OPINION-ANALIZ: REAGIM KUNDREJT REFORMAVE TË NDËRMARRA NGA KRYEMINISTRI EDI RAMA NË MANDATIN E TIJ TË DYTË QEVERISËS

OPINION-ANALIZ -REAGIM KUNDREJT REFORMAVE TË NDËRMARRA NGA KRYEMINISTRI EDI RAMA NË MANDATIN E TIJ TË DYTË QEVERISËS

Autor: Dashamir Alliu

A ka ndërruar 90-të gradë? apo 190-të gradë? kryeministri Edi Rama sa i përket me politikën premtimet propagandën prononcimet oratorin e tij pseudo-patriotike pseudo-atdhetare sidomos me këtë mandatin e tij të dytë qeverisës. Realiteti po na del fatkeqësisht në këtë mandat të dytë qeverisës të tij si në aspektin teorik, por në veçanti në aspektin praktik me prononcimet veprimet e tij, po na lë të kuptojmë nënkuptojmë së ai po vepron identik antikomtarisht anti-ekonomikisht sikurse pasardhësit e tij që na kanë pseudo-qeverisur pseudo-kombtarisht, dhe na kanë shkatërruar ekonomikisht, pra veprimet e tij po janë të dëmshme anti-kombëtare anti-ekonomike, jo vetëm kundrejt ne shqiptarëve Londinez të këtij shteti gjysmak londinez, por në tersi kundrejt nesh si komb shqiptarëve.

Një fjalë e urtë popullore tek ne si komb shqiptarë të nderuar lexues decitivisht thotë tjetrit (mos i shiko gunën, por shikoi analizoi veprimet praktike punën), edhe unë në këtë shkrim opinion analizë reagim jam munduar të vë në pah të trajtoj shtjellojë vlerësoj selektoj sensibilizoj sipërfaqësisht, pozitivitetin apo negativitetin e këtyre reformave në tërësi që ka ndërmarrë dhe po vazhdon të ndërmarrë të implementoj kryeministri Rama gjatë mandatit të dytë qeverisës.

Konkretisht në mandatin e tij të parë të qeverisës kryeministri Rama e filloi me disa reforma në të gjitha dikasteret si në reformën territoriale shkrirjen e komunave (dhe kjo reformë territoriale dha efekte pozitive kundrejt minoritete artificiale hibride imagjinare) pothuajse të gjitha kombësitë që ekzistojnë në rruzullin tokësorë na dolen si banorë minoritarë rezident (që ekzistonin por që nuk e kishim ditur) në Shqipëri Londineze dhe këto minoritete artificiale inegsistente na gëzojnë tashmë statusin e minoritetit, por më të përfituarit nga kjo reformë territoriale na dolën ish hyzmeqarët e bejlerëve shqiptare anë e kënd vendit por sidomos në jug të vendit të konvertuar katpultuarë në minoritarë grek, të cilëve Salush Lulushi në vitin 1992 me ligjin e famshëm antishqiptarë të shpronësimit vëllavrasjes së shqiptarëve pra pseudo ligjin dekretin kancerogjen të identifikuar si 75001-it te famshëm të ndarjes së tokës, pra tokën e ne shqiptarëve qe e kishim te trashiguare nga parardhsit brez pas brezi jua dha fali dhurojë bëri me tapi ish ardhacakve hyzmeqarëve të bejlerëve shqiptarë, pra Grekëve (urojmë shpresojmë lutemi që edhe qeveritarët grek të jenë kavalier sikurse qeveritarët tanë shqipfolsa, dhe si emigrant punëtorë hyzmeqarë shqiptarë që kemi qenë dhe vazhdojmë të jemi në shtetin Helen shtëpitë tokat hotelet dyqanet e grekëve qytetarëve shtetarëve të tyre, të na i japin falin dhurojnë bëjnë me tapi, sepse na takon (sipas ish parullës bolshevike proletare internacionaliste sllavo-komuniste , se toka i takon ati që e punon) dhe ne si shqiptarë londinez kemi pothuajse një periudhë 30-vjeçare që punojmë si hyzmeqarë skllevër bujkrobër në shtetin Helen).

