Opinion -Analizë: Enveristët e Kosovës, dhe Enveristët e Shqipërisë-londineze!-ku konkretisht ka qenë dhe vazhdon të jetë ndryshimi-botëkuptimi në mesë këtyre dy taborëve enveristesh

(Enveristët e Kosovës, dhe Enveristët e Shqipërisë-londineze!-ku konkretisht ka qenë dhe vazhdon të jetë ndryshimi-botëkuptimi në mesë këtyre dy taborëve enveristesh)

I nderuar lexues, në mbarë hapësirat tona gjeografike etnike shqiptare, siç edhe e dimë jemi të informuar tashmë, se si çdo parti politike ideologji qoftë ajo majtiste apo djathtiste ka pasur simpatizantët mbështetësit nostalgjikët e sajë edhe pasi këto parti politike djathtiste majtiste regjimet e tyre kanë dështuar në qeverisjet e tyre dhe kanë ren humbur pushtetin e tyre qeverisës konkretisht tek ne si shqiptarë londinezë dhe tek shqiptarët e pushtuar robëruar në ish Jugosllavi kanë simpatizuar dhe vazhdojnë të simpatizojnë edhe në këto vitet e pas 90-tave dogmat e ndryshme qofshin ato djathtiste apo majtiste që kanë pas qeverisur atë Shqipëri londineze, dhe siç e dimë jemi të informuar shumë shqiptarë nga Kosova, Mali i Zi, Lugina e Preshevës e kanë simpatizuar dhe vazhdojnë me të njëjtën nostalgji ta duan liderin monist të asaj Shqipërie londinezë Enver Hoxhën, dhe pikërisht ish themeluesit e ish UÇK-ve vullnetarët luftëtarët e sajë janë akuzuar anatemuar paragjykuar si marksist Enverist majtist, por cila në realitet na ka qenë arsyeja dhe vazhdon të jetë sepse pikërisht shqiptarët e robëruar në ish jugosllavi e kanë pasur dhe vazhdoj ta kenë idol lider frymzim shpirtëror ish udhëheqësin komunist të asaj Shqipërie londineze pra Enver Hoxhën, dhe pikërisht për këtë fenomen realitet që ka ekzistuar dhe vazhdon të ekzistojë edhe në ditët e sotme pikërisht tek shqiptarët e ngelur jashtë kësaj Shqipërie londineze nën thundrën pushtuese të ish Jugosllavisë genocidiste, po bëjmë një analizë të shkurtër sipërfaqësorë analitike opinioniste se cilat kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë faktorët arsyet argumentet kryesore që indologjia Enverizmi akoma është prezent ka nostalgjikët fanatikët e sajë në shqiptarët e Kosovës iliridës etj.

Sa për dijeni informacion fillestarë ”kuptohet nga këndvështrimi analizimi kronologjik i imë personal” sipërfaqësor i nderuar lexues! Enverizmi dhe Enveristët e Kosovës kanë qenë janë dhe do të jenë Ajka e Nacional Patriotizmit-Shqiptarë pikërisht tek shqiptarët e robëruar të ish krijesës kancerogjene burgun e popujve)’ inegsistente artificiale Jugosllavi.

Kurse sa i përket me nostalgjiket Enveristet e Shqipërisë Londineze është krejt e kundërt (në raport me Enveristët e Kosovës) të vazhdosh të jesh nostalgjik Enverist në këto vitet e pas 90-tave në Shqipërinë londineze është psikopatizem skizofrenik, të vazhdosh të adhurosh simpatizosh me nostalgji të ngresh në piedestal atë regjim indologji pan-llaviste aziatike – diktatoriale bolshevik serbosllav kancerogjen shkatërrimtare për kombin shqiptare.

Sepse si regjim indologji panë-sllaviste për ne si shqiptarë londinez rezultojë e dështuar në çdo aspekt sferë të jetës, dhe nga pas vitet e 90-tave ne ja filluam nga zeroja kishim vendnumëruar stagnuar për 50-vite ,dhe ai si regjim na la pasoja shkatërrimtare të pa-rikurperushme edhe në ditët e sotme! edhe pas pothuajse 28-vjetësh pluralizmin sistemit shumëpartiak që u instalua në pas vitet e 90-tave, pasi dështoj ra ai regjim monist diktatorial.

Pra adhurimi në histerizëm i ati regjimi edhe në ditët e sotme nga shqiptaret londineze është identik e barabartë baras peshueshme si viktima i persekutuari torturuari dhunuari të dashurohet në dhunuesin persekutuesin vrasësin dhunuesin tutorin e tij” pra është një miratim aprovim amistim i krimeve monstruoze të llatarshmeme që ai regjim monist bëri kundrejt shtetasve të tij shqiptare” pavarësisht faktit realitetit se ai si regjim në atë qeverisje të tij 50-vjeçare ka pasur qëllimin pozitiv (kjo as që mund të vihet në dyshim diskutim hamendësim) për ta forcuar përparuar si në aspektin ekonomik ushtarak shëndetësor arsimorë etj, por si idologji qeverisëse rezultojë e dështuar realisht ky realitet u pa përjetua në vitet e pas 90-tave kur ai regjim ra dhe ne si shqiptarë londinezë i pamë përjetuam pasojat të cilat i kemi të pranishme prezentë edhe në ditët e sotme akoma post-tranzicioni post-komunist vazhdon nuk jemi ndarë akoma nga ai trazicion i tejzgjatur në ekstremitet, sikurse janë ndarë dhe janë zhvilluar pranuar ne BE është shumë shtete nga Evropa juglindore ku ka qenë e instaluar indologjia moniste.

