Dashamir Alliu : 8 Dhjetori, ne mbrojtje te Atdheut….

Një fjalim prononcim i imi i pa deklaruar lexuar (për shkak të kohës së kufizuar limituar që ishte përcaktuar vetëm në 5-së minuta për të folur prononcuar), në protestën e 8-dhjetorit që u mbajt në Gjirokastër, si reagim protestues sensibilizues mbarë kombëtarë shqiptarë, kundrejt pelegrinazhit provokatorë greko-shovinist të Agimit të Zi të cilët kishin planifikuar një pelegrinazh testues provokatorë, më datën 8-dhjetor  në jugë të atdheut tonë të shenjte, për të përkujtuar nderuar ish Kostadinos Kacifjan  shovinistin terroristin  e eliminuar asgjësuar  tashmë nga institucionet e sigurisë së Shqiptarë-Londinez.  

Ja fotot hartat imagjinative të Megali-Idhesë helenistike të pretendimëve skizofrenike psikopatike që ëndrojn shohin ëndra me sy hapur, se do mund ta gllabërojn pushtojn jugun tonë të shejtë.Pra  ky lloj idoktrinimi  na ka prodhua  
 

  

Të nderuar protestues  të pranishëm nga mbarë tërësia jonë gjeografike etnike që kemi udhëtuar enkas për tu solidarizuar  qenë të pranishëm me këtë protestë, ne si ish vullnetarë veteranë  tashmë të ish UÇK-ve, u bë e mundur që të udhëtonim enkas nga Kosova që të ishim të pranishëm solidarizoheshim me ju në këtë protestë mbarë kombëtare kundër peligrinishteve Helenistik grek. 

  

Duke ju falënderuar, solidaritetit humanitetit ndihmës financiare, nga i  nderuari patrioti atdhetari Gëzim Osmani, dhe të personave individëve të tjerë patriot atdhetarë humanitarë vullnet mirë, u bë e mundur realitet,  që protestës së ditës së sotme të  8-dhjetorit pikërisht  këtu në sheshin e heroit tonë kombëtarë Çerçiz Topulli, në qendër te qytetit të gurit në  Gjirokastër, protestë e cila na ka testuar provokuar revoltuar për tu mbledhur  unifikuar për të reaguar kundër pelegrinishteve terroristëve-provokatore helenistik grek të Agimit të Zi, dhe të organizatave sillogjeve pan helenistike-grekoshovinste genoxidiste pseudo-ortodokse, te rekrutuar infektuar me epideminë helenistike nga Qirje Anastasjane Janullatosjane, pra nga emisari gjenerali  koloneli parabola-pararoja  e qeverise Asfalis Greke e injektuar në zemrën e kishës ortodokse autoqefale të kombit shqiptarë, që e ka okupuar  privatizuar përkohësisht shkombëtarizuar helenizuarë krye-fronit e Kishës së Orthodoksisë  Autoqefalisë Shqiptare të Kombit Shqiptare.  

Tumor metastazë  kancerogjene Anastasjane, që ka  financuar më shuma marramendëse financiare në këto vitet e pas 90-tave, dhe vazhdon të njëjtën telenovelë helenizuse financuese, të  indoktrinoj infektojnë manipuloj  me epideminë e Helenizimit, besimtarët e devotshëm shqiptarë të ritit konfesionit ortodoks, pra shtetarët qytetaret shqiptare, por edhe minoritetet greqisht-folse në jugë të vendit tonë të shenjtë, të Republikës së Shqipërisë sonë  Londineze. 

  

Konkretisht, si ne rastin konkret (ku jemi mbledhur enkas  për të protestuar) për fenomenin e  ishe Kostadinisin Kacifjas (e ndjerë) që ka ndërtuar planet tashmë pikërisht nga idoktrinimi mashtrimi manipulimi (në ekstremitet mendor-psikik të parikuperueshëm mjekueshëm pa-reabilitushem me trajtim mjekësor  apo këshillim psikik. 

  

Pra produkti fenomeni Kostadin Kacifjas “që shovinistët grek po e keqpërdorin  ngrenë në piedestal keqpërdorin  për qëllimet pretendimet skizofrenike psikopatike helenistike  të tyre shoviniste ekspansioniste grabitqare kundrejt jugut tonë të shenjtë”. 

Pra  asgjësimi eliminimi i Kacifjas nga institucionet e rendit të sigurisë së shtetit tonë shqiptarë  është si pasojë rezultat  (jo e nacionalizmit apo shovinizmit  tonë individual apo kolektiv si shoqëri shqiptare, apo nga institucionet tona shtetërore të sigurisë policisë ushtrisë prokurorisë gjyqësisë). 

 

 

 Fenomeni produkti  Kacifjas ka të bëjë pikërisht nga i gjithë ky investim financiare propogandistus dhe pseudo fetare ortodoks, për kauzën imagjinare shoviniste helenistike të Vorio Epirit, pra manipulimi bërja lavazh truri nga Asfalija Greke për Vori-Epirin e pushtuar nga mbetjet e ishe perandorisë osmane, sepse greko-shovinistët  nuk e njohin nocionin gjeografik  të kombin shqiptarë, por me imagjinatat e tyre pseudo-helenistike na apostrofojn identifikojnë si mbetje e ish pushtuesve osman të trojeve Bizantine Helenistike. 

  

Por edhe këta minoritarë të  gjorë, të cilët i kanë indoktrinuar  manipuluar në ekstremitet mendor psikik, edhe duke i stimuluar tunduar me mjete financiare  në këto vitet e pas 90-tave, më pensionkat 300-euro, qeveria asfalija greke nëpërmjet Anastasit po ju kërkojnë  këtyre minoritarëve të gjorë, që tashmë ju ardhur koha momenti vendimtarë  të  tregojnë shfaqin besnikërinë helenistike, të vetëflijohen për kauzën  helenistike pseudortodokse inegsistente imagjinare të ”Vorio-Epirit”  identik si kamikazët pseudo mysliman te Isisit terrorist. 

 Pra i kanë doktrinuar  më një  urrejtje primitive patologjike  shtazarake kundër kombit  të tyre fqinj shqiptarë, provokator Helenistik të cilët, pikërisht sot kanë  planifikuar  në pelegrinazhin e tyre terrorist provokator testues për ne si komb shqiptarë, për të nderuar  ngritur në piedestal si ”Hero Dëshmoret”  të Helenizimit), përkujtuar ish tashme terroristin grekoshovinist Kostadinos Kacifjan, i eliminuar asgjësuar  (siç edhe e meriton dhe eliminohen  nga të  shtetet institucionet e sigurisë rendit ligjit, në të  gjithë botën demokratike kriminelet terroristët), pra  ku 40-të   ditë më parë u eliminua nga forcat (Renea) elitare speciale ushtarake shqiptare. 

Pra të nderuar bashkë-protestues të  kësaj proteste, prania prezenca jonë ”simbolike si ish luftëtarë veteranë tashmë të UÇK-së” pjesëmarrës solidarizuse  u be e mundur t’i   bashkëngjitmi  u solidarizuam udhëtuam enkas  nga qytete fshatra  të ndryshme edhe nga dardania  nga mbarë Kosova, për në Gjirokastër, edhe  nga ne një kontingjent-skuadrilje simbolikisht në nr, e uniformuar ushtarakisht me logot simbolet e UÇK-se, si  ishe vullnetarëve luftëtarëve veteran të UÇK-se  tashmë. 

