Kategori: In Memoriam

Letërsi Kombëtare: Ardian Haziri – Birit tënd, AtDhe

Birit tënd, AtDhe A-tdheut, jetën që t’jetë i lirë; D-ashuria Kuantike më së miri tregon; E-rrësirë, prapa grilave pa mëshirë; M-ëmë Nazifja, jo nuk e loton. D-isident, madje shumë përtej tij; E-pokë qëndrese, e luftës për liri; M-ustafë i Gjarpinjve t’gjakut; A-tdheut, kështu i doli hakut; Ç-ast që më bëri për të t’kujtuar; I-she dhe […]

Letërsi Kombëtare: Florim Kuçi – Shenjtar i lavdise (Poezi kushtuar deshmorit te kombit Feim Morina në 25 vjetorin e rënjes)

Shenjtar i lavdisë (Poezi kushtuar dëshmorit të kombit Feim Morina në 25 vjetorin e rënjes) Feim Morina, hero kombëtar, Në zemër tonë të paharruar. Me trimëri dhe guxim e qëndresë, Ti na shërbente si një dëshirë e përsëritur. Mbi malet e lirisë, ti ecje me zjarr, Luftoje për çlirimin, për atdheun e shqiptar. Në çdo […]

Pusho ne paqe miku im Adem Demaqi, guximi yte dote jete shembylltyre , si te luftohet per qeshtjen kombetare shqiptare?

Adem Demaçi Afërsishtë 6 muaj qëndrova (bashkë me disa veprimtar-e tjerë)krahë bac Adem Demaçit, në-Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut – KMDLNJ -. Mësova shumë atë kohë,nga komunikimi që kishim me bac ademin,takoheshim njëher në javë. Ne, si të rinjë,ibënim pyetje pafund! Do të veçoja…e ta ndaj me ju miq, një […]

In Memoriam: Adem Demaqi (1936-2018)

“Jam bir dhe ushtar i vogël i popullit tim të madh…Ne kemi cilësi të jashtëzakonshme et ë mrekullueshme dhe jam i bindur se, me punë e dituri dhe duke qenë të gjithë të bashkuar, do ta arrijmë e tejkalojmë Europën, ku synojmë të integrohemi. Gjuha, kultura dhe letërsia do ta bashkojnë e përparojnë Kombin tonë”. […]

Donika Kastrioti, bijë Arianite e mbesë Muzake, bashkëshortja e mbretit të shqiptarëve do të kthehet e rivarroset te Vendvarrimi i Gjergj Kastriotit në Lezhë.

Donika Kastrioti, bijë Arianite e mbesë Muzake, bashkëshortja e mbretit të shqiptarëve do të kthehet e rivarroset te Vendvarrimi i Gjergj Kastriotit në Lezhë. Lëvizja “Foleja Kombëtare Shqiptare”, në 550 vjetorin e largimit të detyruar nga Kepi i Rodonit dhe 510 vjetorin e ndarjes nga jeta në vitin 1508, në Manastirin Mbretëror të Trinisë së […]

Nderim e kujtim: NDAHET NGA  JETA, SHABAN  ZMAJLI  I  ROSUJËS ILIRE!…

(Një “letër”ose bashkëbisedim, përmes Internetit) Dje u nda përgjithnjë nga jeta, Shaban Zmajli-Margjeka, biri i njohur i Rosujës ilire, në Bujan të Malësisë së Gjakovës (Tropojë). La në pikëllim djemtë e vajzat, kushërinjtë e të afërmit, kudo që ndodhen, si dhe bashkëfshatarët dhe gjithë ata, që e njohën.Ai do të kujtohet përherë për virtytet e […]