Por kryeministri Rama e evoluoj statusin e këtyre ish hyzmeqarëve minoritarë ku ju krijoj trasojë edhe infrastrukturën ligjore kushtetuese dhe nga kjo pseudo reformë territoriale që bëri, shteti Grek krijoj jo pak bashkësi artificiale në jug të vendit, por edhe minoritarët maqedonas, serbo-malazez rom-egjiptas ja panë hajrin duke ju falënderuar pikërisht kësaj reformë territoriale.

Gjithashtu na premtoj gjatë atyre dy fushatave elektorale zgjedhore, se bujqësia do të jetë proritare në mbështetjen investimet mbrojtjen e prodhimeve vendore, porë realiteti tregon të kundrën, se jo vetëm që nuk ka investime mbështetje financiare qeveritare kundrejt fermerëve, por edhe prodhimet e tyre bujqësore blegtorale qe i mbjelli kiltivojn hedhin ne treg (pa sinvencione mbeshtetje financjare nga shteti por me sakrificat borxhet e tyre financiare qe i marin ne banka me interesa kamala te larta rikthyse financjare )ngelin stogje të pa shitura në tregun tonë vendore londinez, pikerisht për shkak të konkurrencës jo të ndershme doganore, ku në tregjet tona vërshojnë produktet bujqësore blegtorale të shteteve fqinje,rajonit dhe te krejt botes.

Kurse sa i përket hidrocentralet termocentrale që po thajnë kthejnë në Sahara shkretëtirë veriun juglindjen dhe jugut e vendit. Premtoj se me ardhjen e tij në pushtet si koncesione dhënie të lejeve që jua kishte dhënë qeverisja e ish Salush kryeministri do t’i anulonte gjë e cila nuk ndodhi përkundrazi uji i burimeve të përrenjve lumenjve po ju devijohet rrjedha e tyre natyrore po ballcamosen nëpër gypa turbina, dhe vendi toka pyjet tokat kullotat janë kthyer në shkretëtira, për shkak të devijimit të rrjedhës ujore të këtyre lumenjve dhe marrjes tharjes së këtyre ujërave duke i future nëpër turbina të mbyllura izoluara hermetikisht, (që është në kundërshtim me ligje mjedisore Evropiane mbarë botërore që mbrohet me konventa ligje mjedisore të votuara unanimisht nga të gjitha shtetet e botës, ku një nga këto ligje mjedisore e ndalon devijimin e ujit rrjedhës së lumenjve, apo futjen e këtyre burimeve ujore në tubacione të gjatë kilometrike, kurse tek ne këto rregulla kritere mjedisore nuk janë zbatuar por kanë bërë krim mjedisore shkatërrimtare kane prishure shkatruare ekosistemin natyrore te botes bimore shtazore jo vetem per ne ,pore ne veçanti për brezat e ardhëm, dhe popullsia e këtyre zonave fshatrave vendbanime nuk ju ka ngelur alternativ tjetër jetese mbijetese në këto vendbanime të tyre por po detyrohen të largohet me hir apo hire pa dëshirën e tyre.

Por edhe pasuritë kombëtare minerale të naftës etj që na i ka falur zoti natyra, po shfrytëzohen përfitojnë pasurohen qeveritarët oligarkët vendore dhe të huaj që i kanë marrë me koncesione qesharake financiare për t’i shfrytëzuar këto pasuri minerale mbarë kombëtare.

Kurse në reformat shëndetësore me premtimin e sloganin e famshëm para zgjedhor me ardhjen e tyre në pushtet (Mjekësia Falas) apo reforma arsimore që u bë nga qeveria majtiste e Ramës, flitet ka thashetheme se në emër kamuflim të atyre reformave shëndetësore arsimore u rehatuan punësuan militant partiak dhe familjar e tyre, dhe këto reforma të ashpra cezariane që po implemetonte Rama në prononcimet e tij televizive i arsyetonte se Shqiptaret londinez e kanë votuar për të bërë shtet jo antishtet-Xhungël.

