Dashamir Alliu : 8 Dhjetori, ne mbrojtje te Atdheut….

Një fjalim prononcim i imi i pa deklaruar lexuar (për shkak të kohës së kufizuar limituar që ishte përcaktuar vetëm në 5-së minuta për të folur prononcuar), në protestën e 8-dhjetorit që u mbajt në Gjirokastër, si reagim protestues sensibilizues mbarë kombëtarë shqiptarë, kundrejt pelegrinazhit provokatorë greko-shovinist të Agimit të Zi të cilët kishin planifikuar një pelegrinazh testues provokatorë, më datën 8-dhjetor  në jugë të atdheut tonë të shenjte, për të përkujtuar nderuar ish Kostadinos Kacifjan  shovinistin terroristin  e eliminuar asgjësuar  tashmë nga institucionet e sigurisë së Shqiptarë-Londinez.  

Ja fotot hartat imagjinative të Megali-Idhesë helenistike të pretendimëve skizofrenike psikopatike që ëndrojn shohin ëndra me sy hapur, se do mund ta gllabërojn pushtojn jugun tonë të shejtë.Pra  ky lloj idoktrinimi  na ka prodhua  
 

  

Të nderuar protestues  të pranishëm nga mbarë tërësia jonë gjeografike etnike që kemi udhëtuar enkas për tu solidarizuar  qenë të pranishëm me këtë protestë, ne si ish vullnetarë veteranë  tashmë të ish UÇK-ve, u bë e mundur që të udhëtonim enkas nga Kosova që të ishim të pranishëm solidarizoheshim me ju në këtë protestë mbarë kombëtare kundër peligrinishteve Helenistik grek. 

  

Duke ju falënderuar, solidaritetit humanitetit ndihmës financiare, nga i  nderuari patrioti atdhetari Gëzim Osmani, dhe të personave individëve të tjerë patriot atdhetarë humanitarë vullnet mirë, u bë e mundur realitet,  që protestës së ditës së sotme të  8-dhjetorit pikërisht  këtu në sheshin e heroit tonë kombëtarë Çerçiz Topulli, në qendër te qytetit të gurit në  Gjirokastër, protestë e cila na ka testuar provokuar revoltuar për tu mbledhur  unifikuar për të reaguar kundër pelegrinishteve terroristëve-provokatore helenistik grek të Agimit të Zi, dhe të organizatave sillogjeve pan helenistike-grekoshovinste genoxidiste pseudo-ortodokse, te rekrutuar infektuar me epideminë helenistike nga Qirje Anastasjane Janullatosjane, pra nga emisari gjenerali  koloneli parabola-pararoja  e qeverise Asfalis Greke e injektuar në zemrën e kishës ortodokse autoqefale të kombit shqiptarë, që e ka okupuar  privatizuar përkohësisht shkombëtarizuar helenizuarë krye-fronit e Kishës së Orthodoksisë  Autoqefalisë Shqiptare të Kombit Shqiptare.  

Tumor metastazë  kancerogjene Anastasjane, që ka  financuar më shuma marramendëse financiare në këto vitet e pas 90-tave, dhe vazhdon të njëjtën telenovelë helenizuse financuese, të  indoktrinoj infektojnë manipuloj  me epideminë e Helenizimit, besimtarët e devotshëm shqiptarë të ritit konfesionit ortodoks, pra shtetarët qytetaret shqiptare, por edhe minoritetet greqisht-folse në jugë të vendit tonë të shenjtë, të Republikës së Shqipërisë sonë  Londineze. 

  

Konkretisht, si ne rastin konkret (ku jemi mbledhur enkas  për të protestuar) për fenomenin e  ishe Kostadinisin Kacifjas (e ndjerë) që ka ndërtuar planet tashmë pikërisht nga idoktrinimi mashtrimi manipulimi (në ekstremitet mendor-psikik të parikuperueshëm mjekueshëm pa-reabilitushem me trajtim mjekësor  apo këshillim psikik. 

  

Pra produkti fenomeni Kostadin Kacifjas “që shovinistët grek po e keqpërdorin  ngrenë në piedestal keqpërdorin  për qëllimet pretendimet skizofrenike psikopatike helenistike  të tyre shoviniste ekspansioniste grabitqare kundrejt jugut tonë të shenjtë”. 

Pra  asgjësimi eliminimi i Kacifjas nga institucionet e rendit të sigurisë së shtetit tonë shqiptarë  është si pasojë rezultat  (jo e nacionalizmit apo shovinizmit  tonë individual apo kolektiv si shoqëri shqiptare, apo nga institucionet tona shtetërore të sigurisë policisë ushtrisë prokurorisë gjyqësisë). 

 

 

 Fenomeni produkti  Kacifjas ka të bëjë pikërisht nga i gjithë ky investim financiare propogandistus dhe pseudo fetare ortodoks, për kauzën imagjinare shoviniste helenistike të Vorio Epirit, pra manipulimi bërja lavazh truri nga Asfalija Greke për Vori-Epirin e pushtuar nga mbetjet e ishe perandorisë osmane, sepse greko-shovinistët  nuk e njohin nocionin gjeografik  të kombin shqiptarë, por me imagjinatat e tyre pseudo-helenistike na apostrofojn identifikojnë si mbetje e ish pushtuesve osman të trojeve Bizantine Helenistike. 

  

Por edhe këta minoritarë të  gjorë, të cilët i kanë indoktrinuar  manipuluar në ekstremitet mendor psikik, edhe duke i stimuluar tunduar me mjete financiare  në këto vitet e pas 90-tave, më pensionkat 300-euro, qeveria asfalija greke nëpërmjet Anastasit po ju kërkojnë  këtyre minoritarëve të gjorë, që tashmë ju ardhur koha momenti vendimtarë  të  tregojnë shfaqin besnikërinë helenistike, të vetëflijohen për kauzën  helenistike pseudortodokse inegsistente imagjinare të ”Vorio-Epirit”  identik si kamikazët pseudo mysliman te Isisit terrorist. 

 Pra i kanë doktrinuar  më një  urrejtje primitive patologjike  shtazarake kundër kombit  të tyre fqinj shqiptarë, provokator Helenistik të cilët, pikërisht sot kanë  planifikuar  në pelegrinazhin e tyre terrorist provokator testues për ne si komb shqiptarë, për të nderuar  ngritur në piedestal si ”Hero Dëshmoret”  të Helenizimit), përkujtuar ish tashme terroristin grekoshovinist Kostadinos Kacifjan, i eliminuar asgjësuar  (siç edhe e meriton dhe eliminohen  nga të  shtetet institucionet e sigurisë rendit ligjit, në të  gjithë botën demokratike kriminelet terroristët), pra  ku 40-të   ditë më parë u eliminua nga forcat (Renea) elitare speciale ushtarake shqiptare. 

Pra të nderuar bashkë-protestues të  kësaj proteste, prania prezenca jonë ”simbolike si ish luftëtarë veteranë tashmë të UÇK-së” pjesëmarrës solidarizuse  u be e mundur t’i   bashkëngjitmi  u solidarizuam udhëtuam enkas  nga qytete fshatra  të ndryshme edhe nga dardania  nga mbarë Kosova, për në Gjirokastër, edhe  nga ne një kontingjent-skuadrilje simbolikisht në nr, e uniformuar ushtarakisht me logot simbolet e UÇK-se, si  ishe vullnetarëve luftëtarëve veteran të UÇK-se  tashmë. 

  

Respekt nderim falënderim  kundrejt këtyre personave patriotë  atdhetarë humanitarë, që i kanë përkrahur  mbështetur ndihmuar  konkretisht ne si  kategori të dala nga lufta e lavdishme e ish UÇK-ve (që t’ju bashkëngjitmi  solidarizohemi në këtë  protestë të sotme  mbarë kombëtare shqiptare) pikërisht këto kategori emblematike meritore në çlirimin pavarësinë e shtetit të dytë shqiptare në Ballkan Kosovës shqiptare. 

  

Ju informoj të nderuar bashkë-protestues, se ky prononcim deklarim i imi si ish vullnetarë në ish UÇK-në, është paksa i tej-zgjatur, por unë do mundohem, paksa më ndryshe nga parafolësit, t’i identifikoj sensibilizoj denoncoj  jap disa ide alternativa që në ditët muajt vitet e ardhshme, mos të na ripërsëriten ndodhin raste të njëjta si ky i Kacifjas. 

 

 

 

  Ne si protestues që jemi këtu në këtë shesh, e dimë jemi të vetëdijshëm, se jemi të pranishëm simbolikisht, por realiteti është  qëndron se, sikurse ne që jemi të pranishëm fizikisht në këtë protestë, më Zemër më Shpirt, janë të gjithë shqiptarët ”ANE KËND TROJËVE TONA GJOGRAFIKE-ETNIKE ” në këtë shesh, por edhe janë dhe ne jemi të shqetësuare  në ankth stres terror të vazhdueshëm për të afërmit familjarët  farefisin shokët miqtë bashkëkombësit tanë shqiptarë, që jetojnë dhe punojnë shkollohet në shtetin Helen në këto vitet e pas 90-tave. 

  

Se kush do mund të jetë i vari i ekzekutuari i radhës nga ushtria greke policia greke gardianët grekë, apo nga terroristët shovinistet e Agimit të Zi, ku pothuajse brenda një periudhe dy mujore kohore kanë  vrarë ekzekutuar eliminuar gjakftotsisht kriminalisht familjarët farefisin  bashkëkombësit tanë shqiptarë të paarmatosur që punojnë jetojnë ndershmërisht në shtetin Helen, por vriten ekzekutohen vetëm e vetëm pse janë shqiptarë dhe e duan shtetin kombin e tyre. 

Prandaj ne i bëjmë thirrje institucioneve tona shtetërore të krijojë kushtet mundësit e punësimit që bashkëkombësit tanë shqiptarë që janë emigrant ekonomike në shtetin Helen, të rikthehen për të jetuar punuar shkolluar me familjet fëmijët e tyre në shtetin kombin e tyre, në mënyrë që ata të mos jenë më cak objektiv i hakmarrjes primitive genoxidise shtetërore helenistike. 

Siç edhe jemi të informuar të nderuar protestues, qeveria jonë  e tanishme,  ka marrë një vendim ekonomik social  që do të zbatohet do hy në fuqi  nga data 1 janar e 2019, kinse demek për të ndihmuar stimuluar motivuar  shtimin e lindjeve natalitetin (në rënie në këto vitet e fundit në Shqipërinë tonë londineze) dhe kjo përkrahje ndihmë financiare  ekonomike e deklaruar nga qeveria jonë shqiptare, ishte qesharake satirike nga deklarimet mburravece  qeveritare, se për lindjen ardhjen në jetë të  një  fëmije të  parë, nga një çift familjare si ndihmë  shtetërore, do i jepen dhurohen  nëse s’gaboj 400 -mi lek të vjetra, kurse për fëmijën e dytë do të dyfishohet si vlerë financiare. 

Mirëpo ne i bëjmë një pyetje të thjeshte qeveritarëve tanë, se a është e mundshme  analiuzushme nga institucionet adekuate të mirëqenies sociale  që punojnë në institucionet tona në këto dikastere për këto kategoritë social ekonomike, që një çift  familje  që ka sjell në jetë një apo dy tre fëmijë, t’i strehojë  rrisë ushqejë shkollojë shërojë trajtojë  nëpër spitale kurë ata sëmuren kanë shqetësime shëndetësore, pikërisht me këtë vlere qesharake satirike financuare e ndarë dhënë me vendim qeveritare? 

Kurë në një moment ”të gjithë e dimë jemi të informuar” se  prindërit e këtyre fëmijëve që i kanë sjell në jetë këta fëmijë engjëj, janë të pa punë dhe nuk kanë të ardhur financiare mujore apo vjetore që t’i rrisin ushqejnë shkollojnë këta fëmijë të tyre deri në moshën madhore 18-të vjeçare, dhe të vetmen mundësi punësimi e kanë, për tu punësuare siguruar vlera financiare, të shkojnë të punojnë si skllevër bujkrobër në shtetin tonë fqinjë pra në Greqi, ku edhe i vrasin ekzekutojnë sikur të ishin qen grabitqarë të dhunshëm rrugësh. 

Ky premtim financiare vendim – qeveritarë, do të ishte serioz për familjet tona shqiptare, për të rritur shkolluar fëmijët e tyre, vetëm nëse kjo vlerë financiare do t’ju jepet këtyre familjarëve shqiptarë në çdo muaj  të vitit, identik siç jua japin krye familjarëve që sjellin në jetë fëmijë të gjitha qeveritë e shteteve demokratike sociale perëndimore.  