Pra të vazhdosh të adhurosh të qashë vajtosh edhe në ditët e sotme si shqiptar londinez pa marrë parasysh në se ka qenë i persekutuar përndjekur burgosur! Apo në se ke qenë i privilegjuar përkëdhelur graduar gjatë ati sistemi monist 50-të vjeçare, për faktin realitetin e thjeshtë sepse si regjim ka qenë një burg i përbashkët si për ish të persekutuar, por edhe kundrejt të privilegjuarve të ati sistemi monist (identik si i burgosuri me vendim gjykate, dhe Gardiani polici roje në brendësi të burgut që e ruan këtë te të burgosur mos të ikë nga burgu, por gardiani polici i gjorë harron se edhe ai është i burgosur në të njëjtin burg ku ai ëndërron mashtron vetveten i gjori se po kryen një detyrë fisnike patriotike qytetarie që po i mban të mbyllur në qeli këta ish të burgosur të ndërgjegjes gjatë ati sistemi monist.

Pra ai regjim për të gjithë shqiptarët londinez ka qenë një burg kamp përqendrimi izolomi) Prandaj të vazhdosh edhe në këto vitet e 90-ta të kesh nostalgji kundrejt ati ish regjimi kancerogjen monist, është e barabarte si të adhurojnë me dashuri nostalgji histerizëm (konkretisht shqiptarët e Kosovës) largimin shorporrjen e Serbisë genocidiste nga Kosova shqiptare pas luftës së ish UCK -së dhe nga bombardimet e NATO-s, por fatkeqësisht realisht edhe ish pushtuesit Serb në Kosovën e pas çlirimit i kanë pasur dhe vazhdojnë t’i kenë shqipfolësit nostalgjiket mbetjet e tyre kancerogjene.

Arsyeja argumenti i vetëm sepse shqiptarët e robëruar në ish Jugosllavi e kane pasur dhe vazhdojnë ta kenë idol lider shpirtëror Enver Hoxhën ka të bëj për faktin arsyen e vetme! Sepse ishin pikërisht partizanët shqiptare të asaj Shqipërie Londineze gjatë pushtimit fashiste nazist të Shqipërisë me në krye përfaqësuesin e tyre politik dhe si komandantin e tyre ushtarak Enver Hoxhën të cilët luftuan derdhën gjak kundër pushtuesve nazi-fashist, kurse pseudo-djathtistët pseudo-nacionalistët lagalistët ballistët e asaj Shqipërie londineze gjatë pushtimit fashisto-nazist ndejën indiferent seherxhij, por edhe me keq, bashkëpunuan u bënë paterica me pushtuesit nazi-fashist direkt indirekt (identik sikurse pseudonac-ionalistët pseudo-djathtistë pacifistet vegjetarjant e Kosovës që ndejën indiferent gjatë luftës çlirimtare të ish UÇK-ve ne vitet 1998-1999-ten.

Dhe nëse këta idealist atdhetarë patriot pra partizanet shqiptare nuk do ishin shfaqur për të luftuar kundër pushtuesve nazi-fashist gjatë luftës së Dytë Botërore, edhe ajo Shqipëri londineze do të shpërbehej ndahej në mes fqinjëve tanë grabitqarë, sepse pikërisht për shkak të bashkëpunimit të këtyre pseudo-djathtistëve pseudo-nacionalistëve ballistëve legalistave që (jo vetëm që nuk luftuan apo organizuan popullin për kryengritje luftë të armatosur kundër pushtuese Fashiste-Nazist, por direkt indirekt edhe bashkëpunuan me pushtuesit Fashiste-Nazist, dhe nëse gjatë ati pushtimi nuk do kishin dalë pikërisht këta idealistë patriotë atdhetarë partizanë shqiptarë, ne si shqiptarë të asaj Shqipërie londineze do të trajtoheshin klasifikoheshin akuzoheshin dënoheshin si aleatë bashkëpunëtorë të pushtuesve nazi-fashist, dhe ishin pikërisht këta partizanë shqiptarë që ja zbardhën fytyrën kombit shqiptarë luftuan derdhën gjak dhe e radhitën kombin shqiptarë në anën e boshtit koalicionit fitues anti-fashist anti-nazist! (sepse qeveria kuislinge e bejlerëve bajraktarëve feudaleve primitiv otoman konkretisht qeveria shqipfolëse kukull e Shefqet Verlacit) pushtuesve Fashisto-Nazist ju betua për besnikëri bashkëpunim pa kushte pushtuesve), dhe ketë realitet armë argument kishin kundër nesh si komb shqiptarë fqinjë tanë grabitqare për të na akuzuar si bashkëpunëtorë te nazi-fashizmit.

