Pseudo-pluralizmi shkaktar i humbjes se kombit


Si qeverisje majtiste në mandatin e tyre të dytë qeverisës me kryeminister Edi Ramën a kan bërë në realitet reforma pozitive të sukses-shem”ne keto pas vitet e 90-ta ,-te pseudo-demokracise-pseudo-pluralizmit” jo vetem pere ne si shqiptare londineze, porë në tërsi për ne si kombë shqiptare.

NE KETO VITET E PAS 90-TAVE TE PSEU-DEMOKRACISE’ -PSEUDO-PLURALIZMIT per ne si shqiptare londineze ne çdo aspekt -lëmi sfere te jetes,realiteti faktik ka qënë se pasë renjes se regjimit diktatorjal monist dhe pas viteve te 90-ta kemi jetuar si ne Xhungel-paligjishmeri pabarazi .sipas asaj fjales se urte popullore tek ne si komb shqiptare se ne Xhungel bisha kafsha me e eger grabitqare jeton mbijeton ka te drejt ne çdo gje ” pore qe fatmirsisht ne planin prespektiven afatgjate , keto si reforma ,konkretisht reformën teritorjale shëndetsore arsimore energjitike biznesore zhvillimore ekonomike në infrastrukturën rrugore urbanistike të rilindjes komtare ishë dipllomacis politikën e jashtëme servile inferiore antikomtare kundrejt fqijve tanë grabitqar.
Pra këto në tërsi si reforma qe ka ndermarre implementuar gradualisht-kronologjikish kjo qeverisja majtiste me kryeministër Edi Ramën , patjetër gjithsesi që për momentin jane si reforma te ashpra cezarjane terrorizuse te pameshirshme,në tërsi për ne si shqiptar londinez ,porë te papranushme të paimagjinushme të pakonceptushme si reforma ”VETEM” ,- për burokratet të korruptuarit parazitet grabitqarët kaubojt bashibozukët .-pore ”SI REFORMA ” patjetër gjithsesi janë dhe do të jenw shume pozitive te shendetshme te domosdoshme shpetimtare per te ardhmen mirqënjen tonë mbare komtare shqiptare në prespektivën planin afatgjate .

Porë brenda kësaj shqiperije londineze, edhe sa i përket me trojet popullsinë shqiptaret të ngelura padrejtsisht nen thundren pushtuse të fqijve tan grabitqarë,pra jashtë hartës administrative shtetërore
të kesaj shqiperije londineze, kjo si qeverisje majtiste në mandatin e sajë të dytë qeverisës , nuk duhet kurrsesi të rrijë aspak indiferente(sikurse kanë ndejur indiferente të painteresuara të gjitha këto qeverisjet pseudo-djathtiste majtiste të së kaluarës ,që na kanë pseudo-qeverisur kriminalisht korruptivisht me hire apo pa hire në këto vitet e pas 90-tave) ,dhe ne si shqiptar në tërsi nuk duhet të mjaftohemi vetkënaqemi në dilirtsi të jemi kureshtare -kurjoze dhe të interesuar të informuar vetëm rreth programit te qeverisjes së tyre të dyt tashmë ne mandatin 4-tër vjeçarin e ardhëshm,nuk duhet të mjaftohemi vetem në reformat teritorjale shëndetsore arsimore të luftimit të korrupsionit etjer ,por si votus dhe shqiptare në tërsi ,duhet të inststojm kërkojm llogari nga kjo qeverisje, ështe dhe ka te bejë konkretisht sa i perket edhe me dukurit fenomenet antikomtare shkomtarizuse helenizuse që kanë ndodhur janë toleruar miratuar aprovuarë legalizuarë edhe me votime plebishitare ne mase nga ishë parlanentarët tanë shqipfolsa nga të dy ishë polet politik majtist pseudodjathtist ,në legjistaturat e kaluara parlamentare .