Mirëpo sa i përket reformën energjetike që beri Rama kundrejt amvisërisë familjare me atë reformë energjetike për borxhet e mbrapambetura te pa-paguara ndaj shtetit, dhe kundrejt këtyre kryefamiljarëve familjeve shqiptare beri krim gjenocid persekutim perndjekes , sepse së paku amvisërinë familjare shqiptare duhet ta kishte falurë amnistuar (sikurse veproj qeveria e Kosovës me nje ligj amistus i votuar unanimisht nga deputetet e kuvendit te kosoves pra ne parlamentin e Kosovës u votua si ligj amistus ne 2008-ten per qytetaret shtetaret e saje qe kishin borxhe detyrime financjare te papaguara ndaj shtetit konkretisht te energised elektrike ujit tatimit te tokes etjer), Sepse nuk ishte faji i kryefamiljarëve familjeve shqiptare që për mbi 20-te vite nuk paguanin rregullisht faturat e energjisë elektrike etjer ,por ishte politika kriminale e dy poleve politik majtist dhe pseudo-djathtist qe familjare shqiptarë në fushatat e tyre politike elektorale ju kërkonim sugjetonin premtonin mashtronin per konsum politik elektoral qe mos t’i paguajnë faturat e energjisë elektrike ,se me ardhjen e tyre në pushtet do te falen amnistohen, dhe nga kjo reformë e Ramës energjetike jo pak krye- familjar shqiptarë shkuan në vetëflijim vetëvrasje apo më probleme shëndetësore psikike pere tete jeten e tyre, pra kryeministri Rama në atë reformë energjetike, duhet të kishte amnistuar sepaku vetem amvisërinë familjare, jo ate tregtare biznesesore, sepse fundja – fundit të gjitha ato hidrocentrale termocentrale ishin ndërtuar financuar më punë vullnetare pikerisht nga parardhsit gjysherit familjart baballaret vellezerit motrat tona te ne si shqiptarë londinez.

Kurse sa i përket rreth patriotizmit atdhedashurisë politikës kombëtare që do të ndiqte kundrejt fqinjëve tanë grabitqarë, dihen qëndrimet prononcimet e tij të zjarrta patriotike teorike oratorike (ku u inspirua në oratorin krijimtarinë e sa letrare poetike edhe ministresha e tij kaçurrelja zeshkania manekenja Elisa Spiropali dhe na e quajti gradoj Ramën si një Gjergj Kastriot Skenderbe të dytë të rilindur për ne si komb Shqiptarë), konkretisht sidomos kur ishte në vizitë në Serbi në raport me Kosovën fitoj një respekt simpati vlerësim në tërësi nga ne si komb shqiptarë.

Por në raport e çështjen Çame, realiteti dihet tashmë se Kryeministri Rama çështjen Çame as guxon ta shqiptojë më apo prononcohet sikurse prononcohej në mandatin e tij të parë qeverisës, sidomos kur ka takime me qeveritarët Grek-Helen e zë tartakuti, por ka bërë të kundrën sidomos në këtë mandat të dytë qeverisës së tij, ka bërë koncesione kundrejt kërkesave helenistike të qeverive greke për shkombëtarizimin helenizimin jo vetëm të jugut të vendit por edhe të Shqipërisë Juglindore të mesme tashmë, pra ka toleruar aprovuar ndërtimin e varrezave greke sinjalistikën rrugore të vendit e ka aprovuar të dublifikohet identifikohet edhe në gjuhën Greke edhe aty në ato vendbanime lokacione banimi rrugore ku nuk ka minoritet grek, por edhe vendosja e bustit të Vasil Shahinit ku dihet realiteti se ai ka qenë një kriminel kanibal që ka vrarë shfarosur në Çamëri Shqipëri të jugut shqiptarë nën pretendimet imagjinare të Vorio-Epirit Grek.