Pra qeverisjet tona duhet të krijojnë politika zhvillimore sociale mirëqenie të garantuar elementare për shtetasit qytetarët e sajë (jo jetë luksoze por t’ju siguroj gjerat elementare për të jetuar në shtetin shtëpitë kombin e tyre), identik ”as më shumë e as më pak” por siç jua ka krijuar shteti Hebre Izraelit kushtet ekonomike të punësimit shkollimit shëndetësisë mbrojtjes sigurisë  për të jetuar punuar shtetarëve të vet Izraelit, identik njëjtën duhet të veprojnë institucionet tona për  të krijuar kushtet mundësit ekonomike për të jetuar punuar në shtetin kombin tonë, sepse kemi pasuri tokësore nëntokësore minerale turistike përrallore  për të jetuar punuar shkolluar në shtetin kombin tonë, dhe jo të bredhim sorollatemi shteteve fqinje apo të Evropës botës, ku na vrasin ekzekutojnë sikur të ishim qen rrugësh apo endacak sikur të ishim pa komb dhe pa atdhe. 

Gjithashtu, nga kjo protestë, ne i bëjmë thirrje vëllazërore minoritarëve greqishtfolës që mos të mashtrohen manipulohen indoktrinohen ata vetë familjarët fëmijët nipërit mbesat e tyre, dhe ti përdoren mish për top, apo si qenin në rrush, për qëllimet e tyre të errëta (por të parealizueshme kundrejt nesh si komb shqiptarë) pra nga Meshat pseudortodokse shoviniste të Anastas Janullatosit, dhe të pseudo-priftërinjve helenistik që kamuflohesh identifikohen me fe ortodokse, por të gjithë e dimë dhe nuk ka qenë asnjëherë  sekret, se këta nuk janë priftërinjtë, por agjent kolonel gjeneral të Asfalise ushtrisë policisë greke, të cilët janë instaluar i ka  injektuar  Qirje Anastas Janullatosi si pseudopriftërij në kishat manastiret tona shqiptare ortodokse. 

Pra ju bëjmë thirrje vëllazërore minoritarëve greqisht-folës, që është tashmë momenti i  fundit që ata të vetëdijesohen-distancohen, mos të konsumohen  përdoren mish për top, nga organizatat shoviniste konkretisht si Agimit i Zi  Anastas Janullatosi i cili gradualisht kronologjikisht është kirurgu  epidemiologu kancerogjen, që në këto vitet e pas 90-tave, nën kamuflimin e ortodoksisë së rrënuar në Shqipëri nga regjimi 50-vjeçare monist, po e ringjall rindërton  si ortodoksi, por realiteti faktik ka qenë dhe vazhdon të jetë, se Anastasit nuk i ka interesuar dhe nuk i interesojnë aspak kjo ortodoksi si në Greqi apo në Shqipërinë tonë londineze, por kamuflimin me fenë ortodokse e kanë pasur dhe vazhdojnë ta kenë si mbulojë kamufluse për të implementuarë  agjendën e tyre grekoshoviniste për shkomtarizimin  e kombit shqiptarë dhe më pas pushtimin gllabërimin  e territoreve tona kombëtarë. 

Dhe të gjithë e dimë  tashmë, si shqiptarë dhe minoritarë grek, se  nën mashtrimin  kamuflimin e ringjalljes rindërtimit  të  ortodoksisë, shteti grekoshovinist nëpërmjet Anastasit kishës ortodokse shqiptare, ka investuar shuma astronomike financiare për të ringjallur ”Megali-Idhenë-Helenistike” bërë fakt të kryer në jugun tonë të shenjte  tezën e  Vorio Epirin të tyre imagjinar helenistik. 

Por ne e ndiejmë obligative vëllazërisht t’i informojmë minoritarët greqishtfolës në jug të atdheut tonë të shenjtë, se ka ikur përfunduar ajo kohë periudhë e inkuizicionit pseudo kishtarë genocidist pseud-ortodoks konkretisht si në vitet e inkuizicionit pseudokishtarë pseud-ortodoks  konkretisht si në vitet e kobshme të errëta për ne si komb shqiptarë të viteve  1912-13-14 e në vazhdim në luftën e Dytë Botërore të 1944-45-së,  ku andartët kriminelet Zervist  grek invlanduan  si Bisha gjakpirësi jugun tonë të shenjtë, dhe bënë masakra gjenocid  terror  çnjerëzore dhe shpërngulje biblike nga vatrat e tyre të popullsisë shqiptare të pambrojtur  autoktone  në Epirit Qendror  Jugor dhe Çamëri, që mbahen të pushtuara përkohësisht nga shteti shovinist grek, por këtë terror genocidist e bën iplementuan edhe në jugun tonë të shenjtë, pra mos t’ju rrejshëm Mendja të gjorëve se të tilla krime  genocidiste  do mund t’i ripërsërisin  kundrejt nesh si komb, le të na provokojnë testojnë, dhe do e marrin përgjigjen e merituar se sa ju vlen lëkura e tyre Helenistike grekoshoviniste, dhe do të kenë fatin privilegjin përfundimin e hidhur sikurse Kostadinos Kacifjan që ka ndërtuar planet  tashmë.  

Dhe si përfundim të nderuar bashkë-protestues, nga këndvështrimi analizimi imë, që mos të na ripërsëriten më në të ardhmen raste të tilla tragjike si ky i Kostadinos Kacifjas, për ne si komb shqiptarë dhe në veçanti për minoritarët greqisht-folës në jug të vendit. 

E vetmja zgjidhje terapi zgjedhëse përfundimtare pozitive për të dy kombet tona Grek, dhe për ne  Shqiptarët si Komb, do të jetë që të jetojmë në paqe fqinji të mirë përjetësisht sa të jetë jeta mbi tokë. 

Ne si komb shqiptarë duhet të rikthejmë kombit tonë shqiptare sovranitetit identitetin Autoiqefalin Pavarësinë Sovranitetin  e Kishës Ortodokse Kombit  Shqiptare, nga pushtimi privatizimit shkombëtarizimi helenizimi që i  ka bërë dhe vazhdon t’i bëjë Qirje  Anastas Janullatosi Kishës ortodokse autoqefale të kombit shqiptarë. 

Pra ”Alfa dhe Omega” që ne si dy kombe të jetojmë si fqinjë në paqe, është emergjencë kombëtarë largimi sa më parë i Anastas janullatosit nga krye fronit i Kishës Ortodokse Autoqefale te Kombit Shqiptarë, dhe reagimet protestat e ardhshme që do ti organizojmë. 

Vetëm këtë kërkesë ultimatum të vetëm duhet të ketë largimin shporrjen  dëbimin e Anastastas Janullatosit nga Hirarkija Udhëheqëse e Krye Fronit të Ortodoksisë së Kombit Shqiptarë.  

Dhe pikërisht të nderuar bashkë-protestues, që të njihemi me realitetin bëmat pozitivitetin humanitetit mrekullitë, apo negativitetin përçarjen vëllavrasjen shqiptare  që ka instaluar Anastas Janullatosi, në Shqipërinë tonë londineze, në këto vitet e pas 90-tave , po e lexoj një komunikatë shkrim opinion analizë reagim të kamotshëm (që për nga tematika aktualiteti vazhdon të jetë aktual i pranishëm) që si shkrim reagim ja kanë  dedikuar apostrofuarë  Qirje Anastas Janullatosit, nga Organizata  Kundër Helenizimit Sllavizmit të Shqipërisë. 

Shkrim-opinion-analizë, reagim që e kam mare nga disa portale faqe interneti me tematik kombëtarë atdhetare që e kishin botuar shpalosur për lexuesit mbarë shqiptarë. 

Fjalim prononcim nga Dashamir Alliu,  në protestën e mbajtur më daten 8.12.2018, Gjirokastër. 

Shperndaje ne
Updated: 12 Dhjetor, 2018 — 04:46

The Author

Dashamir Alliu

3 Comments

Add a Comment
 1. http://www.albaniapress.com/indeksi?p=lexo_lajmin&id=16554

  KOMUNIKATË – NR – VIII e O K H SH – së
  Publikuar më 24 qershor, 2012 në orën 12:38 ( ) Opinion |
  Rrit madhësinë e shkronjave
  Organizatës – kundër – Helenizimit – Sllavizimit – të Shqipëris.

  Perse ne shqiptarët ortodoks londinez,- minoritarët grekë në Shqipëri,- dhe si shqiptarë në tersi, pa dallim feje krahine dhe ideje,të kudondodhur, duhet të kërkojmë protestojmë me vendosmëri këmbëngulësi të palëkundur, çdo ditë, çdo orë dhe çdo minutë, deri në dorëheqjen largimin një herë e përgjithmonë të tutorit, uzurpatorit, pushtuesit – shkombtarizusit, dhëndrit të dhunshëm, imponuar dhe të pa cilibruar,- në krye – të – fronit të Kishës Ortodokse Autoqefale kombëtare të Shqiptarëve Anastasius Janullatoss.