Pra konkretisht kërkesa për llogaridhënje nga ne si shqiptar në tërsi duhet të jet rreth ndikimin influencen investimet ndërtimëve shkomtarizuse bunk-jerizuse helenistike te qeverise Greke ne shqiperin tone londineze nepermjet pseudo-priftit i veshur kamufluare me veladonin e pseudo-priftit Anastas Janullatosit,- i cili ka pushtuar okupuar shkomtarizuar Helenizuar kryefronin e kishës ortodokse Autoqefale të kombit shqiptar, dhe privatizuar helenizuar ne pergjithsi Ortodoksine e kombit tonë shqiptare, dhe e klasifikojn propgandon rreklamon trumpetojn kundrejt botes,si kjo trazhgimi fetare arkjelogjike historike monumentale kulturore orthodokse ne shqiperin tonë londineze dhe besimtaret orthodokse shqiptare se jane grek?

Konkretisht nga kjo qeverisje ky kryeminister i tanishëm duhet ti kërkojm inststojm nëse e ka apo do te kete ne programin: mandatin e dytë 4-ter vjeçare,-edhe nje aneks reforme tjeter ”EKSTRA SPECIALE RILINDASESE” per ne si komb shqiptare, sa i perket me rikthimin -Rilindjen e Autoqefalise Pavarsise se Kishës Ortodokse të Pavarur Autoqefale të kombit shqiptare ”identik nëse do të jete e nevojshme domosdoshme për të larguar shporrur surgjinosur influencën investimet barrigadimet progreke helenistike në hirarkin e ortodoksis son shqiptare ,të veprohet energjikisht sa më parë identik sikurse veproj në kohen perjudhen e tijë kryekleriku poeti shkrimtari dopllomati burrshtetasi patrioti atdhetari Fan Stilian -Nolit i cili më 1922 -shin në kongresin mbarë komtarë ortodoks shqiptar,që u organizua mbajt dhe njihet si kongresi i Beratit mbarë komtarë i ortodoksve shqiptare, e shpallën unanimisht (Kishën Ortodokse Autqefale Shqiptare )të pavarsuar nga kthetrat e kishës genocidiste pseu -ortodokse greke ,ne menyre qe njeher e mire perfundimisht definitivisht kryefroni i orthodoksise shqiptare dhe ortodoksija shqiptare ti rikthehet kombit shqiptare,- dhe te drejtohet udhëhiqet nga priferijte ortodokse shqiptare ,identik ashtu siç e kerkon percakton edhe vet statusi i kishes ”Ortodokse te Pavarur Autoqefale te Kombit Shqiptare ”.dhe mos të lejojm më të vazhdoj këtë telenovel satirike tragjikomike helenistike të vazhdoj pafundsisht .

Dhe mosë të lejojmë me si kryefron i ortodoksise shqiptare dhe ortodoksija shqiptare në tërsi , te dirigjohet shkomtarizohet bastardohet tjetërsohet helenizohet menaxhohet keqperdoret manipulohen per qellime shoviniste grabitqare ekspasioniste shkomtarizuse HELENIZUSE kundrejt minoritarve grek , por në veçanti kundrejt besimtarve shqiptarë ortodoksë ,pra ta nderpresim këtë gjëmë shkomtarizim që po implementohet kronologjikisht kundrejt ortodoksis dhe besimtarve ortodoks shqiptarë që po na ndodh implementohet gradualisht helenikisht kundrejt nesh si komb shqiptare,- dhe ”Trazhgimin Fetare-Kulturore – Arkiologjike Historik” të ortodoksis sonë shqiptare qe na perket neve kombit tonë shqiptare ”dhe jo ati Grek -Helen ” tja rikthejm vetvetes njëher e përgjithmon.

