Gjuhën Shqipe nuk mund t’a zhdukni kurrë

Shkruan : Brilant Gashi


Nuk humbasin rrënjët tona (shkrimi #16)
 
Ata që mundohen t’a zhdukin gjuhën shqipe , atëherë le t’a dijnë se kjo punë nuk do të jetë edhe shumë e lehtë . Gjuha shqipe kurrë nuk do të zhduket , por as shqiptarët nuk do të zhduken kurrë ! Le t’a dijnë këtë të gjithë ata që kërkojnë t’a zhdukin atë .
 
Mua mund të më vrasin , por gjuhën e bukur shqipe nuk do të mund t’a vrasin kurrë . Këto fjalë gjithmonë do t’i them sepse kuptimin e këtyre fjalëve i dijnë të gjithë ata shqiptar , që kërkojnë dhe me gjithë zemër , kërkojnë të japin jetën , vetëm që fëmijët tanë të mësojnë gjuhën e mëmës .
 
Të gjithë dëshmorët e gjuhës sonë janë ata që besuan tek rinia jonë . Rinia jonë është e ardhmja e ndritur e një kombi të stërlashtë i cili ka mbijetuar nëpër furtuna dhe në verëra më të nxehta se sa të shkretëtirës së Saharasë . Por ne nuk u dorëzuam kurrë , pasi që e dijmë ëmbëlsinë e vërtet të të rënit në altarin e lirisë për gjuhën shqipe . Gjuha shqipe sa është e bukur , është po aq e ëmbël . Gjuha jonë është çelësi që zbulon gjithçka !
 
Shkaku i vërtet i këtij shkrimi nuk është vetëm gjuha shqipe ! Jo , nuk është vetëm ajo shkaku që e bëj këtë shkrim . Një patriot tjetër e detyron shpirtin tim t’a bëj këtë perlë për të ëmblën gjuhën shqipe . Ai është politikani ynë shqiptar shqiptar Ziadin Sela .
 
“Unë nuk u gjakosa që të bëhem funksioner apo Zaevi kryeministër . Nuk u gjakosa as që të marr një ministri apo disa drejtori . U gjakosa shkaku i qëndrimeve të mia të vazhdueshme , u gjakosa se dua të rregullohet çështja e gjuhës shqipe dhe për këtë do gjakosem prapë nëse është nevoja . Nuk bëjmë kompromis me asnjë çështje që prek interesin shqiptar …” – ZIADIN SELA
 
Mua mund të më vrasin por gjuhën shqipe nuk do të mund t’a vrasin kurrë . Ziadin Selën edhe mund t’a torturojnë deri në vdekje , mirëpo gjuha shqipe nuk mund të zhduket kurrë . Na duhen më shumë patriot për t’a zyrtarizuar gjuhën shqipe në shtetin shqiptar të Maqedonisë .
 
Duam që gjuha shqipe të bëhet gjuhë kombëtare dhe t’a flasin të gjithë shqiptarët anembanë trojeve shqiptare . Do të derdhet gjaku deri në gjunjë po qe nevoja vetëm që gjuha jonë të fitoj betejën e saj me forcat shoviniste armike .
 
Nëse shqipja është çelësi për gjithçka , atëherë , kjo duhet të jetë me përparësinë tonë , por edhe armiqët tanë do të vlojnë nga urrejtja dhe inati i tyre , që kanë ndaj ithtarëve të gjuhës shqipe dhe do t’i dhemb e vërteta që ne kemi .
 
Ata dëshmorë të gjuhës shqipe , nuk do të ishin edhe shumë të lumtur me këtë situatë që është krijuar jo vetëm me Maqedoninë por në përgjithësi me të gjitha trojet shqiptare .
 
Ku je o Petro Nini Luarasi , ti bir i shqipes që tërë jetën i’a ke kushtuar vetëm shkronjave shqipe . Pikërisht u vrave nga grekët e poshtër vetëm se flisje gjuhën e lashtë shqipe .
Edhe ti o Papa Kristo Negovani , dëshira jote ishte që gjuha shqipe të flitet në gjithë hapësirën ku kishte shqiptar , por edhe ti u vrave nga grekët në pabesi .
 