  Të nderuar bashkatdhetarë shqiptarë të kudondodhur
  Në Shqipërinë londineze, në Kosovë, në trojet shqiptare të ndodhur në pushtimin serbo-malazezo-maqedon – grek, dhe shqiptarë të ndodhur në mërgim, arsye argumente fakte të pamohushme dhe të pa kundërshtueshme i kemi dhënë denoncuar në komunikatat e kaluara të O-K-H-SH-së, – O-K-H-S-Sh-së, sepse ne si shqiptarë të kudondodhur duhet të kërkojmë dhe protestojmë me vendosmëri këmbëngulësi të palëkundur, për dorëheqjen dhe largimin e Anastas Janullatosit një herë e përgjithmonë nga froni i kishës Ortodokse Autoqefale Kombëtare të Shqiptarëve.
  Konkretisht të nderuar bashkëkombës,me rënien e diktaturës dhe sistemit monist në Shqipëri, dhe instalimit të sistemit pluralist shumë partiak, dhe instalimin e pseudodemokracisë në Shqipëri,nga disa pseudo-shqiptaret, pseudo të djathtët, pseudo-të-persekutuarit, kinse demek si të përndjekur nga monizmi- si profiter rrufjan dhe si shkatërrues të kombit shqiptar në tersi të tij, shteti grek dhe këta pseudopatriotët e vetëshpallur të kombit shqiptar, dhe kisha greko-shoviniste jo-ortodokse primitive genocidiste greke, e cila sështë marr kurrë me misionin e perëndisë [ashtu siç identifikohet dhe na reklamohet] dhe të bashkëjetesës fetare në Shqipëri, por ka bërë dhe vazhdon të bëjë të kundërtën,Vendos web adresë Tekst i theksuar sepse qëllimi dhe misioni i vetëm i kishës greko-shoviniste në Shqipëri me marionetën e tyre të quajtur Anastasjuss – Janullatos është të fus përçarjen vëllavrasjen mes shqiptarëve, dhe synimi përfundimtar i saj në Shqipëri është të shkatërroj këtë harmoni dhe bashkëjetesë fetare mes shqiptarëve e kultivuar dhe trashëguar brez pas brezi tek ne si komb, bashkëjetesë dhe tolerancë fetare e cila kishës greke, Janullatosit, Asfalise, dhe shtetit grek dhe ati serb, ia vret sytë, dhe këta shovinist serbo-grekë s’po pajtohen kurrsesi gjithë këto decenie me këtë realitet dhe bashkëjetesë tolerancë – harmoni të kombit shqiptar, kurse bota e qytetëruar si ajo perëndimore por deri diku edhe ajo lindore, na simpatizojnë dhe na lakmojnë për këtë harmoni dhe bashkëjetesë shumëllojshmëri – fetare që kemi si komb shqiptar. Prandaj shteti dhe kisha greke pretendon imagjinon lakmon dhe ëndërron gjithë këto vite dhe decenie, që përveç institucioneve dhe sektorëve të ndryshëm strategjik të shtetit shqiptar dhe kombit shqiptar të cilët synonte, dhe deri diku ja ka arritur qëllimit t’i kontrolloj dhe t’i fus nen kontroll të vetin këto institucione përmes marionetave te tyre që i kanë instaluar, barigatuar në institucionet strategjik të shtetit shqiptar, dhe kjo është bër me të vetmin qëllim e prapavi, t’i vendoste në shërbim dhe dispozicion të vetin, si në aspektin ekonomik politik dhe vendimmarrës, me të vetmin qellim dhe prapavi që t’i shërbenin kauzës greko-shoviniste të Vorio-Epirit të tyre imagjinar, pra helenizimin, shkomtarizimin dhe me pas gllabërimin e jugut të atdheut tonë të dashur dhe të shenjt.
  Dhe pikërisht për të arritur dhe realizuar këtë qellim greko-shovinist në Shqipërinë jugore dhe atë të mesme, qeveritë greke të të gjitha kohërave me kishën e tyre greko-shoviniste jo ortodokse, por primitive dhe genocidiste kundër kombit shqiptar, me marionetën e tyre të quajtur identifikuar si Anastas Janullatos, të – përgatitur dhe të programuar në çdo aspekt dhe çdo lami të jetës (kuptohet për keq jo në të mirë të kombit shqiptar) në laboratorët dhe kampet e Asfalis greke, me pretekstin dhe argumentin e tyre shpifës inskenues greko-shovinist, kinse për ringjalljen rilindjen dhe rindërtimin e ortodoksisë dhe manastireve të mohuar- shkatërruar nga diktatura moniste, dhe me këtë pretekst argument të tyrin imagjinar dhe perfid, inskenim të tyrin fallco arritën që me hir dhe pahir me para në shuma marramendëse të cilat i derdhën dhe vazhdojnë t’i derdhin lum dhe pa u kursyer, me qëllim helenizimin e Shqipërisë (shpenzime financiare të shtetit grek në Shqipëri të cilat e kanë sjell në prag të kolapsit dhe të falimentimit ekonomik dhe financiar si komb dhe popull) shumave monetare dhe financiare të ofruara dhe të dhënë pushtetarëve dhe opozitarëve shqiptarë nga shteti grek nëpërmjet marionetave të tyre, të identifikuar dhe instaluar në Shqipëri përmes shoqatave organizatave bamirse, misioneve kishtare, konkretisht si Janullatosi, i cili na identifikohet si njeri i fes dhe i ortodoksisë, kinse i dërguari i perëndisë – nga vet Jezu Krishtit personalisht në Shqipëri, dhe ky na qenka vetë shpirti, fryma dhe prezenca e Jezusit në Shqipëri, kurse të tjerë që vazhdojnë të njëjtin mision në Shqipëri janë edhe Nikola Geixhi, Vasil Bollanos, Vangjel Dules, Spiro Ksera, Omonijas etj., etj, Financa, mjete monetare të dhënë e ofruar nga shteti grek,’’këtyre push-tetarve, opzitarve, pseudoshqiptar’’ përmes këtyre individëve marioneta të instaluar në Shqipëri, të cilët nuk rezistuan dot nga tundimi, lakmia, pangopsija dhe batërdia primitive e pangopshme e këtyre pushtetarëve dhe baballarëve të vetëshpallur të kombit shqiptar,të cilët janë bërë milionerë dhe miliarderë brenda natës, duke punuar e shërbyer sipas financave dhe direktivave greke në favor të helenizimit të Shqipërisë, por në ketë mes dhe mesele nuk kanë munguar edhe presionet shantazhe kundrejt pushtetarëve dhe opozitarëve shqiptar,- për hapjen e dosjeve të tyre të diktaturës, se dosjet e politikanëve shqiptarë pushtetarë dhe opozitarë dhe të kaluarën e tyre të ndritur apo të zezë, e dinë shumë mirë tashme UDBA serbe dhe Asfalija greke, dhe ata me këto dosje që kanë marrë dhe i kanë në dispozicion të tyre, u bëjnë presione të ndryshme, si personale familjare në karrierën e tyre politike. Por s’është çudi dhe e pamundur që këto agjentura fqinje të ne shqiptarëve, jua dinë punët veprat e tyre te pista – badërdit korrupsionin aferat e tyre seksuale jashtë martesore, si afera seksuale e ish – ministrit të turizmit Ylli Pangos e të shumë pangallushave të tjerë, pisllëqe, korrupsion, baderdi dhe afera të ndryshme korruptive që kanë bërë dhe vazhdojn t’i bëjnë në këto 22-vitet e pseudo-demokracisë në Shqipëri.
  Këta push-tetarë dhe opozitarë pseudo-shqiptarë në Shqipëri, dhe këto agjentura fqinje grabitqare dhe shoviniste kundër kombit shqiptar, ua kanë futur këmbët me një këpucë, sepse ne s’kemi si ta kuptojmë ndryshe këtë evro-heleninizem tolerim dhe shkombëtarizim, që i ka përfshirë venat,dhe personalitetin e këtyre pushtetarëve dhe opozitarëve, të majtë apo të djatht, të cilët në parlamentin shqiptar, vetëm po legalizojnë punët veprat dhe institucionet e qeverisë Asfalis greke dhe të Janullatosit që i ka ndërtuar në jug të vendit,

