Histeria e propagandës thashethemnajave-dezinformuse, mashtruese e kamufluese ne trojet etnike shqiptare

Cila është arsyeja-preteksi-argumenti i propagandës sigmatizimit dezin-informit nga disa gazeta mediave të shkruara elektronike-televizive (shqipfolse) të instaluara në Kosovën e pasë-çlirimit, kundër kategorive të ishë uçk-së,investitorve biznesmenve prodhusve nga shtetit amë, – Shqipërisë Londineze?

“Pse kjo Histeri? Cila është konkretisht arsyeja e propagandës thashethemnajave-dezinformuse, mashtruese e kamufluar në disa nga mediat e shkruara elektronike – mediatike televizive shqipfolëse të Kosovës, anti çlirimtareve ishë uçk-së,shtetit amë-londinez, anti-investitorëve biznesmenëve prodhuesve, që janë të interesuar të investojnë, jenë të pranishëm me prodhimet ofertat e tyre në Kosovë”.

Thashethemet përgojimet thonë se kjo histeri anti-shtet amë londinez, dhe kundrejt investitorëve prodhuesve biznesmenëve nga Shqipëria londineze, ka lindur është instaluar, në këto debate televizive në televizionet provincjale krahinore bajraktarësh -shqipfolëse në Kosovë, ”përçarëse-vëllavrasëse”, për arsyen se të gjitha institucionet e shtetit shqiptarë londinez, nuk i kanë falur dhuruar bërë me tapi ”Portin Detarë të Shëngjinit” kinse i kërkuar në emër të popullit të Kosovës, kërkesë e artikularë nga qeveritë e Kosovës”, e disa Bajraktarëve Krahinorëve, që na janë identifikuar gjatë të gjithave qeverisjeve të Kosovës së pas-çlirimit.

Gjithashtu, sa i përket në raport më këto debatet e programuara inskenuara në disa televizione të Kosovës sidomos këto kohët e fundit, kundrejt investitorëve prodhuesve nga Shqipëria jonë londineze, të cilët po anatemohen përjashtohen injorohen që mos të jenë te të pranishëm më prodhimet ofertat e tyre në tregun e Kosovës, po ka edhe thashetheme pretendime imagjinata justifikuese ”nga mendjet-gojët e këqija provinciale krahinore bajraktarizmash” se arsyet pretekstet e kësaj historie anti shtet amë dhe konkretisht kundrejt këtyre investitorëve biznesmenëve nga Shqipëria londineze ”favorizues përkëdhelës kundrejt investitorëve prodhuesve serb”, që kanë investuar në Kosovën e pas-çlirimit, dhe që janë të interesuar për të investuar në Kosovë, se njëra ndër arsyet kryesore e kësaj histerie kundrejt shtetit amë, ka të bëjë edhe për arsyen faktin argumentin, sepse institucionet e shtetit shqiptarë londinez, qeveritarëve të Kosovës, nuk ju kanë dhënë nënshkruar, falur-dhuruar Portin Detarë të Shëngjinit.

Port dalje në det që në shekujt deceniet e kaluara të njëjtin port dalje në det e ka pas kërkuar Serbia, ”në këtë mes nuk po bëjmë paralelizma në mes të Kosovës dhe Serbisë” për faktin arsyen e thjeshtë, sepse qeveritarët e Kosovës nuk kanë pse të kërkojnë porte limane hapësira detare personale private nga shteti shqiptarë londinez, sepse të gjitha limanet portet detare të Shqipërisë londineze kanë qenë- janë dhe do të jenë në dispozicion të shtetit të dytë shqiptarë në Ballkan Kosovës, cila na qenka pikërisht arsyeja argumenti që qeveritarët e Kosovës na e kërkuan ta bëjnë më tapi si port privat personal portin detarë të Shëngjinit, ”identik sikurse e kërkonte më insistim Serbia pushtuese genocidiste kundër kombit shqiptarë gjatë luftës së parë ballkanike -evropiane – botërore”.

Sepse sipas kësaj metodologjike këtyre dëshirave kërkesave apetiteve imagjinatash psikopatike, edhe shqiptarët e Maqedonisë Iliridës muajt-vitet dekadat në vazhdim ”mbasi të përfundojë së ndërtuari rruga autostrada e Arbërit” identik ashtu sikurse qeveritarët e Kosovës, nëpërmjet qeverisë Maqedonase, si vëllezër që kemi qenë dhe vazhdoj të jemi, mund të kërkojnë t’ju hapet oreksi apetiti edhe ata të kërkojnë një qytet bregdetarë konkretisht Durrësin ”sepse Lezhën dhe portin e Shëngjinit po e kërkojnë më tapi të çertifikume bajraktaret e Kosovës” apo liman hapësirë port detare që shteti-kombi Maqedon të ketë dalje në detet në portet e shtetit shqiptarë londinez” jashtë juridiksionit-kontrollit të shtetit shqiptarë Londinez.

Sepse nëse institucionet ligj-zbatuese qeverisëse të kësaj Shqipërie londineze tregohen tolerant kavaljer, jua miratojmë aprovojmë falim dhurojmë një port detarë bashkëkombëseve tanë Kosovarë të shtetit kombit Kosovarë, siç po kanë dëshirë disa provincialë krahinorë bajraktarë primitiv të pagëzojnë identifikojnë instalojnë deshqiptarizojn asimilojnë Kosovën shqiptare në komb hibrit artificial shumë kombesh etnisë, edhe vëllezërve tanë shqiptarë që jetojnë në shtetin Maqedonas-Ilirid, nuk mund t’jua mohojmë-injorojmë që edhe atyre si vëllezër bashkëkombës që i kemi, t’jua falim dhurojmë një qytet bregdetarë, apo një liman port hapësirë kilometrike detarë ku të kenë dëshirë kërkesa ata, port detarë të cilin në emër të tyre për momentin pra të shqiptarëve të Iliridës” mund ta kërkojnë institucionet shtetërore të shtetit Maqedonas.

Sepse në të tre luftërat e fundit të tri ish UÇK-ve ne si komb shqiptarë, liderit kong-lemerat pseudoperfaqsusit e shqiptarve të Maqedonisë nga lufta e ishë uçk-së së 2001-shit nga gjithë ajo luftë gjak i derdhur ata maskarej pseudo-lidër u vet-mjaftuan në dilirin e tyre duke na u mburrur se ne si lidër përfaqsus të shqiptarve të Iliridës nën thundrën pushtuse të shtetit okupatorë Maqedon në këto troje shqiptare,pra shteti okupatorë sllavo Maqedon po na lejon të bëhemi Kryetarë Parlamenti si Talat Xhaferi , dhe po i lejon edhe zyrtarisht tashmë që këta që të lehin kakarisin shqip në parlamentin shtetin Maqedon, kjo sipas tyre është një arritje e madhe për shqiptarët e Iliridës, sepse dëshmorët që ranë invalidët veteranët luftuan që këto territore shqiptarë të pushtuara nga fqinjët tanë grabitqarë luftuan sakrifikuan ranë dëshmorët ti bashkoheshin shtetit amë londinez, por bajraktarët profiterët e instaluar në Kosovën e pas çlirimit po kërkojnë të implementojn të kundërtën”në Kosovën shqiptare Kombin Kosovarë Jo Shqiptarë” dhe jo për çka luftuam derdhëm gjak si në Kosovë po ashtu edhe në Ilirid.

Interesantja e paimagjinueshmja në Kosovën e pas-çlirimit ka qenë dhe vazhdon të jetë, se Institucionet qeverisëse të pas-çlirimit të Kosovës kanë qenë tolerantë-kavaljer bamirëse humanë në faljen dhurimin e territorit të Kosovës pikërisht shteteve të tyre fqinje sllave të krijuara në deceniet e kaluara në territoret tona kombëtare shqiptare, konkretisht shtetit Maqedonas i ka falur dhuruar 2500-hektarë hapësirë tokësore, por edhe kundrejt shtetit Malazez ka qenë kavalier-bamirësia human dhe i ka falur duke votuar unanimisht si deputetë të kuvendit të Kosovës 8-mi e 500-të hektarë sipërfaqe tokësore.

Kurse ish Serbisë 100-të vjeçare mbetjeve kolonëve kolonizatorëve okupatore genocidiste kanibaleske-vrastare pra që kanë ngelur të ngulitur me vendbanimet e tyre të grabitura shqiptarëve të Kosovës, qeveritarët e Kosovës së pasë- çlirimit, me financat e taksapaguesve shqiptarë të Kosovës pikërisht minoritetit të shpikur hibrid artificial Serb në Kosovë ju kanë ndërtuar shtëpi banesa private-kolektive ju kanë dhënë para vlera financjare kesh të gatshme”pa u zhegitur djersitur në punë” në dorë për ti motivuar inspiruar që të vazhdojnë të kolonizojnë-serbilizojn Kosovën shqiptare të pjellin rrisin natalitetin e kolonve kolonizatorve serb në Kosov për vitet degatat e ardhshme, dhe në vazhdimësi ju bëjnë thirrje demek serbëve të larguar nga pas çlirimi i Kosovës ”nga përndjekja e terroristëve të ish UÇK-së”, që të rikthehen ta kolonizojë serbilizojn-kantonizojn popullojnë Zajedincën Serbska, shtetin e tret serb që pritet te themelohet votohet ”sikurse gjykata speciale anti UÇK”, dhurimi i 8 mi e 500-hektarëve Malit të Zi, bamirësi kavaljerlliqe pro-shteteve sllave fqinje” pra të rikthehen në shtëpitë komunat qytetet hibride artificiale atisarjane-serbiane, shtëpi banesa kolektive që jua ka ndërtuar dhuruar falur qeveritarët e Kosovës.

