Kategori: Aktualitete

Analiza: Skender Jashari: Arabët e territorit izraelit të Palestinës, janë ardhacak!

Arabët e territorit izraelit të Palestinës, janë ardhacak! Njejtë si çetnikët serb, që glorifikojnë dhe shenjtërojnë “Kosovën si djep i tyre”, ashtu edhe arabët dhe islamikët, glorifikojnë dhe shenjtërojnë edhe territorin e Izraelit, pavarësisht sesi sllavët ashtu edhe arabët, janë ardhacak. Ashtu si sllavët që erdhën në Gadishullin Ilirik, rreth shekullit VII, edhe arabët islamik […]

Analiza: Skender Jashari – Origjina e flamurit të arabëve të territorit izraelit të Palestinës

Në ditët e sotme, shohim që arabët e Palestinës, valëvisin një flamur, i cili është flamur i fashizmit islamik arab, që më parë( 1916) ishte i Revoltës Arabe kundër Perandorisë Osmane. Popujt e robëruar nën pushtimin e Perandorisë Osmane, të cilët ishin të besimit islam, u ballafaquan me një sfidë të pakalueshme, që kishte shkaktuar […]

Strategjia Kombëtare për Parandalimin dhe Luftimin e Instrumentalizimit të Ideologjive dhe Besimeve Fetare

Fatkeqësisht asnjëherë pas Gjergj Kastriotit nuk kemi pasur ndonjë organizim burimor në nivel kombëtar, që të jenë organizuar. Por në çdo rast, veprimet tona qoftë edhe ato për Çlirim Kombëtar, janë bërë si reaksion a kundër-reaksion i veprimeve të pushtuesit, fqinjëve me qëndrime armiqësore etj. Prandaj në vazhdimësi, kam qenë i mendimit që në nivel […]

Skender Jashari: Historia e vërtetë e Palestinës ( shek.V para Krishtit- shekulli XIII)

Prej fillimit të agresionit të Terror-rusisë, kundër sovranitetit dhe integritetit territorial të Ukrainës dhe kundër gjithë Demokracive Perëndimore dhe dështimi gjithnjë e më i madh, i saj në fushëbeteja, e bënë të kuptueshme që kërkon një alternativë. Në vazhdimësi Terror-rusia përdori alternativa të ndryshme, ndër të fundit ishte dështimi në “Fuqinë e Barotit në Ballkan” […]

Letërsi Kombëtare: Atdhe Geci – ËSHTË KOHA KOSOVA TË SHKRUHET DARDANI

ËSHTË KOHA KOSOVA TË SHKRUHET DARDANI                               Në  lokalitetin  Arkeologjik  të  Dardanisë ra kufiri me tokën dhe dhimbjen  e dheut ranë mitet e legjendat dhe morën arratinë antika shqiptare është brenda kores së saj. Sa e shenjtë toka kur tregon emrin […]

Letërsi Kombëtare: Florim Kuçi – Shenjtar i lavdise (Poezi kushtuar deshmorit te kombit Feim Morina në 25 vjetorin e rënjes)

Shenjtar i lavdisë (Poezi kushtuar dëshmorit të kombit Feim Morina në 25 vjetorin e rënjes) Feim Morina, hero kombëtar, Në zemër tonë të paharruar. Me trimëri dhe guxim e qëndresë, Ti na shërbente si një dëshirë e përsëritur. Mbi malet e lirisë, ti ecje me zjarr, Luftoje për çlirimin, për atdheun e shqiptar. Në çdo […]

Shqiptarët janë popull më i madh se sa spanjollët, rumunët, hungarezët, grekët dhe serbët

Shqiptarët janë popull më i madh se sa spanjollët, rumunët, hungarezët, grekët dhe serbët Shqiptarët janë sa 3-fishi i grekëve edhe sa 4-fishi i serbëve edhe kjo është e rëndësishme për ta ditur. Shqiptarët janë popull numerikisht më i madh se sa spanjollët edhe 34 popuj të tjerë të Europës. Shqiptarët e Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë, […]