  për helenizimin dhe shkombëtarizimin e kësaj toke nga elementi kombëtar shqiptar. Por helenistët grekë dhe kisha e tyre grekoshoviniste me në krye Janullatosin, nuk u mjaftuan me kaq, por përdorën dhe vazhdojnë të përdorin edhe presione të ndryshme ndërkombëtare, ku shteti dhe kisha greke kishte dhe vazhdon të ketë ndikim dhe fuqi që t’i bënin presion qeverive dhe kombit shqiptar që ne të pranonim në krye të fronit të Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqiptarëve jo një kryepeshkop shqiptar, siç e përmban statuti i K,O,A,SH-re, por me këto presione shantazhe dhe duke paguar korruptuar shantazhuar priftërinjtë ortodoks gjak prishur – shqiptar dhe politikan dhe qeveritar shqiptar që këta të mos ta kundërshtonin, por te pranonin këtë kryepeshkop grek në kundërshtim me statutin e K,O,A,SH-re dhe defakto me këto presione dhe shantazhe shteti dhe kisha greke pushtuan, shkombëtarizuan, ndërruan – konvertuan statutin themeltar të – K,O,A,SH-re, dhe në fronin e saj vendosën Anastasius Janullatosin.
  Dhe në këto 22-vitet e pseudemokracisë për ne shqiptar me hir apo pa hir, me vullnetin apo pa vullnetin tonë, ne si shqiptar ortodoks dhe si shqiptar në tersi na është bërë Anastas Janullatosi – si (burri babës pa na pyetur kur i thonë një fjalë e urtë popullore shqiptare). Dhe për të arritur qëllimin shkombëtarizues kundër ortodoksisë shqiptare Janullatosi me padronët e tij që e kanë dërguar dhe instaluar në fronin e ortodoksisë shqiptare shfrytëzuan me dinakëri dhe mjeshtri tipike greke mungesën e besimit fetar në Shqipëri për 50 vite, dhe tolerancën dhe harmonin fetare që ne kemi si komb, dhe këtë mangësi të besimit fetar në Shqipëri për 50 vjet,-dhe tolerancën fetare të kombit shqiptar në tërsi Janullatosi me klikën e tij shoviniste, e menaxhoj dhe e kanalizoj dhe e matrealizoj, sipas oreksit dhe ambicieve të tij greko-shoviniste, në shkatërrimin konvertimin e ortodoksisë shqiptare, dhe tjetërsimin e saj në greke, dhe me këto pseudo-justifikime kamuflime të tyre kinse misioni i Janullatosit është afat shkurtër,- është vetëm sa të ringjall ortodoksin shqiptare, dhe infrastrukturën dhe manastiret e shkatërruar nga monizmi,misioni i tij do përfundoj, dhe këtë mision sipas tyre do e vazhdojnë priftërinjtë dhe kryepeshkopët shqiptar,- në teori se në praktik misioni i Janullatosit dhe i pasusve si soji i tij do jetë i përjetshëm mbi kombin dhe ortodoksinë shqiptare.
  Nëse ne shqiptarët e lejojmë,dhe nuk e kundërshtojmë fuqishëm diçka të tillë sot se nesër do jetë shumë shumë vonë, dhe kjo s’do koment të nderuar bashkëkombës të kudo ndodhur, se Janullatosi ringjalljen shpirtërore dhe atë të infrastrukturës kishtare në objekte kishtare pothuajse e mbaroji ne 3-4 vjeçarin e parë të mandatit të tij,por nuk u largua siç pati premtuar dhe propaganduar, dhe nuk jua la këtë mision të tij kinse të shenjtë, priftërinjve dhe kryepeshkopëve shqiptar, dhe që 20 vite na është bërë si burri i babës, se të ishte i nënës, ndoshta dhe do ishte më i pranueshëm dhe i pëlqyeshëm për ne si komb dhe popull,dhe në këto 22-vite si komb, bëmë një sy qorr, dhe një vesh shurdh, dhe e pranuam burrin-dhëndrin e dhunshëm jo të mirpritur dhe të celibruar, i cili na u imponua me hir dhe pahir, dhe u instalua me pa të drejt, pa na pyetur, në krye të fronit të ortodoksisë shqiptare, dhe ajo çka është me e keqa dhe e papranushmja në këtë mes, është së të gjithë ne si shqiptarë, qeveritarë, priftërinj gjakprishur orthodoks – shqiptar e tjerë, e dinim dhe vazhdojmë ta dimë se misioni i tij ka qënë është dhe vazhdon të jetë krejt i kundërt me atë çka na ka propaganduar, mashtruar dhe vazhdon të na mashtroj, por ne si duket kjo lloj përralle dhe gënjeshtër e Janullatosit na ka pëlqyer, dhe s’po na i vret me sytë, dhe jemi dashuruar në të, siç dashurohet viktima në tutorin, torturuesin, shfrytzusin dhe përdhunuesin e tij, sepse e shkreta viktimë nuk ka c’të bej, dhe ku të ankohet prandaj bie në dashuri me tutorin dhe përdhunuesin e tij, se nuk ka rrug tjetër dhe nuk ka nga tja mbaj, ose të vras veten.
  Edhe ne me Janullatosin si komb pothuajse në të njëjtën pozitë inferjore, poshtruse jemi, të tutorit- grabitqarit-pushtusit-që është Janullatosi në këtë mes, dhe viktima patjetër që jemi ne si komb, në këtë mes dhe mersele. Por neve si duket si komb në tërsi-na ka pëlqyer, ky tutor, uzurpator, me një histori të tillë shpifse – imagjinare të Janullatosit, dhe jemi dashuruar, infektuar në tutorin, torturuesin, persekutusin tonë 22-vjeçar, pavarësisht që është në demin dhe shkatërrimin e ortodoksisë shqiptare, sepse misioni i vetëm i tij shpirtëror dhe kishtar në Shqipëri, është shkatërrimi i ortodoksisë shqiptare, dhe konvertimi shkomtarizimi tjetërsimi i saj ne greke,si në infrastrukturën e objekteve kishtare shqiptare që po i ndërton e mbidërton, po ashtu edhe konvertimin dhe tjetërsimin e ortodoksëve shqiptarë në grekë. Dhe konkretisht misioni i tij ka përfunduar me kohë, por ai nuk po largohet megjithëse ai e ka realizuar misionin e Asfalisë dhe qeverisë greke deri diku që i patën ngarkuar për helenizimin e Shqipërisë jugore, dhe Shqipërisë se mesmes.
  Mirëpo siç po shihet misioni i tij nuk i ka dhënë akoma frytet e duhura në helenizimin e plotë të Shqipërisë jugore,prandaj ai po e vazhdon misionin e tij, jo më në aspektin kishtar – shpirtëror ortodoks, por ka kaluar në misionet e tjera që ja ka ngarkuar shteti dhe Asfalija greke, sepse ne aspektin kishtar dhe shpirtëror për të cilin ai pati ardhur dhe na qe identifikuar, imponuar ne shqiptarëve ortodoks, ai e mbaroi misionin, ia ndërroi statutin kishës ortodokse autoqefale shqiptare,e ç’mitizoj dhe e poshtëroj Nolin e madh te ortodoksisë shqiptare nga kishat-manastiret shqiptare, e hoqi portretin dhe foton e tij nga të gjitha kishat manastiret që i ndërtoj e i mbindërtoj, dhe këtë krim me ndërtimet e tij, të kishave shqiptare orthodokse, e bëri me të vetmin qëllim dhe mbrapavi, për të zhdukur anashkaluar portretet, ikonografin, shejtorët e orthodoksis shqiptare, të pikturuara në të kaluarën në kishat orthodokse shqiptare nga vëllezërit Zografi,dhe të gjitha këto ndërtime të tij, kriminale-shoviniste në shqipëri, i bëri me orientim nga Athina dhe jo Tirana, ku kryevepra e tij më e arrir në ndërtimin – mbindërtimin në shpenzimet marramendëse financjare të pafundëme të dhëna pakursim nga qeverit greke dhe grekoshovinistët e tjer të tipit Nikola Geixh i cili i mblidhte dhe vazhdon t’i mbledh këto fonde financjare nga emigrantët ekonomik grekë në perendim, dhe ja dërgon Qirje – Janullatosit me qëllim që ai me këto mjete financiare të Helenizojë Shqipërinë, dhe kjo kryevepër e pashoq, e pakonkurent në ballkan, e ndërtuar nga Janullatosi në shqipëri,është Objekti i kishës Orthodokse i ndërtuar në qëndër të Tiranës, dhe ne si shqiptarë ortodoksë e si shqiptarë në tërësi pa dallim feje krahine dhe ideje, duhet ti’ jemi falenderus mirnjohsa sa të jetë jeta mbi tok qeverive greke, Nikola Geixhit, janullatosit, për ndërtimin dhe mbindërtimin e kishave dhe manastirëve orthodokse shqiptare, me parat dhe financat e tyre.
  Mirëpo tani ka ardhur koha që në këto kisha-manastire liturgjit-meshat- fetare t’i mbajnë dhe udhëheqin priftërijt dhe kryepeshkopët shqiptarë Orthodoks, dhe nuk duhet të lejojmë kurrsesi si komb në tërsi që këto objekte kulti, shkolla, spitale, memorjale etj, të ndërtuara në shqipëri nga qeverit greke përmes Janullatosit, të shërbejnë si trampolina, zyra, rezidenca, ambasada, magnetofon – propogandistike të grekoshovinistëve, të cilët propogandojn – programojnë helenizimin e Shqipërisë përmes këtyre objektëve të kultit të shqiptarve, sepse nëse e lejojm këtë ëndër monstruoze të qeverive greke- ’’ëndër për të cilën ajo ka investuar e punuar gjith këto vite’’ të grekoshovinistëve që ti vendosin në fuksjon dhe dispozicjon të tyrin këto objekte që i kanë ndërtuar, të kulti, të arsimit shëndetsisë, memorjalet,qëllimi i të cilave është Helenizimi i Shqipërisë, dhe nëse këtë krim dhe gjëmë, kundër kombit e orthodoksis son shqipëtare e lejojmë, dhe nuk e kundërshtojmë fuqishëm me çdo mjet të drejt dhe demokratik,atëher Janullatosi edhe kur ai të shkoj në amshim, ne botën pakthim, dhe perëndia ta dërgoj në botën e përtejme për mëkatet, krimet e tij në emër të perëndisë, edhe në ferr, ku patjetër, dhe pa asnjë dyshim e dilem do ta dërgoj Perendia,ai do jetë i lumtur në ferrin e tij të përjetsisë, sepse sipas statutit të K,O,A,SH-re të cilin ai e ndërroi, pasusit dhe trashëgimtarët në krye të fronit të ortodoksisë shqiptare, do vazhdojnë të jenë grekë të ardhur nga nëna shoviniste Greqi, dhe të instaluar në kishat manastiret Orthodokse shqiptare nga shovinisti Janullatos, priftërij dhe kryepeshkopë të cilët ai i pati graduar- emëruar kryepeshkopë si në Berat Gjirokastër, Himarë, Ersekë, Korçë,etj. etj.
  Dhe pasusit e tij do e vazhdojnë rrugën, ambicjet,dhe amanetin e tij monstruoz, për shkombëtarizimin e ortodoksisë shqiptare,konvertimin e saj “në greke” dhe helenizimin e Shqipërisë jugore. Por në këtë 22-vjçar Janullatosi përveç shkatërrimit, konvertimit, privatizimit të ortodoksisë shqiptare, dhe tjetërsimin e saj në greke, pati kohë, mjete monetare përkushtim dhe impenjim përkrahje, edhe nga baballarët e vetëshpallur të kombit shqiptar, të cilët së fundi ja legalizuan këto memoriale, varreza, manastire, spitale të cilat nuk kanë plan, dhe misjon shërimin e shqiptarve të sëmur nga sëmundje të ndryshme,por misjoni i këtyre spitalëve greke të ndërtuara nga shteti grek në shqipëri, është të asimilojë, infektoj shqiptarët, me epidemin greke, të quajtur Heleninizëm, dhe në këto spitale pseudo-humanitare–pseudo-bamirse, mundohen me mëndjet e tyre monstruoze grekoshoviniste, duke u ofruar shërbime trajtime kurime shërime bamirse kinse”- falas mjeksore, në këto spitale,të ndërtuara nga Janullatosi në shqipëri, me parat e derdhura lumë, nga të gjitha qeverit greke, gjithashtu ka ndërtuar shkolla të ciklit të ulët, dhe të lartë, për asimilimin e fëmijve shqiptarë, të cilët po kthehen me familjet e tyre, në vëndëlindjet e tyre për shkak të krizës ekonomike që e ka përfshir shtetin dhe kombin Helen.
  Dhe në këto shkolla të ndërtuara enkas për ta, nga qeverit greke në shqipëri do vazhdojnë helenizimin, konvertimin e tyre në grekër vorio-epirot në jug të vëndit, ka ndërtuar dhe financuar varreza, memoriale kushtuar martirëve Vorio-Epirot kushtuar shqiptarëve të konvertuar në greko vorio-epirot të Janullatosit, Nikola Geixhit, Omonias, Mavit, Asfalisë,Vangjelit Dules, Vasil Bollanos dhe qeverisë greke që qëndron pas tyre. Dhe të gjitha këto spitale, shkolla, kisha, manastire, varreza, memoriale, kushtuar martirëve vorio-Epirot”kinse demek të rënë në Shqipëri, bëhen me të vetmin qëllim dhe mbrapavi, për helenizimin – gllabërimin e Shqipërisë jugore dhe bashkimit të saj me Greqinë shoviniste, dhe senduqet dhe arkivolet e këtyre martirëve të Vorio-Epirit Janullatosi me kryepeshkopët- kryepriftërijt grek te tij, të cilët ai i pati graduar dhe vendosur kryepeshkop në jug të vendit, në kisha dhe qytete dhe fshatra shqiptarë konkretisht prifti i Përmetit ka pushtuar, konvertuar, tjetërsuar në kish dhe zyr rezidencjale të Asfalis greke, pallatin e rinis e të kultuës në Përmet,’’pallat i kulturës i cili ka qënë i emërtuar me emrin e rilindasit tonë kombëtar ’’Naim Frashëri’’- dhe e ka kthyer sipas kërkesave, nevojave, direktivave të qeveris e Asfalisë Gerke, e të udhëheqsit të tij shpirtëror, Anastas-Janullatosit.