  

Respekt nderim falënderim  kundrejt këtyre personave patriotë  atdhetarë humanitarë, që i kanë përkrahur  mbështetur ndihmuar  konkretisht ne si  kategori të dala nga lufta e lavdishme e ish UÇK-ve (që t’ju bashkëngjitmi  solidarizohemi në këtë  protestë të sotme  mbarë kombëtare shqiptare) pikërisht këto kategori emblematike meritore në çlirimin pavarësinë e shtetit të dytë shqiptare në Ballkan Kosovës shqiptare. 

  

Ju informoj të nderuar bashkë-protestues, se ky prononcim deklarim i imi si ish vullnetarë në ish UÇK-në, është paksa i tej-zgjatur, por unë do mundohem, paksa më ndryshe nga parafolësit, t’i identifikoj sensibilizoj denoncoj  jap disa ide alternativa që në ditët muajt vitet e ardhshme, mos të na ripërsëriten ndodhin raste të njëjta si ky i Kacifjas. 

 

 

 

  Ne si protestues që jemi këtu në këtë shesh, e dimë jemi të vetëdijshëm, se jemi të pranishëm simbolikisht, por realiteti është  qëndron se, sikurse ne që jemi të pranishëm fizikisht në këtë protestë, më Zemër më Shpirt, janë të gjithë shqiptarët ”ANE KËND TROJËVE TONA GJOGRAFIKE-ETNIKE ” në këtë shesh, por edhe janë dhe ne jemi të shqetësuare  në ankth stres terror të vazhdueshëm për të afërmit familjarët  farefisin shokët miqtë bashkëkombësit tanë shqiptarë, që jetojnë dhe punojnë shkollohet në shtetin Helen në këto vitet e pas 90-tave. 

  

Se kush do mund të jetë i vari i ekzekutuari i radhës nga ushtria greke policia greke gardianët grekë, apo nga terroristët shovinistet e Agimit të Zi, ku pothuajse brenda një periudhe dy mujore kohore kanë  vrarë ekzekutuar eliminuar gjakftotsisht kriminalisht familjarët farefisin  bashkëkombësit tanë shqiptarë të paarmatosur që punojnë jetojnë ndershmërisht në shtetin Helen, por vriten ekzekutohen vetëm e vetëm pse janë shqiptarë dhe e duan shtetin kombin e tyre. 

Prandaj ne i bëjmë thirrje institucioneve tona shtetërore të krijojë kushtet mundësit e punësimit që bashkëkombësit tanë shqiptarë që janë emigrant ekonomike në shtetin Helen, të rikthehen për të jetuar punuar shkolluar me familjet fëmijët e tyre në shtetin kombin e tyre, në mënyrë që ata të mos jenë më cak objektiv i hakmarrjes primitive genoxidise shtetërore helenistike. 

Siç edhe jemi të informuar të nderuar protestues, qeveria jonë  e tanishme,  ka marrë një vendim ekonomik social  që do të zbatohet do hy në fuqi  nga data 1 janar e 2019, kinse demek për të ndihmuar stimuluar motivuar  shtimin e lindjeve natalitetin (në rënie në këto vitet e fundit në Shqipërinë tonë londineze) dhe kjo përkrahje ndihmë financiare  ekonomike e deklaruar nga qeveria jonë shqiptare, ishte qesharake satirike nga deklarimet mburravece  qeveritare, se për lindjen ardhjen në jetë të  një  fëmije të  parë, nga një çift familjare si ndihmë  shtetërore, do i jepen dhurohen  nëse s’gaboj 400 -mi lek të vjetra, kurse për fëmijën e dytë do të dyfishohet si vlerë financiare. 

Mirëpo ne i bëjmë një pyetje të thjeshte qeveritarëve tanë, se a është e mundshme  analiuzushme nga institucionet adekuate të mirëqenies sociale  që punojnë në institucionet tona në këto dikastere për këto kategoritë social ekonomike, që një çift  familje  që ka sjell në jetë një apo dy tre fëmijë, t’i strehojë  rrisë ushqejë shkollojë shërojë trajtojë  nëpër spitale kurë ata sëmuren kanë shqetësime shëndetësore, pikërisht me këtë vlere qesharake satirike financuare e ndarë dhënë me vendim qeveritare? 

Kurë në një moment ”të gjithë e dimë jemi të informuar” se  prindërit e këtyre fëmijëve që i kanë sjell në jetë këta fëmijë engjëj, janë të pa punë dhe nuk kanë të ardhur financiare mujore apo vjetore që t’i rrisin ushqejnë shkollojnë këta fëmijë të tyre deri në moshën madhore 18-të vjeçare, dhe të vetmen mundësi punësimi e kanë, për tu punësuare siguruar vlera financiare, të shkojnë të punojnë si skllevër bujkrobër në shtetin tonë fqinjë pra në Greqi, ku edhe i vrasin ekzekutojnë sikur të ishin qen grabitqarë të dhunshëm rrugësh. 

Ky premtim financiare vendim – qeveritarë, do të ishte serioz për familjet tona shqiptare, për të rritur shkolluar fëmijët e tyre, vetëm nëse kjo vlerë financiare do t’ju jepet këtyre familjarëve shqiptarë në çdo muaj  të vitit, identik siç jua japin krye familjarëve që sjellin në jetë fëmijë të gjitha qeveritë e shteteve demokratike sociale perëndimore.  

Pra qeverisjet tona duhet të krijojnë politika zhvillimore sociale mirëqenie të garantuar elementare për shtetasit qytetarët e sajë (jo jetë luksoze por t’ju siguroj gjerat elementare për të jetuar në shtetin shtëpitë kombin e tyre), identik ”as më shumë e as më pak” por siç jua ka krijuar shteti Hebre Izraelit kushtet ekonomike të punësimit shkollimit shëndetësisë mbrojtjes sigurisë  për të jetuar punuar shtetarëve të vet Izraelit, identik njëjtën duhet të veprojnë institucionet tona për  të krijuar kushtet mundësit ekonomike për të jetuar punuar në shtetin kombin tonë, sepse kemi pasuri tokësore nëntokësore minerale turistike përrallore  për të jetuar punuar shkolluar në shtetin kombin tonë, dhe jo të bredhim sorollatemi shteteve fqinje apo të Evropës botës, ku na vrasin ekzekutojnë sikur të ishim qen rrugësh apo endacak sikur të ishim pa komb dhe pa atdhe. 

Gjithashtu, nga kjo protestë, ne i bëjmë thirrje vëllazërore minoritarëve greqishtfolës që mos të mashtrohen manipulohen indoktrinohen ata vetë familjarët fëmijët nipërit mbesat e tyre, dhe ti përdoren mish për top, apo si qenin në rrush, për qëllimet e tyre të errëta (por të parealizueshme kundrejt nesh si komb shqiptarë) pra nga Meshat pseudortodokse shoviniste të Anastas Janullatosit, dhe të pseudo-priftërinjve helenistik që kamuflohesh identifikohen me fe ortodokse, por të gjithë e dimë dhe nuk ka qenë asnjëherë  sekret, se këta nuk janë priftërinjtë, por agjent kolonel gjeneral të Asfalise ushtrisë policisë greke, të cilët janë instaluar i ka  injektuar  Qirje Anastas Janullatosi si pseudopriftërij në kishat manastiret tona shqiptare ortodokse. 