Dhe kjo si qeveriseje majtiste në këtë mandatin e tyre të dyt, Identik siç veprojë në mandatin e e sajë të pare qeverises ,- siçë e injoronizuan e përjashtuan izoluan pensionuan ”NGA AJO ISHË BASHK-QEVERISJA NË MANDATIN E TYRE TË PARË QEVERISËS ” FILO-HELENIN GJAKPRISHURIN KOMBMOHUSIN Vangjelis Dules ,dhe i dha vendin e duhur te merituar PDIU-se dhe Shpetim Idrizit që perfaqson shqiptaret e krahinës shqiptare të Çamerise te shperngulur nga represioni genocidi shtetëror Greko-Shovinist-Zervist, konkretisht nga parardhsit stërgjyshrit gjyshrit baballarët parardhsit e Vangjelis Dules dhe te shume Vangjushva te tjere Helenizus mosmirnjohes buk-shkelsa te kombit të tyre shqiptare ,qe i ka lindur rritur ushqyer këta maskarej parazit çakej shushuja dhe keta ‘ si falenderim mirnjohje ,kane punuar kunder interesave te kombit të tyre shqiptare,dhe kete pabesi e kane bere me pseudo-shqiptaret shqipfolsit pseudo-djathtistet pseudonacionalistet burokratet bashibozukët primitivet parazitet .

Por pseudolideri pseudopatrioti folflorik teorik melankolik Shpetim Idrizoja ,na u tregua mosmirnjohes kundrejt qeverisjes majtiste dhe u rikthye në identitetin rutinën ferrën gëmushën e tij identik sikurse Iriqi Gjembaçi që sa do që ta qytetrosh emanciposh herdo kudo ai do të rikthehet në vendorigjinën stanin ferrën gëmushën e tijë ,edhe Shpëtim Idrizoj identik sikurse Iriqi Gjemaçi veproj ju rikthye vëlezerve të tikë siemez ,ju bashkangjit opozitarve pseudo-shqiptaret qe i dogjen mandatet e deputeve (sikurse kalamajt e lazdruar përkedhelur që kërcënojn prindërit familjarët e tyre se o i marrin konsumojn të gjitha karamelet pë veten e tyre ,ose ikin nga shtëpija vrasin veten hidhen mbyten në lumë)Dhe identik sikurse këta kalamajt tekajoza të lazdruar përkedhelur vepruan edhe këta pseudo–opozitarët pseudemokratët tanë dhe bredhin sorollaten si endacak rrugve lulishtëve bulevardeve bllokim të rrugve autostradave te vendit ,edhe ky pseudolideri i identifikuar me çeshtjen kauzën e krahinës shqiptare të Çamëris, pra Shpetim Idrizoj, ju bashkangjit më maskaradën e tyre satirike komike pseudo-opozitarve Salush Lulushit ,dhe antishqitarit të tërbuar helenistik Vangjel Dules kunder kësaj qeveris së majt.

Dhe këtë veprim solidarizim Shpëtimoj mund ta ketë bërë ndoshta? sepse sështë çudi apo si diçka e pamundur hipotetike imagjinar se kryetarët halabak komik satirik si Sançoj me Pançon të kësaj opozite pseudoshqiptare shqipfolse destabilizuse shkatrimtare antikomtare konkretisht trinomi Salush Lulush me pseudo-presidentin komik satirik që na ka marë arrtin malet kodrat fushat monopatet lumejt liqenet detet ,dhe nuk ka lën pa takuar komunikimet përqafuar këndojs mace kotele qen zagar gomer muzetër gate pikniqëve sorollatjëve të tij këta muajt e verës Ilias Metas me bashkëshorten e tijë opozitarë të LSHLI-s Monika manekene në bashkpunim me Vangjelis Dules, patjetër gjeneralin e Asfalis greke pseudopriftin Anastas Janullatosit (të cilit ky palo presidenti halabak Ilias- Metas i dha edhe shtetsin shqiptare Anastasit Helenistik pikërisht këtij antishqitarit të tërbuar dhe asaj leshverdhes ambasadores Helenistike I dha titullin Kalorseja e Skenderbeut nuk e dim me çmotivacion e dekoroj ambasadoren Greke ky pseudo president ne shkarkim ikje. ).Patjetër gjithsesi ,që stërmbullari komiteti qëndror i të gjithrëve këtyre hienave konglemeratëve katrahurave specjëve qëndron i financon motivin inspiron Qeverija Asfalija Greke Serbe porë edhe Federata Ruse sepse ptotestat e tyre destabilizuse antikomtare shqoptare vetëm këta fqij grabitqar tanët dhe Federata Ruse i ka mbështetur përkrahur publikisht melankolikisht deklerativisht ,dhe pikërisht kjo lukoni aleatër të Shpëtim Idrizos ,do ti ken premtuar se do tja zgjidhin çeshtjen Çame dhe popullatën çame të shpërngulur nga vatrat e tyre nga genocidi shtetërore grek shovinist Zervist do tjua lejojn mundësojn financojn ndërtojn shtëpit e tyre që të rikthehen vendosen në shtëpit vatrat tokat e tyre në Çamëri nga ku i kan shpërngulur genocidiste Zervist 75-vjet më parë.

