Dashamir Alliu: KUNDREJT LARGIMEVE DEZERTIMEVE TE DISA DEPUTETËVE TË KATAPULTUARVE NGA LËVIZJA VETËVENDOSJE

KUNDREJT LARGIMEVE DEZERTIMEVE TE DISA DEPUTETËVE TË KATAPULTUARVE NGA LËVIZJA VETËVENDOSJE

A ka arsye argumente që të ndjehen jenë të zhgënjyer dekurajuar-pesimist të tradhtuar keqpërdorur-manipuluar, simpatizantët anëtarësia elektorati votuesit 24-karat atdhetar shqiptarë i Lëvizjes Vetëvendosje, konkretisht nga ish udhëheqësia themeluesit dhe lideri shpirtëror i kësaj lëvizje Albin Kurti, tek të cilët kanë besuar shpresuar se kontributi përkushtimi vota e tyre do të zgjidhte deputet personat individët e duhur të sinqertë me biografi civile të pastër atdhetare njerëzore morale me integritet fisnikëri të padyshimtë në çdo aspekt sferë të jetës patriotë atdhetarë të dëshmuar, dhe se kanë imagjinuar ëndërruar se pikërisht vota e tyre do të keqpërdorej privatizohej, do të zgjidhte deputetë individ, pa as një lloj integriteti apo kontributi atdhetar-patriotik gjatë dhe pas çlirimi të Kosovës, apo edhe më keq edhe ish bashkëpunëtorë kolobracionistë të ish pushtuesit serbo sllav, dhe bijtë dhe bijat nipërit mbesat dhëndurët e këtyre ish shqipfolsave, si ish polic prokurorë gjykatës-sigurimsa të UDB-së së ish krahinës autonome të Kosmetit Kosovo Metohija etj.

Pra konkretisht të jugo-nostalgjikve mbetjeve shqipfolëse të pushtuesit në Kosovën e pas çlirimit, që si të tillë kanë qenë të përkrahur të përkëdhelur privilegjuar graduar nga ish pushtuesi serbo sllav, dhe pas çlirimit të Kosovës nga UNMIK-EULEKSI proserb.

Lexues simpatizantë kontribuues votues i nderuar i Lëvizjes Vetëvendosje, siç edhe e dimë tashmë ishte e pritshme jo ndonjë lloj befasie surprize e hidhur apo rrufe e ardhur nga qielli i kthjellët pa re bubullima, se ajo që pritej të ndodhte eksplodonte në Lëvizjen Vetëvendosje edhe ndodhi, paksa vonë, por një fjalë e urtë popullore decitivisht thotë: “Më mirë vonë se sa Kurrë”, sepse pikërisht ata persona individ grupacione që ishin injektuar instaluar si servil shushuja më mision qëllime të caktuara për ta shkatërruar, apo privatizuar marrë kalanë nga brenda të lëvizjes Vetëvendosje, edhe ndodhi tashmë sepse pikërisht këto marioneta metaztazë kancerogjene shkatërrimtare e bënë implementuan kronologjikisht diversionin e tyre, dhe nga votuesit 24-karat atdhetarë të vetëvendosjes i morën grabitën mandatet e deputetit si me Bingo Llotari, dhe pasi nuk e eliminuan shkatërruan Vetëvendosjen dhe themeluesin liderin e sajë shpirtëror Albin Kurtin, u ndan krijuan fraksion parti të tyre të identifikuar pagëzuar si: “Social Demokrate”, pra u kthyen në identitetin e tyre jugonostalgjik nga ku e kanë prejardhjen vendorigjinën e tyre fillestare embrionale shpirtërore, dhe na u rikthyen në ferrën gëmushën e tyre, identik si Iriqi Gjembaçi, që herë do kudo sa do ta qytetërosh emanciposh kulturosh, ai prapëseprapë do të rikthehet ne vend-origjinën e tij fillestare, dhe këtë e ka vërtetuar edhe natyra shkenca tashmë, sepse specie të tilla si nga bota shtazore njerëzore janë të papërmisueshme reabilitushëm.

Dhe më në fund fatmirësisht “sipas fjalës së urtë se mbas breshrit vjen shiu pas shiut del ngroh rrezaton drita –Diellit”, Lëvizja Vetëvendosje e pati dhe vazhdon ta ketë shansin mundësinë e fundit ”që mos të neglizhojë injorojë bëjë më ato gabime siç edhe i ka bërë në të kaluarën nga naiviteti kavaljerlliku sinqeriteti i tepërt, ”sepse një fjalë citat thënie filozofike decitivisht thotë, se naiviteti sinqeriteti i tepërt në të shumtën e rasteve ka qenë dhe është Virtyt i Budallait-apo i tradhtarit, që na luan rolin melodinë simfoninë e të sinqertit, pra budallait për të kamufluar amnistuar mbuluar paaftësinë ndoshta, apo për të arsyetuar amnistuare këto gabime të pafalshme të pamistushme” dhe që më në fund njëherë e përgjithmonë Lëvizja Vetëvendosje, Lëvizje tek e cila të gjithë atdhetarët patriotët 24 karat shqiptarë kishin shpresuar besuar, së ajo më pozitivja që i kishte ndodhur popullit shqiptarë të Kosovës që nga pas çlirimi i sajë , ishte pikërisht edhe lindja themelimi i Vetëvendosjes, Lëvizje tek e cila kishin varur shpresat, se nga krejt këto parti katrahura kancerogjene shkatërrimtare për procese e pas luftës nëpër të cilat po kalonte Kosova, vetëm kjo ishte alternativa si parti e pakorruptuar e pashantazhushme që do mbronte në mënyrë fanatike çështjen kauzën e Kosovës shqiptarë, do të ndërpriste procesin e asimilimit shkomtarizimit deshqiptarizimit të Kosovës, pra me ardhjen në pushtet të Lëvizjes Vetëvendosje do të punohej në unifikimin njësimin – bashkërendimin në të gjitha sferat shtetërore të dy shteteve, dhe investimi përkushtimi i energjive nuk do të ishte në investimin përkushtimin krijimin e Kombit artificial hibrid kosovar antishqiptarë, sikurse janë përpjekur të gjitha partitë politike shqipfolëse në Kosovën e pas- çlirimit si ato parti politike të spektrit pseudodjathtist pacifist vegjetarian, por edhe kundrejt këtyre partive të lindura në Kosovën e pas çlirimit parti të cilat janë identifikuar reklamuar si të lindura pasardhëse nga lufta e ish UÇK-së.

