Gjergj Kastrioti është Dielli im, Dielli i Kombit dhe Atdheut tim-mos ma mbulo kurrë më me lecka islame o ju Hamza Kastriota!

Sot në Kujtim të Betejës ndër më të Lavdishme të Kombit tonë, Betejës së Albulenës ( 2 shtator 1457), ku u vranë mbi 15.000 deri në 30.000 pushtues Osman, dhe u kapën robë edhe 15.000 të tjerë, mes tyre edhe tradhtari Hamza Kastrioti!

Më shumë se kurrë, mësimet e kësaj Beteje Famëmadhe, duhet sot t’i Zbatojmë!
Më 1 shtator 2017, pushtuesi osmano-sllave, na hyri deri në Tiranë( siç hyri deri afër Mamurrasit në Betejën e Albulenës), e përbërë nga më pak se 5000 ”zuzarë”! Derisa sot, më 2 shtator në kujtim të Gjergj Kastriotit, t’i shporrim nga Arbëria jonë, edhe këto mbetje shqipfolësish- le ta fitojmë Betejën e Sotme të Albulenës( 2 shtator 2017)!

Me krenari që jam Shqipëtar, jam ushtar i Gjergj Kastriotit, kujtoj Betejën e Albulenës!

Islami si në shekullin XIV, erdhi në Ballkan, përmes Perandorisë Osmane në koalicion me dy princët serbë, duke luftu kundër Princit tonë Arbërorë! Aleanca islamiko-ruse edhe më fortë e forcuar me rastin e rënijes së Konstantinopojës, në maj 1453!

Edhe sot, e shohim të njejtën dukuri! Përhapjen e “ islamit terrorist”( jo vetëm islamit ekstremist-radikal, sepse shihet qartë që bëhet thirrje për akte konkrete terroriste), filloi në vitet 1990, në Trojet e pushtuara Shqipëtarë, kryesuar nga Agjenturat e Serbisë të mbështetura nga Sulltani i vetëshpallur Erdogan! Hoxhallarët janë shërbëtor të Shërbimeve sekrete serbe, nga viti 1990 deri më sot, shumica e të cilëve kanë këto karakteristika: rrjedhin nga familje pa traditë dhe kulturë të pastër Shqipëtare; kanë gjak të përzier me kombet tjera si serb, boshnjak, maqedon, malazez, goran, turq; familjarët e tyre i kanë patur shërbëtor të regjimeve okupuese; familjarët dhe ata vetë kurrë s’kanë qenë zë për Kombin tonë dhe as nuk ishin pjesëmarrës në Luftrat Çlirimtare Shqipëtare e as në Lëvizjet Paqësore për Liri të Trojeve tona; janë servile për nga karakteri; shumica kanë precedente kriminale ordinere; financohen nga burime të dyshimta si nga Serbia e veçmas nga fondet e Organizatave terroriste islamike( që mjetet-fondet e tyre alokohen përmes agjenturave të Serbisë!). Pra shkurt e shqip, janë tradhëtar dhe familje tradhëtarësh të Kombit tonë- siç bënë edhe Tradhëtarët në Kohën e Gjergj Kastriotit ( shih Mësimi 1- më poshtë!)!

Më 1 shtator 2017, ditën e fillimit të Shkollës, të Dijes dhe Ditë e Shpëtimit tonë Kombëtar( të ardhur prej Shkollës, në Kohën e Rilindasve tonë), ne shohim mes Kryeqyetit të Shtetit Amë, gjënë më të ndyrë, që na prek dhe fyen dinjitetin tonë Kombëtar Shqipëtar! Të ngarkuar hoxhallarë nga qarqet Antishqipëtare sllave, turke, arabe dhe ruse, si dikur i ngarkonte tradhëtarët edhe Sulltan Mehmeti II, për ta shkretu Arbërinë tonë, sot këta hoxhallarë tentuan ta hijëzojnë Rrezen e Dritës së Shpirtit të Gjergj Kastriotit për Gjithë Njerëzimin dhe veçmas për Kombin tonë! Lumi ju që e keni kuptu, se Dielli i Shqipes nuk mbulohet me Hixhab, perçe e leckë islamike, e që jeni pendu për Tradhëtinë që dje keni bë-merrni mësim nga Mojsi Golemi, kthehuni në Rrugën e Dritës së Kombit tonë( Mësimi 2)! Mjeri ai nga ju, që ende qëndroni në këtë Tradhëti, që e bëtë dje. Mos harroni ju, që Perandoria Osmane- Islami, Serbia dhe sllavët tjerë të Ballkanit, Rusia etj etj, vërshuan qindra e mijëra herë mbi Atdheun tonë, me luftë gjithëherë të turpëruar nga ne janë nda! Shumë tradhëtarë si ju, kanë tradhëtu Bijtë e Bijat më të mirë të Kombit tonë, por kurrë Fundin e Gëzuar nuk e keni patur- edhe Hamza Kastrioti si ju bëri, Perandoria Osmane e la të vdes si lypsar( shih mësimi 6), derisa Kombi jonë e quan Tradhëtarë( shih mësimi 3)!