Sepse, fatkeqsisht në këto vitet e pasë 90-tave këta pseudo-opozitar kane qen te instaluar ne çdo shtylle institucion qeverisës si lokal qëndror parlamentar qeveritare dhe në çdo pore te jetes se kombit shqiptare ku keta ishin instaluar barrikaduare si (Rriqera – Pleshta – Cimka-parazit Shushuja) pikërisht ne keto pasvitet e 90-ta ne te gjitha institucionet shteterore”- qe me paligjishmërin antikomtarizmin e tyre primitiv kënetjan batakjan korrupsionin galopant vjedhjet baterdin babzine e tyre kete shqiperi londineze,- dhe mbare kombin shqiptare e kishin kanalizuar orjentuar programuar për ta shpërbërë si shtet shqiptar londinez ”Me apo pa vedetijen ndoshta primitivitetin e tyre kete e dine me mire ata vet” dhe distinacioni final per ne humnere gremine do të ishte i sigurt jo vetëm për ne si shqiptar londinez porë në tërsi tonë komtare nëse qeverisjet e tyre primitive antikomtare nuk do të ishin ndërprerë nga zgjidhjet votat plebishitare të ne shqiptarve që i larguam me vot plebishitare (jo me kryengritje apo revulucione gjakderdhse vllavrasëse që po i sponsorizojn dhe kanë dëshir imagjinojn të ndodhin këta pseudopozitar pseudemokratët po kanë dëshir ëndrojn imagjinojn të gjorët psikopatët skizofrenët një 1997-të dyt vllavrasëse të ndodh në mes ne shqiptarve )identik sikurse e bën në 97-të nga qeverisjet e tyre kancerogjen shkatrimtare primitive kundrejt nesh si komb shqiptare në atë perjudh inkuzicioni vëllavrasëse.

Pore ”FATMIRSISHT”ndoshta me qeverisjen mandatin e dytë që ju dhamë votën besimin ne si shqiptar londinez ,këta majtistat do te ken koh të mjaftushme të reflektojn me reformat e tyre ,të cilat si reforma në mandatin e tyre të parë qeverisës ndoshta nuk i selektuan identifikuan implementuan realizuan ,dhe do të na e rikthejn ndoshta krenarine integritetin dinjitetin shpresen prespektiven për të jetuar punuar krijuar të ardhmen tonë ,në shtetin kombin tonë, dhe jo të bredhin si jetim endacak lypsarë në shtetet fqije për të punuar si bujkrobër për të siguruar jo një jetesē normale si një qënje njerzore ,porë mbijetesën personale familjare duke punuar si skllevër për bukën e gojës tek fqij tanë grabitqar .

Pra këta qeveritar majtist mos të kufizohen vetem brenda kësaj hartës së kesaj shqiperije londineze” . pore të impejohen përkushtohen ne tersin mirqënjen e mbare kombit tone shqiptare, dhe tjua rikujtojn rifreskojn memorien në takimet komunikimet e tyre rajonale ndërkomtare që do ti kenë konkretisht Qeverise Greke në raport me krahinën shqipare të Çamëris ,Serbeve ”ne raport me Kosoven ,Luginen e Presheves, Maqedonasve ne raport me shqiptaret e Iliridës,Malazezve ne raport me te drjetat e shqiptarve dhe formimin tashme se fundi te komunes se Tuzit.