Pra ju bëjmë thirrje vëllazërore minoritarëve greqisht-folës, që është tashmë momenti i  fundit që ata të vetëdijesohen-distancohen, mos të konsumohen  përdoren mish për top, nga organizatat shoviniste konkretisht si Agimit i Zi  Anastas Janullatosi i cili gradualisht kronologjikisht është kirurgu  epidemiologu kancerogjen, që në këto vitet e pas 90-tave, nën kamuflimin e ortodoksisë së rrënuar në Shqipëri nga regjimi 50-vjeçare monist, po e ringjall rindërton  si ortodoksi, por realiteti faktik ka qenë dhe vazhdon të jetë, se Anastasit nuk i ka interesuar dhe nuk i interesojnë aspak kjo ortodoksi si në Greqi apo në Shqipërinë tonë londineze, por kamuflimin me fenë ortodokse e kanë pasur dhe vazhdojnë ta kenë si mbulojë kamufluse për të implementuarë  agjendën e tyre grekoshoviniste për shkomtarizimin  e kombit shqiptarë dhe më pas pushtimin gllabërimin  e territoreve tona kombëtarë. 

Dhe të gjithë e dimë  tashmë, si shqiptarë dhe minoritarë grek, se  nën mashtrimin  kamuflimin e ringjalljes rindërtimit  të  ortodoksisë, shteti grekoshovinist nëpërmjet Anastasit kishës ortodokse shqiptare, ka investuar shuma astronomike financiare për të ringjallur ”Megali-Idhenë-Helenistike” bërë fakt të kryer në jugun tonë të shenjte  tezën e  Vorio Epirin të tyre imagjinar helenistik. 

Por ne e ndiejmë obligative vëllazërisht t’i informojmë minoritarët greqishtfolës në jug të atdheut tonë të shenjtë, se ka ikur përfunduar ajo kohë periudhë e inkuizicionit pseudo kishtarë genocidist pseud-ortodoks konkretisht si në vitet e inkuizicionit pseudokishtarë pseud-ortodoks  konkretisht si në vitet e kobshme të errëta për ne si komb shqiptarë të viteve  1912-13-14 e në vazhdim në luftën e Dytë Botërore të 1944-45-së,  ku andartët kriminelet Zervist  grek invlanduan  si Bisha gjakpirësi jugun tonë të shenjtë, dhe bënë masakra gjenocid  terror  çnjerëzore dhe shpërngulje biblike nga vatrat e tyre të popullsisë shqiptare të pambrojtur  autoktone  në Epirit Qendror  Jugor dhe Çamëri, që mbahen të pushtuara përkohësisht nga shteti shovinist grek, por këtë terror genocidist e bën iplementuan edhe në jugun tonë të shenjtë, pra mos t’ju rrejshëm Mendja të gjorëve se të tilla krime  genocidiste  do mund t’i ripërsërisin  kundrejt nesh si komb, le të na provokojnë testojnë, dhe do e marrin përgjigjen e merituar se sa ju vlen lëkura e tyre Helenistike grekoshoviniste, dhe do të kenë fatin privilegjin përfundimin e hidhur sikurse Kostadinos Kacifjan që ka ndërtuar planet  tashmë.  

Dhe si përfundim të nderuar bashkë-protestues, nga këndvështrimi analizimi imë, që mos të na ripërsëriten më në të ardhmen raste të tilla tragjike si ky i Kostadinos Kacifjas, për ne si komb shqiptarë dhe në veçanti për minoritarët greqisht-folës në jug të vendit. 

E vetmja zgjidhje terapi zgjedhëse përfundimtare pozitive për të dy kombet tona Grek, dhe për ne  Shqiptarët si Komb, do të jetë që të jetojmë në paqe fqinji të mirë përjetësisht sa të jetë jeta mbi tokë. 

Ne si komb shqiptarë duhet të rikthejmë kombit tonë shqiptare sovranitetit identitetin Autoiqefalin Pavarësinë Sovranitetin  e Kishës Ortodokse Kombit  Shqiptare, nga pushtimi privatizimit shkombëtarizimi helenizimi që i  ka bërë dhe vazhdon t’i bëjë Qirje  Anastas Janullatosi Kishës ortodokse autoqefale të kombit shqiptarë. 

Pra ”Alfa dhe Omega” që ne si dy kombe të jetojmë si fqinjë në paqe, është emergjencë kombëtarë largimi sa më parë i Anastas janullatosit nga krye fronit i Kishës Ortodokse Autoqefale te Kombit Shqiptarë, dhe reagimet protestat e ardhshme që do ti organizojmë. 

Vetëm këtë kërkesë ultimatum të vetëm duhet të ketë largimin shporrjen  dëbimin e Anastastas Janullatosit nga Hirarkija Udhëheqëse e Krye Fronit të Ortodoksisë së Kombit Shqiptarë.  

Dhe pikërisht të nderuar bashkë-protestues, që të njihemi me realitetin bëmat pozitivitetin humanitetit mrekullitë, apo negativitetin përçarjen vëllavrasjen shqiptare  që ka instaluar Anastas Janullatosi, në Shqipërinë tonë londineze, në këto vitet e pas 90-tave , po e lexoj një komunikatë shkrim opinion analizë reagim të kamotshëm (që për nga tematika aktualiteti vazhdon të jetë aktual i pranishëm) që si shkrim reagim ja kanë  dedikuar apostrofuarë  Qirje Anastas Janullatosit, nga Organizata  Kundër Helenizimit Sllavizmit të Shqipërisë. 

Shkrim-opinion-analizë, reagim që e kam mare nga disa portale faqe interneti me tematik kombëtarë atdhetare që e kishin botuar shpalosur për lexuesit mbarë shqiptarë. 

Fjalim prononcim nga Dashamir Alliu,  në protestën e mbajtur më daten 8.12.2018, Gjirokastër. 

Shperndaje ne
Updated: 12 Dhjetor, 2018 — 04:46

The Author

Dashamir Alliu

1 Comment

Add a Comment
 1. http://www.albaniapress.com/indeksi?p=lexo_lajmin&id=16554

  KOMUNIKATË – NR – VIII e O K H SH – së
  Publikuar më 24 qershor, 2012 në orën 12:38 ( ) Opinion |
  Rrit madhësinë e shkronjave
  Organizatës – kundër – Helenizimit – Sllavizimit – të Shqipëris.

  Perse ne shqiptarët ortodoks londinez,- minoritarët grekë në Shqipëri,- dhe si shqiptarë në tersi, pa dallim feje krahine dhe ideje,të kudondodhur, duhet të kërkojmë protestojmë me vendosmëri këmbëngulësi të palëkundur, çdo ditë, çdo orë dhe çdo minutë, deri në dorëheqjen largimin një herë e përgjithmonë të tutorit, uzurpatorit, pushtuesit – shkombtarizusit, dhëndrit të dhunshëm, imponuar dhe të pa cilibruar,- në krye – të – fronit të Kishës Ortodokse Autoqefale kombëtare të Shqiptarëve Anastasius Janullatoss.