Por, edhe sa i përket rreth rehabilitimit amnistimit dekorimit të tradhtarëve të kombit shqiptarë kryeministri Rama ka vepruar identik sikurse paraardhësit e tij pseudo-demokrat të cilët të gjithë tradhtaret kolobracionistët i amnistuan rehabilituan dekoruan, me motivacionin si Anti-Komunist, edhe kryekrimineli vrasësi i shqiptarëve Vasil Shahini të cilit qeveria greke i ngriti bustin dhe e vendosi në atë fshat të Dropullit, rezultonte si i dekoruar nga qeverisjet kriminale antishqiptare të Sali Ram Berishës-Bishës me arsyetimin motivacionin si Antikomunist, i vrarë ekzekutuar nga komunistët shqiptarë të Enver Hoxhës, pra arsyetimi argumenti i shtetit grek për vendosjen e bustit të vrasësit të shqiptarëve Vasil-Shahinit është se ai është i dekoruar si patriot atdhetar Antikomunist nga vete ishe institucionet qeveritare parlamentare shqiptare te pas viteve te 90-ta .

Ndoshta seshte çudi dhe e pamundurë qe edhe kryeministri Rama nga Salushi e ka marrë inspirimin motivimin për të rehabilituar dekoruar, vlerësuare tradhtaret kolobracionistët shqipfolsa shqiptarë.

Pra qeveria Asfalija kisha Greke Anastas Janullatosi e vendosën bustin e këtij krye-krimineli antishqiptari në tokën tonë shqiptare, dhe qeveria e Ramës nuk e ka marrë mundimin të deklarohet prononcohet reagojë as në teori, se për veprimet praktike qe te shkatërrohet largohet ai busti i ati krimineli vrasesi te shqiptarëve , as që mund të bëhet fjalë. Pra i nderuar lexues sipërfaqësisht kjo është politika pseudo-patriotike pseudo-atdhetare kundrejt fqinjit tonë jugor greko-shovinist.

Kurse, sa i përket rreth ati minishengenit Ballkanik (pra ringjalljen ribërjen e Jugosllavisë tashme ne territoret tona kombëtare shqiptare se ai investim minishengen Serbo-Rus atë nënkupton) mini-shengen të cilin po na mbron me fanatizëm edhe ky pseudo-kryeministër Edvin Rama (ku ky psikopatizem pseudo-patriotizëm internacionalizëm sipas parullës leniniste staliniste proletarë te të gjitha vendore shteteve nacionaliteteve bashkoi, dashuroi shartoi, fekondoi), pra ky pikësynim mision i Edvinit u pa kuptua qartë edhe ne vizitën e parë si kryeministër që bëri Albini në Tiranë, ku Albini shumë qartë e ceku definoj që së pari të bëjmë minishengenin bashkimin unifikimin mbarë-kombëtarë-shqiptarë, më pas shohim e bëjmë edhe për minishengenet sponsorizimet Serbo-Ruse ringjalljet e Jugosllavisë ne trojet tona shqiptare, dhe më pas si popull komb jugosllav (jo shqiptarë), integrohemi hyjmë pranohemi në Evropën kurvë antishqiptare sikurse e ka etiketuar kënduar ish kleriku poeti atdhetari i kombit shqiptarë At Gjergj Fishta.