Dhe kjo popullatë simpatizantë anëtarësi votues 24 karat shqiptare atdhetar patriotik të Kosovës e zhgënjyer dekurajuar shfrytëzuar keqpërdorur mashtruar manipuluar në ekstremitet nga këto parti pseudodjathtiste pacifiste vegjetarianë, por sidomos edhe nga këto partitë e lindura identifikuara me luftën e ish UÇK-së, u orientuan kontribuuan u bënë anëtarë simpatizantë të zellshëm vetëmohues kontributdhënës të Vetëvendosjes, ku disa nga kjo anëtarësi simpatizantë jo vetëm që u persekutuan përndoqën anatemuan, por disa edhe u vranë në këto protesta demonstrata nga policia proserbe e ish UNMIK-ut, EULEK-sit konkretisht ”Mon Balajn Arben Xheladini” por kemi edhe rastin flagrant më të fundit për vdekjen apo vrasjen e dyshimtë enigmatike në burgjet e Kosovës të ish aktivistit të ndjerë tashmë Astritit Deharit.

Dhe këtë përkushtim energji për të kontribuar fuqizuar politikisht Lëvizjen Vetëvendosje e bënin duke menduar shpresuar se vetëm kjo alternativë shpresdhënse dritë në fund të tunelit i kishte ngelur për të shpresuar se vota e tyre nuk do të keqpërdorej dhe të bënte deputet të parlamentit të Kosovës persona individ grupacione pa as një lloj kontributi patriotik atdhetarë në çlirimin pavarësinë e Kosovës, pra që te filtrohet pastrohet njëherë e përgjithmonë (nga parazitet profiteret mosmirënjohësit te katapultuarit), ta ndaj shatin nga sheqeri, dhe profiteret uzurpatoret sabotuesit rrënuesit-shkatërrimtaret) e Vetëvendosjes t’i largojë përjashtojë nga radhët e sajë (sabotues të cilët fatmirësisht me pseudo-dorëhiqet e tyre vetëperjashtuse që i bënë vetvetes së tyre, dhe krijuan fraksionin e partinë e tyre e dekonspiruan ja hoqën maskën vetvetes dhe misionit të tyre sabotator kancerogjen (një fjale e urte popullore thotë tek ne si komb shqiptare mos i pyet se te tregojnë vete!).

Dhe ish ajo bërthamë kryesi udhëheqëse themeluese fillestare e Lëvizjes Vetëvendosje, nuk duhet të ishte aq naive e sinqertë, që të pranonte në hierarkinë udhëheqëse të Vetëvendosjes persona individ, pa i verifikuar filtruar sa i përket për të kaluarën kronologjinë e paraardhësve të vend-origjinës së tyre, sepse dihej së jo vetëm partitë rivale të Vetëvendosjes, do të dërgonin instalonin emisarët marionetat e tyre në Lëvizjen Vetëvendosje, për ta shkatërruar futur përçarjen me qëllim që Vetëvendosja mos të fuqizohej bëhej faktor për të fituar zgjedhjet në shumicë parlamentarë për të udhëhequr qeverisur Kosovën, por ish ajo kryesi themelues e Vetëvendosjes, duhet ta dinte, se në Vetëvendosje edhe shteti Serb do të dërgonte për t’i instaluar agjentët emisarët e vet, por edhe shtete të ndryshme ballkanike evropiane, patjetër që edhe këto shtete për qëllimet e tyre pozitive apo negative për të ndihmuar apo bllokuar stagnuar rritjen fuqizimin e Vetëvendosjes, do të dërgonin instalonin emisarët e tyre në Lëvizjen Vetëvendosje, prandaj ish ajo kryesi udhëheqëse e Vetëvendosjes nuk duhet të ishte aq naive tolerante kavalierë kundrejt këtyre marionetave emisarëve të këtyre partive politike të këtyre shteteve fqinje dhe perëndimore, pa i analizuar filtruar testuar pse kërkonin të aderonin instaloheshin në Vetëvendosje.

Por ajo që është e pakuptueshme deshifrueshme për anëtarësinë simpatizantët votuesit e Vetëvendosjes duhet të jetë dhe të kërkojnë llogari, sepse pikërisht të tillë marionetash emisarësh që kishin aderuar anëtarësuar në Vetëvendosje ”pa as një lloj kontributi” por vetëm për ta shkatërruar futur përçarjen, u kandiduan privilegjuan – favorizuan për tu zgjedhur deputet pikërisht në Listën favorizues për kandidat për deputet që e kishin të garantuar mandatin e deputetit, sepse u renditën nga Nr 1 deri në nr 30-të

Të cilët si qëllim mision të vetëm me aderimin instalimin në Lëvizjen Vetëvendosje e kishin të përcaktuar sipas direktivave sugjerimeve sponsorizimeve serbo-sllave, kishin si qëllim final për të eliminuar përjashtuar djegur politikisht themeluesin liderin shpirtëror të Vetëvendosjes Albin Kurtin. Po kush kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë në realitet këta sabotatore makarona të ziera pa personalitet fisnikëri konstrukt burrëror shqiptare! (Por parazit uzurpatorë grabitqare intrigant!) Që imagjinonin ëndërronin të merrnin kalanë nga brenda të Lëvizjes – Vetëvendosje! në realitet ishte e ditur tashmë se këta të vetpërjashtuar demaskuar-dekonspiruar në misionin e tyre kancerogjen (Anti Albin-Vetëvendosje), janë pikërisht konglemerat specie parazitesh servilesh puthadorësh pa principe ideale! Ku pjesa me e madhe e tyre janë pikërisht bijtë dhe bijat pasardhësit e ish funksionarëve shqiofolsave (nga nomenklatura Rankonoviçiste Titiste Millosheviçiste!) Që në të kaluarën e tyre ”konkretisht paraardhësit e tyre” si të përkrahurit të privilegjuarit e ish pushtuesve! si nostalgjik shërbëtore shqipfolsa të pushtuesve serbosllav!) Ju kanë shërbyer me vetëmohim përkushtim pushtuesve okupatorëve serb! konkretisht këta vetë të përjashtua dekonspiruar për të shkatërruar Vetëvendosjen dhe eliminimin politik të Albin Kurtit! Janë pikërisht bijtë dhe bijat e ish gjykatësve ”direkt apo indirekt po të analizosh kronologjinë e tyre familjare farefisnore” prokurorëve udbashve policëve krahinore të Kosmetit policëve hetuesve krahinorë të shqipfolsave!