  Të nderuar bashkatdhetarë shqiptarë të kudondodhur
  Në Shqipërinë londineze, në Kosovë, në trojet shqiptare të ndodhur në pushtimin serbo-malazezo-maqedon – grek, dhe shqiptarë të ndodhur në mërgim, arsye argumente fakte të pamohushme dhe të pa kundërshtueshme i kemi dhënë denoncuar në komunikatat e kaluara të O-K-H-SH-së, – O-K-H-S-Sh-së, sepse ne si shqiptarë të kudondodhur duhet të kërkojmë dhe protestojmë me vendosmëri këmbëngulësi të palëkundur, për dorëheqjen dhe largimin e Anastas Janullatosit një herë e përgjithmonë nga froni i kishës Ortodokse Autoqefale Kombëtare të Shqiptarëve.
  Konkretisht të nderuar bashkëkombës,me rënien e diktaturës dhe sistemit monist në Shqipëri, dhe instalimit të sistemit pluralist shumë partiak, dhe instalimin e pseudodemokracisë në Shqipëri,nga disa pseudo-shqiptaret, pseudo të djathtët, pseudo-të-persekutuarit, kinse demek si të përndjekur nga monizmi- si profiter rrufjan dhe si shkatërrues të kombit shqiptar në tersi të tij, shteti grek dhe këta pseudopatriotët e vetëshpallur të kombit shqiptar, dhe kisha greko-shoviniste jo-ortodokse primitive genocidiste greke, e cila sështë marr kurrë me misionin e perëndisë [ashtu siç identifikohet dhe na reklamohet] dhe të bashkëjetesës fetare në Shqipëri, por ka bërë dhe vazhdon të bëjë të kundërtën,Vendos web adresë Tekst i theksuar sepse qëllimi dhe misioni i vetëm i kishës greko-shoviniste në Shqipëri me marionetën e tyre të quajtur Anastasjuss – Janullatos është të fus përçarjen vëllavrasjen mes shqiptarëve, dhe synimi përfundimtar i saj në Shqipëri është të shkatërroj këtë harmoni dhe bashkëjetesë fetare mes shqiptarëve e kultivuar dhe trashëguar brez pas brezi tek ne si komb, bashkëjetesë dhe tolerancë fetare e cila kishës greke, Janullatosit, Asfalise, dhe shtetit grek dhe ati serb, ia vret sytë, dhe këta shovinist serbo-grekë s’po pajtohen kurrsesi gjithë këto decenie me këtë realitet dhe bashkëjetesë tolerancë – harmoni të kombit shqiptar, kurse bota e qytetëruar si ajo perëndimore por deri diku edhe ajo lindore, na simpatizojnë dhe na lakmojnë për këtë harmoni dhe bashkëjetesë shumëllojshmëri – fetare që kemi si komb shqiptar. Prandaj shteti dhe kisha greke pretendon imagjinon lakmon dhe ëndërron gjithë këto vite dhe decenie, që përveç institucioneve dhe sektorëve të ndryshëm strategjik të shtetit shqiptar dhe kombit shqiptar të cilët synonte, dhe deri diku ja ka arritur qëllimit t’i kontrolloj dhe t’i fus nen kontroll të vetin këto institucione përmes marionetave te tyre që i kanë instaluar, barigatuar në institucionet strategjik të shtetit shqiptar, dhe kjo është bër me të vetmin qëllim e prapavi, t’i vendoste në shërbim dhe dispozicion të vetin, si në aspektin ekonomik politik dhe vendimmarrës, me të vetmin qellim dhe prapavi që t’i shërbenin kauzës greko-shoviniste të Vorio-Epirit të tyre imagjinar, pra helenizimin, shkomtarizimin dhe me pas gllabërimin e jugut të atdheut tonë të dashur dhe të shenjt.
  Dhe pikërisht për të arritur dhe realizuar këtë qellim greko-shovinist në Shqipërinë jugore dhe atë të mesme, qeveritë greke të të gjitha kohërave me kishën e tyre greko-shoviniste jo ortodokse, por primitive dhe genocidiste kundër kombit shqiptar, me marionetën e tyre të quajtur identifikuar si Anastas Janullatos, të – përgatitur dhe të programuar në çdo aspekt dhe çdo lami të jetës (kuptohet për keq jo në të mirë të kombit shqiptar) në laboratorët dhe kampet e Asfalis greke, me pretekstin dhe argumentin e tyre shpifës inskenues greko-shovinist, kinse për ringjalljen rilindjen dhe rindërtimin e ortodoksisë dhe manastireve të mohuar- shkatërruar nga diktatura moniste, dhe me këtë pretekst argument të tyrin imagjinar dhe perfid, inskenim të tyrin fallco arritën që me hir dhe pahir me para në shuma marramendëse të cilat i derdhën dhe vazhdojnë t’i derdhin lum dhe pa u kursyer, me qëllim helenizimin e Shqipërisë (shpenzime financiare të shtetit grek në Shqipëri të cilat e kanë sjell në prag të kolapsit dhe të falimentimit ekonomik dhe financiar si komb dhe popull) shumave monetare dhe financiare të ofruara dhe të dhënë pushtetarëve dhe opozitarëve shqiptarë nga shteti grek nëpërmjet marionetave të tyre, të identifikuar dhe instaluar në Shqipëri përmes shoqatave organizatave bamirse, misioneve kishtare, konkretisht si Janullatosi, i cili na identifikohet si njeri i fes dhe i ortodoksisë, kinse i dërguari i perëndisë – nga vet Jezu Krishtit personalisht në Shqipëri, dhe ky na qenka vetë shpirti, fryma dhe prezenca e Jezusit në Shqipëri, kurse të tjerë që vazhdojnë të njëjtin mision në Shqipëri janë edhe Nikola Geixhi, Vasil Bollanos, Vangjel Dules, Spiro Ksera, Omonijas etj., etj, Financa, mjete monetare të dhënë e ofruar nga shteti grek,’’këtyre push-tetarve, opzitarve, pseudoshqiptar’’ përmes këtyre individëve marioneta të instaluar në Shqipëri, të cilët nuk rezistuan dot nga tundimi, lakmia, pangopsija dhe batërdia primitive e pangopshme e këtyre pushtetarëve dhe baballarëve të vetëshpallur të kombit shqiptar,të cilët janë bërë milionerë dhe miliarderë brenda natës, duke punuar e shërbyer sipas financave dhe direktivave greke në favor të helenizimit të Shqipërisë, por në ketë mes dhe mesele nuk kanë munguar edhe presionet shantazhe kundrejt pushtetarëve dhe opozitarëve shqiptar,- për hapjen e dosjeve të tyre të diktaturës, se dosjet e politikanëve shqiptarë pushtetarë dhe opozitarë dhe të kaluarën e tyre të ndritur apo të zezë, e dinë shumë mirë tashme UDBA serbe dhe Asfalija greke, dhe ata me këto dosje që kanë marrë dhe i kanë në dispozicion të tyre, u bëjnë presione të ndryshme, si personale familjare në karrierën e tyre politike. Por s’është çudi dhe e pamundur që këto agjentura fqinje të ne shqiptarëve, jua dinë punët veprat e tyre te pista – badërdit korrupsionin aferat e tyre seksuale jashtë martesore, si afera seksuale e ish – ministrit të turizmit Ylli Pangos e të shumë pangallushave të tjerë, pisllëqe, korrupsion, baderdi dhe afera të ndryshme korruptive që kanë bërë dhe vazhdojn t’i bëjnë në këto 22-vitet e pseudo-demokracisë në Shqipëri.
  Këta push-tetarë dhe opozitarë pseudo-shqiptarë në Shqipëri, dhe këto agjentura fqinje grabitqare dhe shoviniste kundër kombit shqiptar, ua kanë futur këmbët me një këpucë, sepse ne s’kemi si ta kuptojmë ndryshe këtë evro-heleninizem tolerim dhe shkombëtarizim, që i ka përfshirë venat,dhe personalitetin e këtyre pushtetarëve dhe opozitarëve, të majtë apo të djatht, të cilët në parlamentin shqiptar, vetëm po legalizojnë punët veprat dhe institucionet e qeverisë Asfalis greke dhe të Janullatosit që i ka ndërtuar në jug të vendit,