Pra i nderuar lexues siç po shihet kuptohet nga keto veprime konkrete te tije ,edhe ky pseudo-kryeministri Edvin Rama jo ka devijuar 99%,-perqint ?por ka devijuar mbi një milion përqin sa i përket çështjes kombëtare ekonomike te mirqenjes sine ekonomike mbarë kombare kolektive etj, dhe me pseudo-patriotizëm e tij fallco-teorik melankolik internacionalist dhe me pseudo reformat ekonomike arsimore shëndetësore, i ka bërë shqiptaret e kësaj Shqipërie Londineze të flasin me vetveten, dhe s’ju ka ngelur rrugë alternative tjetër, por vetëm të ikin marrin arratinë surgjinosen si endacak rrugëve të botes si fëmijët jetim pa komb e atdhe emigrant, identik sikurse Sirianet, Afrikanet e shumë popuj tjerë.
Fatkeqësisht, historikisht po na ripërsëritet historia, se tradhtaret më të mëdhenj të kombit shqiptarë na janë imponuar i kemi votuar verbërisht duke na mashtruar manipuluar me premtime, më oratorin e tyre mashtruese-teorike duke na u identifikuar si patriot atdhetar, por më të tillë pseudo-patriotesh mostra na ka dal e kundërta na kanë berë 99-të të zezat si komb shqiptarë në tërësi, urojmë, shpresojmë t’i lutemi zotit perëndisë allahut Jezu Krishtit (se s’na ka ngelur mundësi alternativ tjetër), që edhe ky kryeministri Edvin mos të na dal ndonjë dobiç kopil investim metastaz kancerogjene Serbo-Ruso Grek kundrejt nesh si komb shqiptarë.

Sepse në emër kamuflim mashtrim të këtyre pseudo reformave të dështuara që ka bërë vazhdon të bëjë kanë dhënë efekte negative kancerogjene shkatërrimtare jo vetëm për ne si shqiptarë londinez, por në tërësi si komb shqiptarë me arsyetimin se mbi një milion shqiptarë e kemi votuar për të bërë shtet, dhe për të na integruar bashkuar ne familjen e shtatëve Evropiane pra në Bashkimin Evropian.

Por, me këto pseudo reforma Rama po e shpopullon vendin nga shqiptarët, dhe po kërkonim emigrant nga Azia, Afrika ta ripopullojë Arabizojë-Helenizojë-Serbilizojë, po vepron identikët sikurse Enver Hoxha (por ai së paku nuk na lejoi të iknim arratiseshin nga shteti kombi jone , pavarësisht faktit se në tërësi ishim si të burgosur skllevër të vetë rrethuar vetë burgosur si shtet me tela gjemborë.

Por ka vepruar identik edhe sikurse paraardhësit e tij që na kanë pseudo-qeverisur kriminalisht antikomtarisht në këto vitet e pas 90-tave Enver Hoxha për 45-50-vjet na propagandonte trumbetonte se po punojmë përparojmë ndërtojmë socializmin Shqipërinë e re me forcat tona, nuk ja shtrijmë dorën armikut për lëmoshë ndihma, dhe pasojat i vuajtëm vazhdojmë t’i vuajmë edhe në ditët e sotme pra i përjetuam ne tërësi si popull dhe kjo u pa qart pas viteve të 90-ta se në çfarë gjendje ekonomike ishim dhe vazhdojmë të jemi.

Pra edhe kryeministri Rama identik sikurse ish xhaxh shoku Enver Hoxha po vepron (por së paku ai me të vërtet u mundua të na bëjë shtet të na përparojë ekonomikisht ushtarakisht dhe në çdo sferë lami të jetës),- por si politika të ishte ati sistemi monist dolën të dështuara pas renjes se sistemit dhe kjo u pa qartë pa si ra ai ish sistem mono-partiak monist.

Kurse kryeministri Rama me këto pseudo-reformat e tij shkatërrimtare po dalin jo pozitive produktive kundrejt nesh si komb shqiptarë në tërësi, duke ju mburrur krekosur Evropës botës, se për këto reforma për tu integruar ne BE, nuk kemi nevojë për mbështetje financiare (sikurse kishte Greqia, Kroacia, Sllovenia, tashme Serbia, Mali i Zi, Maqedonia), se ndoshta mendon se po ja ul krenarin vetvetes qeveris së tij dhe po i bën fukarenj zbraz shpenzon financat e BE-së që i kanë dedikuar destinuar për t’jua dhënë këtyre shteteve të Ballkanit që të bëjnë këto reforma të gjithanshme për tu zhvilluare ekonomikisht integruar bashkuar ne BE.