Të cilët të kamufluar katapultuarë instaluar si Çimkat parazite në lëvizjen Vetëvendosje, me direktiva mision sabotues shkatërrimtarë përçarës në lëvizjen Vetëvendosje, për të shprehur antipatinë vrerin e tyre të zi kundër ish çlirimtarëve patriotëve, sapo aderonin instaloheshin në Lëvizjen Vetëvendosje, e shfaqnin propagandonin dezinformonin duke vjellur zi e terr vrer kundër ishe UÇK-së luftëtarëve udhëheqësve te saje, dhe këtë demonizim të luftës së ish UÇK-së e kanë bërë pikërisht këta konglemeratët e vetëpërjashtuar, sepse sa ishin në shoqatat shoqëritë civile portale gazeta dhe në partin politike pacifiste të LDK-së rrinin si lepuj kotele urtë me bishtin ndër shalë, por sapo aderonin instaloheshin ne Vetëvendosje trimëroheshin bëheshin oratorë të zjarrtë si gjelat knojsat pa pupla kundrejt ish komandantëve luftëtarëve të ish UÇK-së patriotëve atdhetarëve, dhe e kishin bërë rutinë telenovelë tashmë, se nëse do të bëhesh i famshëm deputet fikur publike, vetëm adero inkuadrohu në Vetëvendosje shpif vill shpif dezinformo zi e terr kundër kategorive të UÇK-së, kundër SHIKUT, ”KËRKONIN TË THEMELONIN KOMISIONE HETIMORE PARLAMENTARE PËR VEPRIMTARIN E SHIKUT ” KREJT NË RREGULL ISHTE KJO KËRKESË E TYRE KUNDREJT VEPRIMTARISË TË KËTIJ SHIKUT TË PAS LUFTËS” POR INTERESANTJA KA QËN DHE VAZHDON TË JETË SE ASNJËHER TË VETME NË KËTO KËRKESAT BRITMAT AKUZAT E TYRE , NUK DENONCUAN KËRKUAN QË TË KRIJOHET NJË KOMISION HETIMORË PARLAMENTARË KUNDREJT VEPRIMTARISË AGJENTURORE TË UDB-SË E CILA KA QËN E INSTALUAR DHE VAZHDON TË JETË PREZENTE NË TË GJITHA INSTITUCIONET QEVERISËSE TË KOSOVËS”.

Dhe pikërisht këta të katapultuar që ishin më të zjarrtit në këto akuza kërkesa në prononcimet deklarimet e tyre, mandatin e deputetit e ke të garantuar, nëse shpif dezinformon zi e terr kundrejt këtyre partive të lindura identifikuara me luftën e ish UÇK-së. Dhe interesantja ka qenë dhe vazhdon të jetë, se aq shumë kanë shpifur dezinformuar demonizuar zi e terr kundër këtyre kategorive të UÇK-së, pikërisht këta bijtë bijat nipërit mbesat dhëndrit e këtyre shqipfolsave krahinorë, deri në atë pikë sa edhe mediumet e shkruara elektronike televizive serbe gazetaria e tyre publicistike nuk ka mundur të shpif dezinformojë kriminalizojë luftën e ish UÇK-së, por si kopilë të djallëzuar që kanë qenë, arsyetimet kamuflise të tyre pse vjellin zi e terr kundër kategorive të ishë uçk-së arsyetimi i tyre ishte se ne nuk po akuzojmë keriminalizojm luftën e ish UÇK-së, por individët komandantët profiterët e asaj lufte, pra më së shumti kanë lehur kakarisur këta halabak të katapultuarit më së shumti kundër luftës së UÇK-së, këto mbetjet shqipfolse në Kosovën e pas çlirimit të cilët janë të instaluar në të gjitha institucionet qeverisëse vendimmarrëse të Kosovës, por edhe portalet faqet e internetit televizionet gazetarin në Kosovën e pasçlirimit e kanë në pronësi pikërisht këta shqipfolësit.

Dhe konkretisht a e meritonte mandatin e deputetit te fituar nga votuesit e Lëvizjes – Vetëvendosje Dukagjin Gorani! Apo ishe deputeti leshverdhë ne legjislaturën e kaluar nipi i serbeve i ashtuquajturi Ilir Deda, i cili ka kalëruar lule më lule që nga pas çlirimi i Kosovës” si servil sahan lëpirës me intrigat servilitetin e tije pa as një lloj merite kontributi si gjatë apo pas Çlirimin të Kosovës e ka mandatin e tij të dytë si deputet i parlamentit të Kosovës (Dhe interesantja është se si ish deputet i vetëvendosjes e fitoi mandatin si deputet me Bingo Llotarj nga votuesit 24 karat atdhetar shqiptare), apo Fisnik Ismaili a e meritonte mandatin e deputetit nga votuesit e Vetëvendosjes (Vetëm pse ky Fisoj na shpiku ndërtoj ne hekur NEËBORN dhe me Aiden ofenduese ne fjalorin e sajë të pisët vulgarë kundrejt liderit të Vetëvendosjes kur ai ndodhej në burg, na paskan qenë disa dit javë apo muaj në Koshare, Pashtrik, Tropojë, Kukës, Has etj., si vullnetare te UÇK-se, respekt përulje për kontributin e tyre në radhët e ish UÇK-së! (por ne si shqiptarë në tërësinë tonë gjeografike etnike e dimë tashmë jemi mirë të informuar se në radhët e ish UÇK-së kanë qenë të pranishëm prezent fizikisht të uniformuarë ”anë kënd Kosovës” si vullnetare në ish UÇK-të ”me misione edhe operativë agjenture të UDB-se serbosllave.

