Opinion – Analizë: Transformin e FSK-së në ushtri të Kosovës eshte i drejt dhe i sakte…..

A, s’do të kishte qenë më në rregull dhe serioze , nga qeveritarët dhe parlamentarët e kuvendit të Kosovës , që pikërisht dita data 14-të dhjetor , e mbajtjes së seancës parlamentare për transformimin e FSK-së në Ushtri të Kosovës , të mos publikohej tregohej dekonspirohej mbahej sekret , deri në ditën orën e mbajtjes votimit nga deputetët në parlamentin e Kosovës.

Si duhet ta kuptojmë klasifikojmë analizojmë ne si shqiptarë në tërësinë tonë gjeografike etnik,këshillim-sugjerimi-kërcënimin e shefit komandantit suprem të Natos Solcerbergut, kundrejt qeveritarëve deputetëve të kuvendit të kosovës ,që kurrsesi mos të imagjinojnë gabojnë votojnë në seancën Parlamentare të 14-të dhjetorit,transformin e FSK-së në ushtri të kosovës.

Por shtrohet pyetja natyrshëm kundrejt këtyre insjatorve qeveritarve të kosovës ,se a ka qënë e nevojshme e domosdoshme i gjithë ky prononcim publicitet demostrativ , deklarim pompozitet mburravec deklerativ në medjat e shkruara televizive elektronike të kosovës rajonit dhe mbarë botës tashmë ,i bërjes publike dekonspirimit’’e një ngjarje me rëndësi vendimtare historike për të ardhmen e Kosovës ‘’ ,pra ditës datës se 14-të dhjetorit ,kurë kjo seanc Parlamentare do të mbahet për transformin e FSK-së në Ushtri të Kosovës, me kopetenca mbrojtse ushtarake për teritorin e Kosovës.

Pra, i nderuar lexus ,a nuk do të kishte qënë më mirë më serjoze pozitive e shëndetshme për proçeset nëpër të cilat po kalon kosova , rajoni dhe bota , që nga ana e qeveritarve Parlamentareve të Kosovës, që këto deklarime mburravece deklerative propoganduse (dekonspiruse të dëmshme për proçesin e transformimit të FSK-së)ti kishin lënë në heshtje (të Pako-Dekonspiruar deklaruar publikisht mediatikisht )deri në ditën datën orën e asaj seance parlamentare ,pra edhe deputetët e kuvendit të kosovës të informoheshin pikërisht për rendin e ditëtës të asajë seance parlamentare, pikërisht kur të gjithë si deputet të ishin të pranishëm në atë seanc të parlamentit të kosovës .

Sepse të gjithë e dimë jemi të informuar, se jo të gjithë deputetët e parlamentit të kosovës janë të gjithë pro të dakorduar që FSK-ja të konvertohet transformohet në Ushtri të Kosovës,konkretisht deputetët e Listës Serbska janë deklaruar prononcuarë demostrativisht kundër transformimit të FSK -së në ushtri të kosovës.

Porë kjo heshtje mos deklarim publik dekonspirim i ditës datës së mbajtjes së kësaj seance parlamentare (për transformimin e FSK në Ushtri të Kosovës )duhej të ishte mbajtur në heshtje dhe si një suprizë testuse edhe për deputetët e tjerë të parlamentit të kosovës ,si për deputetët nga minoritetetet e tjera (jo serbe),porë duhet të ishte mbajtur e fshehtë si një suprizë testuse befasuse me i vendosurë para faktit të kryer, me shpatulla për muri,edhe disa deputet shqipfolsa të parlamentit të kosovës ,të cilët shqip flasin deklarohen komtarisht atdhetarisht patriotikisht (kuptohet në teori)si patriot atdhetarë 24-tër karat shqiptarë,kurse në praktik direkt dhe indirekt (disa nga këta deputet shqiofolsa)djallzisht tinzisht kanë vepruar intriguarë sabotuarë votuar kundër këtyre insjativave në parlamentin e kosovës në këto pas vitet e pasë çlirimit të kosovës .

Pra të nderuar lexus,a nuk do të kishte qënë më mirë serjoze pozitive , që këto deklarime prononcime mburravece të këtyre qeveritarve Parlamentareve të Kosovës ,ti kishin bërë deklaruar prononcuarë ,pikërisht pasi të ishte mbajtur dhe të ishte votuar në atë seancë parlamentare të jashtzakonshme për transformimin e( FSK -së në Ushtri të Kosovës?).