Pore realiteti faktik ka qën dhe vazhdoj të jet , se në këto vitet e pas 90-tave të vetëmit që e kanë ngriturë zërin edhe në aspektin e bashkombasve tanë të ngelura jashtë kësaj shqiperije londineze ,vetëm kjo qeverisje majtiste e ngriti zërin jua tregoj vendin edhe ralitetin Shtetit Serb në raport me Kosovën Shtetit shovinist grek konkretisht marjonetave të tyre sikurse është filogreku Vangjel Dules Vasilis Bollanos Anastas Janullatosit, se nuk ka pasur nuk ka egsistuar nuk ekziston çeshtje minoritare apo vorio-pirote greke te pazgjidhur ne mes kombit shqiptare dhe ati Grek.”E vetmja çeshtje e vertet realiste qe ka ekzistuare dhe egsiston dhe qe duhet kerkon zgjidhje ne mes te kombit grek dhe kombit shqiptare,eshte Çeshtja kauza e Krahinës Shqiptare ÇAMERISË, qe kerkon zgjidhje emergjente imedjate .

Dhe kjo qeverisje majtiste me këtë Kryeminister të tanishëm siçë i izoloj pensionoj keta te till konglemeratesh parazitesh ”KANCEROGJENE SHKATRIMTARE PER KOMBIN SHQIPTARE”identik ne te njejten menyre skenare ta largoje pensionoje edhe gjeneralin e Asfalis greke Qirje Anastas Janullatosin nga kreu froni i Kishes Ortodokse Autoqefale te Kombit Shqiptare, qe ne si komb shqiptare dhe ortodoksija jon shqiptare ti kthehet perfundimisht perjetsisht kombit shqiptare.

Sepse ai me pushtimin okupimin e kreut fronit te kishes Otodokse Autoqefale te Kombit Shqiptare me investimet Helenistike qe i kane bere te gjitha qeverit greke”nepermjet parabollës pararojës epidemiologut helenizu’s Anastas Janullatosit i kamufluare nen petkun fetare per minoritaret grek orthodokset shqiptare ,tashme dhelpra plak veterane me eksperjenc përvojë helenistike gjenerali Asfalis Greke Qirje Anastas Janullatosi ne shqiperin tone te mesme jug-lindore dhe te jugut, ka krijuar nje mini-shtet brenda këti shtetit ,ne Shqiperin tone Londineze nen emrin kamuflimin e mbrojtjes te orthodoksise greke Helene qe ndodhet gjografikishtr ne shqiperi te mesme juglindore te jugut dhe bregtetare jonjane ‘dhe ky shtet që për momentin mund të na duket inegsistent imagjinar ,i parealizushëm në vitet deadat e ardhshme.

Por, po nuk u morën masa emergjente të siguris komtare kundrejt rikthimit të sovranitetit të autoqefalis së ortodoksis sonë shqiptare ,konkretisht kundrejt Anastas Janullatosit qeveris Asfalis Greke ne shqiperin tone do te na behet realitet ai minishteti imagjinarë i padukëshëm inegsistent ndoshta për momentin
i padukëshëm ,nga indiferentët naivët antikomtarët shqipfolsit) identik i njëjti skenar shkomtarizus helenistik i djallzuar intrgant sikurse si Kali i Trojes do të na ndodh dhe do jemi para faktit të kryer me shpatulla për muri!

Sepse,patrikana e ortodoksise mbare botrore qe ndodhet ne ishë konstadinopoj – Stamboll e sotëm ju print këtyre proçesëve kunder interesave tona komtare -patrikan qe komandohet udhehiqet nga shteti grek prifterijt agjenturat e saje ,-per qellimet e tyre shoviniste heleniste,-apo si minishteti i ”VATIKANIT ” i krijuar shekuj decenije me pare ne brendesi ne shtetin e Italise , por ky si shteti Kishtar Katolik i Vatikanit ështe pozitiv jo negativ shkatrimtare apo me pretendime teritorjale grabitqare ekspasioniste gllabëruse kundrejt sovranitetit intigritetit teritojal të kombit shtetit italian.