  Po i njëjti prift mostër ’’i cili gjatë sistemit monis në shqipëri ka punuar si kafshar me mushka kuaj dhe karrocjer,’’ dhe i përzgjedhur dhe i graduar prift në Përmet nga Janullatosi, në fshatin Kosin të Përmetit zhvarroste fëmijët grat burrat dhe pleq shqiptarë, të vrarë nga këta martirë të Vorio-Epirit të Janullatosit, dhe eshtrat e këtyre shqiptarëve, Janullatosi me rrethin dhe padronët e tij grek,i ka varrosur në varrezat e Vorio-Epirit në Këlcyr, në Bularat, në Tepelenë, në Ersekë, Pogradec, në Skrapar, në Boboshticë,- të Korçës, në Qaf-Krrabë të Elbasanit ku ka ndërtuar kryqin skaj rrugës Tiranë – Elbasan,kryq që s’ka të bej aspak me ortodoksinëe perendinë, por është imagjinata e sëmur psikike e Janullatosit, i cili me mendjen e vet të sëmur imagjinon në ëndrrat e tij monstruoze së në Qaf-Krrabë janë kufijtë e Vorio-Epirit, sipas megalides greke e naçartanjas serbe. Prandaj ai i ndërton këto kryqe, varreza, memoriale, me eshtrat e fëmijëve shqiptarë, kushtuar martirëve të Vorio-Epirit, dhe do vazhdojë t’i zhvarros shqiptaret e vrarë nga grekët si eshtra të martirëve të Vorio-Epirit, në memorialë në gjithë Shqipërinë e mesme, dhe te jugut. Nëse ne si shqiptar e lejojmë, siç e kemi lejuar deri me tani dhe vazhdojmë ta tolerojmë një masakër të tillë që po e bënë Janullatosi në jugun e atdheut tonë të shenjtë. Gjithashtu, Janullatosi përveç misionit të tij si prift dhe njeri i perëndisë dhe i dërguari i Jezu Krishtit në jug të Shqipërisë, kuptohet sipas imagjinatave dhe ëndrrave që si besojnë as fëmijët, as naivët,se jo se jo ne si komb shqiptar, por sipas ëndrave, imagjinatave të sëmura, të Qeverisë dhe Asfalis greke, dhe kishës së tyre greko-shoveniste, dhe ky Janullatos në jugun e atdheut tonë të shenjt përveç kishave dhe manastireve shqiptare që i ndërtoj në stilin grek, dhe me orientim nga Athina, dhe jo Tirana, dhe memorialëve dhe varrezave kushtuar martirëve Vorio-Epirot në jug të vendit, dhe me këto poshtërsi dhe paudhësi të tij në emër të ortodoksisë,pro Greqisë dhe në dëm të shqiptarisë, të gjitha këto vepra dhe bëma të tij “negative” ju duken pak, dhe tani po e vazhdon misionin në Shqipëri të mesme, dhe të jugut, duke ngritur financuar infrastrukturën arsimore në dëm të arsimit shqip, dhe në favor të shtetit grek, në mënyrë që të bëj asimiliminn e fëmijëve shqiptarë, dhe konvertimin e tyre në grekë Vorio-Epirot, nëpërmjet shkollave të ciklit të ulët të mesëm të lart,dhe në kolegjet kinse-demek,greko-shqiptar, që ka ndërtuar në Shqipëri, si ai në rrugën e Elbasanit, apo shkollat e ciklit të ulët dhe të lartë, të ndërtuara tashme nga Janullatosi në qytetet dhe fshatrat 100-për qinë shqiptar, konkretisht shkollat greke në Himarë, Sarandë, Gjirokastër, Përmet, Ersekë, Korçë, Boboshticë etj., etj. Pra siç e shikoni e ndëgjoni të nderuar bashkëkombës, Janullatosi ka dalë jashtë misionit kishtar dhe shpirtëror ortodoks, mision mashtrues me të cilin ai na u reklamua, dhe na u imponua ne si komb.
  Dhe Janullatosi me padronët e tij që i rrinë pas, që janë qeveria greke, Asfalia, Nikola Geixhi, Vangjel Dule, Vasil Bollanua, me Omonian dhe Mavin e tij, janë me të vërtetë për tu lakmuar, dhe admiruar, sepse janë shumë- largpamës, imagjinar, parashikus, dhe vizionar, në kauzën e tyre të helenizimit të jugu tonë të shejtë e të shtrenjtë, sepse e paskan ditur, parashikuar se Greqia e tyre, grekoshoviniste, ekspasjoniste kundrejt kombit shqiptar, herdo kurdo, do binte nga piedestali, euforia, kënaqësija, dhe imuniteti i përjetshëm e i paprekshëm, si vend lider i pakonkurent – ekonomik në Ballkan, dhe një ditë shqiptarët, familjet dhe fëmijët e tyre do i ktheheshin vendlindjes së tyre, por edhe në këtë drejtim Janullatosi me garniturën e tij që i rri dhe e mbeshtet nga pas, kishte menduar, dhe profitezuar, se diçka e tillë do të ndodh,(dhe në këtë drejtim-aspekt-Janullatosi e meriton epitetin profet, parashikus, vizionar, por ky parashikim i tij nuk ka të bej aspak me ortodoksinë dhe perëndinë, me të cilën ai identifikohet e rreklamohet gjith këto vite ne si komb), prandaj Janullatosi në jug të vendit, me kohë ka ngritur infrastrukturën arsimore – shkollore, helenistike,në fshatra dhe qytete shqiptare, që fëmijët shqiptarë që janë kthyer në vendlindjet e tyre me familjet e tyre, për shkak të situatës ekonomike në Greqi, shkombëtarizimin dhe helenizimin, ata duhet ta vazhdojnë në shkollat greke që u ka ngritur qeveria greke në jug të vendit, me ndihmën dhe poshtërsitë, intrigat e Janullatosit, të Vangjelit, Bollanos, dhe me bekimin dhe aprovimin e baballarëve shqip-folsa të vetëshpallur të kombit shqiptar, të cilët me vulat, dekretet, dhe votat e tyre në parlamentin kinse të shqiptarëve, i kanë legalizuar institucionet shkollore, memorialët, kolegjet greke, të ndërtuara në jug të vendit, dhe Shqipëri të mesme, me qellim shkombëtarizimin dhe helenizimin e asaj pjese të pretenduar nga greko-shovinistët.
  Dhe në këtë poshtërsi perfide dinake e programuar greke të radhës, kundër kombit shqiptar,qeveria Asfalija greke Janullatosi dhe shërbëtoret e tjerë shqipfolsa të Greqisë, të cilët i shërbejnë kauzës greko-shoviniste të gllabërimit të jugut të vendit, por në këtë poshtërsi nuk duhet të çuditemi, dhe të na duket e pamundur, që këta greko-shovinist të kenë marrë edhe dritën e gjelbër ’’OKEJIN’’ dhe miratimi e pashkruar me bojë nga baballarët e vetëshpallur të kombit shqiptar, që procesi i asimilimit dhe i helenizimit të fëmijëve shqiptarë, të vazhdoj në shkollat greke të ndërtuara në Shqipëri enkas për ta,dhe ta vazhdojnë shkollimin-helenizimin, në këto shkolla greke, në ato klasa, që e kanë lën në Greqi. Sepse shteti dhe ministrja e arsimit e Shqipërisë për këta fëmijë shqiptarë nuk ka asnjë lloj programi rehabilitimi dhe integrimi, që të përshtaten e rintegrohen në sistemin arsimor shqiptar, dhe janë të diskriminuar, të paragjykuar dhe të përjashtuar, kur ata kthehen në shkollat dhe vendlindjet e tyre shqiptare, dhe i detyrojnë që në qoftë se në Greqi i kanë mbaruar klasat e para, të dyta, të treta, dhe në vazhdim, në Shqipëri nuk ju njihen dëftesat, indekset, dhe diplomat e këtyre klasave të mbaruara në Greqi, dhe i detyrojnë që të shkojnë përsëri në klasë të parë, edhe nëse në Greqi të ketë mbaruar klasën e shtatë apo të tetë, dhe me këtë veprim dhe persekutim që u bën shteti shqiptar fëmijëve shqiptarë, i detyron ata që me hir dhe pahir, ata ta vazhdojnë shkollimin e lënë në Greqi, në shkollat greke që ka ndërtuar Janullatosi me qeverinë greke në Shqipëri, dhe helenizimi i fëmijëve shqiptarë bëhet duke u paguar nga shteti shqiptar, mesojsit-profesorët grek të ardhur nga Greqia, dhe nga minoriteti grek që ndodhet në Dropull,për të helenizuar dhe shkombëtarizuar fëmijët shqiptarë në Shqipëri, dhe kjo ndodh,sepse kështu qeveritaresh, opozitarësh, prefektësh, kryebashkjakësh kryekomunarësh,dhe baballarësh të kombit, të majtë dhe te djathtë kemi që na kanë udhëhequr, azhdojnë të na udhëheqin, dhe na drejtojnë gjithë këto vitet e pseudodemokracisë.
  Sepse këta pseudo-përfaqsus të institucjonëve shqiptare, i lejuan, ndihmuan, këto institucione greke në Shqipëri, në këtë 22-vjeçar, dhe së fundi i legalizuan me vendim parlamenti, dhe baballarët e vetshpallur të kombit shqiptar, qeveritar,dhe opozitar, ishin të ftuar nderi ne koktelet përuruse, shirit-prerës, që i organizoj qeverija greke në jug të atdheut tonë të dashur dhe të shejt.
  Gjithashtu këta pseudo-shqiptar, Prefektët, kryebashkjakët, kryekomunarët, në Shqipërinë e mesme, dhe të jugut, kanë pasur mjete dhe financa për organizimin e koktejëve-drekave e darkave, që tu vendosin rrugëve,sheshëve, shkollave-qytetëve e fshatrave shqiptar, me emrat e grekoshovinistëve grek, konkretisht në Tiranë, kryebashkjaku,dhe prefekti i tanishëm,Anastas Janullatosin, e kan shpallur qytetar nderi, nuk e dim me çmotivacjon, këngëtarit shovinist serb, antishqiptar i deklaruar botrisht-Goran Bregovicit, i kanë dhën titullin qytetar nderi, dhe çelsin simbolik të Tiranës, gjithashtu edhe në korçë, kryebashkjakët dhe prefektët pseudo-shqiptar,e kan emërtuar një rrugë kryesore në këtë qytet, me emrin e ‘’Anastasjus Janullatosit’’ i cili Korçën tonë shqiptare, në-meshat e tij greko-shoviniste që i mban në kishat tona shqiptare Orthodokse, e emërton dhe e identifikon këtë qytet shqiptar si ‘’KORIZA’’ e Vorio-Epirit, kurse në Gjirokastër, kryebashkjaku F-Bime dhe prefekti S-Ksera e emërtojnë një rrug kryesore në këtë qytet,me emrin e presidentit të greqis Karlos Papuljas, i cili ka deklaruar botërisht, se greqija shoviniste nuk kërkon asgjë më shumë për Vorio-Epirin, përveç asaj që ka fituar Kosova më 17-shkurt të 2008-tës, kurse me varrezat,memorjalet, dhe figurave emblematike për kombin shqiptar këta, komunar, kryebashkjak, prefekt, pseudoshqiptar, i vlersojnë, dhe i trajtojn ndryshe, në raport me martirët grekë, të rënë për kauzën shoviniste të Vorio-Epirit, konkretisht në Shkodër. Kryebashkjakët-prefektët e hoqën monumentin e pesë – herojve të Vigut, me arsyetimin e argumentin, se ata ishin komunist,kurse ne si O-K-H-S-SH-së ju themi, se ata ishin idealist- atdhetarë,dhe nuk luftuan ran dëshmor, për instalimin dhe bunkerizimin e shqipëris me mortajën e kuqe të sllavizmit, dhe kjo është një vrasje e dytë që ju bëhet, sepse edhe në luftën e fundit të shqiptarve kundër sllavëve, ushtarët dëshmorët invalitët e UÇK-së, nuk luftuan e derdhën gjakun e tyre për krijimin e kombit Kosovar-joshqiptar, por luftuan kontribuan dhe dhanë jetën e tyre për çlirim dhe bashkim kombëtar, sepse si po veprojn qeveritarët,opozitarët,komunarët, kryebashkjakët, prefektët shqiptar, më varrezat e memorjalet e e rilindasve dhe dëshmorve të kombit shqiptar, njëjtë duhet të veproj tani, edhe Hashim-ish uçk-isti, i duhet t’i zhvarros dëshmorët e uçk-së dhe memorialet e tyre, sepse ata nuk e kanë dhënë jetën e tyre për krijimin e kombit kosovar jo shqiptar, prandaj mos luani me gjakun dhe idealet e dëshmorve të shqipëris etnike, por i njëjti skenar,paradoks, poshtërsi, tradhti e radhës, po ndodh në Gjirokastër, më memorjalin dhe varrezat e rilindasve tanë kombëtar, ku kryebashkjaku F-Bime ka deklaruar poshtërsisht-paturpsisht, se ai si kryebashkjak nuk i mbron dot këtë memorjal dhe varret e tyre nga keqbërsit, dhe nuk ka fonde mjete financjare për rregullimin dhe mirmbajtjen-ruajtjen e këtyre varrezave të rilindasve tanë kombëtar, por i paftyri dhe i pabesi ka shkuar edhe më tej me opcjonet e tij shoviniste, ka dal me një opcionin dhe zgjidhje fatlume – grekoshoviniste, për varret e rilindasve tan kombëtar, dhe ditziu ka thënë e deklaruar, se eshtrat dhe varret e rilindasve tanë kombëtar, të zhvarrosen dhe zhduken nga vënd – varrimi dhe memorjali i tanishëm, kushtuar atyre, sepse kjo është e vetmja zgjidhje sipas mendjes së tij primitive dhe grekoshoviniste, por patjetër dhe ska asnjë lloj dileme dhe dyshimi se kjo është një kërkes, ofert, greko-shoviniste, ëndër e të gjitha qeverive greke dhe kishës së tyre, kërkes dhe ëndërrr e grekoshovinistëve, e cila u lexua, interpretua, dhe u deklarua nga një kryebashkjak dhe prefekt pseudoshqiptar, të instaluar në Gjirokastër të cilët punojn sipas direktivave, kërkesave e udhzimëve të qeveris e asfalis greke,për shkomtarizimin e shqipëris dhe Helenizimin e saj. Dhe insjativën për rregullimi,mirmbajtjen, ruajtjen e memorjalit të varrezave të rilindasve tanë Kombëtar,nga keqbërsit e ndryshëm,që patjetër janë ‘’keqbërës grekoshovinist të programuar e të dirigjuar’’ e kanë marrë përsipër të rij Gjirokastrit, Përmetar, Kolojar, Korçar-shqipëtar – atdhetar të cilët të prekur ofenduar të poshtruar nga veprimet monstruoze kanibaleske, kundër kombit shqipëtar, të këtyre kryebashkjakve e prefektëve pseudoshqiptar, kanë dhënë, mbledhur mjete financa nga të ardhurat e tyre personale dhe familjare, kanë bërë punë vullnetare, propogandistike sqaruse për rregullimin mirmbajtjenë, ruajtjen e këtij memoriali kushtuar rilindasve tanë kombtar, sepse qeverija greke mund të ketë dëshir-ëndër që në këtë vënd ku prehen eshtrat dhe Memorjali i rilindasve tanë kombëtar shqiptar, të ndërtojë një memorjal-varrez, për martirët greko- Vorio-Epirot ’’si ai i Këcyrës i Bularatit’’ etj-etje♪ të rënë për gllabërimin e shqipëris jugore, dhe bashkimin e saj me nënën shoviniste greqi, dhe për të arritur këtë qëllim,ka riaktivizuar dhe ka vënë në fuksion marjonetat e kamufluara dhe të fletura,që i ka të instaluara në institucjonet vendimarrse të shtetit shqiptar, konkretisht F-Bimen S-Kserën etj-etj.
  Por qeverit greke, me marjonetat, shërbëtorët e saj që i ka instaluar në shqipëri,si Janullatosi, përveç parave që derdhi lum në Shqipërinë jugore, dhe të mesme, për helenizimin e saj, pati para përkushtim dhe impenjim edhe për Kosovën, të cilën ai me kryepeshkopin grek të Beratit në meshën që e mbajti patriarku serb Irinej në Pejë,ky kryepeshkop grek i graduar nga Janullatosi në këtë post me pjesëmarrjen e tij në manastirin ortodoks të Pejës, manastir, patrikan e vjedhur, grabitur, privatizuar nga serbët, kinse në emër të ortodoksisë, trashëgimisë fetare serbe në Kosovë.
  Ky klerik i Janullatosit në një intervistë të tij për mediet e rajonit dhe ndërkombëtare, e quajti Kosovën shqiptare nën direktivat dhe udhëzimet e e këshillat e Janullatosit,sikur Kosova për serbin është si Jurezalemi i shenjt për çifutët-hebrenjtë, por Janullatosi nuk ngeli me kaq,por ai i dha kishave serbe dhe institucioneve paralele serbe në Kosovë të cilat dirigjohen dhe financohen që 13-vjet nga qeverit serbe në beograd,dhe ky Janullatos si njeri i fesë dhe i perendis demek në shqiperi, ju dha serbëve në kosovë – vlera monetare në shumën e deklaruar botërisht – 500000-dollarë për ndërtimin e kishave serbe dhe fshatrave serb në Kosovë, me pretekstin – argumentin se ato i dëmtuan i shkatërruan barbarët-turko-shqiptar, në 2004-rën, në revoltën që ndodhi nga shqiptarët e Kosovës, sepse serbët mbytën në lumin Ibër 3 fëmijë shqiptarë, kurse i nderuari Qirje Janullatos për kishat katolike shqipëtare, dhe objektet e kultit islam-bektashi që u përkasin besimtarve shqiptarë, objekte kulti fetare të cilat i dogjën serbët në Kosovë në baza dhe projekte shfarosëse – shtetërore, në vitin 1998-1999-të, ky Janullatos nuk ndau asnjë metelik për ndërtimin e këtyre objekteve të kultit që u përkasin shqiptarëve, të shkatërruara nga shovinizimi serbo-madh në baza dhe projekte shtetërore.

