E vërteta e hidhur (I)

Shkruan : Brilant Gashi

Nëna dhe fëmijët e humbur (shkrimi #5)
 
Zoti na sprovoi me plot të këqija dhe këto të këqija , nuk besoj se do i kishte pasur në histori ndonjë popull tjetër . Ajo që dua të them është , se populli ynë nuk duhet t’a harrojë kurrë historinë e saj të lashtë .
 
Gjatë luftërave më të mëdha Ballkanike por edhe Botërore , jemi ndarë të copëtuar si mos më keq . Këto luftëra lanë pas nesh shkatërrime të mëdha , por edhe shumë të vrarë dhe të plagosur . Disa shqiptar , zvarriteshin rrugëve , duke vdekur nga uria dhe varfëria ekstreme . Të gjithë këto luftëra , ishin bërë nga armiqët tanë vetëm për t’i aneksuar dhe okupuar tokat tona . “Trimëria” e tyre më e madhe ishin vetëm masakrat ndaj popullsisë civile .
 
Shqiptarët kanë qenë dëshmitarët kryesor se si ata trajtoheshin njësoj si shtazët nga shovinistët sllavo-grekë , kurse sot ne nuk çohemi që të kërkojmë drejtësi , për t’u dënuar fajtorët kryesor , që kanë bërë këto masakra të përgjakshme .
 
Njëra ndër këto masakra , të cilët ishin bërë ndaj popullit shqiptar , janë masakrat greke në Shqipërinë e viteve 1914 .
 
Ky është Bilanci i Masakrave Greke në vitin 1914 sipas librit “Barbaritë Greke në Shqipëri” nga autori Kosta Tomori . Kopja origjinale e librit u botua për herë të parë më 1917 në USA . Autori u dënua me vdekje për shkak të nxjerrjes së këtyre të vërtetave .
 
250 fshatra u rrënuan , 100-mijë njerëz emigruan , 11 krahina të begata dhe të lulëzuara Gora , Devolli , Korça , Kolonja , Leskoviku , Përmeti , Frashëri , Skrapari , Tepelena , Kurveleshi , Gjirokastra u shkatërruan . U dogj toka shqiptare e u bë shkrumb e hi .
 
Më 1914 , shqiptarët masakroheshin nga andartët e Batalionit të Shenjtë aty afër Grykës së Këlçyrës , në Peshtan , Tepelenë ku mbysnin e hidhnin me dhjetëra foshnje në pus , kurse grave shtatzëna ua hiqnin me thika foshnjat e gjalla . Në Delvinë i çanin me bajoneta në trup së gjalli .
 
Në Luaras, Ersekë theren 14 fëmijë .
 
Masakrat ende vazhdojnë :
Nga 2 deri më 10 korrik 1914 në zonën e Panaritit të Korçës u mblodhën e u therën përmbi 375 shqiptarë , 298 prej Panaritit u therën në Grabockë e pastaj andartët ua hodhën kokat në Honin e Karakollit . Panariti u dogj.
 
Më 25 shkurt 1914 në Kuqar dhe Kosinë të Përmetit grekët therën fëmijët në sy të nënave si dhe bënë masakrime të pashembullta njerëzore në Kishën e Kosinës . Këto ishin disa nga barbarizmat greke , që duhet të dënohen përpara botës .
 
Më 29 prill 1914 në Sheshin e Rrapit të Hormovës , Tepelenë dhe në Kishën lart në Kodër grekët therën e vranë përmbi 217 shqiptar ku kanibalët grekë torturuan ç’njerëzisht shqiptarët e pambrojtur . U dogjën 98 shtëpi . U mor gjëja e gjallë , mijëra kokë të trasha e bagëti .
 
Këto krime nuk janë bërë as nga barbarët e mesjetës . Tani grekët duhet të kërkojnë falje botërisht për krimet që kanë bërë në vitet 1914 dhe për gjenocidin e tyre ndaj shqiptarëve të Çamërisë më 1944 .
 
E vërteta më e hidhur është se andartët e Batalionit të Shenjtë nuk ishin grekë por ishin të gjithë arvanitas , të nxitur nga Kisha Ortodokse Greke për t’i kryer këto krime dhe këto masakra . Të gjithë të konvertuar nga feja katolike në fenë ortodokse .
 
