e pasë-çlirimit, të cilët propogandojn mashtrojnë në prononcimet e tyre , se arsyeja e sëmundjëve tumorale kancerogjene Luekemija sëmundjet kardjake , etjer janë shfaqur në popullatën e Kosovës- pikërisht pas çlirimit të saj , si pasojë rezultat i bombardimëve të Natos të caqëve ushtarake policore serbe në vitin 1999-të me bombat predhat raketat e përbërë me Uranium të varfëruarë.

    Porë këto hipoteza opinione pseudo-dyshime mashtrime serbofile të plasuara në medjat e shkruara elektronike të rajonit botës, nuk janë aspak të vërteta realiste nuk qëndrojn si dyshime akuza shpifje , për faktin arsyen e vetme , sepse pakti ushtarak i Natos nëse e paska bombarduarë Serbinë me këto bomba predha raketa me uranium të varfëruar me perberje mbushje rrezatim radioaktivitet te larte dhe i tërë teritori i Kosovës na qënka i kontaminuar , pikërisht nga këto bombardimet e Natos , atëher si ka mundësi si ta kuptojmë analizojë dëshifrojmë që në popullat serbe malazeze, konkretisht në fshatrat qytetet e Serbisë dhe Malit të Zi,sëmundje të tilla tumorale kancerogjene Leukemi sëmundje ataqe kardjake etjer , nuk janë shfaqur prezente nukë janë shtuarë në popullatën Serbe Malazeze, identik raste që janë shpeshtuarë bërë epidemike tashmë ane kënd Kosovës” pra pse nuk është i njëjti fenomen i tillë edhe në popullatën serbe të Serbisë dhe Malit të Zi, sepse Natoja nuk bombardoj caqet Serbe ushtarake vetëm në teritorin e Kosovës, porë mësë shumti bombardoj caqet ushtarake Serbe ane kën Serbisë dhe Malit të Zi.

    Pra pasojat e këtyre sëmundjëve tumorale kancerogjene Leukemi etjer , nuk kanë ardhur nuk janë shfaqur në popullsinë e Kosovës si shkak nga Bombardimet e Natos me bomba raketa me Uranjum të varfëruar , por arsyet realiste duhen kërkuarë klasifikuarë analizuar pikërisht nga ajo çfarë kemi konsumuarë dhe vazhdojm të konsumojmë në Kosovën e pasçlirimit , sepse frytet e asaj çfarë kemi ngrënë konsumuar gjithë këto vite të pas çlirimit të Kosovës janë këto sëmundjet të shfaquara në mënyrë epidemike – tumorale kancerogjene lukemi sëmundjet atakët kardiake etj”ku në sheshet e prishtinës dhe të qytetëve fshatrave në mbarë Kosovën trishtohesh terrorizohesh, ku të afërmit familjarët shokët nxënsit e shkollave , nëpër këto sheshe solidarizohen në apelet kërkesat për ndihm solidaritet ,kërkojnë të mbledhin ndihma financjare për të afërmit -fëmijët e tyre,”për ti derguar shëruar ne spitalet jashte Kosovës ne shtetet Evriopjane perendimore” dhe i kërkojnë mbledhin këto vlera financjare , pikërisht përë bashkëmoshatarët e tyre minoren mësues-E, studenta të shkollave univeristetëve të Kosovës të sëmurë, sëmundje të cilat në të kaluarën tek popullata e Kosovës kanë qënë të panjohura jo vetëm nga popullsia e Kosovës por edhe nga mjekësia spitalet mjeket profesionistet e saje mjekësore.

    Patjetër gjithsesi që shfaqa e këtyre sëmundjeve”Tumorale Kancerogjene Leukemi” në popullsinë e Kosovës është si pasojë rezultat i Ndërtesave shtëpive tona ku jetoj të cilat i kemi ndërtuar në pas çlirimin e kosovës, me materjale ndërtimore ”të dyshimta pa as një lloj analize verifikimi”- të ardhura nga shtetet fqije kryesisht nga Serbija , por a ju janë bër ndonjëherë analizat këtyre materjalëve ndërtimore nga institucionet përkatse, ”ligjzbatuse në kosov” , para se të futeshin në sektorin e ndërtimin në fushën e ndërtimit në Kosov,siç edhe kemi parë dëgjuarë në mbarë botën ,pikrisht këto lëndët mbetjet Radioaktive,, shtete të ndryshme që i kanë pasur disponuar , të pa-përgjegjshme nga elitat e tyre udh-heqse ,”Ku konkretisht Shqipërija jonë Londineze në vitet e pas-së 90-tave, u bë një deponi rezarvat pushimore pritse e këtyre mbetjeve të rrezikshme radioaktive nga shtete të ndryshme të Evropës Botës, por edhe nga Mafja Italiane , dhe nga politikanët tanë e korruptuarë, të cilët për fitimet e tyre kriminale financjare i pranonin që të trasportoheshin silleshin vendoseshin këto mbetje rad-ioaktive në teritorin e shqipërisë sonë Londineze ”

    Porë këtë biznes kriminal vrastarë antihuman antinjerzor e ka lakmuar menaxhuar kontrolluar edhe nëntoka kriminale Mafja kryesisht ajo italiane ne kordinim bashkpunim me nëntokën mafjen Serbe në ballkan , pikërisht këto mbetje radioaktive , i mer si garantuse ne eleminimin asgjesimin e tyre ”sepse ka fitime kolosale marramendase financjare, nga vendorigjina ku i mer”, dhe Zakonisht të tilla mbetje radioaktive te rrezikshme për shëndetin e njeriut në planin afatgjatë , i unifikon eleminon-asgjeson , në aspektin afatshkurtër,- pikërisht në sektorin e ndërtimit tek inertet tullat tjegullat betonin rruget autostradat etjer , porë edhe pasojat e këtyre sëmundjëve tumorale kancerogjene Luekemi ,mund të jetë dhe janë në realitet ,edhe si pasojë e konsumimit të prodhimeve ushqimore farmaceutike me vendorigjinë të dyshimtë nga shtetet fqije dhe më gjerë, të ardhura shitura konsumuara në këto vitet e pasçlirimit të Kosovës.

  2. Cfare kerkon te thote Z.Alliu me togfjaleshin “Shqiperi londineze”?

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.