Dhe megjithëse këta idealistë patriot atdhetarë partizanë shqiptarë luftuan kontribuuan dhanë jetën e tyre jo më pakë, por mbi 28-mi dëshmorë, përsëri shtetet tona fqinje grabitqare armiqësore kundrejt nesh si komb, konkretisht fqinji ynë jugor Grekët, por edhe serbet ne etapat e mëvonshme! kërkonin me këmngulje nga fuqitë e mëdha perëndimore Lindore aziatike të boshtit fitues kundër ati fashisto-hitlerjan, që Shqipëria të akuzohej dënohej copëtohej dhe shpërbëhej ndahej në mes të Greqisë dhe Jugosllavisë, me pretekstin argumentin se ne si komb shqiptarë kishim qenë bashkëpunëtorë të fashizmit-nazizmit, dhe pikërisht me këtë pretekst (fqinji jonë grek grabitqarë) argument mashtrues mori mbështetjen aprovimin miratimin dritën e gjelbër (me heshtje mos reagim kundërshtim kundrejt këtij gjenocidi shfarosje shpërngulje biblike te shqiptarëve te Çamërisë nga vatrat e tyre!)

Pikërisht nga këto fuqi shtete perëndimore ant-fashiste naziste, dhe më 1944- 45-n e persekutoi perndoqi vrau shpërnguli nga vatrat e tyre stërgjyshore shqiptarët e krahinës së Çamërisë, dhe i njëjti skenar i ishte përgatitur përpiluare nga serbo sllavet edhe shqiptarëve të okupuar robëruar në ish jugosllavi, por fatmirësisht ketë skenar orguzi serbosllav nuk e lejuan te implementohej në praktikë tek shqiptarët në ish jugosllavi, pikërisht këto brigada-divizione partizane shqiptare si gjatë ati pushtimi fashiste nazist, por edhe pas humbjes së luftës kapitullimit dorëzimit të bllokut ”fashisto-nazist” dhe largimit të këtyre ushtrive pushtuese nga Shqipëria dhe ish ishe Jugosllavia.

Sepse realiteti faktik ne terren ka qenë, se një pjesë shumë e madhe e shqiptarëve në ish jugosllavin e pushtuar nga fashizmi-nazizmi, pikërisht këta shqiptarë të robëruar, pushtimin fashistë-nazist, nuk e panë analizuan vlerësuan klasifikuan si pushtim, por si çlirim nga pushtuesit serbo sllav (sipas fjalës së urtë popullore tek ne si komb shqiptarë, se armiku i armikut tim është miku im) dhe shumë shqiptarë të asaj periudhe edhe u mobilizuan vullnetarisht ”por edhe mi hir dhe pahir nga pushtuesit” në ushtrinë pushtuese fashiste naziste, ku pushtuesit fashistë-nazist, me këta shqiptarë të pushtuar në ish jugosllavi krijoj edhe brigada divizione të identifikuara si brigat Eses-ësh – Skanderbeg, por u mobilizuan vullnetarisht edhe me Ballin kombëtare organizatat e tjera nacionaliste djathtiste në ish Jugosllavin e asaj periudhe.

Por realiteti i hidhur faktik do te ishte, se nëse këto ish brigada partizane nga ajo Shqipëri londineze nuk do kishin depërtuare instaluar gjatë luftës së Dytë Botërore në këto territore shqiptare të ngelura në ish jugosllavi, dhe të bënin punë propagandë informuese sqaruese sensibilizuse, se bashkëpunimi i tyre do të ishte fatal shkatërrimtarë (për të gjithë shqiptarët e ish Jugosllavisë) pas dështimit mundjes kapitullimit tërheqës largimit të pushtuesve fashistë-nazist, dhe pikërisht ky informimin sensibilizim sqarim nga këto brigada këta partizanë shqiptarë ndikoj që shumë shqiptarë te të manipuluara mashtruar nga propaganda e pushtuesve fashistë- nazist, me premtimin bashkimin e shqiptarëve në një shtet të vetëm të bashkuar shqiptarë.

Pra pikërisht ky informim sensibilizim kundrejt shqiptarëve të ngelur nën thundrën pushtuese serbo sllave ndikoj ishte vendimtare në krijimin e brigadave partizane me shqiptarët e ngelur në jugosllavi, konkretisht Shaban Polluzha, Mehmet Gradica e të tjerë prijës lider politik ushtarak të shqiptarëve të robëruar në Jugosllavi fillimisht kanë qenë barrigaduar me ballin kombëtarë në Kosovë me forcat e tij shqiptare të armatosura, por me futjen depërtimin në këto territore me popullsi shqiptare të këtyre brigadave partizane shqiptare në Kosovë, Shaban Polluzha luftoi i rreshtuan në të njëjtin tabor me këto brigada partizane shqiptare londineze dhe të shqiptarëve të Jugosllavisë konkretisht Fadil Hoxhës kundër pushtuesve fashistë-nazist, por përsëri ngeli i pa-kompromis në luftën e tij edhe kundër pushtuesve serb dhe luftoi edhe kundër tyre deri sa e rrethuan dhe e vranë në Drenicë.

