Search Results for – "aurenc bebja"

Fahri Dahri: GJIGANTËT E DRITËS RIKRIJUAN HISTORINË LILIPUTËT PËRPIQEN TA ÇVLERËSOJNË!

Synimi antishqiptar mbi dymijë vjeçar: shuarja e racës shqiptare, prapaardhësja e pellazgëve, ilirëve dhe epirotëve. Racës së perëndishme, që i dha qytetërimin dhe civilizimin, të paktën popujve të tre kontinenteve. Forca popullore e brendshme, ndërgjegja fisnore, instinkti vetëmbrojtës i ndodhur në elitat intelektuale të kësaj race, lindi  “ruajtësit dhe mbrojtësit” tanë ndër shekuj, ata “gjigantët […]

Pashko Vase Shkodrani, ishte shqiptar katolik nga fisi i famshëm i Mirditorëve, ishte stërnip (pasardhës) i Aleksandrit të Madh…

Nga Aurenc Bebja*, Francë –  13 Gusht 2017 Në Revistën Ndërkombëtare Britanike, të botuar në vitin 1892, në Paris, në versionin francez, gjejmë një shkrim, në faqen n°170, ku flitet për vdekjen e patriotit, poetit, poliglotit, diplomatit dhe politikanit të shquar shqiptar, Pashko Vasa. Bashkëkombasi ynë ka qenë një figurë e njohur dhe e respektuar në […]

Skenderbeu: “Mos mbyllni sytë ndaj fqinjëve dhe traktateve të tyre …”

Fjalimi i fundit madhështor i Gjergj Kastritotit Aurenc Bebja, Francë Fjalimi i më poshtëm është marrë nga libri i autorit Stephan Zannovich, me titullin « Le Grand Castriotto d’Albanie, Histoire ». Teksti prej 131 faqesh është botuar në vitin 1779 nga shtëpia botuese J.J.Kesler, Frankfurt. Gjergj Kastrioti, i sëmurë, nuk mund ti shmangej vdekjes dhe për […]