Dhe tashmë këta serbë lokal në minorancë simbolikisht në numër, qeveritarët deputetët e parlamentit të Kosovës do t’i shpërblejnë duke i falur dhuruar themeluar pikërisht më votat e deputetëve të parlamentit të Kosovës në muajt e ardhshëm, shtetin e tret serb në Ballkan të ashtuquajtur kamufluar si OJQ private jo qeveritare ”Zajednica Serbe”, që në fakt realitet është shteti i tret serb në Ballkan, ”sepse i pari shtet Serb në Ballkan është Serbia i dyti shtet në Ballkan është republika Serbe në Bosnje, kurse shteti i tret serbë në Ballkan do të jetë Zajednica Serbe, i cili do themelohet brenda territorit të Kosovës dhe do jetë jashtë kontrollit juridiksionit të qeverisë së Kosovës, dhe kjo hapësirë territoriale e quajtur identifikuar si ”Bashkësia e komunave më shumicë Serbe” do të ketë nën kontrollin administrimin e sajë pothuajse të gjitha resurset minerale turistike ujore arkeologjike bujqësore, dhe kur kjo Zajednic Serbe” të krijohet popullata shqiptare e Kosovës dhe kasta qeverisëse e sajë nuk do të ketë më qasje në këto resurse minerale turistike ujore për ti menaxhuar shfrytëzuar popullata e Kosovës, sepse ato resurse do të jenë në kontrollin menaxhimin shfrytëzimin e Zajednicës Serbska” .

Pra nga këto fakte realitet sipërfaqësorë i lartcekur ”sepse këto që kam cekur sensibilizuar janë vetëm maja e ajsbergut e këtyre tolerimeve kavaljerlliqëve në dobi të shtetit serb”, pikërisht nga qeveritarët e Kosovës së pasçlirimit kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë kavaljer, sepse ju kanë falur shitur dhuruar tre shteteve sllave të sajë fqinje hapësira tokësore territoriale të Kosovës, kurse kundrejt shtetit shqiptarë londinez kanë qenë koprracë paragjykues tendencioz, edhe në gjerat më elementare, konkretisht kemi shembuj kur individ iniciativa individuale nga individ të partive politike kanë marrë iniciativën shprehur dëshirën kërkuar që shtetit shqiptarë londinez t’i ndahet falet dhurohet një hapësirë sipërfaqe tokësore e mjaftueshme në kryeqytetin e Kosovës Prishtinë, identik siç i është falur dhuruar nga qeverisjet e kaluara të komunës së Prishtinës SHBA-ve e cila tashmë është duke e ndërtuar objektin e sajë të Ambasadës, identik është kërkuar t’i ndahet një hapësirë lokacion edhe shtetit shqiptarë londinez si shenjë falënderimi respekti vlerësimi për kontributin simbolik që ka dhënë në çlirimin pavarësinë e Kosovës, që më pas shteti shqiptarë londinez në atë hapësirë sipërfaqe tokësore të ndërtojë objektin e Ambasadës ”kërkesë lutje të cilën nuk e ka bërë ambasada e Shqipërisë në Kosovë, por as Ministria e jashtme e shtetit shqiptarë Londinez, sepse shteti shqiptarë londinez nuk është aq fukara-zibidi dhe nuk ka rënë në atë derexhe sa që mos të ketë mundësi financiarë për të blerë një sipërfaqe toke në kryeqytetin e Kosovës Prishtinë, për të blerë një sipërfaqe tokësore për të ndërtuar objektin e Ambasadës.

Por, pikërisht ishë disa kasta qeverisëse lokale të Komunës së Prishtinës në të kaluarën e tyre qeverisëse por edhe nga disa qeveritarë të institucioneve qeverisëse qendrore konkretisht të apostrofuar-identifikuar më partinë politike të LDK-së, e kanë injoruar neglizhuar, nuk e kanë miratuar aprovuar, por e kanë refuzuar-bojkotuar, dhe në prononcimet deklarimet e tyre villnin zi e terr kundër një iniciative kërkesë të tillë nga ish qeverisja lokale në mandatin e kaluar të lëvizjes Vetëvendosje, kundrejt një iniciative të tillë, që të linte të dyshoje hamendësoje monologoje pyesje vetveten a thua sikur mosë vallë kjo sipërfaqe hapësirë tokësore, po kërkohej t’i falej dhurohej jo shtetit amë shqiptarë londinez, por ish shtetit okupator serb, apo federatës Ruse apo shtetit Kinez që se ka njohur dhe nuk e njeh pavarësinë e Kosovës.

Nga kjo që kamë lartë-cekur sensi-bilzuarë trajtuar shtjelluar denoncuar, nuk ka atë prapavi apo lakmi sepse edhe ne si shqiptarë londinez apo përfaqësuesit e institucioneve tona qeverisëse, na ka ngelur hatri qef-mbetja jemi bërë xhelozë kemi mprehur lugët- dhëmbët, sepse qeveritarët e Kosovës nuk na e kanë ofruar dhënë akoma pjesën e tortës të shampitës, për ta ngrënë menaxhuar shfrytëzuare okupuar-pushtuar zhvendosur kufirin-toksorë verior të shtetit shqiptarë londinez në thellësi të territorit të Kosovës, identik siç i ka shtrirë kufijtë shteti Maqedon Malazez pikërisht në atë sipërfaqe toksore që ja kanë dhënë falur dhuruar më veprimet e tyre konkrete si kavalier territoret sipërfaqet tokësore të popullit të Kosovës Maqedonisë Malit të Zi , tashmë shtetit Serb i cili përfundimisht, nëse pseudo-deputetët e parlamentit të Kosovës themelojnë dhe votojnë themelimin e Zajednicës Serbska, automatikisht shtet-ndërtimi i Kosovës do stagnoj shteti i Kosovës gradualisht do të shkojë drejt shpërbërjes rikthimit ripushtimit të heshtur modern ekonomik nga ana e shtetit Serb.

Për faktin arsyen e thjeshtë sepse të gjitha re-surset minerale nëntokësore mbitokësore resurset turistike, toka bujqësore më pjellore do të ngelet jetë nën administrimin kontrollim shfrytëzimin e Zajednicës Serbska, pra ne si shqiptarë londinezë dhe përfaqësuesit e institucioneve tona qeverisëse nuk po qajmë vajtojmë në histerizëm si ata fëmijët e lazdruar për karamelet, apo pjesët copat e tortave shampitëve, që nuk po na ofrohen jepen nga pashallarët bajraktarët krahinorët që kanë qeverisur Kosovën e pas-çlirimit, por këto resurse minerale turistike ujore tokësore mos t’jua falin dhurojnë si kavaljerë shteteve të tyre kufitare sllave, por t’i ruajnë mbrojnë me fanatizëm për shtetin popullin e Kosovës, sot sepse nesër do të jetë vonë shumë vonë, dhe siç po kërkojnë sot qiqra në hell nga ne si shqiptarë londinez institucionet tona qeverisëse të kaluara dhe të tanishme, konkretisht portin e Shëngjinit tregti të lirë pa barriera të favorizuar privilegjuar për të na shitur pseudo-miellin e kualitetit të lartë krundet serbe sapunin për djathë.

Pra prodhimet serbe jo të prodhuesve investitorëve biznesmenëve të popullit të Kosovës, nesër vitet dekadat e ardhshme këta parazit bajraktarë-halabak butak pa sistem kockor skeletor – burrëror në trupin memorien psikikën e tyre, do të na kërkojnë edhe minierat tokat bujqësore, në emër të popullit të Kosovës, sepse këto resurse minerale turistike ujore tokë të begatë që ja ka falur zoti-perëndia-natyra popullit të Kosovës, këta maskarenj ja kanë falur dhuruar dhe po vazhdojnë të njëjtën simfoni telenovelë duke jua dhënë fqinjëve të tyre sllavë.

Sepse industrinë që ka pasur Kosova ka qenë shumë e zhvilluar për nga teknologjia makineritë e fabrikave kanë qenë bashkëkohore jo primitive, në Kosovën e pasë-çlirimit, por pikërisht këta kaubojt profiterët e shkatërruan këtë industri të zhvilluar, fabrikat-uzinat i shkatërruan i shitën më çmime qesharake, konkretisht sistemin shpërndarës energjetik ja shitën falën një kompanie turke më një çmim simbolik qesharak 26-të milion euro, por edhe fabrikat uzinat i shitën falën me çmime simbolike qesharake i kthyen në depo magazina çokollatash plazma keksash të ardhur nga Serbia, Maqedonia, Turqia për popullin konsumatorë, jo të punësuar apo vet-prodhuese të Kosovës.