Mundimin e këtyre heronjëve askush nuk i jep meritën . Jemi vetëm një popull injorant , i cili nuk respekton asnjëherë pasurinë e madhe që kemi si komb e mbi të gjitha me vetëdije i ofendojmë heronjët tanë të pendës dhe të gjuhës . Këtë nuk e kemi pritur nga një popull si ne : pra një popull i lashtë si ne , nuk e meriton këtë gjendje .
 
I them bishave sllavo-greko-turke : Edhe po u munduat me të gjitha mjetet e juaja , gjuhën shqipe nuk mund t’a zhdukni kurrë . Përpiquni me mish e me shpirt , por planet e juaja për fundin e gjuhës shqipe nuk do t’a kenë atë rezultat që e prisni ju .
 
Nëse gjuha shqipe është folur dhe është ruajtur në kohën e pushtimeve të njëpasnjëshme , pra është folur më mirë se sot , atëherë ju e keni besën time që kjo gjuhë do të jetojë përgjithmonë sa të ketë jetë shqiptarësh në këto troje .
 
Këtë gjuhë duhet t’a ruajmë , është thesari ynë për të arritur atë që duam . Edhe ambasadori amerikan në Shqipëri thoshte : Gjuhën shqipe është shumë vështirë për t’a mësuar . Këto fjalë të bën të mendosh se ne jemi vërtet ai popull që jemi krijuar , që nga fillimi dhe krijimi i planetit tokë .

Brilant Gashi

Përgjithmonë Shqiptar ...
Shperndaje ne

The Author

Brilant Gashi

Përgjithmonë Shqiptar ...