Kurse e kundërta po ndodh kundrejt nesh si komb shqiptar të tjera piksynime ka me këto investime qeverit greke në ortodoksin shqiptare dhe në jugun tonë të vendit ,dhe atë Megalidhe minishtet qe po invesyojn krijon gradualisht-kronologjikish hap pas hapi në këto vitet e pas 90-rave, Qeverija Greke nepermjet Qirje Anastasit ne Shqiperin tonë ne emer kamuflim identifikim te ortodoksi’s ” QË AJO ËSHTË SHQIPTARE PORË TE CILEN SI ORTODOKSI BESIMTAR SHQIPTARË ORTODOKS DUAN TI KONVERTOJN SHKOMTARISOJN ASIMILOJN KONVERTOJN TRANSFORMOJN NE GREKE HELENE ”pra nese nuk ndërmiren kundërtasa të emerxhencës komtare kundrejt këti shkomtarizim hekenizimi ,pasojat do të jetnë tumorale kancerogjene shkatrimtare per ne si shqiptare londinez dhe ne pergjithsi si komb shqiptare .

Dhe pikërisht ju si qeverisje e majtë si kryeminister duhet të reagoni kundrejt këti skenari orguzi, veproni ligjërisht kushtetuterisht, identik (as më pak e as më shumë)porë identik si kurse kane vepruar të gjitha qeverit kishat ortodokse te shteteteve që u ndanë pavarsuan nga ishë Federata e Bashkimi Sovjetik të cilat si shtete qeveri të tyre i ndan pavarsuan edhe kishat e tyre ortodokse nga kisha ortodokse Ruse, porë edhe shtetet që I kemi kufitare të rajonit ballkanik, që u ndan nga ishë federata artificjale burgu i popujve ishë Jugosllavija -Serbija,- konkretisht Kroacija Bosja Mali Zi Maqedonija pasi u pavarsuan si shtete Qeverit e tyre i pavarsuan kishat manastiret e tyre ortodokse nga kisha pseuortodokse genocidiste e Shtetit Serb ,dhe prifterijt murgjit serb keto shtete qeverite tyre i kanë futur ne burgë, porë edhe i kanë shpallur te padeshiruar nongrata në shtetet kishat nanastiret e tyre Ortodokse , dhe i kanë ekstraduar shporrur per ne Rusi Greqi Serbi,këta emisar agjent pseudo priftërij të kamufluar më përçet -veladonët e pseudo-priftërijve murgjërve murgeshave të këtyre shtetëve armiqsore kundrejt sovranitetit pavarsis integritetit teritorjal konfesionëve besimëve të tyre fetare të këtyre shtetëve dhe kishave manastirëve të tyre fetarë ortodoks.

Shkruar artikuluar, nga Dashamir Alliu ishë vullnetarë në ishë uçk.

Shperndaje ne
Updated: 10 Shtator, 2019 — 14:40

The Author

Dashamir Alliu

1 Comment

Add a Comment
  1. https://www.almakos.com/gjosha-maqedonia-e-veriut-te-mos-denohet-per-shkak-te-shqiperise/
    ……….
    Ja se sa te ndjeshem pseudo patriot pseudo-opozitare i kemi pasur dhe vazhdojm ti kemi ku me te interesuare impejuar jane keta maskarej konkretisht e tregon ky pronouncim i kesaj manekenes Klajda Gjoshit e cila kerkon lutet pergjerohet qe Macedonija artificjale e krijuar new trojet tona shqiptare te Ilirides ti hapen sa me pare kapitujt negociatat per antarsim te saj new BE,dhe sipas kesaj shqipfolse ishe ministresh nga radhet e LSHLI-‘s ne qeverisjet e kalaura, pra te vetmin impejim kjo manekene e LSHLI-‘s ka integrimin e Shtetit sllavo maqedonas ne BE dhe mos te penalizohet nga BE-ja per shkak te shtetit shqiptare dhe desktruktivitetit te tyre destabilizus protests qe kan ber dhe vazhdojn te bejn ne keto 6-t vjet te qeverisjet majtiste. Dhe me veprimet e tyre kan qen si gjate kohes kur qeverisnin por edhe ne pseudopoziten e tyre me veprimet e tyre terrine praktike proserb progrek antishqiptar.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.