Dhe dihet botërisht se paraardhësit e tyre pra baballarët nënat majkat e disave mbas çlirimit të Kosovës janë larguar vullnetarisht nga Kosovë Prishtina për në Serbi pas konvojeve policore ushtarake serbe ”sepse kishin qenë bashkëpunëtorë kolobracionistë të ish pushtuesit serb” sepse ishin të tmerruar ju kishte hyrë lepuri në bark nga pas-çlirimi i Kosovës , dhe pas kapitullimit të Serbisë, pikërisht këta kolobracionis tërhiqeshin për në serbi me policin ushtrinë genocidiste serbe, kurse disa nga baballarët e këtyre deputetëve të vetëpërjashtuar dekonspiruar nga Lëvizja Vetëvendosje sipas dëshmive deklaratave denoncimeve akuzave të disave ish të burgosurve politik , pra pikërisht baballarët nënat majkat baballëkët e tyre si ish prokurorë, gjykatës, spiunë, dëshmitarë vullnetarë kanë qenë dëshmitarë kryesorë të policisë, hetuesisë, prokurorisë gjyqësisë serbe në dënimin me burg te të shumë e shumë patriotëve atdhetarëve shqiptarë të Kosovës, Maqedonisë, Malit të Zi, Luginës së Preshevës.

Po konkretisht pse i nderuari Albin Kurti dhe si kryesi themelues udhëheqës fillestare e” LËVIZJES VETËVENDOSJE” pse duhet të propozonte kandidonte pikërisht Visar Ymerin si kryetar lider të Vetëvendosjes, dhe tezakun e tij në një mandat të dytë Shpend Ahmetin për kryetarë të Prishtinës, me ç’kontribut patriotik atdhetare na e meritonin postin e kryetarit te Vetëvendosjes Visaroj, apo Shpendoj i cili kur patë krijuar kandiduar me partinë e tij melankolike-simfonike të identifikuar certifikuar si ”Fryma e Re”, jo vetëm që nuk e kaloj pragun zgjedhor, por nga analizat pas zgjedhore që ju bën i binte të lije të kuptoje që pikërisht atë parti dhe themeluesit precedentët kandidatët e tyre për deputet nuk i kishin votuar as familjarët e farefisi i ngushtë i tyre.

Por me aderimin katapultimin instalimin e tyre në Vetëvendosje ju ra shiu në kallamoq, e gjetën gati gaga dhe i morën votat e votuesve 24 karat shqiptarë të vetëvendosjes, ku pjesa më e madhe e baballarëve të tyre këta vetë personalisht gjatë luftës për çlirimin e Kosovës kanë shëtitur eksploruar punuar pasuruar në kafiterit buzugjet e Londrës, dhe masakrat luftën për çlirimin e Kosovës nuk e kanë parë s’ju ka interesuar se kanë parë të arsyeshme ndoshta edhe lajmet nuk i shikonin përcillnin që mos t’ja prishnin disponimin taraqillekun komoditetin vetvetes se çfarë po ndoshta në Kosovë, kurse Albin Kurti ju printe demonstratave studentore, por ishte edhe përfaqësues politik i UÇK-së në Prishtinë me Adem Demaçin ishte edhe i burgosur politik ”gjatë luftës së Kosovës” në burgjet kazermat serbe.

Dhe këta vetë të përjashtuar e shumë konglemerat sabotatore intrigant profiter te pafytyrë dhe si mosmirënjohës që janë, na dilnin deklaronin në intervistat prononcimet e tyre në kërkesat apetitet (me pafytyrësinë tipike te tyre) me deklaratat e tyre tendencioze serbosllave se Albin Kurti nuk duhet te rikandidojë që të rizgjidhet si kryetar i Lëvizjes Vetëvendosjes! Ky ka qenë dhe është realiteti sipërfaqësor me sabotatoret parazitet të katapultuarit vetëperjashtuar Fatmirësisht nga Lëvizja Vetëvendosje, shtrohet lind pyetja, a janë larguar shporrur- dekonspiruar të gjithë këto çimka që u instaluan me qëllime misione të caktuara për të shkatërruar shpërbërë Lëvizjen Vetëvendosje, këtë fakt realitet e kanë për detyrë dhe obligative kundrejt elektoratit votuesve simpatizantëve të tyre që pikërisht konkretisht themeluesit kjo kryesi e tanishme e rizgjedhur t’ju bëjë filtrimin ADN-në të gjithëve këtyre të katapultuarve instaluarve më mision të caktuar shkatërrimtar të Lëvizjes Vetëvendosje, që në zgjedhjet e ardhshme mos të ndodhin më këto tradhtia poshtërsia kundrejt votuesve të Vetëvendosjes, që votat e tyre të ribëjnë përsëri deputet të parlamentit të Kosovës bijtë dhe bijat nipërit mbesat e ish të përkëledhurve privilegjuarve të ish pushtuesve serbo sllav.

Sepse është ditur që në start inkuadrimi instalimi i këtyre të vetë-përjashtuarve nga Lëvizja Vetëvendosje, sepse ata nuk kishin ardhur të kontribuonin forconin Vetëvendosjen përkundrazi misioni i tyre ka qenë krejt i kundërt, Votuesit 24 karat të Vetëvendosjes kanë shumë e shumë arsye të jenë të zhgënjyer keqpërdorur tradhtuar manipuluar pikërisht nga këta themelues të Lëvizjes Vetëvendosje, pikërisht edhe nga ish të burgosur politik, ish luftëtarë të ish UÇK-së që kanë themeluar aderuar kontribuar më mish e me shpirt në forcimin rritjen e elektoratit votues për Vetëvendosjen, sepse nuk duhet të kishin pranuar toleruar që në listat e zgjedhjeve parlamentare që u mbajtën në zgjedhjet e kaluara , nuk duhet të kishin pranuar lejuar që në listën nga Nr 1 deri në 30-40-të të kandidonin merrnin mandatin e deputetit si në bingo lotari, pikërisht këta persona individ të katapultuar pa as një lloj kontributi në themelimin fuqizimin e Vetëvendosjes por kishin bërë investuar punuar të kundrën me aderimin instalimin e tyre në Vetëvendosje.