Kjo është e vërteta , që duhet të shpaloset më mirë para popullit shqiptar . Arsyeja është sepse vet shqiptarët nuk e dijnë shumë mirë historinë e tyre .
 
VAZHDON …
Shperndaje ne

The Author

Brilant Gashi

Përgjithmonë Shqiptar ...

1 Comment

Add a Comment
 1. OH,VERTETA E HIDHUR,OU,TERJETA E DRIDHUR,NGA FRIKA,PANIKA;SA
  SHTRIGA,MË TË LIGA;POSI,OR SI,EDHE NË LUFTËN E FUNDIT UÇK.OR,
  DUKE MBYTUR,SHTYTUR FRIKËN TË LIKËN,QE VETË KRYLEGJËNDARI OU,
  ADEM JASHARI,VENDOSI,E SOSI,VETËM ME FAMILJE,DO TË IA KRISI O
  LUFTËS,KUNDËR TERË NJË SHTETI KRIMINALË,KATASTROFALË,KANIBALË,
  QE KËTO BISHA MISHËNGRËNËSE O GJAKPIRËSE NJERIU,TRISHËGRENËSE
  DHE PRAGFSHIËSE DJERIU,QE KËRKONTE,TENTONE,QE TË NA ÇFARROSTE,
  TË NA ZHVENDOSTE;DHE,KËTO BISHA RUSO-SERBO-SLLAVE,TË BEHËN OR
  NGERHËN ZOT SHTËPIE,NË TROJE TONA,HOJE ZONA;PASURI,TRASHËGIMI
  MBARË KOMBËTARE,MBARË SHQIPTARE;PORSE,KËTO TROJE SI PËRJETË E MOT,KA KUSH TË U DALI ZOT;QE KRYLEGJENDA-HY-EGJENDA;21 ANTARË
  FAMILJE,58 GJAKUT O PRAGUT FAMILJARË,MBARË SHQIPTARE;ME BABË-
  SHKABË,ME NËNË O GJENË,ME LOKË OJ TOKË;ME VËLLA-PA NDA;SI DHE
  ME FARË-FIS;ME TRI GJENERATA,KRENESHTATA;NIP E NIPE,OUUU,ORE, SHQIPE OJ SHQIPE;NËNA O GJYSHE,GJENË O DALLËNDYHSE,QIELLË-TOKË
  QË IA KRISËN,DHE,IA NISEN,NGA KULLA QENDRESËS,RULLA BESABESËS,
  QE SHKREPI O SHKEPI,KUMTI,I LUMTI;QE BURBULLOI,FURFULLOI,OREE,
  TERË PREKAZI,NDERË KREFAZI;QE LUBIË,GUBIË,MË GJAKATARE,OU,O,MË
  FLAKAKA-ZJARRE,DUKE IA QELLUAR MU LULËN BALLIT,CRULEN STRALLIT
  QE USHËTONTE E TERË DRENIA,KUSHTONTE NDERË KRENIA;RINGJALLËJA,
  PRINBALLËJA,KRYLEGJENDA,HY-RGJENDA,DUKE RIZGJUAR,TRIMUAR,OUUU,
  MBARË SHQIPTARINË,PËRË TROJE MBARË KOMBËTARE,MBARË SHQIPTARE,O
  DHE,MBRENDA DHE JASHTA,MË E RENDA MË E LASHTA,STËRLASHTA,QE NA
  RIGJALLËROHEJ,PRIBALËROHEJ,PËR RINGRITJE,PËR RILINDJE;GJASHTË
  SHEKULLORE,PASI,AH,SI,NDARJE,PËRÇARJE NË GJASHTA RRASHTA O NGA
  TROJE-HOJET GJASHTË MINISHTETË,GJASHTË MINIKOMBE,FALLCE,TALLCE
  JO SHQIPTARE,NGA TROJET TONA-ZONA MBARË SHQIPATRE,DHE,TANI OR,
  ANI,QE U TRONDITEN,U GODITEN;EDHE KONTINENTE NDËR MOMENTE O MË
  DEMOKRATIKE,MEMO-ANTIKE,PËRKRAHUR MBARË DIASPORA SHQIPTARE,OU,