Dhe kjo baraspeshë qe përcaktuese vendimtare pozitive për shqiptaret e ish Jugosllavisë, që edhe këto brigada partizane shqiptare të kishin arsye argumente kundrejt partizanëve serbo-sllav-jugosllavë (sepse edhe shqiptarët në jugosllavi luftuan kundër pushtuseve fashistë-nazist) që t’i mbronin nga vrasjet përndjekjet shpërnguljet që jua kishin përpiluar inskenuar argumentuar programuar serbet pikërisht shqiptareve të ish Jugosllavisë për t’i shpërnguli nga shtëpitë vatrat trojet e tyre me pretekstin argumentin shovinist (sikurse e zbatuan implementuan kundrejt shqiptarëve të Çamërisë) se shqiptarët e Jugosllavisë kishin qenë bashkëpunëtorë të pushtuesit nazifashist.

Dhe të njëjtën strategji e kërkuan ta implementojn me ngulm ta zbatonin në praktikë edhe kundrejt ati shteti gjysmak shqiptarë Londinez, por fatmirësisht për ne si komb shqiptarë, këto imagjinata ëndrra helenistike orekset grabitqare nuk ishin në një tabor mendje apetit nga ish Jugosllavia e Rankoviçit -Titos së pas luftës së Dytë Botërore, e cila e kundërshtonte shpërbërjen ndarjen copëtimin e Shqipërisë londineze (sepse deri në vitin 1948-49-të Shqipëria jonë londineze kishte marrëdhënie bashkëpunim me qeverinë jugosllave, por kundërshtimi i tyre ”kundrejt kësaj imagjinate kërkese Greko-Shoviniste” që ajo Shqipëria të mos ndahej, nuk ishte se i dhimbsej dhe se ishte kundër shpërbërjes ndarjes në mes të fqinjëve greko serb të asaj Shqipërie londineze.

Por apetitet orekset e ish-Jugosllavisë së Rankoviçit-Titos, ishin që atë Shqipëri londineze ta pushtonin okuponin gllabëronin gradualisht kronologjikisht në mënyrë të civilizume me marrëveshje internacionaliste sipas parullës bolshevike majtiste sllaviste grabitqare ”Proletarë të te gjithave vendeve kombeve bashkoi-unifikoi-shartoi-fermentoi-asimiloi-konvertoi në bolshevizëm serbosllavizëm”, konkretisht ëndrrat projektet serbo sllave kundrejt asaj Shqipërie londineze ishin për ta bërë një republikë të shtatë në kuadër të ish asaj Jugosllavie, Karremi tundues premtues serbomadh që ju servir që ta hanin lakmonin” ish qeveritarët e asaj Shqipërie të asaj periudhe” ishte se edhe Kosova dhe shqiptarët e Jugosllavisë do të ishin të bashkuar -unifikuar me Shqipërinë -londineze e integruar vullnetarisht pushtuar gllabëruar nën Jugosllavi kinse demek si republik e shtate ne kuader te jugosllavise.

Pra ky ishte premtimi karremi premtues tundues” Rankonoviçist-Titist” për gllabërimin pushtimin okupimin edhe të asaj Shqipërie londineze nga serbosllavët, dhe për ta konkretizuar në praktik këtë imagjinata ëndërr serbosllave Titiste, kishin kërkuar nga qeveritarët e asaj Shqipërie të pas luftës së Dytë Botërore, që pikërisht në jugun e Shqipërisë-londineze, konkretisht ne qytetet e Korçës Gjirokastrës Sarandës të dislokonin brigada divizione ushtarake serbe jugosllave me pretekstin argumentin prefid mashtrues serbo- rankonoviçist titist që demek do të na mbronin ushtarakisht Shqipërinë jugore nga ndonjë sulm pushtim i mundshëm ushtarak nga fqinji jonë jugor grek, por këto dëshira imagjinata apetite greko serbe dështuan edhe kundrejt kësaj Shqipërie londineze por edhe kundrejt shqiptarëve të robëruar nën atë ish jugosllavi, duke ju falënderuar përulur përjetësisht pikërisht luftës heroike gjakut të derdhur të këtyre idealistëve patriotëve atdhetarëve partizanëve dëshmorëve shqiptarë.

