Etiketë: thenje

Thënje Kombëtare: „Stërgjyshët e shqiptarëve të sotëm, pelazgët, në periudhat parahistorike kanë jetuar në pjesën më të madhe të botës që njihej ahere,…

„Stërgjyshët e shqiptarëve të sotëm, pelazgët, në periudhat parahistorike kanë jetuar në pjesën më të madhe të botës që njihej ahere, duke zhvilluar një qytetërim shumë të rëndësishëm e duke ngritur vepra me vlerë të tejzakontë“. Enciklopedia e Madhe Greke, vëll. 19, fq. 873

Thënje Kombëtare: George Fred Williams (1852-1932) Diplomat Amerikan

“Është  larg  mendjes  që  Europa  të  mund  të ushtrojë  paqen  duke  humbur  të  drejtat  e  këtij  kombi, ose  duke  e  ndarë  tokën  e  tij.  Pa  u  siguruar  liria  e  plotë  e  shqiptarëve  është  i  pamundur  ndalimi  i  luftës, dhe  parimi  për  të ndarë  tokën  shqiptare, do  të  hapi  një  plagë  të  re  e  të  helmatisur  […]

Thënje Kombëtare: Malte-Brun_ilirishtja

“Gjuha  e  ilirëve  të  lashtë, ose  e  shqiptarëve  të  sotëm është  një  gjuhë  e veçantë, prejardhja  e  së cilës  shkon  deri  në  lashtësinë e  thellë  e  madje  në  një  kohë  kur  filluan të  formoheshin  secila  në  sferën  e  saj edhe  gjuhët  greqishte, latinishte,  iberishte, keltishte,  sllavishte, teutonishte  dhe  gotishte”. Victor Adolphe Malte-Brun (1816 – 1889)

Thënje Kombëtare: Anton Harapi

“Me gjak të vet e shuguroi elterin e Atdheut, katoliku, ortodoksi e muhamedani: Gjeçovi e Gurakuqi, Topulli e Curri, Germenji e Negovani, nuk kanë ndryshim, por janë në një mendim e në një vendim, në vepër e në vdekje. Ata e vulosen me gjak  çfarë  qenë; na mbetët ne ta vulosim çfarë jena !” Prozator e […]