  SI DHE NGA USA.DHE NATO.EDHE MBARË BOTA DEMOKRATIKE,NDIHMUAN
  PËR ÇLIRIMIN DHE PËR RIBASHKIMN MBARË KOMBËTARE SHQIPTARE,POR,
  PËR ÇUDI,VRERË HUTI,CA QYQE QYQARË,PYRQE PYRQARE,PËR MOSDIJE,O
  LERË SOSMËRIE,DUKE U FALUR,PA NDALUR,GJENOCIDET MË GJENOCIDALË
  ETNOCIDET MË ETNOCIDALË,560 MASAKRA,KASAPRA 20 000 SHQIPTARË O
  MASAKRAUR,KASAPRUAR,DHE,AFRO 80% POPULL KOMBIN TEK PËRZENË,TË
  TERZNË;ME DHUNË,FURTUNË,QE NA PËRZUNË,RRUGËVE,MURGËVE,BOTËS O
  SQOTES;PA KTHIM PËR,AMSHIM;CA SERVILË,STERILË;VARRTARË PARTIE,
  TRADHËTARË VARRËGRIE;DUKE NA TRADHËTUAR,TRANDUAR,QE SHITEN OR
  STËRSHITEN,GADI TERË PASURI,TRASHËGMI,GJAKUN,PRAGUN,NDRRUAR I
  SHNDRUAR,EDHE FLAMUR O HIMNE,PRAGUR O TRIMNE,ME IDETITET DHE
  INTEGRITET MBARË KOMBËTARË,MBARË SHQIPATRË,NË ATË KOSOVARË OR
  KOSOZVARË;SI JUGOSLLAË-TUGOSHKAVË;DHE,KËTA ANDARË,TRADHËATRË,
  EDHE SOT OH ZOT,BASHKA ME ARMIQ,GARDH-VDIQ,TERËKOBËTARË OUUU,
  NDËRKORBËTARË,DUKE NA VARROSUR,ZJARRSOSUR,PËR SË GJALLI,OH,OR
  QE NA KALLI,PA,ZGJOHU OJ KRYLEGJENDË NGA VARRI,NA KALLI ZJARRI
  DHE,PRAP NA U KTHYE,DUKE NA FYE;ARMIKU QE NA FIKU,ME GJYKATA O
  SPECIALË,NGECSHKALË;DUKE NA DENUAR,DERMUAR,SI KRIMINELË,OU,OR
  SHFRIMI NGELË;NGA TRADHTARIZMI,BARËBARIZMI,MË KATASTROFALË OU
  MË KANIBALË;QE KURRË HE BURRË,NGA KJO GURRË,NUK NGOPËN,S’KOPËN
  AS ME GJAK O PRAG SHQIPATRI;OREEE,ME GJAK O PRAG SHQIPTARI;PO
  KU ËSHTË SOT,OU I MADHI ZOT,KRYLEGJENDARI,HY-REGJENDARI,QE OR
  GJEGJI SI PËRJETË MOT OU TERË ATDHEU,GJEGJI-KASTRIOT-SKNDËRBEU
  BASHKA,DASHKA,KRY UÇK.HY-REGJENDARIN ORE ADEM KRYLEGJENDARIN!!
  TË FALA NJË REFUGJAT LUFTË NGA KOSOVA NË USA.QE VETËM NJËRI O
  NGA MILIONË GADI TERË SHQIPTARIA,NGA KËSO,PËSO,KOLONISTA,OUUU,
  TERRORISTA,NËN DHUNË,FURTUNË,NA PËRZUNË,PA KTHIM,PËR AMSHIM,NË
  TROJE-HOJE TONA,TERË PLOJE ZONA,MBARË SHQIPATRE;PORSE SOT TEK ARRITËM,JA MBËRRITËM MOMENTË DEMO(N)KRATIKE;KONTINETË OU MEMO-
  ANTIKE;RIKTHEHËMI,RISHPREHËMI,PËR LINGRITJE,RILINDJE,MBARË KOM
  BËATRE,ORE,MBARË SHQIPATRE!!.

Lini një Përgjigje te Selman Dervishi-Mani,USA. Anuloje përgjigjen

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.