Pra edhe në Kosovë e pasë-çlirimit sa i përket me fabrikat uzinat kombinatet , identik u veprua njëjtë i njëjti skenarë shkatrimtarë ”masakër”si në shqipërinë tonë londineze në pasë-vitet e 90-tave,ku ajo kastë zjarrvënshish primitiv batakçi të identifikuarë si demokratë të flakt pseudo-të persekutuarë pseudo të përndjekur nga sistemi monist Enverjan , me pluralizmin pseu-demokratizimin hapjen e shqipërisë londineze,pikërisht kurë morën pushtetin i shkatruan shitën dogjën privatizuan me çmime qesharake të gjitha uzinat kombinatet minjerat industrinë prodhuse ushqimore farmaceutike të nxjerrjes – përpunimit të naftës, industrinë e prodhimit të plerave azotike për bujqësinë etjer , dhe ne si shqiptarë londinezë”ata bandit pseudemokrat na i mbyllën asgjesuan fabrikat uzinat vendet e punës që i kishim në shtetin tonë londinez ” në përgjithsi na penalizuan na detyruan të arratiseshim surgjuinoseshim për të suguruar mbijetesën për fëmijët familjet tona , pothuajse pa dallim,”përjashto pishtarët zjarrvënsit pseudemokratët ” si të shkolluar të pashkolluarë me apo pa diploma , ishë ushtarak mjek mesues inxhinjerë artistë, përfunduam endacakë skllevër bujkrobër në shtetet tona fqije kryesisht në Greqi, duke punuarë punët më të rënda në sektorin e ndërtimit blektorisë buqësisë në tokat djerrinat monopatet e shtetit Grek.

Gjithashtu, qeveritarët e Kosovës në qeverisjet e kaluara më nënshkrimin e marrëveshjes së Ceftas për tregti të lirë më Serbinë, i kanë bërë një dëm të madh të pallogaritshëm të pakorrigjueshëm në planin afatgjatë investitorëve-biznesmenëve prodhuesve të vetë vendorë shqiptarë të Kosovës, sepse kjo marrëveshje është e njëanshme favorizuese vetëm për shtetin serb, që klientelën tregun e Kosovës për të shitur prodhimet stoqet e tyre e kanë të garantuar në planin afatgjatë, kurse kjo marrëveshje e dëmshme e nënshkruar për investitorët prodhuesit Kosovarë nuk vlen nuk është reciproke që edhe këta të tregtojnë shesin prodhimet e tyre në tregun konsumatorët në shtetin serbë.

Dhe për këto arsye”sepse tregun e brenshëm në teritorin e Kosovës , këta me nënshkrimin e asaj marrveshje të Ceftas për tregti të lirë pa pengesa barrjera kundrejt shtetit Serb , e kanë humbur tregun vendorë,dhe favorizuarë shtetin serb përë një kohë të gjatë tëpakufizume limitume , dhe duan ta kompesojn këtë humbje poshtërsi pabesi kundrejt investitorve biznesmenve prodhusve vendorë shqiptarë të Kosovës ,duke kërkuarë përë tu futur në tregun shqiptarë londinezë të papenguarë .

Pikërisht të till provincialësh krahinorësh bajraktarësh të identifikuar si përfaqësues qeveritarë të Kosovës odat e tyre ekonomike të Kosovës tashmë investitorët prodhuesit tregtarët e Kosovës, në disa debate të herë pas hershme të programuara inskenuara dezinformojnë përbaltin më të vetmin qëllim që pikërisht prodhimet e tyre por edhe prodhimet serbe me të cilët kanë marrëveshje që i tregtojnë në Kosovë, kërkojnë t’i hedhin shesin të papenguare në tregun klientelën e shqiptarëve londinez, të papenguar ashtu sikurse i shesin prodhimet e prodhuesve serb në Kosovë, Konkretisht Kosova sa i përket gjënë me elementarë grurin miellin që mbillet në Kosovë, nuk siguron dot as tregun e sajë për konsumin vendorë të sajë, me aq kapacitete sa mbillet korret përpunohet, se jo më të furnizojë me miellin e sajë tregun e shqiptarëve londinez, pra edhe Kosova miellin për nevojat e sajë e miell e siguron kryesisht nga Serbia, kurse këta pseudo biznesmen pseudo-investitorë që kakarisin shpifin përbaltin dezinformojnë, se institucionet e shtetit shqiptarë nuk lejojnë që grurin e mbjellë nga buqit e Kosovës, nuk e lejojnë që të futet shitet tregtohet në tregun e konsumatorëve të shqiptarëve londinez, pra këta pseudo prodhues krundet që i marrin nga stoqet depot magazinat e lopëve derrave të shteti serb, duan të na i shesin ”sapun për Djathë” që t’i konsumojmë si miell të kualitetit të lartë i prodhuar kinse demek nga buqit e Kosovës.

Gjithashtu, interesant ka qenë dhe vazhdon të jetë, edhe me prononcimet deklarimet e kryeministrit të Shqipërisë londineze Edi Ramës, i cili definitivisht patë deklaruar se nga data 1-janar i vitit 2018-të sistemi doganor i Shqipërisë dhe Kosovës do të bashkoheshin unifikoheshin në një sistem doganor të vetëm të njësuar edhe më pajtimin miratimin e BE-së SHBA-ve , dhe doganat e Kosovës për të doganuar zhdoganuar mallrat nuk do të ishte më pikat doganore aktuale që i ka Kosova më Shqipërinë londineze konkretisht dogana e Morinës Qafës së Prushit, Vërmic, por doganat e Kosovës për të zhdoganuar mallrat që do futeshin në Kosovë do të ishte Porti detarë i Durrësit, ku një kalatë hapësirë e mjaftueshme portuale në portin e Durrësit do ishte vetëm në dispozicion menaxhime të doganierëve të Kosovës për doganimin zhdoganimin e mallrave dhe qarkullimin e lirë të personave.

Mirëpo, mesa po shihet kuptohet ”se daullet-tupanat cyrlet ” bien për ata që kanë veshë dhe dëshirojnë janë të interesuar të dëgjojnë të njihen me realitetin”, qeveritarët e Kosovës e kanë injoruar-bojkotuar një ofertë të tillë për të mirën e bizneseve të dyjave shteteve tona shqiptare, dhe në veçanti kundrejt investitorëve biznesmenëve prodhuesve tregtareve, dhe kanë insistuar insistojnë që t’ju jepet falet bëhet me tapi vetëm porti detarë i Shëngjinit.

Mirëpo, institucioneve qeverisëse të kësaj Shqipërie londineze nuk jua jep atë të drejtë kushtetuta e shtetit shqiptarë londinezë, që të falin dhurojnë portet e kësaj Shqipërie londineze shteteve tona fqinje, pa marrë parasysh kushdo qofshin këto shtete kombe natyrale apo artificiale hibride, të krijuara në të kaluarën apo në këto vitet dekadat më të fundit, pra ne si shqiptarë londinezë nuk mund të lejojmë pajtohemi aprovojmë miratojmë shpërbëjmë Shqipërinë, dhe të aprovojmë miratojmë në heshtje kërkesa imagjinata primitive bajraktarizmash, për të krijuar provinca pashallëqe, nëse kjo kastë qeverisëse e Kosovës si në të kaluarën të tanishmen apo në të ardhmen, ka dëshirë të këtë porte dalje në det me tapi të çertifikume-noterizume për shtetin kombin kosovarë, këto porte hapësira detare dalje në det, mund t’ja kërkojë që t’ja bëjë me tapi të çertifikume-noterizume hipotikume si dhuratë pikërisht nga shteti Malazez, konkretisht t’i kërkojë portet detare të Tivarit – Ulqinit apo Budvës, t’ja kërkojë më pretekstin argumentin sepse edhe ata pra qeveritarë deputetët e kuvendit të Kosovës kundrejt shtetit Malazias u treguan tolerant kavaljera bamirësi humanitarë ja falën votuan bën me tapi të noterizume-hipotekume, jo më pak por 8-mi e 500-të hektarë sipërfaqe tokësore të territorit të Kosovës.

Sepse nëse institucionet qeverisëse të kësaj Shqipërie londineze miratojnë aprovojnë një kërkesë dëshirë të tillë nga këto kasta qeverisëse të Kosovës, atëherë ndoshta jua hapet oreksi apetitet që brenda kësaj Shqipërie londineze të na ringjallën ”bajraktarizmat-krahinizmat” planet ogurzeze primitive të ideuar sponsorizuara pikërisht nga armiqtë e kombit shqiptarë, që të na shpallen rishpallen ringjallen riaktualizohen instalohen ish republikat e Mirditës së Marka Gjonit, ish protokolli i Korfuzit autonomia pavarësia e Vorio-Epirit Grek me ish kryetarë qeverie Zografon karapanon pikërisht në jug të vendit, apo shtetin e baba dovletit të Shqipërisë së mesme, të Esadistave-Esat Pashë Toptanit, dhe Haxhi Qamilave.

Por s’është çudi dhe e pamundur ”imagjinative apo hipotetike” që pikërisht popullata Came e shpërngulura nga krahina e Camërisë nga gjenocidi shtetëror zervist-grek, popullatë e vendosur kryesisht në Shqipëri të mesme jugë të vendit dhe në pjesën perëndimore bregdetare, mbasi s’po ju bie në mend janë rehatuar në Shqipërinë londineze ”por shkojnë me autobuza deri ne pikën doganore deri në qaf bot për piknik pelegrinazh relaks, më pas rikthehen pas në shtëpitë bizneset pronat e tyre që i kanë në Shqipërinë londineze ”se që të rikthehen për të jetuar punuar banuar ri-shqiptarizuar Krahinën e Çamërisë, as që po ju bie ndërmend, dhe nga shteti Grek një pjesë jo e vogël e tyre nuk janë duke kërkuar me ngulm vendosmëri për tu rikthyer jetuar banuar në Krahinën Shqiptare të Çamërisë.