  për helenizimin dhe shkombëtarizimin e kësaj toke nga elementi kombëtar shqiptar. Por helenistët grekë dhe kisha e tyre grekoshoviniste me në krye Janullatosin, nuk u mjaftuan me kaq, por përdorën dhe vazhdojnë të përdorin edhe presione të ndryshme ndërkombëtare, ku shteti dhe kisha greke kishte dhe vazhdon të ketë ndikim dhe fuqi që t’i bënin presion qeverive dhe kombit shqiptar që ne të pranonim në krye të fronit të Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqiptarëve jo një kryepeshkop shqiptar, siç e përmban statuti i K,O,A,SH-re, por me këto presione shantazhe dhe duke paguar korruptuar shantazhuar priftërinjtë ortodoks gjak prishur – shqiptar dhe politikan dhe qeveritar shqiptar që këta të mos ta kundërshtonin, por te pranonin këtë kryepeshkop grek në kundërshtim me statutin e K,O,A,SH-re dhe defakto me këto presione dhe shantazhe shteti dhe kisha greke pushtuan, shkombëtarizuan, ndërruan – konvertuan statutin themeltar të – K,O,A,SH-re, dhe në fronin e saj vendosën Anastasius Janullatosin.
  Dhe në këto 22-vitet e pseudemokracisë për ne shqiptar me hir apo pa hir, me vullnetin apo pa vullnetin tonë, ne si shqiptar ortodoks dhe si shqiptar në tersi na është bërë Anastas Janullatosi – si (burri babës pa na pyetur kur i thonë një fjalë e urtë popullore shqiptare). Dhe për të arritur qëllimin shkombëtarizues kundër ortodoksisë shqiptare Janullatosi me padronët e tij që e kanë dërguar dhe instaluar në fronin e ortodoksisë shqiptare shfrytëzuan me dinakëri dhe mjeshtri tipike greke mungesën e besimit fetar në Shqipëri për 50 vite, dhe tolerancën dhe harmonin fetare që ne kemi si komb, dhe këtë mangësi të besimit fetar në Shqipëri për 50 vjet,-dhe tolerancën fetare të kombit shqiptar në tërsi Janullatosi me klikën e tij shoviniste, e menaxhoj dhe e kanalizoj dhe e matrealizoj, sipas oreksit dhe ambicieve të tij greko-shoviniste, në shkatërrimin konvertimin e ortodoksisë shqiptare, dhe tjetërsimin e saj në greke, dhe me këto pseudo-justifikime kamuflime të tyre kinse misioni i Janullatosit është afat shkurtër,- është vetëm sa të ringjall ortodoksin shqiptare, dhe infrastrukturën dhe manastiret e shkatërruar nga monizmi,misioni i tij do përfundoj, dhe këtë mision sipas tyre do e vazhdojnë priftërinjtë dhe kryepeshkopët shqiptar,- në teori se në praktik misioni i Janullatosit dhe i pasusve si soji i tij do jetë i përjetshëm mbi kombin dhe ortodoksinë shqiptare.
  Nëse ne shqiptarët e lejojmë,dhe nuk e kundërshtojmë fuqishëm diçka të tillë sot se nesër do jetë shumë shumë vonë, dhe kjo s’do koment të nderuar bashkëkombës të kudo ndodhur, se Janullatosi ringjalljen shpirtërore dhe atë të infrastrukturës kishtare në objekte kishtare pothuajse e mbaroji ne 3-4 vjeçarin e parë të mandatit të tij,por nuk u largua siç pati premtuar dhe propaganduar, dhe nuk jua la këtë mision të tij kinse të shenjtë, priftërinjve dhe kryepeshkopëve shqiptar, dhe që 20 vite na është bërë si burri i babës, se të ishte i nënës, ndoshta dhe do ishte më i pranueshëm dhe i pëlqyeshëm për ne si komb dhe popull,dhe në këto 22-vite si komb, bëmë një sy qorr, dhe një vesh shurdh, dhe e pranuam burrin-dhëndrin e dhunshëm jo të mirpritur dhe të celibruar, i cili na u imponua me hir dhe pahir, dhe u instalua me pa të drejt, pa na pyetur, në krye të fronit të ortodoksisë shqiptare, dhe ajo çka është me e keqa dhe e papranushmja në këtë mes, është së të gjithë ne si shqiptarë, qeveritarë, priftërinj gjakprishur orthodoks – shqiptar e tjerë, e dinim dhe vazhdojmë ta dimë se misioni i tij ka qënë është dhe vazhdon të jetë krejt i kundërt me atë çka na ka propaganduar, mashtruar dhe vazhdon të na mashtroj, por ne si duket kjo lloj përralle dhe gënjeshtër e Janullatosit na ka pëlqyer, dhe s’po na i vret me sytë, dhe jemi dashuruar në të, siç dashurohet viktima në tutorin, torturuesin, shfrytzusin dhe përdhunuesin e tij, sepse e shkreta viktimë nuk ka c’të bej, dhe ku të ankohet prandaj bie në dashuri me tutorin dhe përdhunuesin e tij, se nuk ka rrug tjetër dhe nuk ka nga tja mbaj, ose të vras veten.
  Edhe ne me Janullatosin si komb pothuajse në të njëjtën pozitë inferjore, poshtruse jemi, të tutorit- grabitqarit-pushtusit-që është Janullatosi në këtë mes, dhe viktima patjetër që jemi ne si komb, në këtë mes dhe mersele. Por neve si duket si komb në tërsi-na ka pëlqyer, ky tutor, uzurpator, me një histori të tillë shpifse – imagjinare të Janullatosit, dhe jemi dashuruar, infektuar në tutorin, torturuesin, persekutusin tonë 22-vjeçar, pavarësisht që është në demin dhe shkatërrimin e ortodoksisë shqiptare, sepse misioni i vetëm i tij shpirtëror dhe kishtar në Shqipëri, është shkatërrimi i ortodoksisë shqiptare, dhe konvertimi shkomtarizimi tjetërsimi i saj ne greke,si në infrastrukturën e objekteve kishtare shqiptare që po i ndërton e mbidërton, po ashtu edhe konvertimin dhe tjetërsimin e ortodoksëve shqiptarë në grekë. Dhe konkretisht misioni i tij ka përfunduar me kohë, por ai nuk po largohet megjithëse ai e ka realizuar misionin e Asfalisë dhe qeverisë greke deri diku që i patën ngarkuar për helenizimin e Shqipërisë jugore, dhe Shqipërisë se mesmes.