Dhe pikërisht këta pseudodjathtistat ballistët-legalistat e asaj Shqipërisë Londineze gjatë luftës së Dytë Botërore janë fajtoret përgjegjësit kryesore për shkatërrimin poshtërimin e nacionalizmit djathtizmin shqiptare i krijuar ndër vite deceniet e kaluara, pra pikërisht këta janë fajtorët kryesorë sepse në Shqipëri u instalua ideologjia bolshevike pan-sllaviste komuniste, sepse këta sharlatanët lepuj kotele pa konstrukt burrëror shqiptarë, si pseudodjathtist pseudonacionalist të vetëshpallur graduar në teori, se në praktikë këta ishin lepuj kotele qyqanë, nuk luftuan por bashkëpunuan me pushtuesit fashist-nazist, kurse ish monarku mbreti i vetëshpallur Ahmet Bej Zogolli iku dezertoj, një herë tek ish Jugosllavia e Nikolla Pashiqit, kurse gjatë luftës së Dytë Botërore, nuk e organizoj udhëhoqi popullin në luftë, por plaçkiti thesarin floririn e shtetit londinez dhe iku dezertoj kërkoi strehim tek fqinji jonë jugor shovinist Grekët (pra identik siç vepruan djathtistët pseudo-nacionalistët e Kosovës në Luftën e ish UÇK-së në 98-99-tën, sepse po të kishin organizuar popullin në luftë këto patrit shoqatat organizatat pseudodjathtiste pseudonacionaliste pacifiste vegjetarianë në Kosovën e pas 90-tave, pra po të na kishte dalë ai Farku i famshëm imagjinar teorik ”që ka luftuar me mullit e erës si Sanço Pançoj me mullijt e Erës”për të luftuar në terren fizikisht praktikisht çliruar Kosovën, nuk do të ishte e nevojshme domosdoshme të dilte ne skene UÇK-të , sepse populli atdhetarët patriotët do ta mbështesnin do të shkonin vullnetarë për të luftuar pushtuesit serbo sllav edhe nën uniformën e FARKUT pacifist imagjinarë pro serb anti UÇK anti çlirim kundrejt Kosovës .Sepse këtë mision kishin pasur nga padriot e tyre serbosllavë, sepse as një het të vetme nuk e morën mundimin të futen luftojnë në brendësi të territorit të Kosovës, por dilnin për reklama ”FRYEHSHIN SI GJELA KNOJSA PA PUPLA ”si manekena te komunitetit LGBD” parakalonin rreklamoheshin me uniforma ushtarake të UÇK-së nëpër sheshet lokalet restorantet hotelet bregdetet qendrat e qyteteve të shqipërisë londineze , me te vetmin prapavi qëllim sponsorizim inskenim që të akuzohej ”nga serbet dhe shtetet lindore aziatike perëndimore aleatët e serbëve” se pikërisht shteti shqiptarë londinez po i strehonte armatoste përkrahte terroristët Enverist marksist të uçk-së ) Pra pseudodjathtiste kanë qenë të njëjtë si në Shqipëri, Kosovë Ilirid, Malt të Zi, Luginë të Preshevës, diasporë etj, janë patriot vetëm në teori jo ne praktik.

Dhe pikërisht kjo ka qenë njëra nderë argumentet arsyeja kryesore vendimtare që shqiptaret në ish Jugosllavi,e kanë pasur idol lider frymëzues inspirues shpirtëror Enver Hoxhen, Dhe Enveristat e Kosovës Ilirides Luginës se Preshevës Malit te Zi kanë qenë janë dhe do të jenë ( Ajka e nacionalizmit për shqiptaret e robëruar të ish Jugosllavisë). Konkretisht rastet konkrete !-për çarsye argumente duhet ta kishte idol (Idhull shpirtëror apo shembull motivues inspirues) një ish vullnetarë i ish UÇK-së Dezerterin që e la popullin në baltë e tradhtoi grabiti thesarin e tij pikërisht monarku Ahmet Bej Zogolli -East Pashë Toptanit, apo ish liderin pacifist vegjetarian Ibrahim Rugovën që ishte i deklaruar si djathtist nacionalist 24-të karat, ku imagjinonte ëndronte i gjori smetani ”kuptohet nën avujt efektet e pasë-konsumimit të alkoolit shilovices serbe” se Kosovën do ta ndajë pavarsoj nga Serbia genocidiste me paqe laps kalem dhe përralla me mret, me haluacione imagjinative ,dhe se sipas këtyre pseudodjathtistëve, nuk kishte nevojë pëe luftë kryengritje të armatosur (ku edhe fuqisë më të madhe ushtarake në botë paktit Nato ju deshe 78-dit bombardimet ta gjunjëzonte kapitullonte largonte serbin nga Kosova Shqiptare .

Dhe pikërisht në kulmin e këtyre bombardimeve nga pakti ushtarak i NATOS , ishe lideri pacifist vegjetarian pseudodjathtist nga Beogradi, i bënte thirrje kërkesa lutje përgjërime paktit NATO të ndalin bombardimet kundrejt Jugosllavisë së Millosheviçit, (më hir apo më pa hir kete e ka ditur ai ?) sepse shqiptaret e Kosovës po largohen shpërngulen nga Kosova pikërisht nga bombardimet e NATOS ,jo nga vrasjet dhunimet represioni Serbo sllav, ky fatkeqësisht poshtërsisht tradhtisht, ka qenë vazhdon të jetë edhe në ditët e sotme realiteti me pseudo-djathtistet ne trojet shqiptare.