Dhe si votues simpatizant anëtarësi e Vetëvendosjes, nuk mund t’i falim amnistojmë tolerojnë ne vazhdimësi përjetësi këtë sinqeritet naivitet të tepërt të pakuptueshëm nga anëtarësia votuesit e Vetëvendosjes, për faktin e thjeshtë, se Lëvizja Vetëvendosje në këto zgjedhjet parlamentare të fundit që u mbajtën kandidoj më 120 kandidat, por qesharakja satirikja e paimagjinueshmja ishte se pikërisht ish të burgosurit politik ish luftëtarë të ish UÇK-së që kishin kontribuar në Vetëvendosje, i kishin kandiduar në listën emërore në renditjen pas nëmurave 50-70, 120-të, ku dihej qe kjo lloj renditje ironike satirike tallëse ishte skualifikuse ironizuese penalizuse që në start për këta ishte të burgosur politik ish luftëtarë të ish UÇK-së, kurse pikërisht këta bijtë dhe bijat e këtyre ish funksionarëve të kosmetit të cilët kishin aderuar në Vetëvendosje, i renditen në listën privilegjues përkledhës -fillestare emërore për deputet, nga numri 1-deri në nr 30-35-së, që e kishin të garantuar zgjedhjen si deputet, pra këta u bën deputet ”si me bingo lotari” jo për ndonjë kontribut të tyre kombëtarë atdhetarë, apo me votat e simpatizantëve familjes farefisit shoqërisë së tyre, por ata si deputet të kuvendit të Kosovës i bëri pikërisht votat e ish këtyre familjarëve te të burgosurve politik votat e ish familjarëve të ish këtyre familjarëve bashkëluftëtarëve të tyre që kishin aderuar kandiduar në Vetëvendosje, pra kjo kryesi e rizgjedhur pas dezertimit dekonspirimit vetë-largimit vullnetarë largimit të atyre grabitsave të mandateve të votuesve 24 karat shqiptarë të Vetëvendosjes, kjo si kryesi anëtarësi e tanishme e Vetëvendosjes të reflektojë me votuesit anëtarësinë e sajë sepse kanë shansin mundësinë e fundit që të reflektojnë dhe sinqeritet-naivitete kavaljerlliqe-gomarllëqe eksperimente të kësaj natyre mos të ndodhin në zgjedhjet e radhës kur do mund të mbahen.

Ajo që ka qenë dhe vazhdon është interesante nga këta pseudo ish lider deputet të zgjedhur fatkeqësisht të votuar nga anëtarësia votuesit e Vetëvendosjes që në realitet dihej tashmë (që në start inkuadrimin në radhët e Vetëvendosjes!) se këta pseudo-shokët e idealit profiteret parazitet ëndërruan imagjinuan shpresuan se ja futën e dogjën izoluan eliminuan asgjësuan politikisht liderin themeluesin udhëheqësin shpirtërorë të Vetëvendosjes Albin Kurtin!

Por këtyre paraziteve profiterve si bijë dhe bija trashëgimtare të ish funksionarëve shqipfolsave ”Me Puçin”e tyre ju hasi sharra ne Gozhdë (dhe në realitet ja futën vetvetes së tyre ! s’ju ngeli rruge alternativ tjetër, por të vetë-përjashtoheshin eliminoheshin nga Vetëvendosja duke mashtruar ëndërruar imagjinuar vetveten të gjorët parazitet se me pseudo-heqet e tyre simpatizantët anëtarësia votuesit e Vetëvendosjes do t’i mbështesnin këta hiena çakej Verbërisht! le ta provojnë vetveten këta parazit te vetë-përjashtuar që krijuan si fraksion parti te tyre, dhe a do mund te votohen bëhen deputet më të parlamentit te Kosovës (një fjalë e urtë popullore thotë Ikën ato vite kur hanin Simite), Kurë të bëjë shelja rrush, atëherë edhe këta parazit sabotatore mos-mirënjohës kanë për tu votuar ber përsëri deputet në parlament.

Dhe si përfundim ajo që është më pozitivja shpresëdhënësja ”Lëvizja-Vetëvendosje” po i kthehet normalitetit (dhe po pastrohet filtrohet dizifektohet nga parazitet mosmirënjohësit të katapultuarit sabotuesit intrigantët, por në Lëvizjen Vetëvendosje, mund të ketë akoma çimka parazit metaztazë kancerogjene të instaluar me mision shkatërrimtarë në hierarkinë komanduese organizative të Vetëvendosjes, prandaj duhet që t’ju bëjnë ADN-në ti identifikojnë filtrojnë këto çimka dhe t’i përjashtojnë) dhe pikërisht këta të katapultuar për momentin urdhrat nga padronet e tyre duhet t’i kenë që të bien në gjumë letargjik të përshtaten servilosen që mos të zbulohen dekonspirohen, por të vazhdojnë misionin e tyre shkatërrimtarë në Vetëvendosje më e rizgjedhjen rikthimin e themeluesit liderit shpirtëror si kryetare i Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurti!