  Mirëpo siç po shihet misioni i tij nuk i ka dhënë akoma frytet e duhura në helenizimin e plotë të Shqipërisë jugore,prandaj ai po e vazhdon misionin e tij, jo më në aspektin kishtar – shpirtëror ortodoks, por ka kaluar në misionet e tjera që ja ka ngarkuar shteti dhe Asfalija greke, sepse ne aspektin kishtar dhe shpirtëror për të cilin ai pati ardhur dhe na qe identifikuar, imponuar ne shqiptarëve ortodoks, ai e mbaroi misionin, ia ndërroi statutin kishës ortodokse autoqefale shqiptare,e ç’mitizoj dhe e poshtëroj Nolin e madh te ortodoksisë shqiptare nga kishat-manastiret shqiptare, e hoqi portretin dhe foton e tij nga të gjitha kishat manastiret që i ndërtoj e i mbindërtoj, dhe këtë krim me ndërtimet e tij, të kishave shqiptare orthodokse, e bëri me të vetmin qëllim dhe mbrapavi, për të zhdukur anashkaluar portretet, ikonografin, shejtorët e orthodoksis shqiptare, të pikturuara në të kaluarën në kishat orthodokse shqiptare nga vëllezërit Zografi,dhe të gjitha këto ndërtime të tij, kriminale-shoviniste në shqipëri, i bëri me orientim nga Athina dhe jo Tirana, ku kryevepra e tij më e arrir në ndërtimin – mbindërtimin në shpenzimet marramendëse financjare të pafundëme të dhëna pakursim nga qeverit greke dhe grekoshovinistët e tjer të tipit Nikola Geixh i cili i mblidhte dhe vazhdon t’i mbledh këto fonde financjare nga emigrantët ekonomik grekë në perendim, dhe ja dërgon Qirje – Janullatosit me qëllim që ai me këto mjete financiare të Helenizojë Shqipërinë, dhe kjo kryevepër e pashoq, e pakonkurent në ballkan, e ndërtuar nga Janullatosi në shqipëri,është Objekti i kishës Orthodokse i ndërtuar në qëndër të Tiranës, dhe ne si shqiptarë ortodoksë e si shqiptarë në tërësi pa dallim feje krahine dhe ideje, duhet ti’ jemi falenderus mirnjohsa sa të jetë jeta mbi tok qeverive greke, Nikola Geixhit, janullatosit, për ndërtimin dhe mbindërtimin e kishave dhe manastirëve orthodokse shqiptare, me parat dhe financat e tyre.
  Mirëpo tani ka ardhur koha që në këto kisha-manastire liturgjit-meshat- fetare t’i mbajnë dhe udhëheqin priftërijt dhe kryepeshkopët shqiptarë Orthodoks, dhe nuk duhet të lejojmë kurrsesi si komb në tërsi që këto objekte kulti, shkolla, spitale, memorjale etj, të ndërtuara në shqipëri nga qeverit greke përmes Janullatosit, të shërbejnë si trampolina, zyra, rezidenca, ambasada, magnetofon – propogandistike të grekoshovinistëve, të cilët propogandojn – programojnë helenizimin e Shqipërisë përmes këtyre objektëve të kultit të shqiptarve, sepse nëse e lejojm këtë ëndër monstruoze të qeverive greke- ’’ëndër për të cilën ajo ka investuar e punuar gjith këto vite’’ të grekoshovinistëve që ti vendosin në fuksjon dhe dispozicjon të tyrin këto objekte që i kanë ndërtuar, të kulti, të arsimit shëndetsisë, memorjalet,qëllimi i të cilave është Helenizimi i Shqipërisë, dhe nëse këtë krim dhe gjëmë, kundër kombit e orthodoksis son shqipëtare e lejojmë, dhe nuk e kundërshtojmë fuqishëm me çdo mjet të drejt dhe demokratik,atëher Janullatosi edhe kur ai të shkoj në amshim, ne botën pakthim, dhe perëndia ta dërgoj në botën e përtejme për mëkatet, krimet e tij në emër të perëndisë, edhe në ferr, ku patjetër, dhe pa asnjë dyshim e dilem do ta dërgoj Perendia,ai do jetë i lumtur në ferrin e tij të përjetsisë, sepse sipas statutit të K,O,A,SH-re të cilin ai e ndërroi, pasusit dhe trashëgimtarët në krye të fronit të ortodoksisë shqiptare, do vazhdojnë të jenë grekë të ardhur nga nëna shoviniste Greqi, dhe të instaluar në kishat manastiret Orthodokse shqiptare nga shovinisti Janullatos, priftërij dhe kryepeshkopë të cilët ai i pati graduar- emëruar kryepeshkopë si në Berat Gjirokastër, Himarë, Ersekë, Korçë,etj. etj.
  Dhe pasusit e tij do e vazhdojnë rrugën, ambicjet,dhe amanetin e tij monstruoz, për shkombëtarizimin e ortodoksisë shqiptare,konvertimin e saj “në greke” dhe helenizimin e Shqipërisë jugore. Por në këtë 22-vjçar Janullatosi përveç shkatërrimit, konvertimit, privatizimit të ortodoksisë shqiptare, dhe tjetërsimin e saj në greke, pati kohë, mjete monetare përkushtim dhe impenjim përkrahje, edhe nga baballarët e vetëshpallur të kombit shqiptar, të cilët së fundi ja legalizuan këto memoriale, varreza, manastire, spitale të cilat nuk kanë plan, dhe misjon shërimin e shqiptarve të sëmur nga sëmundje të ndryshme,por misjoni i këtyre spitalëve greke të ndërtuara nga shteti grek në shqipëri, është të asimilojë, infektoj shqiptarët, me epidemin greke, të quajtur Heleninizëm, dhe në këto spitale pseudo-humanitare–pseudo-bamirse, mundohen me mëndjet e tyre monstruoze grekoshoviniste, duke u ofruar shërbime trajtime kurime shërime bamirse kinse”- falas mjeksore, në këto spitale,të ndërtuara nga Janullatosi në shqipëri, me parat e derdhura lumë, nga të gjitha qeverit greke, gjithashtu ka ndërtuar shkolla të ciklit të ulët, dhe të lartë, për asimilimin e fëmijve shqiptarë, të cilët po kthehen me familjet e tyre, në vëndëlindjet e tyre për shkak të krizës ekonomike që e ka përfshir shtetin dhe kombin Helen.
  Dhe në këto shkolla të ndërtuara enkas për ta, nga qeverit greke në shqipëri do vazhdojnë helenizimin, konvertimin e tyre në grekër vorio-epirot në jug të vëndit, ka ndërtuar dhe financuar varreza, memoriale kushtuar martirëve Vorio-Epirot kushtuar shqiptarëve të konvertuar në greko vorio-epirot të Janullatosit, Nikola Geixhit, Omonias, Mavit, Asfalisë,Vangjelit Dules, Vasil Bollanos dhe qeverisë greke që qëndron pas tyre. Dhe të gjitha këto spitale, shkolla, kisha, manastire, varreza, memoriale, kushtuar martirëve vorio-Epirot”kinse demek të rënë në Shqipëri, bëhen me të vetmin qëllim dhe mbrapavi, për helenizimin – gllabërimin e Shqipërisë jugore dhe bashkimit të saj me Greqinë shoviniste, dhe senduqet dhe arkivolet e këtyre martirëve të Vorio-Epirit Janullatosi me kryepeshkopët- kryepriftërijt grek te tij, të cilët ai i pati graduar dhe vendosur kryepeshkop në jug të vendit, në kisha dhe qytete dhe fshatra shqiptarë konkretisht prifti i Përmetit ka pushtuar, konvertuar, tjetërsuar në kish dhe zyr rezidencjale të Asfalis greke, pallatin e rinis e të kultuës në Përmet,’’pallat i kulturës i cili ka qënë i emërtuar me emrin e rilindasit tonë kombëtar ’’Naim Frashëri’’- dhe e ka kthyer sipas kërkesave, nevojave, direktivave të qeveris e Asfalisë Gerke, e të udhëheqsit të tij shpirtëror, Anastas-Janullatosit.
