Kategori: Dosier

Shqiptarët dhe hebrenjt e shpetuar nga Holokausti !

Fahri Xharra,30.09. 16 Gjakovë Në veprën e tij Shpëtimi në Shqipëri (Rescue in Albania), Harvey Sarner, shkruan se në Kanun nuk ekziston koncepti modern i Perëndimit për “të huajin”. Në të ekziston vetëm koncepti i “mysafirit”. Prandaj, gjatë Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri nuk kishte hebrenj “të huaj” por vetëm hebrenj “mysafirë“, që duhej […]

Dokument: Traktati Serbo-Turk i vitit 1815 kundër shqiptarëve dhe Shqipërisë

Traktati i vitit 1815 në mes të Perandorisë osmane dhe serbëve Siç dihet historikisht Turqia dhe Serbia kanë qenë aleatë, të dyja kanë bashkëvepruar në koordinimi me njëra tjetrën ,p.sh. nëse serbisë i është nevojitur që të nxjerrë diçka kundër shqiptarëve dhe vendeve tjera në gadishullin ilirik ajo ka përdor Turqinë për ta ndihmuar atë […]

Aktivitete Kombëtare Çamëria: Anulohen vendimet e Konferencës së Londrës të vitit 1912 dhe protokolli i Firencës i vitit 1913*

VENDIM Shoqata Demokratike „Çamëria“ me qendër në Hollandë, së bashku me Këshillat Ndërkombëtar të Çamërisë në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në Konferencën e saj të mbajtur në Firencë të Italisë, me datën 21. 08. 2016, merr këtë vendim në udhën e përbashkimit tonë:   Shqitarët jemi pellazg të kulluar. Dy kryeveprat […]

Hakmarrja e Ahmet Zogut: Shtypja e Zonës së Lirë të Junikut, rezistencat e forta të forcave të Azem Galicës, Hasan Prishtinës edhe Barjam Currit

Për Zonën e Lirë të Junikut është folur shumë pak duke dashur ta shuajnë nga historia këtë ngjarje turpi mes shqiptarëve. Ka zëra që i duan kryengritësit që vepronin brenda kësaj zone si ‘bashkpuntorë të Serbisë’ pasi, për ata, kryengritësit lozën lojën e Serbisë me veprimet e tyre. Siç duket këto zëra duan të justifikojnë […]

Akademitë tona me heshtjen e turpit!

Serbët po shtiren si ‘popull biblik’ mes Konstandinit të Madh Trevat dardane – ilire ndër shkeuj i dhanë Evropës, por edhe botës shumë shenjëtorë, disa prej të cilëve kontribuan në zhvillimin dhe qytetërimin perëndimor. Evropa plakë duhet t’u jetë mirënjohës ilirëve e dardanëve, si dhe pinjollëve ose pasardhësve të tyre të padiskutueshëm arbër-shqiptarëve për olin […]

Dokument dëshmi: Gjenerali nazist Hubert Lanz : Zerva masakruesi i çamëve bashkëpunoi me ne

Më poshtë pjesë nga interrogimi i Gjeneralit Gjerman Hubert Lanz komandant i divizionit elitar të XXII malor, drejtues i operacioneve ushtarake në Epir. Këto dëshmi janë marrë nga hetuesit amerikane pas lufte dhe nuk jane botuar kurre. Nje material i plotë i dëshmive të gjeneralit po pregatiten për botim. Gjenerali është deshmitar real i bashkëpunimit […]

INJORANCA AKADEMIKE SHQIPTARE përball fakteve që njeh mijvjeçari e dytë P.e.S.

Dokumente Akademike Akademikët grekë: “Greqishtja është gjuhë teknike edhe jo gjuha e popullit” Ne shqiptarëve, si nga ana shkencore edhe nga ana etnike, na duhet të kemi njerëz të shkolluar në studimet klasike të gjuhëve të vjetra që janë folur e shkruajtur në pellgun tonë sepse gjuha jonë lidhet drejperdrejtë me studimet klasike. Ne, jo […]

DOKUMENTAR “DARDANET”, themeluan Trojen, Romen, Londren,Parisin etj…PJESA E TRETE

Ky cikel filmash dokumantar ështe realizuar  në bazë të skenarit dhe regjisë  së z. Kol MARKU  (Studjues, i antikitetit). Në këtë publikim të pjesës së TRETË, dhe pjesët e  TJERA që do të vinë në vazhdim, ju do të njiheni me disa të dhëna për DARDANËT, për ndodhite e luftes së Trojës, që zgjati 10 vjet  dhe  për rolin e të mbijetuarëve të saj siç ishte,  Enea […]

Origjina serbo-malazeze e gruas së ish-kryeministrit shqiptar Sali Berisha

Nëse formularët e Ligjit të Dekriminalizimit do përfshinin edhe bashkëshortet, Berishës veç ditëlindjes do ti dilte edhe një problem tjetër. Është folur gjatë për origjinën serbo-malazeze të gruas së kryeministrit shqiptar Sali Berisha. Ka me dhjetëra aludime që i gjen tashmë në faqe të ndryshme informative në internet se emri i saj i parë ka […]

Njohja e gjenocidit të kryer ndaj Çamëve, me bazë Kontratën e Gjenocidit më 1948-ën në Hagë.

  Historia i përket njeriut veprimtar, atij që bën luftë të pa kompromis për çështje të atdheut të tij. Në këtë drejtim, Festim Lato, është njeriu i duhur, që Dosjen e gjenocidit grek mbi çamët e Çamërisë e solli në Hagë. Prokuroria Ndërkombëtare për krime kundër Njerëzimit në Hagë, e pranoi në tre gjuhë; Anglisht, […]

Diplomacia amerikane: Shqiperia sot faji i diplomacisë Europiane

George Fred Williams Në qoftë se me të vërtetë bashkimi sllav është një kanosje për qytetërimin Perendimor, sigurisht historia e diplomacisë përkundrazi ndryshon kur Rusia të ketë siguruar aleatë të fuqishëm në Perëndim për shkatërrimin e Gjermanisë, pengesën më të madhe të triumfit të saj. Por në qoftë se ky bashkim është vetëm një përrallë […]

Dosja kundër Gjenocidit të bërë Grek mbi popullsinë shqiptare Çame përball Drejtësisë Ndërkombëtare të Hagës.

Pranohet Dosja Çame   Në Den Haag të Hollandës, me 17. 05. 2016, Prokuroria Ndërkombëtare e Hagës, konfirmon me shkrim pranimin e Dosjes Çame kundër Gjenocidit të bërë Grek mbi popullsinë shqiptare Çame.   Konfirmimin me shkrim e morën, Kryetari dhe Atdhetari, i Shoqatës Demokratike Çamëria në Hollandë, Festim Lato, dhe Kryetari i Këshillit Ndërkombëtar […]