Kurse si parazitet sabot-atoret dezertoret mosmirënjohësit të katapultuarit të vetë-përjashtuar fatmirësisht që kishin si qëllim të privatizonin (merrnin kalanë e Vetëvendosjes nga brenda!) apo ta shkatërronin Vetëvendosjen te fusnin përçarjen të eliminonin digjnin politikisht liderin shpirtëror themeluesin e Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurtin, dhe këtë poshtërsi këta hiena çakej të instaluar në Vetëvendosje më mision të caktuar nga padronet e tyre, nuk e bënin rastësisht aksidentalisht, por me shkatërrimin zhbërjen e Lëvizjes Vetëvendosje qëllimi i final i qeverisë serbe dhe i kastës politike të korruptuar shantazhuar e instaluar në Kosovën e pas çlirimit, mesazhi do të ishte për popullin e Kosovës që t’ju vriste ëndrrën shpresën, se nuk keni as një lloj shprese alternative tjetër për të votuar shporrur larguar mbetjet shqipfolëse nga pushteti qeverisës kriminal antishqiptarë që është instaluar në çdo shtyllë pore të jetës qeverisëse në Kosovë, ligji dhe maliqi do të jemi përjetësisht vetëm ne që kemi miratimin pëlqimin aprovimin bekimin nga Beogradi, dhe nga shtetet evropiane mike të Serbisë.

Por këta parazit sabotator nuk ja arritën qëllimit të tyre, lideri i Vetëvendosjes pavarësisht pabesisë poshtërsisë që u munduan me intrigat e tyre t’ja bëjnë i fali amnistoj, dhe ju beri thirrje që të vazhdojnë të jenë deputetë të Vetëvendosjes, por edhe të kandidonin për lider te Vetëvendosjes të marrin pjese ne votime, dhe te vazhdojnë të jenë në Vetëvendosje (por këta kishin mision orientim pikësynim krejt tjetër më aderimin kapitullimin instalimin në Vetëvendosje.

Dhe qëllimi final i këti fraksioni dezerterësh të shkëputur grabitës të këtyre mandate deputetësh nga votusit 24-tër karat patriot atdhetarë shqiptarë të Vetvendosjes , mbasi dështuan u dekonspiruan ta mernin privatizonin uzurponin kalanë nga brenda të Lëvizjes Vetvendosje përjashtonin eleminonin izolonin politikisht liderin e Vetvendosjes , me krijimin e partisë së tyre Socjal Demokrate , përkushtimi orjentimi i tyre tashmë është që ti marin primatin Lëvizjes Vetvendosje si parti levizje e qëndrës së majtë në kosov , dhe po të shohim analizojm kronologjikisht veprimet e tyre që nga largimi dezertimi nga Vetvendosja dhe krijimin e PSD-së , ata me insjativat reagimet depatet e tyre parlamentare po imitojn” identik si vëllezër binjak siemezë jo vetëm në prononcime deklarime reagime por edhe në veshje ecje ” konkurojn aktrojn si kllouna cirku në këto prononcime deklarime reagime insjativa debate të tyre parlamentare, identik sikurse vepronte dikurë Lëvizja Vetvendosje , konkretisht nuk po shkojm shumë larg në kohë , porë rasti më i fundit ku Visar Ymeroj si kryetarë i PSD-së, kërkoj debat parlamentarë që përë bizetimet me serbinë të debatohet në kuvendin e kosovës , dhe qesharakja satirikja e paimagjinushmja në këtë cirk telenovel satirike që po vazhdojn të luajn me mjeshtri melankolizëm këta dezerterët grabitsit e mandatëve të deputetve të konvertuar në Socjal Demokrat të Kosovës .

Ka qën dhe vazhdon të jetë se ata deputet të ngelur në Lëvizjen Vetvendosje po vazhdojn me naivitetin sinqeritetin e tyre kundrejt këtyre ishë bashkpartjakve të tyre , sepse në çdo insjativë përrall të tyre satirike të këtyre vetpërjashtuarve këta deputetët e Vetvendosjes po ju bëhen paterica servila , në lojrat e tyre ”TË CËRKUZIT ” që po vazhdojn ti luajn si Tomi me Xherrin me këta deputet të ” NGELUR ” sinqert naiv në Vetvendosje , sepse Glauk Konjuca paksa i revoltuar nervozuar në komunikim ja ktheu kryetarit të PSD-së se ,kjo do të jetë vota mbështetse e tyre e fundit si deputet të Vetvendosjes për këtë insjativë të PSD-së për debat parlamentarë në raport me bizetimet me serbin se kush duhet ti mbajë Presidenti Thaçi apo një grup negocjatorë i votuarë nga deputetët e kuvendit të kosovës.

Pra fatkeqsish me sa po shihet kuptohet këta deputet të tanishëm të ngelur në Vetvendosje akoma nuk i kanë kuptuar intrigat djallzitë e këtyre ishbashkpartjakve tradhtarë profiterë të larguarve nga Vetvendosja , se pikërisht këta po imitojn aktrojn konkurojn që tju marin primatin dhe ta izolojn eleminojn politikisht nga elektorati i sajë Vetvendosjen, sepse kemi një kohë goxha të gjatë që reagime protesta insjativa për debate në parlament nga Lëvizja Vetvendosje nuk kemi parë , por të tilla insjativa po i ndërmarin pikërisht këta Socjal Demokratët dhe deputetët e Vetvendosjes po ju bëhen Paterica trampolina të PSD-së , Të vetmen gjë që spo guxojnë të testojn vetveten elektoratin e tyre se sa e kanë në numur simpatizantët antarsinë votusit e tyre , konkretisht pra spo guxojn që ti bëjnë thirje për protesta demostrata në rrug antarve simpatizantëve të tyre”ndoshta në këtë pikë i kërkojn përsëri ndihmë përkrahje deputetve të Vetvendosjes , që nëse PSD-ja bën thirje për protesta demostrata simpatizantët antarsija votusit e Vetvendosjes , të dalin në protestat e thirura nga PSD-ja e Visaros me të vetpërjashtuarit e tijë , interesant pse spo guxojn ta bëjn këta Socjal Demokratët , porë këta nuk guxojn ta bëjnë një gafë gabim të tillë sepse janë shumë të zgjuar intelegjent sepse janë vazhdimsi e stafetës majtiste kosovariste të shokut druzhe Titos , dihet rezultati i një testi të till , sepse as bashkëshortet fëmijët e tyre nuk do tu dalin në këto reagime protesta të thirura nga këta Socjal demokratët Majtista të Kosovës .