1 Comment

Add a Comment
 1. GJUHËN SHQIPE NUK MUNDNI TA ZHDUKNI KURRË;PRUHËN-TRUHËN SHKRIPE TUK TUNDNI AS
  FURRË SA GURRË,NË MAJE SHPATE BJESHKË TË LARTA,QE RRËMAJE FATE RRESHKE-ESHKË
  MË TË ZJARTA,GJËR TEK ARTA,ATJE LARTË O LARTË,MADJE ARTË O ZJARTË,MBI SHTATË
  PALË QIELLI,VRI SHTATË VALË DIELLI,MU PRAN ALTARIT TË PARIT,MË TË MBARIT OUU,
  VËLLAZËRO-RIHIRO-FARË SHKRIPKAVRRISË,OUUU,PELLAZGO-ILIRO-MBARË SHQIPTARISË;A,
  QE NA RIFILLOJË,SHTRI-TRIFILLOJË,DEFILOJË,ZËRË LIGJËROJË,NDËR RIKRIJIMET ORE,
  RIBILBËRIMET TË PARA,MË TË MBARA,KENGË BILBILI,SI BRENGË CIRRCILI,OU,DUKE NA
  LIGJËRUAR,BRIGJEJEHUAR,SHTIGJESHKUAR,DUKE KËNDUAR NINULAT E PARA NË DJEPIN O
  KEPIN E MBARË NJERËZISË,BREZËRISË,TË QYTETRISË,PYRTETPRISË;QË HAPËN O VRAPËN
  BELBELZIMET,SHKELQËRIMET E PARA,MË TË MBARA,PREJ FJALËS,MË IDEALËS,TË SHKRUAR
  OU TË URUAR,TË FOLUR-HOLUR,DUKE SHËNUAR,GËRMUAR,PIKTURURAR,MIK-T’URUAR;NEPËR
  OU VEPËR,SHPELLA TË THELLA,KËSHTELLA O KËSHTJELLA,GURI OUU MURI,RUHËN-GJUHËN,
  NDËR MË TË LASHTA,MË STËRLASHTA,TERË ASHTA,RRASHTA;ZANAFILLE,DRANAFILLE,EDHE SOT,SI PËRJETË MOT,QE STUDJOHËN,ZBULOHËN,SE NJË NDËR GJUHËT MË TË LASHTA,MË E
  STËRLASHTA,BAZAMENT I GJUHËVE BOTËRORE MBARË NJERËZORE QE ËSHTË GJUHA O MË E
  ËMBËLA,MË E SHËNJTA,MË E SHTRËNJTA,MË ORIGJINALE,MË IDEALË;OU TERËKOMBËTARE O
  MË NDËRKOMBËTARE,GJUHA SHQIPE;SA KUR ARIMQËT,ZVARRHIQËT,GADHËIQËT;T’PA HIQËT
  MËSA GARKRIQET;PËR TENTIME,FËRKIME,MË ANTINJERËZORE,KAQ HE PLAQ,MË MIZORE,OUU
  MË KATASTROFALË,VETËM PSE NJË KRIJIMTAR,FLIJIMTAR,HERO,ZERO;Q’I PËRKET O FLET
  GJUHËN TË RUHËN,MË TË SHËNJTË,MË TË SHTRËNJTË SHQIPE,SHKRIPE,QE KËSO,PËSO,OU
  NGA GJAKATARË,SHKAKAVRARË,DUKE MASKRUAR,KASPRUAR,SHKRIMTARIN,KRIJIMTARIN,OUU,
  SHQIPTARINË,MË T’PARIN,MË TË MBARIN,OR TERË BOTËS NJERËZORE,BREZORE,DHE,AI NË
  MOMENTË TË FLJIMIT,KRIJIMIT,QE LENË,NXENË,AMANETIN,ZANARENDIN;-OU,MUA MUNDËNI
  TUNDËNI,TË MË MASAKRONI,KASAPRONI,POR,PO UA LË AMANET,ZANAREND;TË MA MBLEDHNI
  OUU,MOS MA DERDHIN GJAKUN,SPESE,DO TË JU SHERBEJË,SHPËRBLEJË,QE ME GJAKUN TIM
  OU PRAGUN SHQIM;QE TË I SHKRUANI,QE TË I MBUALLNI,ABECENË OUUU,ADENENË;AAAAH,
  TË RUHËS,GJUHËS,MË TË SHËNJTË,MË SHTRËNJTË,KËTE KËNGË BILBLI,BRENGË CIRRCILI,
  QE DO LIGJEROJË,SHTIGJEROJË NEPËR,VEPËR,MË TË SHKELQYERA,SHËMBËLLTYRA O,MBARË
  BOTËS OUU KOTËS,MBARË BREZORE,MBARË NJERËZORE;MBARË KOMBËTARE OUUU-OREE,MBARË
  SHQIPTARE;PRA,KURRË HE BURRË,SA GJALLËROJË,STRALLËROJË;O MBARË FARA NJERËZORE
  MË E MBARA BREZORE,DO TË LIGJËROJË,BRIGJEROJË,SHTIGJEROJË,NËN CICËRIMËN OUUU
  LIGJERIMËN,TË KËNGËS DHE BRENGËS,SI HIMNE OUUU TRIMNE,DUKE BILBIRUAR OUUU-OR
  BIBLIRUAR,LIGJIRUAR;SI HIMNE,TRIMNE,TË KRIJIMTARISË,SHKRIMTARISË,SHQIPTARISË,
  SI PRISË,PLISË,MË E BARDHË,QE KA ARDHË,O KA ZBARDHË;MBI KOKËN OU TOKËN ËH,MË
  TË SHËNJTËS,MË TË SHTRËNJTËS,PLANETË,KLANETË,TË RIGJALLËRIMIT,RIBASHKIMIT,OUU
  RITRASHËGIMIT,RIATDHESIMIT,TË MBARË KOTËS OUUU BOTËS BREZORE,MË NJERËZORE!!.
  TË FALA NGA NJË ZOG I SHQIPËS LEGJENDARE,REFUGJAT LUFTË PREJ KOSOVË NË USA.O
  VETËM NJËRI NGA DHJETA MILIONË,GADI TERË SHQIPTRAIA,SHKRIPKA VRRIA,NGA KËSO ,
  PËSO,BANDA,TRANDA,MË KATASTROFALË,MË KANIBALË,NËN DHUNË,FURTUNË,NA PËRZUNË OU
  PA KTHIM,PËR AMSHIM,TERR MOLKOTË,FERR GOLGOTË;TERË SHQIPTARE,RRUGËVE MURGËVE
  TË BOTËS,SQOTËS MË MIZORE,KRIZORE,PORSE,MEMENTË DEMOKRATIKE,KONTINENTË OUUU,
  MËMO-ANTIKE,OJ MIKE;QE RIKTHEHËMI,RISHPREHËMI,RINGREHËMI,RIPREHËMI,OUUU,PËR
  RIBASHKIM,RITRASHËGIM,RIATDHESIM.RIAMSHIM;AHIII,MBARË KOMBËTARË SHQIPTRAË!.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

Bashkimi i Shqipërisë © 2014 Bashkimi i Shqiperise
Show Buttons
Hide Buttons