Por, me sa po shihet të gjitha pseudo qeveritarët tanë edhe Rama nuk bën përjashtim, për të qenë sa më servil të vlërsushëm-pranueshëm dhe ketë servil itet e kane Bere vazhdon ta bejn vetem që të mbështeten mbahen në pushtet nga këta Burokrat të këtyre shteteve Evropiane, nuk kërkojnë financa për këto pseudoreformaeksperimentale terrorizuse shkatrimtare kundrejt neshe që na kërkohen t’i bëjmë me hir apo pahir nga BE-ja pa as një lloj mbështetje financiare, por si reforma të bëhen në kurriz të ne shqiptarëve, me taksat mbitaksat mbi-tatimet e tyre kriminale kundrejt nesh si shqiptarë londinez pra anti-humane anti-njerëzore barbare na kanë fukaradisur bërë që të flasim me vetveten.

Kurse të kundrën kanë bërë qeveritarët Grek-Helen Kroat -Slloven tashmë Serbët-Malazez Maqedon, Boshjakt nga BE-ja marrin financa astronomike investime për t’i bërë këto reforma për tu bashkuar me Bashkimin Evropian, kurse qeveritarët tanë shqipfolsa maskarenj si (Pseudo-djathtistët dhe Majtistët), kanë bërë dhe vazhdon të bëjnë të kundrën kundrejt nesh (sipas parullës staliniste bolshevike ne jetojmë mbijetojmë më forcat tona.

Pra i nderuar lexues këto shtete të BE-s po na kërkojnë ne si shqiptarë londinez (pa na ndihmuar dhënë as një lloj ndihme financiare sikurse ju kanë dhënë shteteve të tjera Ballkanik), që t’i bëjmë këto reforma ligje identik sikurse shtetet zhvilluara ekonomikisht të BE-s edhe ekonomin ta zhvillojmë më sakrificat forcat tona pa as një lloj ndihme mbështetje financiare nga BE-ja dhe kur ta kemi arritur këtë ekonomi mirëqenie identik sikurse këto shtetet të zhvilluara të BE-s atëherë do të jemi të pranueshëm nga BE-ja për të na pranuar në familjen e shteteve të tyre Evropiane.

Por lind pyetja natyrshëm se nëse ne si shqiptarë londinez i bëjmë këto reforma ligjore mirëqenie ekonomike me forcat tona (sikurse gjatë ish sistemit monist ndërtojmë mirëqenien më forcat tona), pa ndihmën financiare të BE-s, pra kurë ta arrijmë këtë mirëqenie standard sikurse na e kërkojnë këto shtetet e Bashkimit Evropian, pa na ndihmuar-mbështetur politikisht financiarisht për t’i bërë këto reforma dhe këtë mirëqenie ekonomike, pse na u dashka atëherë që ne si shtet shqiptarë londinez komb shqiptarë t’i bashkohemi Bashkimit Evropian? ku na qenka interesi perspektiva, kur në një moment shumë shtete ne BE janë formalisht si shtete anëtare të BE-s konkretisht Zvicra shtetet Nordike, apo Anglia qe u largua nga Bashkimi Evropian.

Pra kjo i bie të lë të kuptosh nënkuptosh që ti ofrosh dembelit parazitit pasurin pronën tënde (në bashkësi kolektivitet identik si në diktaturë komunizëm), që e kë vënë me punë djersë, që pikërisht paraziti dembeli të vijë ta marrë gati gaga të bashkëjetojë shfrytëzojë menaxhojë pasurin djersë tënde.

Dhe kryeministri Rama në realitet sikurse paraardhësit e tij jo vetëm me ne si shqiptarë londinez por ne tërësi me ne si komb shqiptarë në tersi është duke vepruar, ndoshta për tu dukur kavalier dhe të mbështetet përkrahet mbahet në pushtet nga këto shtete burokratike paragjykues të padrejta në politikat mbështetjen e tyre si BE kundrejt nesh si komb shqiptarë, dhe një marionetë konglomerat misionarë i tyre mund të jetë pikërisht Edvin Kristaqis Ramas siç e identifikon apostrofon ish një nga paraardhësit e tij si kryeministër president Sali Ram Berisha Varrhimsi kancerogjeni shkatërrimtari i kombit shqiptarë.