Por për pronat shtëpitë e paraardhësve të tyre nga të cilat i shpërngulën Zervistët, janë duke kërkuar vetëm kompensim financiarë nga shteti grek, sepse siç po shihet janë rehatuar në tokat më pjellore turistike bregdetare të kësaj Shqipërie londineze kërkojnë që për ta zgjidhur kinse demek çështjen kauzën çame, ne si shqiptarë londinez duhet t’i votojmë partitë liderit deputetët e tyre që të komandojnë parlamentin institucionet e Shqipërisë londineze, kështu imagjinon ëndërron një pjesë jo e vogël e pseudo-liderëve të komunitetit Çam se në këtë mënyrë do kontribuojnë zgjidhin çështjen Çame, por këto janë përralla”sipasë fjalës së urtë popullore që decitivisht tek ne si komb shqiptarë thotë”Prit Gomarë deri sa të dali barë jonxh tetelin”porë kure erdhi pranvera lulzojë bari Gomari na kishte ngordhur” sepse komuniteti çam në zgjedhjet e fundit që u mbajtën në Shqipërinë tonë londineze kryesisht në jug dhe pjesën bregtetare perendimore të vendit, votuan masivisht dhe bën deputet të parlamentit shqiptarë kryetarin e PBDNJ-së Vangjel Dulen, nën siglën e PD-së së Lul Bashës.

Dhe mbasi s’po ju bie ndërmend s’po e vënë ujin në zjarr kjo popullatë Çame dhe liderit e sajë për të kërkuar rikthimin në shtëpitë vatrat e tyre në Krahinën e Çamërisë Shqiptare, të na kërkojnë që pikërisht në Shqipërinë tonë jugore bregdetare të na shpallin pavarësinë e Çamërisë të pavarur nga shteti shqiptarë londinez, dhe portet e shtetit Çam do duhet të jenë portet e Vlorës, Himarës, Sarandës, se portet Detare realiste të krahinës së Çamërisë konkretisht Igumenica Parga Preveza Arta etj, për ti rikthyer kontrolluar menaxhuar popullata Çame e shpërngulur nga Çamëria, do duhet ta shtrëngojnë fërfallën qëndrimin vendosmërinë e tyre si lider të tyre dhe si popullatë Çame e vendosur në Shqipërinë londineze pas shpërnguljes Zerviste, do t’ju duhet të luftojnë më vetëmohim për t’i rimarr rikthyer shtëpitë vatrat e të parëve të tyre ” dhe jo vetëm të shkojnë për çdo vit për piknik pelegrinazhe folklorike – relaksuse deri në pikën doganore në Qaf-Bot”, sepse grekët përë pelegrinazhet e tyre ”POSHTRUSE PROVOKUSE PER NE SI KOMB SHQIPTARE” dedikuarë dëshmorve të vorio-epirit, po na vinë për çdo vit tashmë jo vetëm në jug të vendit porë deri në shqipëri të mesme ku i kanë ndërtuaë memorjalet varrezat dedikuarë dëshmorve të Vorio-Epirit, sipasë Megali-Idhesë Helenistike Greke.

Por më se lehti ”që është vërtetuar edhe natyralisht shkencërisht por edhe nga mjekësia ligjore e botës bimore shtazore njerëzore ”parazitët-dembelët të përgjumurit të pa-kurrizorë” butakë kërkojnë të mbijetojnë pinë gjakun e soit të vet, që i ka sjell në këtë jetë.

Por, edhe nëse Helbete ne si shqiptarë londinezë dhe qeveritarët tanë londinezë tregohen toleranta” jo kundrejt bajraktarëve qeveritarëve qeverisës krahinorë të Kosovës, por kundrejt bashkëkombësve vëllezërve tanë shqiptarë të shtetit të Kosovës, dhe jua falim dhurojmë bëjmë edhe me tapi të çertifikuarë-noterizuarë” ashtu siç kanë dëshirë bajraktarët-krahinorët provincialët e shtetit kombit Kosovar” për sa të jetë jeta mbi këtë tokë planet, konkretisht portin detarë të Shëngjinit, qeveritarët deputetët e Kosovës kanë qenë janë dhe do të jenë të papërgjegjshëm të paparashikueshëm në veprimet-vendimet e tyre në vitet dekadat e ardhshme.

Sepse, popullit shqiptarë të Kosovës me pakon e Atisarit kushtetutën e Kosovës i është mohuarë ndaluarë e drejta universale e referendumit vetvendosjes , dhe këtë të drejtë për të vendosurë përë të ardhmen si popull shqiptarë i Kosovës , e kanë vetëm deputetët e kuvendit të Kosovës.

Porë të tillë bashibozukësh ish deputetësh krahinorë president që kanë qeverisur Kosovën në të kaluarën kur ajo kishte autonomi ne kuadër të Serbisë ish-Jugosllavisë, pikërisht këta ish përfaqësuese deputetë president që kanë vetëqeverisur Kosovën në ish-jugosllavi konkretisht të tillë konglemeratësh, votuan në Prizren sipas kërkesave direktivave të shtetit Serb, pas mbarimit të luftës së Dyte Botërore, Marrëveshjen e Bujanit, e cila parashihte që pas përfundimit të luftës së Dytë Botërore, KOSOVA të kishte të drejtën e referendumit për vetëvendosje, por pikërisht pseudo-përfaqësuesit e popullit të Kosovës, së pas luftës së Dytë Botërore votuan dhe e shfuqizuan Marrëveshjen e Bujanit.

Por, edhe autonominë e Kosovës të vitit 74-tër, pikërisht ish deputetët shqipfolsa-shqiptarë të krahinës Autonome të Kosovës ish ”Kosmetit Kosovo-Metohija”, në parlamentin e Kosovës në Prishtinë më 1989-tës sipas kërkesave direktivave sugjerimeve të shtetit serb për shfuqizimin e Autonomisë së Kosovës, pikërisht ata ish deputet shqipfolsa votuan unanimisht për suspendimin e autonomisë, pavarësisht së popullata rinia studentore shqiptare e Kosovës protestonte burgosej vritej torturohej nga ishe pushtuesit serb vetëm sepse protestonin kundër heqës së Autonomisë.

Në perjudhën kurë komandanti legjendarë i uçk-së me familjen e tijë luftoi u flijua familjarisht kundër okupatorit -pushtusit serb, dhe ishë uçk-ja doli haptas pa maska publikisht në luftë frontale, pikërisht pseudo-përfaqsusit pacifist Presidenti artificial kukull i asaj perjudhe , në thundrën pushtuse serbe vrasjet dhunimet djeg-jet shpërnguljet që bente , kjo parti pacifiste vegjetarjane e identifikuar si LDK, organizonte zgjedhje , në një moment kurë populli ishte në luftë”përë mbijetesë” po vritej shfarosej shpërngulej nga shtëpitë vatrat e tyre nga pushtusi serb,porë pseudo-përfaqsusit e tyre organizonin zgjedhje nën mbrojtjen garancinë e pushtusit përë mbarvajtjen e zgjedhjëve , ku me këto pseudo-zgjedhje i premtohejverbërisht besnikëri”pushtusit serb” në rrugën e pacifizmit vegjetarnizmit , jo të kryengritjes apo luftës kundër tijë.

Kurse gjatë muajve Mars-Majë-fillim Qeshor , perjudhë kohore kurë pakti ushtarak i Natos bombardonte caqet ushtarake policore paramilitare në ishë Jugosllave dhe Kosovë, pikërisht ishë presidenti i vetshpallur i asaj kohe i ndjeri tashmë Ibrahim Rugova , në një dalje publike televizive në një nga objektet qeveritare Televizionet e Beogradit ”me apo pa dëshirën e tijë ” i kërkonte botës perendimore paktit ushtarak Natos , që të ndalnin bombardimet kundrejt ishë Jugosllavisë , sepse shkaku i largimit shpërnguljes së popullatës shqiptare të Kosovës nga vatrat shtëpitëe tyre , nuk ishin vrasjet përdhunuimet përndjekjet genocidi nga ushtrija policija paramilitarët e shtetit Serb, por shkaktarë i largimit të shqiptarve nga Kosova ishin pikërisht bombardimet e paktit ushtarak të Natos.

Por, edhe kurë Kosova u çlirua falë luftës gjakut të derdhur nën emblemën e ish UÇK-së dhe në ndihmën, ndërhyrjen ushtarake të Paktit ushtarak të NATOS, përsëri të tillë përfaqësuesit të identifikuar si përfaqësues politik dhe ushtarak të ish UCK-së, pranuan kapitullimin demilitarizimin shpërbërjen e ish UÇK-së, dhe sot pas 20-të viteve të çlirimit të Kosovës Kosova nuk e ka ushtrinë e sajë ashtu sikurse e kanë ish republikat që luftuan dhe u ndanë më lufte nga Serbia ish-Jugosllavia, dhe pikërisht ata politikan që u pajtuan-nënshkruan demilitarizuan shpërbën e lan pa ushtri shtetin e Kosovës klithin si kotele më mashtrimet mjaullimat e tyre në këto 20-vite së Kosovën ne që ja hoqëm ushtrinë do ta bëjmë së shpejti më ushtri, më votat e listës Serbe dhe miratimin aprovimin e shtetit serb, in-shalla-supton-allah kur i thonë arabët e bëjnë Kosovën më ushtri më ndihmën aprovimin-miratimin votimin e shtetit serb nëpërmjet listës Serbska.