Shqipëtarët gjithmonë, kemi duruar shumë, por durimi kur ka mbaru, grushti yn, ka rrëzu-lëkund edhe Perandori! Ne për Bujarinë që kemi, u falim këtë Tradhëti, por kurrë jo ta përsërisni- Gjergj Kastrioti na mësoi t’i falim Tradhëtarët! Në Motin e Kastriotit, ushtria e tij me pak luftarë mposhti Perandorinë Osmane, e pak vite më parë Ushtritë Tona Çlirimtare të Kosovës; të Preshevës Bujanovcit dhe Medvegjës; Kombëtare( në Iliridë), mposhtën Jugosllavinë-Serbinë dhe sllavët! Mos i premtoni o shqipfolës armiqëve të dikurshëm( Turqëve, sllavëve, rusëve, arabëve) që me veprime të tila mund ta mposhtni Identitetin Tonë Kombëtar Shqipëtarë-merrni mësim nga përfundimet e tradhëtarëve( mësimi 2 ,3 dhe 6)! Ne Shqipëtarët, juve o shqipfolës, ua njohim edhe të vdekurit, edhe të gjallët, edhe dëshirat edhe qëllimet tuaja, andaj e dijmë sesi do ju trajtojmë!- ne kemi Porosinë e Gjergj Kastriotit, që na e dha në Mësimin 4.

Dje në Betejë të Albulenës ishit 40.000 ushtar Osman, dhe gjithsej 80.000 ushtar Osman të shpërndarë në Arbëri, sot ne Shqipëtarët jemi 20.000 milion në mbarë botën! Kishim me Gjergj Kastriotin 20.000 ushtar në gjithë Arbërinë e më pak se 7.000 ushtar në Betejë të Albulenës! Sot jemi Zot, për ju në Tokë! Kjo është Beteja e Sotme e Albulenës, betejë Apokaliptike për mbetjet shqipfolëse në Atdheun tonë! Sado që Serbia, Rusia, Turqia, Arabia ju ndërsen, financon, organizon, ne do ju luftojmë edhe më me efikasitet sesa në Kohën e Shentit tonë Gjergj Kastriotit-merrni mësim nga Mësimi 5!

Rikujtim i Betejës së Albulenës, ndër më të Famshmet në Historinë tonë Kombëtare!
(Mësimi 1.) Pas Betejës së Beratit 1455, disa fisnikë Shqipëtar u lëkundën duke kalu në anën e osmanëve, siç ishte Moisi Golemi( Arianiti) dhe Hamza Kastrioti! Tradhëtarët ishin edhe nga familja e afërme e Gjergj Kastriotit, si djali i motrës së tij-Gjergj Stres Balsha, e kulmoi me nipin e tij Hamza Kastriotin.

(Mësimi 2.) Sulltan Mehmeti II, në fund të pranverës 1456, e ngarkoi Moisi Golemin, ku në Betejën e Oronikut( pranë Ohrit) u ndeshën, ku tmerrësisht humbi nga ushtria e Gjergj Kastriotit!
(Mësimi 3.) Pasi Sulltan Mehmeti II, u çliru nga luftimet me hungarezët, iu drejtu Shqipërisë madje i nxitur nga premtimi i Hamza Kastriotit, se me një ushtri të fuqishme do mposhtej Skenderbeu! Në korrik 1457 nën komandën e Isa bej Evrenozit( i shoqëruar edhe nga Hamza Kastrioti), me rreth 80.000 ushtar, vërshojnë mbi Shqipëri.

(Mësimi 4.) Skenderbeu, shkaku që e dinte që Hamza Kastrioti, njihte shumë mirë ushtrinë Shqipëtare dhe artin e saj luftarak, aplikoi taktikën krejtësisht të re, pas disa betejash jo të rëndësishme, shpërndau ushtrinë shqipëtare, duke ia dhënë përshtypjen forcave osmane gjoja në shpërbërje të ushtrisë së Skenderbeut.