Këta të vetpërjashtuar nga Vetvendosja të konvertuar në Socjal Demokrat , është mëse e vërtet realiste që vendorigjinën e tyre nga parardhsit baballarët nënat e tyre si idologji e kanë pasur majtiste , sepse gjyshrit baballarët nënat e tyre kanë qënë majtisto Titist kosovarë , dhë është mese normale që ata ta ndien identifikojn mburren krijojn fraksione parti majtiste për ta mbajtur sa më lart stafetën e shokut druzhe Titos ,mirpo majtizmi i tyre për shqiptarët e kosovës nuk është pozitiv i shëndetshëm për proçeset që po kalon kosova , sepse këta lloj majtistsh titist kosovarë orjentimin nuk e kanë nga mos deshqiptyarizimi i kosovës , por qëllimi përkushtimi i tyrë është në krijimin fuqizimin e kombit hibrit kosovar antishqiptarë , dhe këta pikë busull orjentuse nuk kanë Tiranën por Beogradin Moskën ,Kinën ,

Kurse majtizmin me të cilin identifikohet Lëvizja Vetvendosje është pozitiv i shëndetshëm i domosdoshëm për shqiptarët e Kosovës , sepse qëllimi përkushtimi orjentimi i tyre majtist që e kanë si idologji , nuk është krijimi shpenzimi i energjive në krijimin e kombit hibrid artificjal antishqiptarë Komb Kosovarë ,përkushtimi orjentimi i tyre ka qënë gjithmonë nga kryëqendra e kryeqytetit të kombit shqiptarë Tirana , jo beogradi Moska apo kina ,dhe për këto arsye këta deputetë të ngelur në Lëvizjen Vetvendosje duhet të jenë Vigjilent mos të manipulohen mashtrohen nga këta ish bashkpartjakët e tyre majtist Titist , mos të jenë më naiv të sinqert me ata dhe tju behen Paterica , në insjativat e tyre imituse konkurente kundrejt Lëvizjes Vetvendosje , pra mos ta demtojm më me apo pa vetëdije partin e tyre Lëvizjen Vetvendosje.

Sepse nëse kjo kryesi e rizgjedhur e Lëvizjes Vetvendosje pasë dezertimit të atyre vetëpërjashtuarve nuk reflekton kundrejt antarsisë votusve simpatizantëve të sajë ”kundrejt pabesisë tradhtisë që ju bënë” dhe kundrejt tyre vazhdojnë me të njëjtën telenovel simfoni sinqeritet naivitet kavaljerllik amistim siku ska ndodhur asgjë,porë vazhdojnë të komunikojnë të jenë infuzion Pateric mbështetse e atyre dezerterve grabitsave të mandatëve të deputetve të Vetvendosjes , të identifikuarë çertifikuarë si PSD-ja .Pra nëse vazhdojnë në këtë linjë të tanishme sinqeriteti kavaljerlleku kundrejt tyre, jo vetëm që antarsija simpatizantët votusit e Vetvendosjes do të zhgëjehen dekurajohen largohen nga Lëizja Vetvendosje ,porë ka për tju kënduarë edhe ajo kënga teksi refreni simfonija , e disa këngëtarve bilbilave të pamoralshëve pa principe – kurvarë halabak parazit , identik si në një fshat të Turqisë Otomane aziatike , ku konkretisht njëporsa të martuari bashkfshatari të tyre e uronin përgëzonin lavdronin i këndonin për çdo natë në oborrin shtëpinë e tijë.

Dhe teksi refreni kënga që i këndonin këta Bilbilej-Kurvarë Taipit ” ishte ”Ka marë Taipi Nuse Të Re,- Edhe Për vete,- Por Edhe Për Ne.”

Dhe pasi u dekonspiruan,”këta Bilbilejt e vetpërjashtuar”- sepse nuk ju ngeli rrugë alternativ tjetër, u vetë-përjashtuan, dhe u kthyen-rikthyen në vend-origjinën identitetin ADN-në e tyre nga ishin nisur. (e patën një ofertë mundësi që jua ofroj lideri historik i Vetëvendosjes që të pastronin rehabilitonin të kaluarën e stërgjyshërve gjyshërve baballarëve të tyre, por edhe të kaluarën e tyre ,që si të tillë kanë qenë të përkrahurit të privilegjuarit graduarit e ish pushtuesve okupatorëve serbosllavë të Kosovës, por nuk e analizuan vlerësuan shfrytëzuan një ofertë mundësi që jua vuri në dispozicion lideri i Vetëvendosjes dhe anëtarësia votuesit e kësaj lëvizje.
Për faktin arsyen argumentin e vetëm të thjeshtë shume kuptimplotë e refuzuan dezertuan. Sepse një fjalë e urtë popullore tek ne si komb shqiptarë thotë decitivisht! (Se iriqin sado që ta qytetërosh arsimosh emanciposh! Iriqi gjembaçi! prapë se prapë ngelet Iriqë gjembaç! dhe ai herë-dokudo do rikthehet në identitet vend-origjinën strofulkën ferrën gëmushen e tij!

Edhe këta sabotatorë dezertorë mosmirënjohës janë identik si iriqi gjembaçi! u rikthyen në vend-origjinën e tyre fillestare.

 

Shkruar artikuluar nga Dashamir Alliu ish vullnetarë në ish UÇK-së, nga ish komuna Hotolisht Rrethi qyteti Librazhd Shqipëri Londineze.

Shperndaje ne
Updated: 23 Korrik, 2018 — 13:35

The Author

Dashamir Alliu

5 Comments

Add a Comment
  1. sbehen dot dy shqipetare bashke?!. Albini ma i votuari i Kosoves, tani fillon percarja. Mos i fryni pecarjes mik.