Të tillë pseudo-deputetësh përfaqësues të popullit të Kosovës kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë të pabesueshëm të paparashikueshëm në veprimet vendimet votimet tradhtitë e tyre edhe për faktin tjetër, sepse është njëri nga rastet e vetme në botë suigeneris, ku deputetet e zgjedhur nga populli i tyre votojë një gjykatë speciale sipas kërkesave investimeve të shtetit serb, kundër ish luftëtareve-çlirimtarëve të Kosovës konkretisht kundër ish luftëtareve të ish UÇK-së, këtë poshtërsi pabesi tradhti kundër ish luftëtareve çlirimtarëve deri tani e kanë bërë pikërisht vetëm deputetë e parlamentit të Kosovës, jo ata të Kroacisë Sllovenisë Bosnjës, apo deputetët e parlamentit të Serbisë kundrejt policëve paramilitarëve ish armatës serbe jugosllave, por deputetët e parlamentit të Kosovës kanë qenë të papërgjegjshëm të paparashikueshëm edhe në faljen humbjen e territorit sovranitetit të Kosovës në dobi të shteteve sllave fqinje të sajë, konkretisht Maqedonisë i ka falur territor të Kosovës, edhe shtetit Malazez i ka falur përsëri territor jo më pak se 8-mi e 500-te hektarë, dhe kavaljerlleku-bamirësia papërgjegjshmëria tradhtia e tyre tashmë do të vazhdojë në dobi të shtetit serb, pikërisht me themelimin votimin e deputeteve ne parlamentin e Kosovës të Zajednicës Serbe, pra të shtetit të tret serb në Ballkan.

Demonizimi dez-informimi-sigmatizimi anatemimi shpifjet përbaltjet në raport me kategoritë e dala nga lufta e ishë uçk-së, në raport me numurin shifrën realiste të mbi-fryrë mbingarkuarë sipasë këtyre analistave që lehin kakarisin që nga pasë-çlirimi i Kosovës anti uçk.Interesantja ka qën dhe vazhdon të jetë, sepse pikërisht këto shpifje dezinformim vjellje vrer – kundrejt këtyre kategorive të dala nga lufta e ishë uçk-së , në medjat e shkruara elektronike televizive , pra këtë mjegullnajë telenovel epidemike të bastardume tashmë e kanë organizuarë bërë dhe vazhdojn ta bëjnë pikërisht shqipfolsit pacifistët vegjetarjanët , dhe në pseu-debatet prononcimet e tyre tedencioje janë jo realistë, selektiv dhe nuk i japin arsyet faktorët realistë”faktorë argumente që këta pacifist opinionist i dinë shumë mirë” sepse numri i kategorive të dala nga lufta mund të jetë i mbifryë qëllimisht dhe mund të jetë keqpërdorur.

Porë këta pacifistë palo deputet”anti çlirim anti ishë uçk, përfaqsus të partive vegjetarjane shoqerive civile gazetave televizioneve portualëve faqëve të internetit të themeluar dhe që i komandojn dirigjojn bijt bijat niperit mbesat dhëndrit e shqipfolsave ,që kanë vjellur dhe vazhdojn të vjellin vetëm zi e terr”gjatë dhe pas-çlirimit të kosovës” kundrejt kategorive të dala nga lufta e ishë uçk-së ,nuk e cekin përmendin as-njëherë të vetme sepse një ndërë arsyet kryesore që eshtë mbi-fryer mbingarkuarë numerikisht -keqpërdorur dhënja e statusit personave grupacionve pseudo-ushtrive fantazëm inegsistente ”të ashtëquajtura identifikuara FARK” të pamerituarë pa as një lloj kontributi merite praktike apo teorike në ishë radhët e uçk-së për çlirimin e Kosovës, përkundrazi misioni i tyre ka qënë anti çlirim sabotim i luftës çlirimtare të ishë uçk-së.Porë pikërisht statusin e veteranit të ishë uçk-së ,e kanë marë padrejtsisht edhe mbi 10-mi-15-mi vegjetarjan pacifistë”anti çlirim anti ishë uçk” të identifikuarë prezantuarë me këto ushtritë imagjinare inegsistente të ashtëquajtura ”Fark”.

Pra pikërisht këta palo-deputet pacifist vegjetarjan pseudogazetarë analist opinionist që organizojn programojn vjellin zi e terr shpifin demonizojn për Nr realist të kategorive të ishë uçk-së”KINSE DEMEK SIPAS MASHTRIMEVE DEZINFORMATAVE TE TYRE E KA KALUARE NR MBI 60-mi ”kurë realiteti faktik ka qën dhe vazhdon të jetë se, kanë aplikuarë mbi 60-mi për të fituar statusin , por 15-20-tm-ive ju janë refuzuarë aplikacionet kërkesat formularët e tyre që i kanë mbushur dhe dorzuarë përë të fituarë këtë status , pra Nr realist i kategorive të luftës duhet të jetë 40-45- mi, përfshirë në këtë shifër edhe 10-15-mi Farkistët pacifistët vegjetarjanët e LDK-së.

Porë as njëherë të vetme nuk e kanë përmendur sensibilizuarë denoncuarë këtë fakt realitet se arsyeja e numrit të kategorive të dala nga ishë uçk-ja ka të bëjë edhe përë arsyen faktin kriminal , se këtë status e kanë marë ”padrejtsisht tradhtisht”edhe këta10- 15-mi-mijë pacifistat vegjetarjanat të identifikuarë me ”Farkun”që këta që lehin kakarisin për listën e mbifryer të veteranve,-e kanë pasur dhe e kanë shumë për zemër Farkun imagjinarë që ka luftuarë kontribuarë për çlirimin e Kosovës ”identik si Sanço Panço me Don Kishotin me mullij e Erës, porë në këtë mes duhet të reagojn edhe përfaqsusit e shoqatave të ishë uçk-së kundrejt këtyre shpifjëve dezinformatave tedencioze të qëllimshme anti ishë uçk , pikërisht nga këta pacifist vegjetarjan.Pra kjo ka qënë dhe vazhdon të jetë edhe një ndër arsyet,sepse nr i veteranve është i mbifryrë ndoshta paksa – jashtë realitetit, porë kjo që kam cekur nuk i përjashton amiston parregullsit keq-përdorimet simbolike minore që mund të jenë bërë.

Kindapimi ekstradimi i 6-të shtetasve turq nga institucionet e sigurisë së Kosovës , tek institucionet e sigurisë së Erdoganit-Sulltan Diktator,dhe qeveritarët deputetët e Kosovës kamufloheshin -justifikoheshin për atë veprim antiligjor anti human njerzor, se nuk kanë qënë të informuarë , rrethë kindapimit ekstradimit të tyre në shtetin Turk, ku me këtë veprim poshtërsi pabesi jo fisnikëri prerje në besë ,u nëpërkëmb zhvlersua edhe vyrtyti i ynë i shejtë si komb shqiptarë”i ”Besësë-Shqiptare” mikpritjes humantitetit mbrojtjes shqiptare ” për të cilin na njeh respekton vlerson lakmon krejt bota mbarë, sepse ishim i vetmi komb në botë që gjatë luftës së dytë botrore i mbrojtëm hebrejt nga shfarosja Hitlerjane.

Heqa poshtrimi përëçudnimi i flamurit të kombit tonë shqiptarë në 17-shkurtin , nga rrethë-rrotullimi hyrës dalës në kryeqytetin e Kosovës Prishtinë ,në 10-të vjetorin e shtetësisë së Kosovës, flamur i cilu u urdhërua të hiqej me forcë dhunshëm nga institucionet e mjedisit hortikulturës dhe të policisë së Kosovës , pikërisht me urdhërin e Kryeministrit të Kosovës Ramush Hajradinajt.

Gjithashtu Ramushi me ardhjen instalimin e tijë si kryeministër ka qënë më i drejtpërdrejtë i pakamufluarë , dhe në dekleratat intervistat pronioncimet e tijë, e ka cekur definuarë se institucionet përfaqsusit e shtetit amë shqipërisë konkretisht kryeministri Edi Rama , nuk mund dhe nuk duhen të përzihen prononcohen në punët e brenshme të Kosovës , sepse Kosova ëhtë shtet i pavarur dhe sovran , ka zot , gjithashtu në intervistën e tijë në Rubrikon të KTV-së, decitivisht ka deklaruar se populli i Kosovës është një mentalitet komb krejt tjetër në krahasim më shqiptarët e shqipërisë , ne Kosovarët ka deklaruar Ramushi, kemi gjuhën tonë traditat tona kulturën tonë, etjer etjer ,dhe këto prononcime deklarime të kryeministrit të kosovës Ramush Hajredinajt e shfaqin hapur të pakamufluarë ndjesinë e të identifikuarit të provincjalit krahinorit bajraktarit , ”jo të unifikusit” tek i cili kemi besuarë shpresuarë se me ardhjen instalimin e tijë si kryeministër i Kosovës do i eleminojë këto barrjera në të gjitha sferat lamitë e jetës si paragjykime krahinore provincjale në mes të Kosovës dhe shqipërisë londineze, dhe na lë të nënkuptojm si shqiptarë në tërsinë tonë , se kurë në një moment Ramushi i ka shfaqur ndjejat nostalgjitë e tijë provincjale krahinore bajraktare , çka mund të presim shpresojm ne si shqiptarë në tërsi , kur në vendin e Ramushit kryeministër të jetë bajraktarët krahinorët provincjalët primitivët si Berat Buzhala Halil Matoshi, Migjen Kelmendi Nexhmedin Spahiu që propogandojn mbrojnë me fanatizëm kombin Kosovarë jo shqiptarë, etjer konglemeratë të tjerë të kalibrit rangut klasifikimit të tyre .

