Ndërtim i paligjshëm i objektit të Kishës Ortodokse-Serbe në Hapësirat e Kampusit Universitetit të Prishtinës

Pasi humbi gjyqin, UP-ja bën padi të re për tokën ku gjendet Kisha Ortodokse

Shkruan: Dashamir Alliu ,kryetar i Shoqatës Atdhetare “Zyber Alliu”

“Opinion-Analizë”
T: Më Vendimin e Gjykatës Kushtetuese që legalizojë ndërtimin e paligjshëm të objektit të Kishës Ortodokse-Serbe në Hapësirat e Kampusit Universitetit të Prishtinës, dhe Bibliotekës Kombëtare Universitare
A po implementohet behët realitet në praktik tashmë edhe kërkesa , investimi i kamotshme i të gjithave qeverive shoviniste “Serbe dhe e Kishës Genocidiste Pseudo-ortodokse Serbe”, apo na krijohet imponohet një Gazimestan-Patrikan e Manastir si ai i Pejës Deçanit Prizrenit Graçanicës,,, etj. Që pikërisht Qendra kërthiza e kryeqytetit të Kosovës, hapësirat objektet e Universitetit të Prishtinës dhe Biblioteka Kombëtarë universitare e Kosovës, Instituti Albanologjik, definitivisht të bëhen pronë e Objektit të Kishës Ortodokse të Legalizuar tashmë si ndërtim i paligjshëm me vendim të formës së prerë nga Gjykata e Prishtinës.
Dhe i nderuar lexues mbarë shqiptarë, profesorë ish studentë-studentë të tanishëm që keni qenë dhe jeni të painformuar sa i përket për ëndrrën e kamotshme të kishës ortodokse serbe dhe të gjithave qeverive serbe, që pikërisht qendrën kërthizën e kryeqytetit të Kosovës dhe hapësirat objektet Universitare Bibliotekën Kombëtare Institutin Albanologjik ti zhdukin syrgjynosin
largojnë nga ky lokacion i tanishëm, me arsyetimet mashtrimet e planeve zhvillimore urbanistike të domosdoshme për qëndren e Prishtinës si kryeqytet i Kosovës.
Dhe në këtë këndvështrim analizim duhet ta shohim vlerësojmë edhe premtimin elektoral “BOMBASTIK” të ish kandidatit për kryetarë të komunës së Prishtinës nga AKR-ja S-P, dhe ai plani i tije Grandioz urbanistik “pikërishtë’” për këto hapësira të pretenduara lakmuara të Universitetit të Prishtinës nuk ka dështuar, sepse në raundin e parë ai nuk fitoj, por në zgjedhjet e tanishme për balotazh ai plan urbanistik për qendrën e Prishtinës do implementohet bëhet realitet nëse Shpend Ahmeti do të rifitojë një mandat të dytë bashkë-qeverisës sepse AKR-ja ka dal në mbështetje të Shpendit-Ahmetit, në këtë balotazh dhe plani urbanistik për Prishtinën do të implementohet nëse këta do fitojnë dhe do bashkë-qeverisin Prishtinën.
Por a ka ekzistuar a është ofruar propaganduare-plasuar në vitet e kaluara të pas çlirimit një plan i tillë urbanistik për qendrën e Prishtinës, me premtimet mashtrimet ofertat marramendase financjare , kundrejt ndërtimit ”si kompesim mosreagim nga profesoret studentët e universitetit të prishtinës dhe nga populli i kosovës në tërsi të tijë ”- të ndërtesave shumë katshe hapësirave objekteve të mjaftueshme, kushteve ambienteve më të mira më luksoze relaksuse.
Me të vetmin kusht kërkesë investim privatizim uzurpim okupim klasik “serbo-sllav” që këto objekte universitare kjo hapësirë tokësore universitare në qendër të Prishtinës ti falen dhurohen kishës ortodokse serbe, të ndërtuar dhe legalizuar tashmë me vendim të gjykatës së Prishtinës, objekt pseudofetarë i ndërtuar dhunshëm në këto hapësira universitare, dhe të detyrohen surgjinosen degdisen profesorët studentet në periferi arat tokat djerrina në afërsi “TË MURËVE RRETHOJAVE” ku tashmë janë ndërtuar burgje për shkelësit e ligjeve, ku janë ndërtuar banesa sociale “ngjitur me murin rrethues të këtyre burgjeve” për shtresat e varfra më gjendje të vështirë ekonomike, por në afërsi të këtyre burgjeve kanë ndërtuar edhe disa ndërtesa kolektive edhe për kategoritë e dala nga lufta e ish UÇK-së.
Dhe arsyeja është shumë e thjeshtë për ta kuptuar sepse pikërisht këto shtresa të shoqërisë së Kosovës më meritoret për çlirimin e Kosovës, tashmë pas çlirimit po investojnë “sipas kërkesave direktivave investimeve të qeverive serbe” për shtresa të shoqërisë shuma
marramendëse financiare që ti zhdukin surgjinosin fëmijët pasardhësit e tyre nga qendra urbane të Prishtinës, dhe qendrën e Prishtinës ta bëjnë një oazë pushimore trampolinë rezidencë pronë private për pelegrinazhe të përvitshëm të qeverive serbe kolonelëve gjeneralëve udbashave- popëve priftërinjve të tyre, identik njëjtë sikurse po na i mbajnë këto pelegrinazhe të përvitshëm qeveritë serbe në Gazimestan patrikanën e Pejës manastirin e Deçanit atë të Graqanicë -Prizrenit etj.