  Po i njëjti prift mostër ’’i cili gjatë sistemit monis në shqipëri ka punuar si kafshar me mushka kuaj dhe karrocjer,’’ dhe i përzgjedhur dhe i graduar prift në Përmet nga Janullatosi, në fshatin Kosin të Përmetit zhvarroste fëmijët grat burrat dhe pleq shqiptarë, të vrarë nga këta martirë të Vorio-Epirit të Janullatosit, dhe eshtrat e këtyre shqiptarëve, Janullatosi me rrethin dhe padronët e tij grek,i ka varrosur në varrezat e Vorio-Epirit në Këlcyr, në Bularat, në Tepelenë, në Ersekë, Pogradec, në Skrapar, në Boboshticë,- të Korçës, në Qaf-Krrabë të Elbasanit ku ka ndërtuar kryqin skaj rrugës Tiranë – Elbasan,kryq që s’ka të bej aspak me ortodoksinëe perendinë, por është imagjinata e sëmur psikike e Janullatosit, i cili me mendjen e vet të sëmur imagjinon në ëndrrat e tij monstruoze së në Qaf-Krrabë janë kufijtë e Vorio-Epirit, sipas megalides greke e naçartanjas serbe. Prandaj ai i ndërton këto kryqe, varreza, memoriale, me eshtrat e fëmijëve shqiptarë, kushtuar martirëve të Vorio-Epirit, dhe do vazhdojë t’i zhvarros shqiptaret e vrarë nga grekët si eshtra të martirëve të Vorio-Epirit, në memorialë në gjithë Shqipërinë e mesme, dhe te jugut. Nëse ne si shqiptar e lejojmë, siç e kemi lejuar deri me tani dhe vazhdojmë ta tolerojmë një masakër të tillë që po e bënë Janullatosi në jugun e atdheut tonë të shenjtë. Gjithashtu, Janullatosi përveç misionit të tij si prift dhe njeri i perëndisë dhe i dërguari i Jezu Krishtit në jug të Shqipërisë, kuptohet sipas imagjinatave dhe ëndrrave që si besojnë as fëmijët, as naivët,se jo se jo ne si komb shqiptar, por sipas ëndrave, imagjinatave të sëmura, të Qeverisë dhe Asfalis greke, dhe kishës së tyre greko-shoveniste, dhe ky Janullatos në jugun e atdheut tonë të shenjt përveç kishave dhe manastireve shqiptare që i ndërtoj në stilin grek, dhe me orientim nga Athina, dhe jo Tirana, dhe memorialëve dhe varrezave kushtuar martirëve Vorio-Epirot në jug të vendit, dhe me këto poshtërsi dhe paudhësi të tij në emër të ortodoksisë,pro Greqisë dhe në dëm të shqiptarisë, të gjitha këto vepra dhe bëma të tij “negative” ju duken pak, dhe tani po e vazhdon misionin në Shqipëri të mesme, dhe të jugut, duke ngritur financuar infrastrukturën arsimore në dëm të arsimit shqip, dhe në favor të shtetit grek, në mënyrë që të bëj asimiliminn e fëmijëve shqiptarë, dhe konvertimin e tyre në grekë Vorio-Epirot, nëpërmjet shkollave të ciklit të ulët të mesëm të lart,dhe në kolegjet kinse-demek,greko-shqiptar, që ka ndërtuar në Shqipëri, si ai në rrugën e Elbasanit, apo shkollat e ciklit të ulët dhe të lartë, të ndërtuara tashme nga Janullatosi në qytetet dhe fshatrat 100-për qinë shqiptar, konkretisht shkollat greke në Himarë, Sarandë, Gjirokastër, Përmet, Ersekë, Korçë, Boboshticë etj., etj. Pra siç e shikoni e ndëgjoni të nderuar bashkëkombës, Janullatosi ka dalë jashtë misionit kishtar dhe shpirtëror ortodoks, mision mashtrues me të cilin ai na u reklamua, dhe na u imponua ne si komb.
  Dhe Janullatosi me padronët e tij që i rrinë pas, që janë qeveria greke, Asfalia, Nikola Geixhi, Vangjel Dule, Vasil Bollanua, me Omonian dhe Mavin e tij, janë me të vërtetë për tu lakmuar, dhe admiruar, sepse janë shumë- largpamës, imagjinar, parashikus, dhe vizionar, në kauzën e tyre të helenizimit të jugu tonë të shejtë e të shtrenjtë, sepse e paskan ditur, parashikuar se Greqia e tyre, grekoshoviniste, ekspasjoniste kundrejt kombit shqiptar, herdo kurdo, do binte nga piedestali, euforia, kënaqësija, dhe imuniteti i përjetshëm e i paprekshëm, si vend lider i pakonkurent – ekonomik në Ballkan, dhe një ditë shqiptarët, familjet dhe fëmijët e tyre do i ktheheshin vendlindjes së tyre, por edhe në këtë drejtim Janullatosi me garniturën e tij që i rri dhe e mbeshtet nga pas, kishte menduar, dhe profitezuar, se diçka e tillë do të ndodh,(dhe në këtë drejtim-aspekt-Janullatosi e meriton epitetin profet, parashikus, vizionar, por ky parashikim i tij nuk ka të bej aspak me ortodoksinë dhe perëndinë, me të cilën ai identifikohet e rreklamohet gjith këto vite ne si komb), prandaj Janullatosi në jug të vendit, me kohë ka ngritur infrastrukturën arsimore – shkollore, helenistike,në fshatra dhe qytete shqiptare, që fëmijët shqiptarë që janë kthyer në vendlindjet e tyre me familjet e tyre, për shkak të situatës ekonomike në Greqi, shkombëtarizimin dhe helenizimin, ata duhet ta vazhdojnë në shkollat greke që u ka ngritur qeveria greke në jug të vendit, me ndihmën dhe poshtërsitë, intrigat e Janullatosit, të Vangjelit, Bollanos, dhe me bekimin dhe aprovimin e baballarëve shqip-folsa të vetëshpallur të kombit shqiptar, të cilët me vulat, dekretet, dhe votat e tyre në parlamentin kinse të shqiptarëve, i kanë legalizuar institucionet shkollore, memorialët, kolegjet greke, të ndërtuara në jug të vendit, dhe Shqipëri të mesme, me qellim shkombëtarizimin dhe helenizimin e asaj pjese të pretenduar nga greko-shovinistët.