Deklarimi prononcimi anti shtet amë, anti interesave të kosovës nga pseudo-akademikët e” ASHK-së” e Akademisë Shkencave të Kosovës , pikërisht u prononcuan deklaruan kurë ju kërkua mendimi vlersimi intelegjenca analitike e tyre nga Qeveritarët e Kosovës , sa i përket për çështjen bizetimet Kosovare Serbe që po mbahen në Bruksel, dhe nëse Kosova ka humbur teritor me Maqedonin Malin e Zi, dhe se nga kush rrezikohet sigurija sovraniteti pavarsija shtetndërtimi i kosovës në vitet degadat e ardhshme nga cilat rrethana – faktorw fenomen.

Dhe nga prononcimet klasifikimet alalizimet e këtyre pseudo-akademikëve të mykur bllokuar provincjale tw tyre të kosovës , deklaruse të tyre, ishte se Kosova nuk kishte humbur teritor në marrveshjet që kishte nënshkruar me shtetin Maqedon Malazez, themelimi votimi i Zajednicës Serbe nga deputetët e Kosovës nuk e rrezikon shtetndërtimin sovranitetin e Kosovës aspak përkundrazi e fuqizon sovranitetin pavarsinë e sajë në arenën ndërkomtare , i vetmi rrezik që i kanosej kosovës në vitet degadat e ardhshme për shtetsinë sovranitetin e sajë , i vinte nga shteti amë shqipërija londineze , ky ishte konstatimi zbulimi dëshifrimi nga akademikët intelegjent të kosovës , pra zbulimi opinioni i këtyre Akademikve ishte, se konkretisht nga shteti Serb kosovës nuk i vinte në vitet degadat e ardhshme as një lloj rreziku për sigurinë shtetndërtimin sovranitetin e Kosovës.

Dhe në qoftë se në si shqiptarë londinezë dhe qeveritarët tanë londinezë i falin dhurojnë bëjnë me tapi portin detarë të Shëngjinit popullit shqiptarë të Kosovës, këta palo-politikan deputet shqipfolsa të Kosovës kanë qenë janë dhe do të jenë të paparashikueshëm të papërgjegjshëm në vendimet votimet e tyre nën emrin përfaqësimin kamuflimin mashtrimin justifikimin amistimin mbrojtjen e tradhtive poshtërsive pseudo-shqiptarizmit të tyre, si përfaqësues legjitimë të zgjedhur nga popullata shqiptarë e Kosovës, dhe siç kanë vepruar votuar deri tani në dobi të shteteve të sajë fqinje sllave, në vitet dekadat e ardhshme pikërisht të tillë konglemeratësh mund të votojnë siç kanë votuar në të kaluarën, paraardhësit e tyre apo ata vetë, që Kosova të bëhet pjesë e Serbisë ”me apo pa vetëdijen e tyre, më pas i bien pishmanit, ashtu siç i ranë pishman karagjozët për gjykatën speciale që kishin votuar më votat e tyre në parlamentin e Kosovës – kundër ish UÇK-së, dhe u bënë qesharak para popullit të Kosovës kombit shqiptarë dhe aleatëve miqve dhe armiqve të kombit shqiptarë, sepse kërkonin të tërhiqnin votimin e tyre që kishin bërë, dhe të shfuqizonin gjykatën speciale serbe që kishin votuar kundër ish çlirimtarëve luftëtareve të ish UÇK-së, ”duke na u arsyetuar justifikuara-amistuarë për tradhtinë e tyre kundrejt ishe luftëtareve çlirimtarëve, sepse nuk e dinin konkretisht se çfarë kishin votuar.

Sepse të tillë liderisht deputetësh duke analizuar këto vendime votime qëndrime lojalitet servilitet të tyre të papërgjegjshme të deritanishme , mund të jenë stabil atdhetarë të qëndrushëm besnik të pa-luhatshëm”për një bashkim unifikim të” Kosovës me Shtetin Amë Shqipërinë ” deri në një moment kurë nukë nuk do mund të kenë ndonjë ofert premtim karrem që mund tju ofrohet serviret”Identik sikurse i qëndruan besnik Serbisë, vllazërija e dy shtetëve ortodokse Maqedonija dhe Mali i Zi ,por kurë ju ofrua servir karremi oferta”nga BE-ja Natoja” ata e harruan injoruan-anatemuan – vllazërin e përjetshme- orthodokse me shtetin kombin Serb , dhe shikuan analizuan vendosën për interesat e tyre shtetërore komtare ” kjo patjetër duhet të vlejë mund të ofrohet servohet në vitet degadat e ardhshme , edhe kundrejt një pjese të liderve deputetve përfaqsusve të Kosovës ,deri sa nuk ju është servirur ofruar ndonjë karrem ofertë tjetër , konkretisht nga BE-ja apo Pakti ushtarak i Natos.

Dhe të tillë butakësh”krahinorësh Bajraktarësh” të papërgjegjshmish të pavetëdijshëm, apo lakmiqarë në këto lloj ofertash-premtimesh ” në veprimet vendimet votimet e tyre mund të votojnë rivotojnë përsëri në ndonjë ”Union Federativ Shtetesh” të përbashkëta, të identifikuara unifikuara si federata apo ”Unioni -Serbi-Kosovo-Metohija-Zajednica-Serbska”, dhe si shtete kombe federative të unifikuar bashkuara të anëtarësohet ne Bashkimin Evropian automatikisht urgjentisht,sepse këtë karrem këtyre deputeteve të kuvendit të Kosovës mund t’jua ofrojë servijë pikërisht të gjitha shtetet e Bashkimit Evropian të unifikuara në një Union të bashkuar në ”BE-në”, me ofertën premtimin se nëse ”Kosova me Zajednicën e sajë ”që pritet të themelojnë votojnë deputetët e kuvendit të Kosovës, dhe më shtetin Serb unifikohen bashkohen vullnetarisht në një union shtetesh të përbashkëta, kanë për ti pranuar automatikisht pa as një lloj kushtesh kriteresh që do duhen të plotsojn si shtete kombe të ndara për tju bashkuarë – Bashkimin Evropian, dhe një ofert karrem i tillë tundus do ishte i pamundur që të refuzohej injorohej nga një pjesë shumë e madhe e kësajë kastë qeverisëse deputetësh .

Krejt në rregull e pranueshme dëshirueshme-pranushme do të ishte kjo hipotezë e imagjinuar e lartcekur për jugo-nostalgjikët shqipfolsat mbetjet serbo-sllave në Kosovën shqiptare, por problemi për ne si shqiptarë londinez dhe për shqiptarët e vërtetë të Kosovës shqiptare, do të ishte sepse pikërisht ”Porti i Shëngjinit” do të ishte port detarë i Serbisë përjetësisht, duke u identifikuar-kamufluar me Kosovën, se porti detarë i Shëngjinit nuk është i Shtetit Serb nuk është as port detarë i Zajednicës Serbe, por është port dalje në det i shtetit Kombit Kosovar.

Kjo që kam trajtuar shtjelluar-elaboruar sensibilizuar denoncuar, ndonjë naivi jugo-nostalgjiku serbofili matufi mund ti duket, të më etiketojë apostrofojë akuzojë ”si me haluacione imagjinata paranoja të parealizueshme implementushme në vitet dekadat e ardhshme, por shteti genocidist serb nga projektet e naçaternjas së çubrilloviqit nuk ka hequr dhe nuk ka për të hequr kurrë dorë për të pasur një dalje pikërisht në detin e ngrohtë – Adriatik pikërisht në Portin Detarë të Shëngjinit, dhe këtë ëndërr kancerogjene shkatërrimtare për kombin tonë shqiptarë mund ta arrijë implementojë zbatojë pikërisht nëpërmjet këtyre bashibozukve butakve ‘Honxho-Bonxhove” shqipfolsave pseudeputetve koktula ”PARAZITË PROVINCJALË KRAHINORË BAJRAKTARË QË TË TILLË MUND TË NA RINGJALLIN RIAKTUALIZOJN PASARDHSIT PESTICIDET E FJETURA METASTAZËT KANCEROGJENE TË ISHË KAPEDANIT TË VETSHPALLUR TË KOMBIT TË REPUBLIKËS SË MIRDITËS TË PAVARUR NGA TIRANA ZYRTARE E SHQIPËRISË LONDINEZE”, apo këta shqipfolsa që mund të implementojnë këtë ëndërr kërkesë serbe, mund të jenë tradhtarë të vetëdijshëm të shitur rekrutuar nga shteti shovinist grabitqarë serb.