Por lexues të nderuar ky pseudo-plan pseudo-rivitalizim ndërtim financim “ANONIM I DYSHIMTË SE KUSHË NË REALITET QËNDRON ËSHTË FINANCUSI INVESTITORI’” Sa i përket me këtë plan urbanistik rregullativ zhvillimorë për Komunën e Prishtinën, nuk ka qen dhe nuk është ndonjë risi ofertë e pashpallur e paafruare e padëgjuar më parë si karrem ofertë premtim financiarë kinse demek investitorë financiarë janë nga organizmat financiarë evropian-perëndimorë dhe kjo mjegullnajë dezinformata propagandistike bëhet sponsorizohet për faktin argumentin e vetëm, për të mashtruar dekurajuar profesorët studentët dhe mbarë popullin e Kosovës që mos të reagojnë kundërshtojnë protestojnë për zhdukjen largimin surgjenosjen e universitetit të Prishtinës-Bibliotekës Kombëtare institutit Albanologjik Rektoratit nga hapësirat objektet e tanishme aktuale.
Sepse një ofertë premtim investim të tillë financiarë nga qeveritë Serbe dhe kisha e tyre ortodokse, Për zhdukjen e Qendrës së Universitetit të Prishtinës Bibliotekës Kombëtare Institutin Albanologjik nga objektet e tanishme, e kanë pas ofruar sponsorizuar propaganduare reklamuare trumbetuar, kinse si një zhvillim fenomenal pozitiv fitimprurës për komunën e Prishtinës dhe mbarë Kosovën që ta implementojn financojnë nëpërmjet disa organizmave individëve ”SERBO-FIL ALEAT TË SERBËVE” që në Kosovën e pasluftës identifikoheshin si përfaqësues të këtyre organizmave evropian perëndimorë të instaluar në Kosovën e pasçlirimit.
Pure nëse shpërngulja largimi syrgjynosja e profesorëve studentëve të universitetit të Prishtinës Institutit Albanologjik Bibliotekës Kombëtare do bëhet realitet, kjo shpërngulje klientëve konsumatore ne në planin afatgjatë për të gjitha bizneset anë e kënd qytezës së Prishtinës do ketë impakt ndikim negativ, dhe konsumatorë klientë konkretisht të qendrës së Prishtinës si në aspektin e konsumit blerjes së artikujve të ndryshëm do ngelen përjetësisht sa të jetë jeta mbi
tokë vetëm priftërinjtë murgjit murgeshat pelegrinazhistët provokatorë serb të ardhur nga Serbia gjithsesi qeveritarët akademikët veteranët gjeneralët provokatorë serb, që do përsërisin ripërsërisin pelegrinazhet provokatorë të përvitshëm, identik si të Gazimestanit, kurse fatkeqësisht definitivisht në qendër të Prishtinës do të ngujohen në pleqërinë e tyre të lodhur sllave në kishën manastirin Bibliotekën Kombëtare të Prishtinës, identik si në patrikanën e Pejës manastirin e Deçanit Graqanicës etj., ky do jetë realiteti faktik fatkeqësisht nëse jeta studentore do shpërngulet degdiset në periferi të malësisë së Gollakut komshi me objektin e ndërtuar të burgut të ndërtuar tashmë, ku planifikohet që pas shpërnguljes të ndërtojnë objektet Universitare Biblioteka Kombëtare Instituti Albanologjik rektorati etj.
Dhe kjo pseudo-ofertë premtim investim “nëse s’gaboj” ka qenë plasuar ofruar propaganduare, pikërisht në kohën periudhën kurë kryeadministratorë i Kosovës ka qenë i instaluar anti shqiptari filo-serbi serbo-fili “Hans Hakerup”- pikërisht gjatë kohës se administrimit të tij Qeveritë serbe e patën plasuar që ta financojnë ndërtimin e objekteve universitare në afërsinë e malësisë së Gollakut, por fatmirësisht ish ai administrator filo-serb “Hans Hakerup”, nuk e mbaroj mandatin e tij të plotë si ish kryeadministratorë i Kosovës iku dezertoj pa e mbaruar mandatin e tij të plotë “dhe fatmirësisht si pseudo-plan urbanistik për qendrën e Prishtinës dështojë”, dhe siç po shohim dëgjojmë një ofertë premtim i tillë mashtrues po na ofrohet ri-artikulohet duke u kamufluar nën rregullimin e planit urbanistik të qendrës së Prishtinës dhe në vazhdën e implementimit të këtij projekti të kërkuar gjithë këto decenie dhe investuar financiarisht nga qeveritë serbe, duhet ta shohim analizojmë klasifikojmë edhe legalizimin e kishës ortodokse të ndërtuar dhunshëm në hapësirat e Universitetit të Prishtinës.
Shkruar artikuluar nga Dashamir Alliu ish vullnetarë në ish UÇK, kryetari i Shoqatës Atdhetare “Zyber Alliu” ish – Komuna Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd. Shqipëri-Londineze.