(Mësimi 5.) Më 2 shtator 1457, rreth 40.000 ushtar turq, pushonin në fushën e Ujëbardhës( Albulenës) afër Mamurrasit. Ishte pasdite, ku ushtarët Osman bënin gjumin e mesditës, pa armë, pa kuaj të shaluar, kur u zgjuan nga zhurma e tmerrshme, kur kalorsit Shqipëtarë i vinin stuhi nga perëndimi derisa këmbësorët Shqipëtar korrnin koka ushtarësh turq në qendër të kampit Osman! Në betejë u vranë varësisht nga burimet historike nga 15.000 mijë deri në 30.000 mijë turq, dhe u kapën robë rreth 15.000 ushtar turq mes tyre edhe Hamza Kastrioti. Të lumtur ishin ata ushtar turq që mund të arrinin të iknin gjallë në drejtim të Tiranës për në Elbasan! Beteja që zgjati as dy orë, e nami e jehona e saj u përhap kudo në botë si rrufe, :” një grusht ushtarësh me Skenderbeun, thyen ushtritë e pambarim të osmanëve”!

(Mësimi 6.) Hamza Kastrioti u dërgu në burg të Napolit, e që më pas u fal, por që shkoi në Perandorinë Osmane, e që vdiq si lypës në vitin 1460.

KURRË MË NUK LEJOJMË QË SHQIPFOLËS TË BËJNË AKTE TË TILLA,T’A MBULOJNË PËRMENDOREN E DIELLIT TONË( GJERGJ KASTRIOTIT)- PARA TIJ MUND TË PËRKULEN PËR T’I KËRKU FALJE PËR TRADHËTINË E TYRE( siç bënë edhe tradhëtarët në Mësimin 2 dhe 3)!

Ne jemi prirë në Luftra, në Paqe, në Jetë dhe Vdekje, në çdo nismë, me Figurën Emblematike dhe Gjenetike të Kombit tonë- Gjergj Kastriotin! Nuk kemi asnjë rast, që Një Shqipëtar i Penës dhe i Pushkës, që mos të krenohet me Gjergj Kastriotin!
E ju!!!

Më:02.09.2017

Skender Jashari i burgosur politik nga EULEX, për rastet e sulmeve kundër policisë dhe xhandarmërisë së Serbisë në Dobrosin komuna e Bujanocit. Ky shkrim është pjesë e marrur nga punimi i bërë gjatë qëndrimit në burgimin politik!
Master drejtimi juridiko-penal dhe studime joformale ushtarake.

Shperndaje ne
Updated: 2 Shtator, 2017 — 18:14

The Author

Skender Jashari

Skender Jashari  i burgosur politik nga  EULEX, për   rastet  e sulmeve kundër policisë dhe xhandarmërisë  së Serbisë në  Dobrosin komuna e Bujanocit.

1 Comment

Add a Comment
  1. Mbulimi i shtatores së Heroit tonë kombëtar të të gjitha kohrave Gjergj Kastriotit Skenderbeut është vepër e frymes anti Kombtare anti demokratike anti njerzore anti Evropjane anti humane anti Amerikane, është vepër konkretisht e Isisve ekstremist ,është vepër e kontrabandistve e profiterve servilëve , vepër e sherbimeve sekrete Ruso Turko Arabe. që i shkatrrojn monomentet kulturore antike mbi 6000 vjeqare . një popull vlersohet shumë lartë , kur ka ditur dhe dinë të i ruan trashigmit kulturore kombtare univerzale që nga antikiteti , sepse duhët ta e dinë religjionet e të gjitha feve se ,feja nuk është burim i procesit dhe zhvillimit njerzor , kur dihët shumë qartë dhe ka shumë dëshmi konkrete të bazuara në shkencë ,se edhe para religjioneve si Krishtit dhe më von ka pasur besim në shumë Zotra , Zoti i dillit i erës i shiut i detit etj , kështu që në bazë të shkencës dhe teoris së Darvinit evulucionit po delë se: Zotin e ka krijuar njeriu përshkak të frikës .është shumë përkeqardhje se sotë ka devijuar shumçka , më shumë ka ndikim një imam Hogjë që jam shumë i bindur që përpos ndonjë libri Ilmihalli dhe me lahi nuk kan lexuar libra letrar dhe shkencor që ka të mjaftueshëm në secilën gjuhë , që mjafton që Bota duhët kuptuar ndryshe , e jo nëpërmjet religjioneve fanatike duke u rikthyer në mesjetën e hershme .

    Përhapja e besimeve dhe kulteve ilire në Perandorinë Romake

    Lidhur me jetën shpirtërore e sidomos me besimet ilire, burimet kryesore janë tekstet nga monumentet epigrafike si dhe shkrimet e autorëve antikë: Alkmani, Hekateu i Miletit, Pseudo Skilaksi e Pseudo Skymni i cili, pos tjerash, shkruan se ”ilirët kishin qenë besimtarë të devotshëm”. Natyrisht që shkrimet e tyre i plotësojnë edhe veprat e Herodotit, Tukididit, Polibit, Strabonit dhe autorëve të tjerë relevant antik.

    Nga Halil Preniqi

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.