    1. Aspak i nderuar nuk i kam fryer perçarjes apo anatemimit linçimit ”pabesija tradhtija ngelet tradhti, dhe si e till trajtohet vlersohet nuk zbukurohet embelsohet ekupibrohet ”,- per kundra zi ne ate ”shkrim opinion analiz reagim” qe kam sensibilizuar trajtuar shtjelluar kronologjikisht denoncuar kam qen shume siperfaqsor !-Por ky ka qene eshte realiteti fatkeqsisht qe kam trajtuare shtjelluar sensibilizuar ,ne kete poshtersi pabesi tradhti qe ju pregatit ju implementua investua kronologjikisht ne shkatrimin shperberrjen e Levizjes Vetvendosje, dhe ne eleminimin izolimin nga skena politike e kosoves te Albin Kurtit, dhe a ndodhi kjo nga sinqeriteti naiviteti kavaljerlliku mosvigjilenca e themelusve te Vetvendosjes? Kete duhet ta dine analizojn dhe ti japin Llogari pergjegjsi simpatizanteve elektoratit votus te tyre.Gjithe te mirat rrespekt i nderuar.

    2. Aspak i nderuar Msrgarit nuk i kam fryer perçarjes per kundra zi ne ate qe kam sensibilizuar kam qen shume siperfaqsor !-Por ky eshte realiteti fatkeqsisht qe kam trajtuare shtjelluar ,ne kete poshtersi pabesi tradhti qe ju pregatit ju implementua investua kronologjikidht ne shkatrimin shperberrjen e Levizjes Vetvendosje dhe eleminimin izolimin nga sena politike e kosoves te Albin Kurtit, dhe a ndodhi kjo nga sinqeriteti naiviteti kavaljerlliku mosvigjilenca e themelusve te Vetvendosjes? Kete duhet ta dine analizojn dhe ti japin Llogari pergjegjsi simpatizanteve elektoratit votus te tyre.dhe pikerisht nga ky sinqiritet naivitet kalavjerllek mos vigjilenc pothusjse mbi 16-mbeshteten mandate deputetesh i grabiten nga votusin e Vetvendosjes dhe dezertusn krijuan fraksionin partin e tyre Titiste te PSD-se parti e vila eshte vaxhdimsi e titisto kosovarve te Mshmut Bakallit Fadil Hoxhes Rrahman Mirines Azem Vllasit Veton Surroit Katjushes etjer Tutistove Kosovar te kosmetit (Kosovo Metohija) Gjithe te mirat rrespekt I nderuar.

  2. https://www.facebook.com/100010962093164/posts/641133166262081/Pra te nderuar lexus ky shkrim reagim ne kete linkun e mesiperm e verteton me se mire, se ne radhet e famemadhes se ishe uçk-se kane kontribuar kane qen te uniformuar pranishem ne radhet e ishe uçk-se jo vetem patriotet atdhetaret shqiptare, por si vullnetare ne radhet e uçk-se na paskan qene pikerisht edhe indivitet grupacionet agjenturore te sherbimeve sekrete serbe te policise ushtrise pra nga KOSI DHE udb-JA, DHE I PASKEMI PARAGJYKUAR ANATEMUAJ NUK I PASKEMI VLERSUAR NDERUAR , TE TILLE ISHE SIKURIMSA TE UDB-se ne ndihmen kontributin qe paskan dhen ne radhet e ishe u♪5k-se, Por kjo na verteton heq dyshimet dilemat promoganden e partive pacifiste vegjatarjane anti uck- por pro farkistave te UDB-se qe na kane mare statusin e veteranit te uck-se pikerisht duke na u identifikuar me FARKUN E pacifisteve qe kane vjellur dhe vazhdojn te vjellin zi e terr kunder kategorive realiste te ishe uçk-se,- sepse jane mbifryë List at e Veteranve te ishe uçk-se ,ku konkretisht nje pjesë are i sigurimit sekret serb pra UDB-se ne kuadër te Ministries se Mbrojtjen se Kosoves te identifikuar si FARK , rezultate ne list at e Veteranve si Veteran I ućk-se , por kjo eshte maja e aisbergut , sepse ky udbashve eshte vetem njeri I dekonspiruar me emer mbiemer te tije pra ky veteran udbash eshte vetem njeri ngav15-mi Farkistat qe rezultojn si veteran te ishe uçk-se , mirpo portualet faqet e internetit Gazetat televizionet shqipfolse proserbe te instaluara ne Kosoven e ćlirimtare ne debatet shpifjet perbaltjen demonizimin kundrejt kategorive te ishe ućk se se vertet realiste , as nje here te vetme nuk e kane cekur denoncuar sensibilizuar ne debatet e tyre serbofile anti uçk se arsyeja kryesore sepse jane mbifryë list at e veteranve te ućk -se ka te bej per faktin argumentin e vetem sepse statusin e veteranit te uçk-se e kane mare padrejtsisht edhe 15-mik Fatkist ku pjesë me e madhe e tyre kane qen dhe jane ishe udbashe polic ishe ushtarak gjygjtare prekurorija shqipfolsa ne sherbimi te ishe pushtusve serb , mirpo deputetet e Ldk-sev Nr shpifjet demonizimin kundrejt kategorive te uçk se as nje her te vetme nuk e kane cekur kete realitet . Por lehin kakarisin vetem kunder veteranve invalid ve familjenve te deshmorve te vertet realiste te ishe ućk-se.

  3. Aspak i nderuar Margarit nuk i kam fryer perçarjes !-per kundra zi ne ate qe kam sensobilizuar trajtuar shtjelluar,- kam qen shume siperfaqsor !-Por ky eshte realiteti fatkeqsisht qe kam trajtuare shtjelluar sensibilizuar ,ne kete poshtersi kronologjikisht pabesi qe ju pregatit ju implementua investua ne shkatrimin shperberrjen e Levizjes Vetvendosje dhe eleminimin izolimin nga sena politike e kosoves te Albin Kurtit, dhe a ndodhi kjo nga sinqeriteti naiviteti kavaljerlliku mosvigjilenca e themelusve te Vetvendosjes? Kete duhet ta dine analizojn dhe ti japin Llogari pergjegjsi simpatizanteve elektoratit votus te tyre.(sepse besimi konyributi votat e tyre i moren keqperdoren privatuzuan persona indivit jo meritore ishte te katapultuar ne ishe Vetvendosje tashme te konvertuar ne Social Demokrat me votat e elektoratit votus te Vetvendosjes.Gjithe te mirat rrespekt I nderuar.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.