Pra kjo është arsyeja realiteti pse ish luftëtarët vullnetaret themeluesit e të Tri ish UÇK-ve kanë qene me mish e me shpitë Enverista! Sepse duhet të jemi realistë së paku me vetveten formimin intelektin dëshirat tona personale familjare farafisnore kombëtare atdhetare, se kur zoti perëndia allahu, na shton gëzon me vajza djem në familjet farefisin tonë, fëmijën e porsa lindur të gjithë ne si prindër, të afërm familjarë fare e fis i tyre, kemi dëshirë që ti identifikojmë emërtojmë pagëzojmë t’ju vendosim jo emra lepujsh macesh zvarranikesh apo majmunesh.

Në përgjithësi kemi dëshirë që djemve të porsa-lindur ardhur në këtë jetë planet, t’ju vendosim emra burrërorë mashkullorë krenarë të dëshmuar në të gjitha etapat e historisë, si ne luftëra beteja dhe në paqe,konkretisht emrat – Skifter apo emrin e mbretit te Xhunglës pra të Luanit, jo të krimbave – peshqve zvarranikëve apo të Majmunit.

Kurse vajzave të porsa-lindura, kemi dëshirë t’ju vendosim emërtojmë pagëzojmë, jo me emrat e merimangave pulave qurave rosave apo te Sorrave ,por ju vendosim emra fisnik domethënës që të ndihen krenare të vlersuare ‘jo të nënçmuara përbuzura poshtrume turpërume, që kur të rriten ta kuptojnë domethënien e emrave të tyre ” konkretisht si emrat mbretëresha Teutë apo thellenza mjelma Shqipoja.

Gjithashtu duhet të ju rikujtojmë rifreskojmë memorien këtyre pacifistëve vagjetarjanve pseudodjathtistave pseudo-nacionalistave si të Shqipërisë londineze por edhe shqiptarëve të robëruar në ish Jugosllavi, të cilët e kanë akuzuar paragjykuar demonizuar anatemuar të ndjerin tashmë Adem Demaçin por edhe ishe themeluesit e UÇK-ve idealistët patriotët atdhetarët luftëtarët vullnetarët e uçk-së ,si komunist marksist leninist stalinist -Enverist ,Së pari i paharruare i përjetshëm qoftë kujtimi nderimi në panteonin memorien e pëjetsisë në tërësinë tonë gjeografike etnike (mbarë kombëtare shqiptare) kundrejt Mandelës së Kombit Shqiptare, të ndjerit tashmë ishë viganit personalitetin liderit – Burreshtetasit Adem Demaçit , ikonës së nacionalizmit- patriotizmit atdhe-dashurisë për të gjithë brezat, i cili ka qenë burim frymëzimi inspirimi motivimi për të gjithë ish patriotët atdhetaret idealistët, – luftëtarët vullnetarët e ish -UÇK -së. Lavdi jetës veprës përkushtimit sakrificës vetmohuse të tij në çlirimin pavarësimin e Kosovës. Por realiteti sa i përket kundrejt të ndjerit tashmë Adem Demaçit ,para se të shkonte në amshim largohej nga kjo jetë,-në raport se sa simpatizues – nostalgjik apo majtist Enverist ka qënë i infektuarë brymosur i ndjeri ,dhe këto dyshime hamendsime hipoteza shpifje dezinformata kundrejt personalitetit të tij, pikërisht ai vetë ju ka dhënë një përgjigje , me prononcimin publik mediatik mendimin opinionin këndvështrimin e tij kundrejt ati regjimi monist 50-vjeçar ,e ka deklaruar në gazetat medjat e shkruara televizive të asaj periudhe të pas-viteve të 90-ta .

Dhe e ka përkufizuar këtë mendim opinion të tij kundrejt ati regjimi monist qeverisës të asaj Shqipërie londineze ,në një citat të thjeshtë të shkurtër ,por shumë domethënës kuptimplotë, pikërisht kundrejt këtyre thashethemnajave-dezinformuse shpifje demonizuse akuzuar paragjykues tendencioze kundrejt tij personalisht, dhe idealistëve patriotëve atdhetarëve luftëtarëve të ish UÇK-ve, simpatizantëve nostalgjikëve Enverist të shqiptarëve të ish Jugosllavisë.

Patriot atdhetarë të cilët serbo sllavet dhe shqipfolësit ”mbetjet shqipfolëse jugonostalgjikve” pra kolobracionistët bashkëpunëtoret e serbëve i akuzonin demonizonin para lufte gjatë lufte dhe në pas-çlirimin e Kosovës, si majtist marksist Enverist salinist (Konkretisht Adem Demaçi në vitet e pas-90-tave, kur vizitoj eksploroj shikoj me sytë e tij përjetoj realitetin faktik të pasojave që kishte lënë tek ai shtet shqiptarë londinez dhe qytetarët shtetarët e tij londinezë ,i terrorizuar zhgënjyer në ekstremitet nga ato pasoja shkatërrimtare kancerogjene që kishte lënë eksperimentuar ai regjim monist kundrejt qytetarëve të tij londinezë.