Sepse fatkeqsisht siç po shohim lexojm dëgjojmë çdo ditë ,për këto prononcime deklarime mburravece të parakohshme, që i kanë bërë tashmë qeveritarët parlamentarët e Kosovës,janë shqetsuar alarmuarë vën në levizje kundër transformimit të FSK-së në Ushtri të Kosovës ,jo vetëm shteti Serb aleatët e tyre Russia Kina .

Porë kundër kësaj insjative vendimi të mare tashmë nga qeveritarët parlamentarët e kuvendit të Kosovës ,po prononcohen deklarohen çdo ditë edhe më shumë kundër kësaj insjative të qeveritarve deputetve të kuvendit të kosovës, për transformimin në ushtri të FSK-së, pra konkretisht, edhe përfaqsus lidër shtetesh që kanë qën dhe vazhdojn të jenë miq aleat meritore në çlirimin pavarsinë e Kosovës,po janë kundër këtij transformimit të FSK-së në ushtri mbrojtse të teritorit të shtetit të Kosovës ,konkretisht edhe prononcimi deklarimi i shefit të Natos.

Porë ky prononcim këshillim sugjerim kërcënim i shefit të Natos Socelberg, nuk duhet të na shqetsojë alarmojë dekurajojë demotivojë aspak, se ky deklarim i shefit komandantit suprem të Natos , po të lexojm analizojm Marrveshjen e Rambujesë, dhe Marrveshjen Ushtarake të Kumanovës , ku shqiptarët nuk kanë qën nënshkrus të kësajë marrveshjes së Kumanovës , këto dy Marrveshje në brendësi të tyre, e definojn shumë qartë, që një ndër pikat kriteret obligimet angazhimet kryesore të Natos në Kosovë’’pas largimit të forcave paramilitare ushtarake policore serbe’’ do të jetë demitarilizimi shpërbërja çarmatosja e ishë uçk-së, por edhe përndjekja akuzimi arrestimi burgosja e tyre,dhe kjo u kurorzua edhe me votimin e gjykatës speciale anti uçk, nga deputetët e parlamentit të kosovës.

Pra shefi i Natos është brenda mandatit të tij sa i përket më ishë uçk-në, që e çarmatosën shpërbën, ja hoqën mandatin e ushtrisë së kosovës që e kishte fituar mandatin statusin si ushtri çlirimtare e kosovës , si në arenën rajonale porë edhe edhe në atë ndërkomtare, dhe pranija ndërkomtare civile dhe ushtarake e instaluarë në kosovën e pas çlirimit, si kurdoher e kanë cilsuar ricilsuarë , se FSK-ja mund të transformohet në ushtri të Kosovës , vetëm edhe me miratimin aprovimin votimin e serbëve të kosovës , pra duhet drita e gjelbër nga shteti qeveritarët serb të cilët i dirigjojn kontrollojn deputetët serb të parlamentit të kosovës.

Sepse një fjalës e urtë popullore tek ne si komb shqiptarë decitivisht thote, ( Mishi të Piqet ,Por Helli Mos të Digjet ).Por fatkeqsisht me këto deklarime prononcime dekonspirim të parakohshm kinse demek të konvertimit të FSK-së ,me apo pa vetëdije (ndoshta e kanë bërë për perfitime elektorale? ) insjativës për transformimin e FSK -së i kanë bërë një dëm pengese dëm shumë të madhe ,dhe ky dëm tashmë po shihet, ku 14-të dhjetorit i keti transformimi të FSK-së është një dite date, sa e afërt , po aq edhe e largët,,,,,-dhe deri në atë dit dat çdo gjë është e mundshme suprizuse që mund të ndodhë në skenën politike qeverisëse parlamentare të kosovës.