Prandaj, këto thashetheme dezinformata psikopatike skizofrenike nga gojët e këqija primitive që kanë qarkulluar dhe po qarkullojnë, pikërisht nga mendje-memoriet mbetjet shqipfolëse serbosllave, në disa medja të shkruara elektronike televizive shqipfolse ”në të dy anët e kufirit shqiptaro shqiptarë”, të instaluara fatkeqësisht fuqimisht edhe në Kosovën e pasçlirimit më mbështetjen sponsorizimin financiarë të shtetit serb, se njëra ndër arsyet e këtij histerizmi anti shtet amë londinez anti-investitorëve prodhuesve biznesmenëve nga Shqipëria londineze, ka të bëjë pikërisht më faktin argumentin, sepse institucionet e shtetit shqiptarë, nuk ju paskan falur dhuruar bërë me tapi akoma një hapësirë detare konkretisht qytetin e Lezhës – portin detarë të Shëngjinit, kësaj kaste qeverisëse të Kosovës, por Kosova nuk ka nevojë të kërkojë t’ju falet dhurohet t’i bejë më tapi porte private ”jashtë kontrollit juridiksionit të shtetit shqiptarë londinez”, në bregdetin e Shqipërisë londineze.

Sepse të gjitha portet detare të Shqipërisë londineze, kanë qenë janë dhe do të jenë në dispozicion të shtetit të dytë shqiptarë Kosovës, dhe nuk kemi nevojë të ndahemi identifikohemi në krahinizma bajraktarizma, se ky qytet port detarë ju takon Toskëve apo Gegëve Veriorëve apo jugorëve, apo ju takon që ta kenë me tapi – Mirditorëve, Tropojanëve, shkodranëve, Kuksjanëve, Hasjanëve, apo Vlojatve, Gjirokastriteve, Korçareve, Elbasanllijve, Tiransëve, apo Çamëve, shqiptarëve të Maqedonisë apo Kosovarëve.

Si përfundim ne si shqiptarë londinezë dhe përfaqësuesit e këtyre institucioneve tona shtetërore qeverisëse të tanishme dhe në të ardhmen duhet t’ju themi informojmë t’i shkundim zgjojmë nga ëndrrat imagjinatat psikopatike krahinore bajraktarizmat provinciale primitive, pikërisht konkretisht qeveritarët e Kosovës pseudo-gazetarët pseudo-analistët pseudo-ekonomistët shqipfolsa që propogandojn-dezinformojn mashtrojnë-manipulojnë më popullin shqiptarë të Kosovës për realitetin e shkëmbimeve tregtare në mes të Shqipërisë dhe Kosovës, për pengesat burokracitë korrupsionin etj, pra t’i informojmë investitorët biznesmenët prodhuesit e vërtetë realistë dhe popullsinë shqiptarë të Kosovës, të painformuar mashtruar manipuluar një pjesë të sajë, se,- kjo Shqipëri e tanishme londineze aktuale nuk është si ish Bashkimi Sovjetik, apo ishë Jugosllavia e Rankoviçit, Titos, Millosheviçit, që i ka ardhur koha të shpërbëhet Bosnizohet – apo kantonizohet në krahinizma bajraktarizma identik siç veprojë ishë Kapadeija i vetdeklaruar graduar i cili shpalli Republikën e krahinës së Mirditës të pavarur sovrane nga Tirana – zyrtare e shtetit shqiptarë londinez i asaj periudhe, dhe këtë Republikë të Mirditës e shpalli pikërisht në Prizren, më ndihmën kujdestarinë mbrojtjen investimin sponzorizimin përkrahjen e shtetit Serb-Malazez Grek -Rus.

Apo identik siçë e kanë ndarë Bosnizuarë në vija etnike artificiale atisarjane-serbjane e kanë kontonizuar kavaljerët shqipfolësit butakët ”më apo pa vetëdijen e tyre” serbofilat e instaluar në Kosovën e pas-çlirimit qeveritarët bajraktarët krahinorët provincialët që e kanë qeverisur Kosovën, pra qeveritarët e Kosovës, duhet ti kushtëzojn bisedimet që i kanë me qeveritarët serb në Bruksel, konkretisht decitivisht se ato të drejta që kërkon shteti serb për serbët minoritarë në Kosovë të njëjtat të drejta tu jepen edhe shqiptarve të luginës së Preshevës, nëse shteti serb kërkon ”Zajednicën- Bashkësi Autonome të Komunave me Shumicë Serbe në Kosov”e njëjta Zajednic-Bashkësi Komunash me Shumicë Shqiptare ” të kërkohet përë Shqiptarët e Luginës së Preshevës pra në këto bizetime të ketë riprocitet.

Gjithashtu -qeveritarët deputetët investitorët biznesmenët dhe populli i sajë në përgjithësi duhet të rikthejnë rimarrin sovranitetin ekonomik biznesorë brenda territorit të Kosovës ”mos të lejojnë-themelojnë votojnë në parlamentin e Kosovës Zajednicën Serbska shtetin e tret serb në brendësi të territorit të Kosovës, sepse nëse e themelojnë votojnë si deputetë të parlamentit të Kosovës shtet-ndërtimi i Kosovës do të stagnojë si shtet do të shpërbëhet dhe Serbia nëpërmjet Zajednicës do ta rikthejë sovranitetin serb mbi Kosovën gradualisht do ta ripushtojë në tërësi Kosovën, për faktin arsyen e thjeshtë, sepse resurset minerale turistike ujore arkeologjike bujqësore etj, do të jenë nën administrimin kontrollin shfrytëzimin e Zajednicës-Serbska, pra nga shteti Serb, dhe një popull komb shtet për të qenë shtet i duhen këto resurse që të ekzistojë mbijetojë mos të shpërbëhet ”pra ta rikthej kontrollojë në dobi të shtetit të Kosovës, si territor tregti investime përfitime financiare të cilat ”për momentin” i kontrollon menaxhon shkojnë në dobi të shteti serb” që nga pas-çlirimi i Kosovës.

Sa i përket për Zajednicën-Serbe që kanë shprehur dëshirën që ta formulojnë statusin e sajë pikërisht edhe qeverisja e tanishme më Kryeministër Ramush Hajredinajn, i cili kurë ishte në opozitë e kundërshtonte më vetëmohim protestonte-demonstronte kundër themelimi të kësaj Zajednice-Serbska, por tashmë si erdhi në pushtet ka shprehur dëshirën vullnetin ta themelojnë votojnë më pas në parlamentin e Kosovës, dhe sipas prononcimeve deklaratave të tyre, kjo Zajednicë Bashkësi Autonome e Komunave më Shumicë Serbe, nuk do këtë në statusin e sajë kompetenca ekzekutive vendimmarrëse për territorin autonom ku do të shtrihet njihet nga deputetët e parlamentit të Kosovës, por realiteti flet krejt ndryshe, po marrim një shembull më të fundit si ilustrim teorik që ka ndodhur tashmë së fundi në Deçan, dhe pikërisht akoma pa u themeluar votuar Zajednica-Serbe në parlamentin e Kosovës, pikërisht në Deçan dy tre priftërinj murgjër murgesha të Manastirit të Deçanit, i ndaluan ndërprenë punimet e rrugës që po ndërtohet që rajoni i rrafshit të Dukagjinit të Kosovës të lidhet më Malin e Zi konkretisht më qytezat shqiptare Plavën dhe Gucinë, por pikërisht këta dy tre priftërinj murgjër murgesha i ndalën punimet, dhe mos të harrojmë se kërkesa vendimi i këtyre murgjërve murgeshave u përshëndet edhe nga përfaqësuesja e BE-së në Kosovë, por edhe nga Ambasadori i SHBA-ve Delavji-ja, pra ndalimin e punimeve për ndërtimin e kësaj rruge si duhet ta analizojmë klasifikojmë ne si shqiptarë që nuk na qenka kompetencë ekzekutive-vendimmarrëse, por kjo që ka ndodhur është vetëm një pikë uji e rënë në mes të Oqeanit, në krahasim me atë që pritet t’i ndodh popullit të Kosovës dhe shtet-ndërtimit të sajë nëse deputetët e parlamentit të Kosovës themelojnë-votojnë Zajednicën Serbe në territorin e Kosovës.

kurse sa i përket për portet limanet hapsirat – detare ”për të cilat na janë bërë merak-lakmojnë janë bërë ziliqarë lakmitarë të zotrojnë ti bëjnë me tapi, të çertifikume-noterizume – hipotekume bajraktarët krahinorët provincjalët si brenda apo jashtë kësajë shqipërije londineze ”- dhe infrastruktura rrugore ajrore – ligjore klientela e konsumatorve e ne shqiptarve londinezë, ka qënë – është dhe do të jetë sa të jetë jeta mbi tokë në dispozicion si në kohë lufte paqe biznesi harmonije alegrije , jo vetëm edhe të shtetit të dytë shqiptarë në Ballkan të shqiptarve të Kosovës, porë ajo shqipëri – Londineze do të jetë si kurdoherë në dispozicion ,për të gjithë shqiptarët si brenda kësaj shqipërije londineze , por edhe për bashkombasit tanë të ngelur jashtë kufijve të kësaj shqipërije të cunguarë – përgjysmuarë.

Shkruar artikularë nga Dashamir Alliu, ish vullnetare në ish UÇK.

Gjithashtu, është edhe kryetar i shoqatës atdhetare (Zyber Alliu) ish Komuna Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd.