Mbretëria Shqiptare në mesjetë: Dioklea, zbulimi i madh

Mbreteria Shqiptare e Dioklese u krijua ne shekullin e 10 edhe ekzistoi deri ne shekullin e 12. Kryeqyteti i Mbreterise Shqiptare te Dioklese ishte gjithemone Shkodra. Me shtrirjen me te gjere Mbreteria e Dioklese perfshinte te gjitha trojet veriore shqiptare si Shkodra, Lezha, Ulqini, Tivari, te gjitha malesite e veriut, trevat e Tregut te Ri […]

SHTETI DHE KISHA ORTODOKSE SERBE NUK KANË ASNJË ARGUMENT PËR TË “DREJTËN E TYRE HISTORIKE” MBI MANASTIRET DHE KISHAT ORTODOKSE SHQIPTARE NË KOSOVË, SHQIPËRI DHE MAQEDONI

Shqiptarët, institucionet e shtetit të Kosovës dhe të Shqipërisë, si dhe Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë, duhet të kërkojnë përmes institucioneve ndërkombëtare të drejtësisë që të ndërpritet propaganda serbe, e shtetit dhe Kishës Ortodokse Serbe mbi të drejtën e rrejshme, të falsifikuar dhe të paqenë të kësaj kishe mbi monumentet kulturore dhe fetare të shqiptarëve […]

Atdhe Geci – HESHTJA NË GUR

  HESHTJA NË GUR   Të gjithë shqiptarët mes veti kanë ndjenjën e gjakut të përbashkët. Ndjenjën e të folurit dhe të shkruarit të njëjtë. Dhe, poaq, përgjegjësinë për t´i dalë zot atdheut të vet. Qeliza e kombit, familja, shumë është dobësuar dhe zvogëluar. Popullit tonë i mungon heroi dhe heroizmi kombëtar. I mungon zoti […]

Aktualitete: Akademik Prof Dr Hakif Bajrami: Zajednica nuk është asociacion kushtetues i Republikës Kosovës

FANTAZMAT E HITLERIT, MILLOSHEVIQIT DHE PUTINIT I PRALAJMËROJNË SHQIPTARËT PËR DRIDHJE TË REJA “TEKTONIKE” Zajednica nuk është asociacion  kushtetues i Republikës Kosovës, por është derivat i Dejtonit  për një Republikë sebe numër 2 në Ballkan. Lidhur me këtë, deri sa Eskobar ta sheh Zajednicën si zgjidhje e jo asociacionin kushtetues puro serbian brenda Kosovës, duke kërkuar në […]

Krimet e nderit si “terrorizëm islamik kundër Familjes”

Kohëve të fundit ballafaqohemi me fenomenet kriminale të paramenduara dhe të qëllimshme, që ishin parapa me kohë që mund të na ndodhnin. Pasiqë propaganda fetare dhe propaganda radikale, ekstremiste e terroriste islamike ishte orientuar në dy drejtime: 1. në propagandën radikale, ekstremiste e terroriste islamike pas 2001-shit, e sidomos atë në formë perfide pas 2016-ës, […]

Përvjetori i aleancës ortodokso-islamike me rastin e rënijes së qytetit të Shën Konstantinit( Konstantinopojës)

Si sot, më 1 qershor 1453, Sulltan Mehmet Pushtuesi, ia bleu rrobet fetare Genadiusit dhe zhvilloi procesionin e Patriarkut të Konstantinopojës, duke bërë që Perandoria Osmane dhe Patrikana e Stambollit të bashkësundojnë për 550 vjet në vazhdim. Konstantinopoja ose Qyteti i Konstantinit ishte qytet i krijuar nga Perandori romak Konstantini I, i cili ishte Ilir, […]