  Dhe si përfundim të nderuar bashkëkombës të kudondodhur, këto që kemi cekur me lartë dhe në komunikatat e kaluara të O,K,H,S,SH-së, janë vetëm maja e ajsbergut e punëve, veprave të pista, dhe e batërdive që ka berë Qeveria dhe Asfalija greke në jug të atdheut tonë të shenjtë, me marionetat e tyre, siç janë Janullatosi ’’PBDNJEJA’’ e Vangjelit, Omonija e Bollanos, e Spiro Kseres, Nikola Geixhit, dhe shërbëtorët gjak prishur shqiptar priftërij – pushtetar dhe opozitar shqiptar,të cilët janë bërë hyzmeqar të verbër në helenizimin dhe shkombëtarizimin e jugut të vendit, nga parat që jua japin dhe shantazhet që jua benë qeveria dhe Asfalija greke, nëpërmjet marionetës se tyre Janullatos.
  Por në këtë kërkim dorëheqje të Janullatosit nga froni i K-O-A-SH-re dhe në protestat tona nëse do na imponohen nëse Janullatosi nuk jep dorëheqje nga froni i autoqefalisë se shqiptarëve,në këto protesta tona të drejta dhe të ligjshme, ne si O.K.H.S.SH-së,i bëjmë thirrje vëllazërore dhe jo qellim keqe apo tallëse, edhe minoritetit grek që ndodhet në Shqipëri,që të na bashkëngjiten në këto protesta deri në largimin e Janullatosit, dhe këtë thirrje vëllazërore kundrejt minoritetit grek në Shqipëri e bëjmë për shkakun dhe arsyen se Janullatosi thirret dhe identifikohet me rrethin dhe suitën e tij që i qëndron nga pas, në emër të minoritetit grek që ndodhet Shqipëri, por problemi në këtë mes qëndron se pikërisht kundrejt këtij minoriteti grek të mirëpritur dhe të mirëseardhur në Shqipëri nga kombi shqiptar, Janullatosi Vasil Bollanua,Spiro Ksera,Vangjel Dulja, Omonia, Mavi-Asfalia dhe qeveria greke,që qëndron pas tyre,me planet helenizuese, dhe me financat astronomike që i paguan dhe i stimulon këta shovinistë, dhe të tillë individ me qëllimet e tyre greko-shoviniste dhe të kauzës se Vorio-Epirit, dhe me këtë propagandë të tyre mashtruese, dhe të parealizueshme në territorin shqiptar, e kanë futur në lajthitje dhe dilema minoritetin grek që ndodhet në jug të vendit, se a janë duke jetuar në Shqipëri apo janë duke jetuar në Greqi, dhe kjo ndodh pikërisht prej kësaj propagande greko-shoviniste, të cilët mashtrojnë se pari veten e tyre, dhe këta minoritar grek, se-së shpejti jugu i Shqipërisë, do ndahet dhe do i bashkohet kinse demek, nënës se tyre shoviniste Greqi, dhe nga kjo propagandë dhe nga këto ëndrra që shohin me sy hapur këta greko-shovinistë për Vorio-Epirin e tyre imagjinar, i kanë infektuar deri diku, këta minoritar, dhe ata tani, dhe në vitet në vazhdim do jenë në këtë dilema-imagjinata- lajthitje, nëse do vazhdojnë ti dëgjojnë përrallat dhe imagjinatat e Magnetofonit të prishur dhe të plakur tashmë Janullatosit, dhe suitës se tij, që e mbështesin dhe i rrinë nga pas, dhe minoritaret e gjorë nga ky lloj hashashi, opiumi, infuzjoni-narkotik, propagandistik, imagjinar dhe i parealizueshëm në trojet shqiptare,opium dhe narkozë që jua jep me recetë,me përrallat e tij që i tregon si shkrime të shenjta,të perëndisë Janullatosi me ekipin e tij,i ka lën këta minoritar si i thonë një fjalë e urtë popullore tek ne shqiptarët “as me lalën, por as me salën”, pra janë në dilema mbi të ardhmen e tyre nuk e din a jetojnë në Greqi apo në Shqipëri.
  Dhe për këto arsye, argumente që kemi cekur në komunikatat e kaluara dhe këtë të tanishmen ne si O-K-H-S-SH-së i bëjmë thirrje vëllazërore minoritetit grek që ndodhet në Shqipëri, që të na bashkëngjiten, dhe të na i përkrahin protestat tona edhe me pjesëmarrjen e tyre fizike, por do ishte e mirëseardhur dhe përkrahje dhe mbështetja teorike deklarative dhe në forma të tjera të ndryshme, sepse është mese e vërtet se Janullatosi është se pari një tumor-kancer i instaluar pabesisht dhe tinëzisht në zemër të kombit dhe ortodoksisë shqiptare, por ju kujtojmë vëllezërve minoritarë grekë në Shqipëri, se ai është një kancer i pashërueshëm edhe për ta, sepse ai s’po ju lejon që të jetoni dhe të bashkëjetoni jetën tuaj dhe të fëmijëve tuaj, me vëllezërit e juaj shqiptarë në Shqipëri, që kemi përjetuar, bashkëjetuar bashkërisht, të mirat dhe të këqijat që kemi përjetuar si komb në decenie, por qëllimi i tyre ka qënë, dhe do vazhdoj të jetë, t’ju përdor ashtu siç ju kanë përdorur në të kaluarën, për qëllimet e tyre greko-shoviniste, por të paralizushme kundër kombit shqiptar,komb që ju ka mirëpritur, përkrahur në çdo aspekt të jetës, dhe nuk kemi vepruar kundrejt jush si minoritar në Shqipëri edhe si shtet. Por edhe si popull, për t’u hakmarrë, persekutuar, denigruar apo shpronësuar, si kompensim apo hakmarrje ndaj krimeve që bëri shteti dhe kisha greke, ndaj bashkëkombësve tanë shqiptarë në Çamëri, dhe Epirin jugor shqiptar, të cilin shteti grek e mban të pushtuar padrejtësisht dhe pabesisht, përkundrazi ne si popull dhe si shtet shqiptar kundrejt jush kemi bër të kundërtën, ju kemi dhenë të gjitha të drejtat si minoritet, të drejta të cilat si gëzon asnjë minoritët në botë, por kemi shkuar edhe me tej, duke shpronësuar vetveten si komb shqiptar, dhe ju dhamë edhe tokën tonë me tapiiii, si në jug të Shqipërisë, po ashtu edhe në Shqipëri të mesme,me ligjin e famshem te Salushit, ate te-70501-shit.
  Prandaj siç e shikoni – dëgjoni dhe lexoni në këto komunikata të O-K-H -S-SH-së, të nderuar dhe shumë të respektuar minoritar grek në Shqipëri, përkrahja e protestave të shqiptarëve nga ju si minoritar nuk është vetëm në dobi të kombit shqiptar, por është dhe dobinë tuaj, sepse do shpëtoni njëherë e përgjithmonë nga tumori, magnetofoni, propagandistik shovinist plak i quajtur Janullatos, dhe me largimin e tij, juve do ju hiqen dilemat, do ju hiqet hipnoza që jua ka instaluar në memorje – janullatosi, që ju ka lënë me propogandën e tij infektuse mashtruse të Vorio-Epirit, as në botën e të gjallve, por as në botën e të vdekurve, se a jetoni në Greqi, apo Shqipëri, do ju kthehet jeta e vjedhur, dhe e ardhmja e mohuar dhe e paragjykuar nga Janullatosi, dhe suita e tij, dhe për këto arsye e argumenta që kemi cekur në këtë komunika të O-K-H-S-SH-së,na mbështesni, përkrahni, në kërkim dorëheqjen e Anastasijus Janullatosit,dhe në protestat tona të nderuar minoritar, sepse heqja e tumorit Janullatos nga froni- K-O-A-SH-re është shpëtim dhe shërim jo vetëm për ne si komb, por edhe për ju si minoritar, por është shpëtim dhe lehtësim edhe për shtetin kishën greke, dhe për financat e popullit të ndershëm dhe largpamës grek, financa te cilat jua merr dhe keqpërdor në Shqipëri në qëllimet e tij greko-shoviniste ekspasjoniste – por të parealizueshme kundër kombit shqiptar, fakte – argumente që kemi dhën dhe do vazhdojmë të japim në komunikatat tona të ardhshme, që nuk janë të shpifura dhe të trilluara si historitë e Janullatosit për Vorio-Epirin, por ky është raliteti në Shqipërinë tonë jugore,dhe qëllimet dhe prapaskenat imagjinatat e Janullatosit dhe suitës së tij për helenizimin e Shqipërisë jugore.
  Pra të nderuar bashkëkombës të kudondodhur,dhe minoritar grek në Shqipëri, misioni kinse shpirtëror kishtar ortodoks i Janullatosit si prift i veshur me veladonin e priftit, kinse për ringjalljen dhe ringritjen e ortodoksisë shqiptare ka përfunduar me kohë,dhe ai tani po merret me punë vepra krime dhe batërdi të tjera kundra kombit shqiptar, që janë në kundërshtim me frymën e perëndisë, dhe të ortodoksisë, me të cilën ai na reklamohet dhe identifikohet në këto 22-vite në Shqipërinë tonë të dashur dhe të shenjt. Prandaj të nderuar bashkëkombës, si shqiptar ortodoks minoritar grek në Shqipëri dhe pa dallim feje, krahine dhe ideje duhet të kërkojmë dorëheqjen e Janullatosit nga froni i Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare, fron të cilin e mban të pushtuar që 22 – vjet padrejtësisht dhe poshtërsisht, në dem të ortodoksisë shqiptare,dhe nëse ai nuk e bënë një dorëheqje dhe largim të tillë, atëherë ne duhet të protestojmë çdo ditë, çdo orë dhe çdo minutë, të gjithë si shqiptar në çdo fshat, qytet të Shqipërisë, dhe para objektit të fronit së Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare, ku ndodhet uzurpatori-pushtusi- Janullatos, dhe do të protestojmë vendosmërisht,pafundësisht, deri në largimin përfundimtar të tij nga froni i ortodoksisë shqiptare, dhe parulla e vetme dhe brohoritjet e vetme kundrejt Janullatosit do të jenë, Janullatos largohu, misioni yt shpirtëror për ringritjen dhe ringjalljen e ortodoksisë shqiptare ka mbaruar, do të jemi mirënjohës sa të jetë jeta mbi tokë,-ortodoksin shqiptare tashme sipas statutit të Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare e drejtojnë dhe e udhëheqin vetë priftërinjtë dhe kryepeshkopët shqiptarë,të cilët i ke përgatitur gjithë këto vite me mund dhe vetëmohim.
  Ik largohu, jep dorëheqje me faqe të bardhë, shko në nënën tende Greqi, të cilës i ke shërbyer në emër të ortodoksisë, shko nxirre-shpëtoje nga kolapsi ekonomik-financiar ku e keni futur, ti me grekët e tu shoviniste që të rrinë pas, ose nëse në të kundrën, nëse ke dëshmi-argument, se je i dërguari i Jezu-Krishtit në shqipëri, na jep me të voglin sinjal dhe dëshmi, se je dora dhe fryma e tij që të ka dërguar në Shqipëri, dhe nëse i ke këto dëshmi ke lidhje satelitore të drejtpërdrejt ’’jo indirekte’’ me Jezu-Krishtin personalisht, atëherë jo vetëm ne si komb shqiptar do të mbajmë dhe do të përulemi në Shqipëri sa të jetë jeta mbi tok, por e gjithë bota atëherë duhet të pranoj dhe të përulet ty personalisht, se një privilegj i tillë nuk na takon vetëm neve si komb shqiptar, por dorën dhe frymën tënde të shenjtë, në shpirtin dhe fizikun e tyre duhet ta përjetojnë të gjithë banorët e rruzullit tokësor” dhe ta vlersojn dhe të na tregojn ne si shqiptar se sa e lehtë është dora jote, dhe se sa e ëmbël është fryma zëri fjalët, dhe këshillat tua që na i tregon si fjal të shejta në kishat tona shqiptare ortodokse, dhe na i imponon në emër të perendis”,” kinse-demek” ti na qenke vet perëndia në shqipëri,por nëse-seke një dëshmi dhe argument të tillë bindës-për kombin shqiptar që je vetë dora,prezenca,fryma e Jezu Krishtit në Shqipëri,i nderuar Qirje – Janullatos jep dorëheqje sa më parë dhe largohu me fytyrë të bardh, që t’i kujtojmë me “mirësi e nostalgji” mrekullitë që ke berë këto 22-vite për ne si komb. Përndryshe nëse s’largohesh me dëshirë dhe vullnetin tënd,uragani i papërmbajtshëm i popullit shqiptar, me peticione, kërkesa, dhe protesta, nëse do na i imponosh me mos dorheqen tënde, protesta të cilat do t’i mbajmë para objektit të Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqiptarëve do të detyrojnë të largohesh.
  Prandaj Qirje Janullatos largohu sa s’është bërë vonë edhe për ty, por edhe për ne si komb, sepse edhe ne si shqiptar ortodoks, dhe si shqiptar në tërsi, kemi pasur dhe kemi priftërinj dhe kryepeshkop të rangut tënd, si në të kaluarën por edhe në të tanishmen,”por me një ndryshim të madh nga ti, nuk kanë qënë të infektuar si ti me te keqen dhe të padrejten në dëm të kombëve, të sovranitetit, autonomis dhe statusit të këtyre kishave, të ketyre shteteve fqije, dhe nuk janë identifikuar, kamufluar e stimuluar këta priftërij dhe kryepeshkop shqiptar ortodoks, dhe ti shërbejn shqiptaris padrejtsisht e pabesisht në dëm të kombëve tona fqije, dhe të besimit të tyre fetar që i përkasin, ne emër të perendis dhe të ortodoksis,apo-me urrejtje grabitqare, pushtuse, kolonizuse kundër kombit grek dhe kishës tuaj grekoshoviniste jo ortodokse”.
  Prandaj të lutemi largohu Qirje Janullatos,se edhe ne si komb dhe shqiptar ortodoks kemi pasur dhe kemi fatmirsisht – priftërij dhe kryepeshkop që mund ta drejtojnë dhe ta udhëheqin shumë-shumë më mir vetë ortodoksët,dhe ortodoksin shqiptare, ashtu siç e udhëhoqën në të kaluarën kryepeshkop të denjë të pa djallzuar të pa infektuar me të keqen dhe të padrejtën -si Fan Stilian Noli.Dhe të nderuar bashkombas të kudondodhur, për organizimin e peticjonëve,protestave,reagimëve, pakënaqsive,për kërkim – dorheqen dhe largimin e Anastas Janullatosit njëher e përgjithmon nga kreu i fronin të kishës Orthodokse Autoqefale Komtare Shqiptare, mos prisni ëndëroni dhe imagjinoni,për thirrje, kushtrime, apo organizime- nga kryetarët e partive të shoqatave apo të organizatave ,,apo lidërve dhe përfaqsusve fetar të cilët thirren dhe identifikohen në emër të besimin tonë fetar, ku ne jemi te antarsuar në këto parti organizata,shoqata, dhe i votojmë, mbështesim verbërisht gjith këto vite, këta pseudo-kryetar partish këta pushtetar dhe këta opozitar, të cilët kan punuar dhe vazhdojn të punojn kundër interesave tona kombtare, dhe në favor të helenizimit dhe sllavizimit të shqipëris, por mos prisni për thirrje organizime kushtrime të tilla protestash në mënyr publike, edhe nga ne si O-K-H-S-SH-së, por patjetër dhe pa as një lloj dileme hezitimi e dyshimi, ne do jemi aty bashkarisht me ju, dhe do jemi pjesmarrës dhe në ball të këyre protestave, sepse ne siç e kemi cekur në komunikatën e par të O-K-H-SH-së, aktivitetet tona në shërbim të çështjes sonë kombëtare të pazgjidhur, si në aspektin teorik dhe praktik, s’do jenë në mënyrë publike, por konspirative, për shkak e arsye të represjonit përndjekjes persekutimit dhe pengimit të aktivitetëve tona, nëse i mbajm në mënyrë publike, persekutim e përndjekje që mund të na ndodh nga institucjonet tona pseudo-shqiptare, institucjone të cilat i drejton, dirigjon dhe kontrollon deri diku, shteti grek, dhe kisha e tyre grekoshoviniste, e instaluar në shqipëri nga marjoneta greke e quajtur Anastasjus Janullatos, por këto peticjone reagime, kërkim dorheqe dhe protesta, për largimin e Janullatosit nga froni i K-O-A-SH-re, mundemi me i organizuar të gjith si shqiptar të kudondodhur, nëpërmjet rrjetëve socjale dhe kumunikative të internetit, ashtu siç i organizuan vëllezërit tanë shqiptarë, në shtetin sllavo-maqedon, reagimet, protestat,pakanaqsit, kundër shtetit inekzistent fallco-sllavomaqedon, i cili i persekuton, poshtron, arreston, me akuza si monstra-kanibal, në medjat e rajonit e ato ndërkomtare, i arreston, torturon, dhe i vret në qelit që i kanë ndërtuar enkas për shqiptarët, dhe bëjnë eksperimente çnjerzore me ta, në të njëjtën mënyrë komunikimi, organizimi, dhe thirrjes përmes këtyre rrjetëve socjale të internetit, t’i organizojm të gjith si shqiptar të kudondodhur, peticionet, organizimet dhe protestat, në atë shqipëri londineze së pari si fillim,për kërkim dorheqen dhe largimin e Anastasjus Janullatosit njëher e përgjithmon nga kreu i fronit të Kishës Orthodokse Autoqefale Kombëtare Shqiptare, fron të cilin e mban të pushtuar pabesisht tinzisht dhe poshtërsisht që 22-vite.
  Rroftë kombi shqipëtar, në një shtet të vetëm kombëtar Shqipërinë e lir Etnike dhe historike, perendia qoftë në të drejtën e njerzimit dhe të kombit shqiptar!