Por, edhe sa i përket rreth reformës në Polici, Prokurori, Gjyqësi për ta pastruar dezinfektuar nga të inkriminuarit korruptuarit, pra reforma e Vetingut që po propagandohet me publicitet mediatik elektoral, (një vrimë në ujë ka bërë thotë në fjalë e urtë popullore,) se vetvetiu reforma ekspertizimi po vërteton se këta polic shefa komisariatesh-prokurorë-gjyqtarë kanë pasuri marramendëse financiare-materiale të pa-arsyetueshme në raport me të ardhurat e punës së tyre si polic, prokuror, gjyqtarë, por reforma e pastrimit të policisë, prokurorisë, gjyqësisë pra ky vetingu i Ramës këto pasuri të këtyre ish policëve, prokurorëve, gjyqtarëve të inkriminuar- korruptuar nuk po i sekuestron si pasuri të paligjshme korruptive, por më këtë vetingun po i amniston këta të korruptuar dhe pasurit financat e tyre po i legalizon certifikon si pasuri financiare materiale të ligjshme, sepse vetëm po i largon amniston si reformë në drejtësi nga postet ish pozitat e tyre, por pasurin e tyre të përfituar pasuruar padrejtësisht po e amniston legalizon certifikon, ky është realiteti i deritanishëm fatkeqësisht, ndoshta shpresojmë të ketë një ri-reformë të dytë për sekuestrimin e atyre pasurive korruptive të paligjshme.

Por, edhe kjo reforma më e fundit e kryeministrit Rama e identifikuar si Forca e Ligjit, që ka startuar në terren të veprojë verifikojë kundrejt atyre pasurive financiare, materiale, biznesore tokësore që dyshohet se janë të bëra anti-ligjërisht nga aktivitetet e paligjshme kriminale, por interesantja jo serioziteti i këtij aksioni mediatik propogandistik gazetaresk televiziv ka të bëjë se nga ky verifikim i këtij institucioni të identifikuar si (Forcat e Ligjit) janë përjashtuar amnistuar që mos të verifikohen sekuestrohen financat makinat luksoze hotelet restorantet lokalet karburantet shtëpitë vilat pallatet turistike te policëve, prokurorëve gjyqtarëve, avokatëve, politikanëve, deputetëve ish kryetarëve të komunave Bashkive etj., por edhe në këtë reformë të ndërmarrë nga kryeministri Rama urojmë-shpresojmë lutemi që të ketë një reformë të dytë për t’i verifikuar edhe këto pasuri financiare materiale banesore hoteliere që i kanë zotërojnë këta ish punonjës të shtetit.

Por, ky rikthim kursi mbi 190-gradë i kryeministrit Rama sa i përket rreth injorimit të çështjes kombëtare konkretisht kundrejt Kosovës çështjes Çame të shqiptarëve të Iliridës, Luginës së Preshevës, në Mal të Zi mund të jenë edhe disa teke të tij personale sa i përket kundrejt liderëve përfaqësuesve të shqiptarëve të Kosovës, Iliridës, Çamërisë etj, konkretisht kundrejt liderëve përfaqësueseve qeveritarëve të Kosovës mund të jetë i zhgënjyer sepse të gjitha iniciativat e tij që ju ka plasuar kërkuar qeveritarëve të Kosovës për tu unifikuar bashkuar si sistemin arsimorë shëndetësorë tregtar ekonomik hiqen e doganave etj., qeveritarët e Kosovës e kanë injoruar bojkotuar këto iniciativa konkrete të kryeministrit Rama, por edhe pseudo-liderit pseudo-demokrat pseudo-nacionalist pseudo-djathtist që identifikohen me çështjen çame e kanë injoruar bojkotuar kryeministrin Rama të cilin e kanë akuzuar si vazhdimësi pasardhës i komunistëve dhe tradhtarë të çështjes kombëtare dhe konkretisht të çështjes Çame.

Shperndaje ne
Updated: 21 Shkurt, 2020 — 18:32

The Author

Dashamir Alliu

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.