Shperndaje ne
Updated: 18 Nëntor, 2017 — 08:12

The Author

Dashamir Alliu

2 Comments

Add a Comment
  1. Shqetesimi i autorit esht m se i drejte dhe shume i argumentuar. I uroj sa me shume prodhimtare publicistike ne kete drejtim!

  2. https://www.facebook.com/100022053195528/posts/288667771878327/ insatva thashethemet propoganda qe eshte bere dhe vazhdon te behet pikerisht pas vendimet anti shqiptare anti univirsitet nga gjykata e Prishtines e cila me vendimet e saje pro serb anti shqiptare anti univirsitet qe legalizoj objektin e paligjshem I ndertuar ne teritirin e kampusit universitare te Prishtines nga perjudha pushtuse genocidiste Millosheviçjane .Pra arsyeja e kesaj kerkese qe te ndertohet Xhamija pikerisht ne lokacionin hapësirat e kam pit university re te Prishtines konkretisht per ball objektit te kishes katolike te ndertuar tashmë , pra kjo kerkese behet me te vetmin pretekstet argument funk son mirtim aprovim a mistim te vendimet gjugjsore nga gjykata e Prishtines qe legalizoj objektin e kishes orthodokse I nderuare ne hapësirat e ka mpusit universitare , dhe per ti vene vene Vulen amistimin perfundimtare zhdukur surgjinosur degdisur qendren universitare te Prishtines ne Periferi ne tokat djerrinat ne afersi ngritur me burgun e Hajvalis (identik siç i kane degdisur surgjinosur nga qendrt urbane te Prishtines kategort e rasteve socjale kategorive e luftes te familjenve te deshmorve invalid ve veteranve, ku ishe qeverisja komunave e LDK-se kinse per humanitte bamirësi per kujdes je kundrejt ketyre kategorive ndertoi banesa socjale kolektive per keto dy kategori ne keto djerrina dhe pothuajse ngjitur me murin rrethus te burgun ne fshatin Hajvali ,dhe kete poshtërsi primitivitet antihumanitet kundrejt ketyre kategorive ajo kastë qeverise se komunale e kane ber me te vetmin qellimi prapavi kriminale paragjykue tedencioze qe keto dy kategori socjale dhe te luftes ti degdisin surgjinosin si ne geto nga qendrt urbane . Identin I njejti skenarë po implementohet gradualisht kronologjikisht edhe kundrejt Universitetit te Prishtines , qe si qender universitare ta degdisin surgjinosin ne ato djerrina Periferi (identik si kategort socjale dhe te Luftes) qe defenitivisht ne hapësirat e kampusit universitare te ndertohet edhe Xhamija .dhe kjo kerkese behet me te vetmin qellimi prapavi qe te amistohet legalizohet perfundimisht objekti I kultit orthodoks dhe vendimi anti shqiptare-anti universitet I dhe ne nga gjykata e Prishtines, Sepse siç edhe e dime jemi te informuare tashmë ishe qeverisjet komunale te komunës se Prishtines I kane ndare me kohe nje teritor lokacion te mjaftuesh bashkesise is lame te kosoves per ndertimin e Xhamise pikerisht ne qener te Prishtines tek objekti I Post Telekom it te Kosoves , pra cila na qenka arsyeja argumenti I bashkesise Islame qe nuk e ka filluare nderimi e Xhamija per besimtaret e Prishtines , por na kerkokan qiqra ne he’ll , qe te Prishtines shperngulen surgjinosur universiyeti jeta studentore ne Periferi te Prishtines dhe ne vend te universitetetit te ndertohet Xhamija! Po a e kane analiza re ndonje here keta insjatore te kesaj kerkese qe te Prishet shperngulen universiteti dhe ne vend te tije te ndertohet Xhami? Medjat e shkruara elektronike televizive serbe te raj on it evropes botes do ta kishin krye lajm bombastik duke raport are se shqiptaret e Kosoves po prishin shkatruan universitetet! Dhe ne vend te tyre pra te shkollave universiteteve po ndertojn Xhamija , dhe kjo poshtërsi insativ per tu ndertuar edhe Xhamija ne hapësirat e kam pit universitare behet me te vetmin qellim prapavi inskenim sponsorizim pro serb qe te miratohet amistohet definitivisht objekti I kishes orthodokse ne kete hapsir universitare ,por edhe vendimet proserb anti universitet I dhe ne tashmë nga gjykata e Prishtines .

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

Bashkimi i Shqipërisë © 2014 Bashkimi i Shqiperise
Show Buttons
Hide Buttons