  15 – 6 – 2012

 2. ************ HAPESIRA TE LIRA NE MITROVICEN E VERIUT PER TE SISTEMUAR TE PREKURIT NGA TERMETI NE SHQIPERI ******
  Te hapen kampe strehimi dhe te ndertohen shtepi te reja per te ardhurit e te prekurit nga termeti ne Shqiperi – ne Mitrovicen e Veriut ne Dardani (Kosove).
  Kjo do te jete nje ndihme e madhe per te prekurit nga termeti, dhe nje akt atdhetar per te ri-populluar Mitrovicen e Veriut qe eshte boshatisur nga Shqiptaret e masakruar gjate luftes se 1999-tes nga forcat Serbe te vdekjes e terrorit.
  Shpejtoni, te ndihmojme vellezerit Shqiptare te prekur nga termeti, e ti mirepresim ata ne Mitrovice e Veriut.

  Te dergohen familje te prekura nga termeti edhe ne Bularat te Gjirokastres – e tu ndertohen shtepi te reja ne Bularat ketyre familjeve te prekura nga termeti.
  ———————————————————————————————————————————
  Z. Rama:
  Ku e ke Fondin Shteteror te Emergjencave Civile, apo eshte bosh?

  Sa para jane ne arken e shtetit tani ne kete moment, apo eshte bosh, e nuk ja thua Shqiptareve?

  Pse nuk ju pergjigje telefonates emergjente tre here ne mengjesin heret (7e 45 – 8 e15 ne mengjes) te dates 26 Nentor, 2019 qe qeveria e Dardanise (Kosoves) i beri zyres tuaj dhe ty personalisht, per te marre leje per te hyre trupat e FSK ne Shqiperi per te ndihmuar ne pasojat e termetit shkatrrimtar?

  Ku jane parate e Shqiptareve, apo i ke cuar neper koncesione ne drejtim te paditur, neper afera korruptive super-termet, ke paguar bandat kriminale, grupet e strukturuara kriminale dhe Mafian per te “fituar” zgjedhjet, e per te ndertuar kulla qe tani u shemben njera pas tjetres me kete termet se ishin ndertuar pa asnje projekt inxhinjerik?

  Pse shisje dengla me brekushe shallvare citjane e poture ne mes te shesheve, dhe nga injoranca e mendjeshkurtesia “talleshe” me Presidentin (pavaresisht se edhe ai ka hijet e veta dhe eshte i perfshire ne korrupsion), kur ai si Kryetar Shteti leshoi alarmin me 21 Shtator 2019, per termete te tjera edhe me fuqishme qe mund te vinin dhe per pergatitjet qe duhet te bente qeveria jote dhe Shqiperia per ti perballuar ato?

  Ai bile propozoi edhe mbledhjen e Keshillit te Sigurise Kombetare atehere, po ti e kalove kete me nje tallje provinciale alla Ballkanase e alla Serbe se gjoja “Presidenti po flet nga frengjia dhe po mundohet te na fuse friken me gjera te stisura”.

  Po ashtu ti Z. Rama, ne ndergjegje te plote dhe ne qendrim te hapur pro-Serb dhe anti-Shqiptar (ne menyre qe te vriteshin sa me shume Shqiptare nga termeti), qellimisht nuk ju pergjigje qeverise se Dardanise, kur ajo te telefonoi rreth ores 7e 45 te mengjesit te 26 Nentorit, per te marre leje per te derguar FSK-ne ne Shqiperine per ndihme te rrufeshme per termetin.

  Te ka marre Z. Raradinaj tre here rresht ne telefon ate dite nga 7e 45 deri 8 e 15 te mengjezit ty personalisht, po ti dhe zyra jote nuk ja keni hapur telefonin.

  Kete e ka konfirmuar Z. Haradinaj personalisht ne ABC News me 3 Dhjetor, 2019.

  Qeveria e Dardanise (Kosoves) u vu ne pozite aq te veshtire sa qe, ndersa trupat e FSK-se ishin te rreshtuara dhe prisnin ne formacion veprimi gati per nisje, u detyrua Z. Haradinaj te merrte ne telefon direkt Presidentin e Shqiperise me 8 e 20 te mengjesit (te dates 26 Nentor), per te marre leje verbale qe trupat e FSK te niseshin per Shqiperi.

  Dhe megjithe sabotimin tuaj personal per ndalimin e trupave te Dardanise per te ardhur ne Shqiperi, ata erdhen te paret ne Shqiperi per ndihme kunder pasojave te termetit te 26 nentorit.

  Tani qe ke rene si miu ne cark nga injoranca, paaftesia dhe nga aktiviteti yt i ndergjegjshem kriminal dhe anti-Shqiptar qe duhet ti kaloje Prokurorise per hetim e ndeshkim penal te rende, na hiqesh neper ekrane dhe luan filma e ben aktorin si gjoja i trishtuar, i “prekur deri ne lot” dhe ben sikur te dhimset populli Shqiptar e gjoja po ben te pamunduren per ta “perballuar” situaten.

  Je bere si mi i lagur, dhe na therret tani e del edhe para Ambasadoreve te huaj per ti kerkuar “ndihme”, o derezi e punezi.

  Po ata te njohin mire kush je o ditezi!

  Nuk jane budallenj ata te vene parate dhe ndihmat e tyre ne dore te nje njeriu si puna jote.

  Nuk jane budallenj ata te vene parate dhe ndihmat e tyre ne dore te nje njeriu si puna jote, nje kriminel ordiner, psikopat, dhe krye-mafioz i grupit te strukturuar kriminal ne qeverisje tani ne Shqiperi.

  Dhe tani vjen verdalle kot neper Shqiperi si nje i paafte qe ska idene se cfare ben duke takuar njerez andej ketej neper zonat e termetit, duke harxhuar kohen e cmuar qe nje Kryeminister i vertete duhet ta harxhoj duke drejtuar e menaxhuar nga nje qender e integruar e komandimit e kontrollit te emergjencave civile me infrastrukture perfekte te ndertuar qe me pare, tere operacionet komplekse te nje fatkeqesie natyrore te ketyre permasave.

  Llafet dhe takimet me njerezit ne te tilla raste si ky, i lihen personave te specializuar ne marredheniet me publikun dhe ne qetesimin dhe informimin profesional te publikut, dhe jo nje kryeministri per te ardhur verdalle neper Shqiperi pa kuptim, se nuk di c’te beje tjeter ne kete kohe precize te nje termeti te fuqishem.

  Tere mediat e botes po thone dhe e theksojne me force e me takt, mungesen e plote te profesionalizmit, specializimit, shpejtesise dhe saktesise se veprimit, dhe mjeteve te teknologjise se larte apo edhe mjeteve te duhura qe forcat Shqiptare te ndihmes se shpejte po zbulojne se nuk i posedojne fare, si dhe performancen e tyre te dobet ne operacionet kerkim – shpetim – pavaresisht perkushtimit 100% te personelit nga ana njerezore per te dhene maksimumin e tyre.

  Mediat e huaja po ashtu po vene ne dukje edhe se shkaku kryesor i ketyre pasojave te tmerrshme te ketij termeti, ka ardhur si rezultat i korrupsionit te larte e te gjere ne industrine e ndertimit ne Shqiperi dhe kapjen e kesaj industrie nga Mafia qe te dha “zgjedhjet” ty dhe bandes tende, dhe ndertimeve pa projekte inxhinjerike dhe pa kode ndertimi per termetet.

  Dhe ti akoma vazhdon neper ekrane duke luajtur filma e duke “aktruar”, me tirada reklamash pa shije dhe genjeshtrave te trasha e te pacipa, se gjoja po i fut “njerezit neper hotele me pese yje”, dhe se ardhja e ekipeve te huaja te kerkim-shpetimit na e paska bere te pa ndikueshme per situaten, prapambetjen e madhe te forcave Shqiptare te kerkim-shpetimit !???