(Konkretisht decitivisht Adem Demaçi në atë periudhë kurë kishte shkelur Shqipërinë pos- komuniste-enveriste i zhgënjyer nga realiteti që kishte parë, ka pas deklaruar (Më mirë të kisha vdekur në burgjet kazermatet serbo-sllave, ! Sesa po e shohë këtë shtet popull shqiptarë në këtë gjendje të mjeruar-terrorizuar dhje të pashpresë).

Por të isha larguar nga kjo jetë,më atë ëndërr propagandë që e shihnim përcillnim përjetonim ëndërronim të ishte realitet jo vetëm propagandë!- më ëndje të gëzuar nga televizionet propoganduse nga ai sistem monist, ku atë Shqipëri londineze popullin e sajë na e paraqisnin si vend baxhe me lule, parajsa xheneti i vetëm në këtë tokë planet. Pra edhe i ndjeri Adem Demaçi të cilin e kanë pas akuzuar anatemuar demonizuar si majtist marksist leninist stalinist -Enverist kur e ka parë realitetin pasojat e lëna e ka dhnë mendimin vlerësimin zhgënjyer kundrejt ati sistemi monist.

Dhe konkretisht përfundimisht, për shqiptaret e robëruar në ish Jugosllavi, Enver Hoxha,ka qenë një Skënderbe i lindur dublifikuar-klonuar, Skifter Luan mbrojtës i kombit shqiptare në tërësinë e tij gjeografike etnike , jo qyqan dezerter i pa kurrizor, Dhe nuk ka qene identik si ata pseudo-liderit pseudodjathtist, pacifist vegjetarian si të sajë Shqipërie londineze , por edhe këta pseudodjathtistat nacionalistat melankolik turbofolk teorik të Kosovës Iliridës Malit të Zi Luginës së Preshevës ,që si të tillë, si të paftyr që kanë qenë, dhe do vazhdojnë të jenë sa të jetë jeta mbi tokë ,pikërisht pas këtyre luftërave betejave qe ka zhvilluar kombi shqiptare, kur kombit shqiptarë i është kërcënuar shfarosja mbijetesa kombëtare, kanë luftuar kundër pushtuesve të ndryshëm,këta na dalin si kërmijtë pas shiut pranveror apo vjeshtor , apo si koshi pas të vjelave, si kërpudhat pas shiut, për të kamufluar arsyetuar paaftësinë sharlantantizmin pacifizmit jo burrninë jo atdhetarizmin pseudo-patriotizmin e tyre teorik, apo ndoshta edhe tradhtinë e tyre?

Shkruar artikularë nga Dashamir Alliu, nga ish komuna Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd Shqipëri Londineze,Gjithashtu !kryetarë i shoqatës atdhetare (Zyber Alliu Hotolisht)ishë vullnetarë në ish UÇK.

Shperndaje ne
Updated: 3 Gusht, 2018 — 14:56

The Author

Dashamir Alliu

2 Comments

Add a Comment
 1. Fakt argument tjetër se Enveristat e ishë shqiptarve të robëruar në ishë jugosllavi kanë qënë dhe janë Nacionalista , jo internacionalista proletarë, sikurse” Majtistat- Enveristat” e shqipërisë londineze , e tregon mësë miri edhe këto tre luftrat e ishë uçk-ve që i organizuan luftuan udhëhoqën pikërisht këta ”Enveristat Nacionalista” të shqiptarve të robëruarë në ishë Jugosllavi.Ku siçë edhe e dimë jemi të informuarë në tërsi si komb shqiptarë, se ishë regjimi monist i Enver Hoxhës, i shkolloi pregatiti si në aspektin teorik praktik dhe ushtarak, një armatë të tërë ishë ushtarakësh ” SIGURIMSA ”për ti dal zot Atdheut – mbrojtur luftuar kundër pushtusve okupatorve të ndryshëm ,jo vetëm të kësaj shqipërije londineze , por i ushqej shkolloi pregatiti gradoi ushtarakisht që të mbronin luftonin”në çdo kohë kur kombi shqiptarë të ishte në luftë” që pa urdhra hirarkike ,porë Vullnetarisht ti përgjigjeshin vullnetarisht thirrjes së atdheut që mund të ishte në luftë”- ta organizonin udhëhiqnin popullin në luft në të gjithë shtrirjen e tijë gjografike etnike,” jo vetm këtë shqipëri londineze”.