Sepse qeverija Serbe (nuk ka pasë rënë në gjumë letargjik)është në ofensiv, dhe ndoshta paksa nga ky gjumë letargjik ku mund të ketë pasë qënë paksa qeverija serbe, e shkundi kthjelloi vedisoi alarmoi rivitalizoi pikërisht prononcimi informimi deklerativ mburravec i qeveritarve Parlamentareve të Kosovës ,duke ju thënë!O shtetarë qeveritare serb ,ne qeveritarët parlamentarët e Kosovës ju njoftojm tërheqim vrejtjen, se e kemi ndarë mendjen më në fund ,se ishë ushtrin uçk-në që e patem e çmilitarizuam e shpërbëm në shtator të vitit 1999-të sipas kerkesave deshirave të juaja ,por me kerkese presion pseudo-marrveshje nderkomtare e lam Kosovën pa ushtri,me arsyetimin se kosova është shtet ‘’pacifist vegjetarjan nuk ka nevojë të shpenzojë financa për të mbajtur ushtr’’sepse tashmë e mbron Natoja përjetsisht,prandaj edhe nuk i duhet ushtrija forcat ushtarake mbrojtse .

Mirpo tani i kemi rënë pishmanit,e kemi kuptuar më në fund që Natoja nuk mund të na mbrojn perjetsisht pafundsishte ushtarakisht , prandaj po ju informojm se më 14-dhjetor ne e kemi vendosur ndarë mendjen se shtetin e Kosovës do ta bëjmë me Ushtri mbrojtse, jo sulmuse kundër jushë apo fqijve të tjerë ,ju po keni forcë mundësi alternativa urdhëroni na bllokoni stagnoni pengoni kërcënoni diplomatikisht, apo të na sulmoni edhe ushtarakisht,sa nuk e kemi votuarë bërë kosovën me ushtri,mos na lejoni’’nëse jeni trima apo keni mundësi të na bllokoni ’’ që ta bëjm shtetin tonë Kosovë me ushtri, ne jemi këtu si kurdoher në mejdan me duar në xhepa kundrejt jushë , sipas asaj fjalës së urtë popullore ‘’Ja sheshi ja Mejdani Ja dhe Celo Kapedani vegjetarjani pacifisti me duar në xhepa përball jushë të riarmatosur rimilitarizuarë deri në dhëmbë me armatimet më moderne të kohës që jua ka falur dhuruar nëna majka juaja kujdestare Rusi’’

Ky lloj informimi sensibilizimi dekonspirimi në raport me ditën daten e vendosurë nga qeveritarët parlamentarët e Kosovës për transformimin e FSK -së në ushtri (Është identik si ajo puna e grabitsave të bankave që e lajmrojn dekonspirojn vetveten grabitjen e Banks duke e lajmëruar policin për ditën oren dhe Bankën të cilën kanë vendosur ta grabisin)ndoshta ky paralelizm që kam bërë ,lexusit mund ti duketi tepert ironik satirik , dhe jashtë keti konteksi ,në raport për çka kam trajtuar shtjelluar elaboruar sensibilizuarë për seancën e thirrur më 14-të dhjetor në parlamentin e kosovës per transformimin e FSK -së.

Porë realiteti fatkeqsisht qëndron, se çdo dit po shohim dëgjojm insjativava kerkesa për rrëzimin e Qeverisë Hajredinaj,dhe të gjithë e dimë tashmë ,se paterica infuzoni terapija mjeksore politike që e mban në në kembet këtë qeveri të tanishme janë deputetet serb të parties politike Levizja – Serbska.

Por më së shumti rrëzimin e kësaj qeverije po e kerkojn me ngulm ,jo vetëm partit shqiptare opozitare në Kosov,por edhe parti deputet që janë në bashkqeverisje në këtë qeverisje të tanishme.

Edhe nëse bie rrëzohet kjo qeveri ,nuk do behet nami-qameti , dhe nuk do të lindë të nga ndriçoj ngrohë ditën e nesërme më Djelli, nuk do të ishte diçka katastrofike për kosovën ‘’edhe nëse bie kjo qeveri’’ se çdo kast qeverisëse janë të përkohshme kalimtare jo të perjetshem të pazvendësushme .

Katastrofikja shkatrimtarja e parikuperushme për kosovën do të ishte ,vetëm nëse kjo qeverisje aktuale e tanishme do të bjerë rrëzohej nga qeverisja,pa arritur të mbaje këtë seancë parlamentare më 14-të dhjetor ,ku do të votohet në transformimin e FSK -së në Ushtri të Kosovës.

Shkruar artikulur nga Dashamir Alliu ishë vullnetarë në ishë uçk,nga ishë komuna Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd Shqipëri Londineze.Njekohesisht ështe edhe kryetarë i Shoqatës Atdhetare Zyber Alliu-Hotolisht.

Shperndaje ne
Updated: 6 Dhjetor, 2018 — 20:21

The Author

Dashamir Alliu

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.