Shperndaje ne
Updated: 9 Qershor, 2018 — 22:40

The Author

Dashamir Alliu

4 Comments

Add a Comment
 1. Plotsuse,-Reagim -kundrejt tolerimeve kavaljerlleqeve te qeveritarve te kosovesne dobi kundrejt shtetit serb!

  Pore edhe sa i perket me pranimin nen -shkrimin e Marrveshjes se Rambujese nga grupi negocjator perfaqsus politik dhe ushtarak i asaj perjudhe (ne muaJin Mars te 99-es” .Realiteti faktik ka qen dhe vazhdon te jete se me pranimin nenshkrimin e asaj marrveshje (ne favor dobi te shtetitit Serb, dhe ne dem te çlirimit pavarsise se Kosoves ,-ai grup negocjator perfaqsus per shqiptaret e Kosoves me pranimin nenshkrimin e asaj marrveshje pranonin qe Kosova te ngelet pjesë krahin e Serbisë ishe Jugosllavisë se asaj perjudhe .Pore deshe zoti-perëndia- qe delegacioni perfaqsus politik ushtarak Serb sipas direktivave urdhrave te kryekriminelit Millosheviç, nuk e pranuan nenshkruan Marrveshjen e Rambujese marrveshje e cila ishte ne dobi te shtetit Serb sepse ajo marrveshje parashihte decitivisht perndjekjen ćmilitarizimin e terroristëve te ishe uçk-se vedosjen e rendit ligjin dhe Kosova I rikthehej nen kontrollin sovranitetit e shtetit serb si krahin e Serbisë .Pore fatkeqsisht pore edhe fatmirsisht ne si shqiptare ne tersine tone gjografike etnike duhet ti falenderohemi tja dime per nder ishe kryekriminelit kasapit Millosheviç qe nuk pranoj te nenshkruante Marrveshjen e Rambujes , dhe shtetin ushtrinë policine genocidiste e futi ne lufte me me paktit ushtarak te Natos , dhe duke ju falenderuar keti psikopatizmi skizofrenike psikopatikte Kryekriminelit Millosheviç edhe shtetet perendimore qe kishin qen dhe vazhdon in te ishin miq aleat te Serbeve , me hire apo pair per shkak te mosnenshkrimit pranimit te marrveshjes se Rambujese nga Serbet per shkak te masakrave genocidiste shpernguljes biblike nga Kosova te mbi Nje milion shqiptarve te kosoves nga vatrat e tyre , dhe per keto arsye shtetet kombet e ndryshme ne bot duke per shire edhe shtete kombe Mike aleat te Serbeve investuan sponsorizuan keshilluan mbeshteten pranuan shpalljen e pavarsise se Kosoves si Shtet I Pavarur Sovranitetit Por perseri miqt aleat e Serbeve ngelet miq aleat te Serbeve sepse e njoh ten pranuan pavarsise e Kosoves (sipas pakos Atisarjane-serbiane proserbe)Pako kusht kancerogjen Atisarjane-serbian kundrejt kosoves ne planin aspekt in afatgjatë ,sepse ajo pako Atisarjane-serbiane e ka kantonizuar serbilizuare ndare ne vija baza etnike Kosoven, Pra si perfundim pavarsia e Kosoves se pavarur te tanishme nuk eshte si produkt realitet merite e” njeqinte perqinte” e intelegjences largpamsise vendosmëri se politikaneve liderve politik ushtarak te Kosoves ,por jane edhe keto ”fakte argumente aksidentale kryeneçsi psikopatike Millosheviçjane Serbo-Sllave”pore – pozitive qe kane ndodhur ne ate perjudh ne ”vitet 98-99-te” kur luftohej derdhej gjak ne ate lufte titanike çlirimtare nga ishe uçk-ja dhe pakti ushtarak I Natos.

 2. https://www.facebook.com/760869820724011/posts/1383501951794125/pikerisht ky shkrim reagim ne kete linkun e Radios Kosova e Lire e verteton me se mire sepse jane mbifryë List at e Veteranve te ishe uçk-se ,ku konkretisht nje pjesë are i sigurimit sekret serb pra UDB-se ne kuadër te Ministries se Mbrojtjen se Kosoves te identifikuar si FARK , rezultate ne list at e Veteranve si Veteran I ućk-se , por kjo eshte maja e aisbergut , sepse ky udbashve eshte vetem njeri I dekonspiruar me emer mbiemer te tije pra ky veteran udbash eshte vetem njeri ngav15-mi Farkistat qe rezultojn si veteran te ishe uçk-se , mirpo portualet faqet e internetit Gazetat televizionet shqipfolse proserbe te instaluara ne Kosoven e ćlirimtare ne debatet shpifjet perbaltjen demonizimin kundrejt kategorive te ishe ućk se se vertet realiste , as nje here te vetme nuk e kane cekur denoncuar sensibilizuar ne debatet e tyre serbofile anti uçk se arsyeja kryesore sepse jane mbifryë list at e veteranve te ućk -se ka te bej per faktin argumentin e vetem sepse statusin e veteranit te uçk-se e kane mare padrejtsisht edhe 15-mik Fatkist ku pjesë me e madhe e tyre kane qen dhe jane ishe udbashe polic ishe ushtarak gjygjtare prekurorija shqipfolsa ne sherbimi te ishe pushtusve serb , mirpo deputetet e Ldk-sev Nr shpifjet demonizimin kundrejt kategorive te uçk se as nje her te vetme nuk e kane cekur kete realitet . Por lehin kakarisin vetem kunder veteranve invalid ve familjenve te deshmorve te vertet realiste te ishe ućk-se.

 3. BESOJME VETEM NE SHQIPTARIZMIN
  -Editorial-(kjo the nje citat shume kuotimplote e shkrimtarit Bilal Xhaferi duhet instaluar ne menyre kirurgjik emergjente ne koken memorjen e shqipfolsave ne mbare hapsir at tona gjografike etnike qe jane te infektuar prekur me sindromin skizofrenike psikopatik te provincjalizmit me bajraktarizmat-krahinizmat konkretishtisht, ata bajraktaret qe per krahin teen anti shqiptare te kombit Kosovar apo ne jemi Çemerit ata jane genet ne jemi tosket.

  ……Ne nuk kemi dale ne skene me idene e “camizmit” .Ne jemi kunder “camizmit”, kunder “kosovizmit” dhe kunder cdo lloj izme tjeter qe ngrihet si bishti me i rende nga sqepari mbi kurriz te Shqiptarizmit.Ne besojme vetem ne Shqiptarizmin.Ne besojme vetem ne atdhetarizmin. Ne besojme vetem ne nje atdhe , vetem ne nje Shqiperi , dhe kufirin e Çamerise e besojme qe eshte ne Preveze. Le te vene ne djall te gjithe ata dallkauke qe abuzojne me idene e teresise tokesore te atdheut dhe te unitetit kombetar te popullit Shqiptar, duke e zvendesuar kete ide me interesat e klikave te tyre.Ne nuk qendrojme te asnjeanshem , por mbajme nje anesi te percaktuar mire e te pandryshuar kurre, – mbajme anen e kombit,- dhe luftojme jo per krahina , jo per partira, por per nje atdhe dhe per nje popull te bashkuar. Diviza jone ne kete lufte eshte kenga popullore: ” Pse lufton a derezi? As per mua as per ti, Po per gjithe Shqiperine”.

  “Krahu i Shqiponjes” Nr.17, Janar 1978
  “Vepra letrare 4”
  •Bilal Xhaferri•

 4. https://www.facebook.com/100010962093164/posts/641133166262081/Pra te nderuar lexus ky shkrim reagim ne kete linkun e mesiperm e verteton me se mire sepse jane mbifryë List at e Veteranve te ishe uçk-se ,ku konkretisht nje pjesë are i sigurimit sekret serb pra UDB-se ne kuadër te Ministries se Mbrojtjen se Kosoves te identifikuar si FARK , rezultate ne list at e Veteranve si Veteran I ućk-se , por kjo eshte maja e aisbergut , sepse ky udbashve eshte vetem njeri I dekonspiruar me emer mbiemer te tije pra ky veteran udbash eshte vetem njeri ngav15-mi Farkistat qe rezultojn si veteran te ishe uçk-se , mirpo portualet faqet e internetit Gazetat televizionet shqipfolse proserbe te instaluara ne Kosoven e ćlirimtare ne debatet shpifjet perbaltjen demonizimin kundrejt kategorive te ishe ućk se se vertet realiste , as nje here te vetme nuk e kane cekur denoncuar sensibilizuar ne debatet e tyre serbofile anti uçk se arsyeja kryesore sepse jane mbifryë list at e veteranve te ućk -se ka te bej per faktin argumentin e vetem sepse statusin e veteranit te uçk-se e kane mare padrejtsisht edhe 15-mik Fatkist ku pjesë me e madhe e tyre kane qen dhe jane ishe udbashe polic ishe ushtarak gjygjtare prekurorija shqipfolsa ne sherbimi te ishe pushtusve serb , mirpo deputetet e Ldk-sev Nr shpifjet demonizimin kundrejt kategorive te uçk se as nje her te vetme nuk e kane cekur kete realitet . Por lehin kakarisin vetem kunder veteranve invalid ve familjenve te deshmorve te vertet realiste te ishe ućk-se.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.