  Zoteri Rama:
  ti duhet te pergjigjesh penalisht per 51 jete te humbura (ka te dhena qe ky numer eshte edhe me I madh, po qeveria po mundohet ta mbaje te fshehur) dhe per 913 te tjere te plagosur rende qe mund te ngelen edhe invalide per tere jeten shume prej tyre.

  Se po te ishin forcat Shqiptare te kerkim – shpetimit GATI, dhe ne lartesine e detyres nga ana e trainimit, mjeteve dhe teknologjise se larte per termete (kur dihet mire qe Shqiperia qendron mbi nje zone gjeologjike aktive sizmike), 24 oret e para pas renies se termetit qe jane kritike per shpetim pas nje termeti, nuk do te humbeshin pa asnje ndihme te specializuar ne zonat e termeteve.

  Keto 24 ore te para shume kritike u humben komplet se po pritej te vinin ekipet e specializuara nga jashte, se forcat Shqiptare ishin ne vendngjarje pas 5-6 oresh, e vinin verdalle kot se nuk kishin as mjete, as trainim, as teknologji per te kerkuar e shpetuar njeri- dhe si rrjedhim kjo coi ne numrin e larte te humbjes se jeteve nen germadha dhe plagosjen e 913 te tjereve.

  Jep doreheqjen tani e menjehere, dhe paraqitu para drejtesise Z. Rama, mos e merr ne qafe me shume Shqiperine dhe njerezit.

  Dihet qe e ke te veshtire qe japesh doreheqjen, se po ta besh, Mafia qe te ka prure ne pushtet (dhe me kushtet qe te ka vene ajo, per qe qendruar aty ky je) do ti laje hesapet shpejt me ty – kete frike ke ti qe nuk jep doreheqjen. Mafia te ka dhene “urdher” te prere te qendrosh aty ku je, “kryeminister”, qe ti sherbesh asaj deri kur te vendose ajo afatin deri sa do ti sherbesh.

  Shenim:
  Njefare Zj. Rovena Voda na paska shembur 12 ndertesa deri tani, e po vazhdon “me krenari” edhe me te tjera.

  Kjo Zj. Voda (na qenka edhe Zv. Ministre e Brendeshme – kjo eshte si ti varesh ujkut delen ne qafe per ta “ruajtur”) – nje tipike Mafioze e grupit te strukturuar kriminal te Rames (qe edhe te foluren e ka tipike Mafioze – ta shet vajin e gjarperit per vaj ulliri), nuk po ben gje tjeter, por vetem po zhduk me paramendim tere provat e krimit.

  Sepse tere ndertesat e shkaterruara apo demtuara nga termeti, jane me ligj “skena krimi” dhe nuk duhet te preken derisa Prokuroria ti keqyri te gjitha dhe te marri tere provat e nevojshme per te marre ne pergjegjesi penale Zj. Voda dhe tere grupin kriminal e anti-Shqiptar te Rames me kompani per vrasjen e 51 veteve (ka te dhena qe ky numer eshte edhe me i madh, po qeveria po mundohet ta mbaje te fshehur) dhe plagosjen per vdekje te 913 te tjereve.
  Shkruar nga:
  Familjet Shqiptare ne Mitrovice te Veriut dhe Familjet e Tiranes te Prekura nga Termeti – Dhjetor 2019
  ========================================================================

 3. ** FREEDOM, NATIONAL AND HUMAN RIGHTS FOR NINE MILLION ETHNIC ALBANIANS IN “GREECE” **
  I kerkojme Ministrise se Jashteme “Greke” te japi te gjithe te drejtat kombetare (Shqiptare), gjuhesore (gjuha Shqipe), kulturore, arsimore dhe te pjesmarrjes se plote ne jeten politike te “Greqise” te 9 milione qytetareve ne “Greqi” me origjine Arvanite/Shqiptare dhe Came.
  Kjo kerkese i drejtohet edhe Kyriakos Mitsotakis (Qiriako Micotaqi) – kryeministrit aktual “Grek” me origjine rome.
  Te ndalohet menjehere shtypja brutale e te drejtave te njeriut ne “Greqi” per 9 milione banoret me origjine Shqiptare ne Greqi. Nuk ka “minoritet Grek” ne Shqiperi, sepse nuk ka etni “Greke” (kurre ne histori nuk ka pasur) – sepse “Greke” nuk ka ne “Greqi” e jo me te kete ne Shqiperi.
  Ministria “Greke” e Puneve te Jashteme te ndaloje menjehere nderhyrjen brutale, cmirezeze, te trashe dhe te pacipe ne punet e brendeshme te Shqiperise.
  Ministria e Puneve te Jashteme “Greke” perbehet nga injorante dhe zombie(perfshire ketu edhe njefare Nikos Dhendias – Niko Dhendia, qe eshte bere minister i puneve te jashteme te “Greqise”), dhe nuk e ka idene cdo te thote politike e jashteme.

  Prandaj mos mundohet “ti jape mend” Shqiperise e Shqiptareve – sepse “Greqia” vete si shtet eshte e paligjshme ne arenen nderkombetare.

  Kjo “Greqi” sic eshte sot, eshte nje shaka e madhe si shtet ne arenen nderkombetare.
  Kjo “Greqi” sic eshte sot, ka nderruar gjuhen zytare 2 here qe nga viti 1832, ka nderruar flamurin kombetar 3 here qe nga 1832 (flamuri qe ka ne kohet e sotme eshte flamur i vjedhur nga East India Company, Ltd), dhe ka falimentuar si shtet 5 here qe nga 1832-shi.
  Ti jepet ultimatum Greqise qe nese desheron, mund ti organizoje “veprimtarite perkujtimore” cdo vit ne territorin e saj, per ushtaret e saj pushtues ne Shqiperi gjate luftes se dyte boterore – dhe jo ne shtetet fqinje, gje qe eshte fare pa kuptim dhe me qellime kundervenese e te mbrapshta.
  Te anullohet menjehere marreveshja per varrezat e pushtuesve Greke te luftes se dyte boterore, te hiqen tere varrezat e pushtuesve Greke nga Shqiperia, dhe te gjitha eshtrat e ushtareve pushtues Greke pa perjashtim, te cohen pa negocim ne Greqi per tu varrosur atje sipas konventes se Vjenes.
  “Greqia” te shikoje ti laje borxhin prej 350 miliarde Eurosh (dhe qe vazhdon te rritet cdo dite) qe i ka Gjermanise dhe Komunitetit Europian, sepse s’ka buke te haje, dhe jo me ti shese dengla Shqiperise.
  Ti kerkohet Komunitetit Europian dhe Gjermanise, qe ti nderprese menjehere cdo ndihme financiare Greqise, dhe cdo ndihme ne te ardhmen te kushtezohet direkt me plotesimin e te gjitha te drejtave per 9 milione qytetaret ne “Greqi” me origjine Shqiptare.
  Greqia nuk duhet te kete “carta bianca” (cek te bardhe) qe me parate e Europes e Gjermanise te vazhdoje te ekzistoje per te masakruar qytetaret e saj vetem se jane Shqiptare (e ti beje ata “Greke” me dhune e me gjak).
  Parate e Europes nuk jane e nuk duhet te jepen per te shtypur me gjak te drejtat e njeriut ne “Greqi”.
  Dhe mbajeni vath ne vesh: se Shqiperia, po te mos jete “Greqia” ne NATO, i hyn “Greqise” ne Athine me ushtri per dy jave.
  Shkruar nga: Arvanitet e Shqiperise se Poshteme (qe quhet “Greqi” padrejtesisht sot) – Athine, Maj 2019
  ————————————————————————————————————————————-
  Greece” will be soon excluded any participation and denied any and all voting rights in the European Union to any matters related to Albania.
  This because “Greece” has a flagrant, open and grave conflict of interest as a European Union member related to all matters concerning Albania in the European Union – starting with the Law of the Declaration of War against Albania, which is in effect in the present (i.e. Greece, currently, is in a state of war with Albania), and many other matters that constitute blatant conflict of interest of “Greece” in the European Union concerning Albania.
  Greece also has not yet paid the reparations of about 600 billion dollars to Albania – regarding the occupation through the Greek territory of Albania by Germany in 1943, and regarding the ethnocide and holocaust of Greece against Albanians in Albania (Chams and Albanians in southern Albania), and against its own citizens of Albanian descent (numbering over 9 million today in Greece).
  The vote of “Greece” in the European Union is the only thing left for this “Greece” to bully Albania related to all matters in the relations between this “Greece” and Albania.
  Albanian government should quickly set up a team of qualified attorneys to file a lawsuit with the European Commission to exclude Greece from any decision making in the European Commission regarding Albania.
  On the other hand, Albanian government should act as an equal and reciprocate – by immediately putting on the table its counter requirements that the European Union and European Commission must fulfill to open the road for the Albania joining the European Union in equal footing and as an equal partner and in parity.
  One of those non-negotiable requirements should be that “Greece” be excluded immediately from any decision making and vote regarding Albania and Albanian related matters in the European Union and European Commission.
  European Union and European Commission are not mafia type organizations, ”that will blindly do whatever a member of the mob organization would demand”.
  This “Greece” is acting like a member of the Camorra and/or a typical “Greek” mob underworld that can force its will on other mobsters by asking for other mob members total submission and obedience to its demands.
  Greece should also be expelled from the European Union and NATO – as a country that does not fulfill any and all criteria/requirements to be in the European Union and NATO, and because Greece is a dictatorship in the middle of Europe that does not recognize any rights at all for over 9 million Albanians/Arvanites and Chams in Greece.
  ———————————————————————————————————————————– So-called “Greece” is a made-up and fake country – made out of ethnic cleansing, racism, holocaust and ethnocide against Albanians (Arvanites and Chams) of Lower Albania.
  All (100%) leading and senior commanders of the 1821 revolution in the Lower Albania (called unjustly “Greece” today – a name without any factual and historical meaning), where Albanians (Chams and Arvanites).
  Up until 1832, all that region (called “Greece” today) spoke only Albanian.
  Out of 100% of the people living there in that region up until 1832, about 92-95% were Albanians (Arvanites and Chams), the rest were minorities.
  Albanians are the descendants of Pelasgians and Illyrians (since 10,000 years and more ago).
  The Trojan War – was a war between Pelasgians and Illyrians – both ancient Albanian kingdoms/confederations, falsely represented as “Greek” by con and planted “historians”.

  Homer’s “Iliad and Odyssey” epic poems are Pelasgian era poems – falsely represented as “Greek” by con an plated “historians”.

  The Thermopylae Battle – was a battle between Pelasgian army (Sparta – a Pelasgian city) and Persian army, falsely represented as “Greek” battle against Persians by con and planted “historians”.
  The Koine/”Greek” language (a made-up religious language of Roman Empire times – same as Latin language was a religious language for the western part of the Roman Empire), was forced onto Albanians of that region (Arvanites and Chams) after 1832, through ethnic cleansing, holocaust and ethnocide by European powers (through racist Prince Otto of Germany), Russian Empire of that time, and the dangerous anti-Christian sect/cult called “Anadolli Orthodox Church”.
  There is no such thing as “Greece”.
  Greece is a scam country, artificially created by 1832, from the mafia type collusion of corrupt European powers of that time who brought Prince Otto of Germany to power in that region, Russian Empire of that time, and the dangerous anti-Christian sect/cult of so-called Anadolli Orthodox Church of that time (1832).
  This country so-called “Greece”, has gone entirely bankrupt and belly-up five times from 1832 through 2018, has changed the “official language” of the country two times, and has changed the national flag three times from 1832 through 2019.
  The latest and current national flag of this “Greece” being a blue-color replica of the East India Company flag (the British company who ruled and controlled all trade to and from India during the British rule in India).
  This is enough to tell all, who this made-up country really is – a country with no real and true national identity, a zombie country.
  If it was not for the free money from Germany, Russian Empire and European powers of that time (1832) and European Union now being poured every year to this “Greece” since 1832 through present, this kind of country would cease to exist tomorrow.
  And the big joke is, that this “Greece” is in a state of war with Albania today.
  This “Greece” has officially declared war against Albania since October 1940 – through the Law of the Declaration of War against Albania, approved by the “Greek” parliament and the foreign powers’ installed King for “Greece” on October 1940.
  Freedom and full human and national rights to 9 million Albanians of Lower Albania (called unjustly “Greece” today). Freedom to Albanians of Lower Albania (called unjustly “Greece” today).
  Albanian should be the official language of the Lower Albania, and the country should be officially called and internationally recognized as Lower Albania.

  Source: Brotherhood of Albanians/Arvanites and Chams of Kryekuq – Athina , April 2019, Lower Albania

Lini një Përgjigje te Dashamir Alliu Anuloje përgjigjen

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.