  Dhe realiteti i hidhurë-fatkeqsisht ka qënë, që pjesmarrja vullnetare e këtyre ishë këtyre ishë kuadrove ushtarak”të shkolluar pregatitur ushtarakisht gjatë sistemit monist” pikërisht nga shqipërija londineze në këto të trija ishë uçk-të, ka qën simbolike”sa për mostër” Në këtë rast konkretisht flas i përkufizoj vetëm për ishë ata ushtarak eprorë oficerë Vullnetarë nga shqipërija londineze që janë futur në brendësi thellsi të teritorit të kosovës për të luftuarë në radhët e ishë uçk-ve, sepse luftrat betejat vendimtare atje duheshin udh-hequr komanduar zhvilluarë kundër pushtusve okupatorve Serbo Maqedonas”, jo kundrejt atyre ishë eprorve ushtarakve shqiptarë londinezë , që kanë kontribuar luftuar vullnetarisht në ishë uçk-të në zonat kufitare me kosovën , konkretisht në brezin kufitarë Has Kukës Tropoj etjer, respekt nderim perulje përjetsisht edhe kundrejt këtyre ishë eprorve ushtarakve vullnetarve , në këtë shkrim opinion analiz , nuk i paragjykoj apo nënçmoj paragjykoj ,vullnetarizmin patriotizmin atdhedashurin e tyre , përkundrazi Respekt Nderim.

  Pra solidariteti vullnetarizmi atdhetarizmi i këtyre ishë ushtarakve eprorve të pregatitur shkolluar ushtarakisht gjatë sistemit monist , në luftën e kosovës ishte simbolik sipërfaqsor , pikërisht në brendsi të teritorit të kosovës ku kishte mës-shumti mungesë dhe nevojë që këta ishë ushtarakë nga shqipërija londineze të udh-hiqnin komandonin luftrat e ishë uçk-ve kundër pushtusve Serbo Maqedonas Malazez, ku në realitet këta ishë ushtarak epror ”nga shqipërija jonë londineze ”duhet të ishin futur në brendësi të teritorit të kosovës dhe të organizonin udh-hiqnin luftën e ishë uçk-ve kundër pushtusve serbo-maqedonas,pra pjesa më e madhe e këtyre ishë ushtarakve shqiptarë londinez , pikërisht luftrat e ishë uçk-ve i testuan dekonspiruan , sepse këta lloj ishë ushtarakësh të arsimuar pragatitur ushtarakisht, nuk ishin të infektuar brymosur atdhetarisht komtarisht-shqiptarisht , por internacionalisht .

  Kurse e kundërta ndodhte gjatë luftrave të tri ishë uçk-ve, kundër pushtusve Serbo -Maqedonas , në taboret policitë armatat – ushtritë e tyre paramilitare ,u solidarizuan mbështetën me pjesmarrjen e tyre fizike , pra kishin shumë vullnetarë eprorë ushtarak rusë rumun ukrahinas maqedonas grek etjer , ku një pjesë jo e vogël e këtyre ishë vullnetarve rus maqedonas grek etjer edhe u vran lan kockat e tyre në përballjet betejat frontale me të trija ishë uçk-të.

  Pra edhe ky është nja fakt realitet që Enveristat e Kosovës kanë që janë dhe do të jenë ajka bërthama ADN-ja e nacional patriotizmit shqiptarë, kurse ”Majtistat Enveristat” e shqipërisë londineze fatkeqsisht siçë edhe na e tregoj edhe luftrat e ishë uçk-ve,- janë të infektuar brymosur me internacionalizmin proletare , jo me nacional patriotizmin shqiptare,sepse këtë fakt realitet e tregoj mësë miri pjesmarrja solidariteti sipërfaqsor fizik i tyre, në këto tre luftra të uçk-ve.

  Kurse mw 1912-13-tën kur u shpall pavarsija e shqipërisë , Isa Boletini depërtoj deri në Vlorë me 400 – 600-të kalorës sipas gojdhënave burimëve të asaj perjudhe si Vullnetarë , të cilët luftuan kundër ushtrive serbe gjate marshimit tk tyre , porë kanë luftuarë edhe kundrejt ushtrive greke në Himarë Qaf të Llogarasë , porë kanë pasë luftuar dhe janë përballur edhe me mbetjet turke shqipfolse otomane konkretisht në qytetin e Durrsit , të cilët ishin kundër shpalljes së pavarsisë së kombit shqiptarë ,porë kërkonin baba sulltan – dovletin aziatiko osman si prijës të tyre,dhe të ishin pjesë e pandarë e perandorisë genocidiste osmane , dhe këta vullnetarë luftëtarë kosovare me Isa Boletinin kanë qënë Garda ushtarake mbrojtse e Qeverisë së Ismail Qemalit.

  Gjithsesi te nderuar lexus ,kjo që kam cekur trajtuar shtjelluarë”sa i përket për pjesmarrjen vullnetare fizike në ishë uçk-të ,të ishë ushtarakve eprorve nga ushtrija jonë londineze” është thjeshtë një opinion këndvështrim i imi, sepse realiteti nga këndvështrimi analizimi i të tjerve opinionistëve analistave,që edhe mund të kenë informacione të sakta burimore për atë perjudhë të luftës, mund të shihet vlersohet klasifikohet në ndonjë dimension vlersim krejt tjetër.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.