  Dhe në këtë poshtërsi perfide dinake e programuar greke të radhës, kundër kombit shqiptar,qeveria Asfalija greke Janullatosi dhe shërbëtoret e tjerë shqipfolsa të Greqisë, të cilët i shërbejnë kauzës greko-shoviniste të gllabërimit të jugut të vendit, por në këtë poshtërsi nuk duhet të çuditemi, dhe të na duket e pamundur, që këta greko-shovinist të kenë marrë edhe dritën e gjelbër ’’OKEJIN’’ dhe miratimi e pashkruar me bojë nga baballarët e vetëshpallur të kombit shqiptar, që procesi i asimilimit dhe i helenizimit të fëmijëve shqiptarë, të vazhdoj në shkollat greke të ndërtuara në Shqipëri enkas për ta,dhe ta vazhdojnë shkollimin-helenizimin, në këto shkolla greke, në ato klasa, që e kanë lën në Greqi. Sepse shteti dhe ministrja e arsimit e Shqipërisë për këta fëmijë shqiptarë nuk ka asnjë lloj programi rehabilitimi dhe integrimi, që të përshtaten e rintegrohen në sistemin arsimor shqiptar, dhe janë të diskriminuar, të paragjykuar dhe të përjashtuar, kur ata kthehen në shkollat dhe vendlindjet e tyre shqiptare, dhe i detyrojnë që në qoftë se në Greqi i kanë mbaruar klasat e para, të dyta, të treta, dhe në vazhdim, në Shqipëri nuk ju njihen dëftesat, indekset, dhe diplomat e këtyre klasave të mbaruara në Greqi, dhe i detyrojnë që të shkojnë përsëri në klasë të parë, edhe nëse në Greqi të ketë mbaruar klasën e shtatë apo të tetë, dhe me këtë veprim dhe persekutim që u bën shteti shqiptar fëmijëve shqiptarë, i detyron ata që me hir dhe pahir, ata ta vazhdojnë shkollimin e lënë në Greqi, në shkollat greke që ka ndërtuar Janullatosi me qeverinë greke në Shqipëri, dhe helenizimi i fëmijëve shqiptarë bëhet duke u paguar nga shteti shqiptar, mesojsit-profesorët grek të ardhur nga Greqia, dhe nga minoriteti grek që ndodhet në Dropull,për të helenizuar dhe shkombëtarizuar fëmijët shqiptarë në Shqipëri, dhe kjo ndodh,sepse kështu qeveritaresh, opozitarësh, prefektësh, kryebashkjakësh kryekomunarësh,dhe baballarësh të kombit, të majtë dhe te djathtë kemi që na kanë udhëhequr, azhdojnë të na udhëheqin, dhe na drejtojnë gjithë këto vitet e pseudodemokracisë.
  Sepse këta pseudo-përfaqsus të institucjonëve shqiptare, i lejuan, ndihmuan, këto institucione greke në Shqipëri, në këtë 22-vjeçar, dhe së fundi i legalizuan me vendim parlamenti, dhe baballarët e vetshpallur të kombit shqiptar, qeveritar,dhe opozitar, ishin të ftuar nderi ne koktelet përuruse, shirit-prerës, që i organizoj qeverija greke në jug të atdheut tonë të dashur dhe të shejt.
  Gjithashtu këta pseudo-shqiptar, Prefektët, kryebashkjakët, kryekomunarët, në Shqipërinë e mesme, dhe të jugut, kanë pasur mjete dhe financa për organizimin e koktejëve-drekave e darkave, që tu vendosin rrugëve,sheshëve, shkollave-qytetëve e fshatrave shqiptar, me emrat e grekoshovinistëve grek, konkretisht në Tiranë, kryebashkjaku,dhe prefekti i tanishëm,Anastas Janullatosin, e kan shpallur qytetar nderi, nuk e dim me çmotivacjon, këngëtarit shovinist serb, antishqiptar i deklaruar botrisht-Goran Bregovicit, i kanë dhën titullin qytetar nderi, dhe çelsin simbolik të Tiranës, gjithashtu edhe në korçë, kryebashkjakët dhe prefektët pseudo-shqiptar,e kan emërtuar një rrugë kryesore në këtë qytet, me emrin e ‘’Anastasjus Janullatosit’’ i cili Korçën tonë shqiptare, në-meshat e tij greko-shoviniste që i mban në kishat tona shqiptare Orthodokse, e emërton dhe e identifikon këtë qytet shqiptar si ‘’KORIZA’’ e Vorio-Epirit, kurse në Gjirokastër, kryebashkjaku F-Bime dhe prefekti S-Ksera e emërtojnë një rrug kryesore në këtë qytet,me emrin e presidentit të greqis Karlos Papuljas, i cili ka deklaruar botërisht, se greqija shoviniste nuk kërkon asgjë më shumë për Vorio-Epirin, përveç asaj që ka fituar Kosova më 17-shkurt të 2008-tës, kurse me varrezat,memorjalet, dhe figurave emblematike për kombin shqiptar këta, komunar, kryebashkjak, prefekt, pseudoshqiptar, i vlersojnë, dhe i trajtojn ndryshe, në raport me martirët grekë, të rënë për kauzën shoviniste të Vorio-Epirit, konkretisht në Shkodër. Kryebashkjakët-prefektët e hoqën monumentin e pesë – herojve të Vigut, me arsyetimin e argumentin, se ata ishin komunist,kurse ne si O-K-H-S-SH-së ju themi, se ata ishin idealist- atdhetarë,dhe nuk luftuan ran dëshmor, për instalimin dhe bunkerizimin e shqipëris me mortajën e kuqe të sllavizmit, dhe kjo është një vrasje e dytë që ju bëhet, sepse edhe në luftën e fundit të shqiptarve kundër sllavëve, ushtarët dëshmorët invalitët e UÇK-së, nuk luftuan e derdhën gjakun e tyre për krijimin e kombit Kosovar-joshqiptar, por luftuan kontribuan dhe dhanë jetën e tyre për çlirim dhe bashkim kombëtar, sepse si po veprojn qeveritarët,opozitarët,komunarët, kryebashkjakët, prefektët shqiptar, më varrezat e memorjalet e e rilindasve dhe dëshmorve të kombit shqiptar, njëjtë duhet të veproj tani, edhe Hashim-ish uçk-isti, i duhet t’i zhvarros dëshmorët e uçk-së dhe memorialet e tyre, sepse ata nuk e kanë dhënë jetën e tyre për krijimin e kombit kosovar jo shqiptar, prandaj mos luani me gjakun dhe idealet e dëshmorve të shqipëris etnike, por i njëjti skenar,paradoks, poshtërsi, tradhti e radhës, po ndodh në Gjirokastër, më memorjalin dhe varrezat e rilindasve tanë kombëtar, ku kryebashkjaku F-Bime ka deklaruar poshtërsisht-paturpsisht, se ai si kryebashkjak nuk i mbron dot këtë memorjal dhe varret e tyre nga keqbërsit, dhe nuk ka fonde mjete financjare për rregullimin dhe mirmbajtjen-ruajtjen e këtyre varrezave të rilindasve tanë kombëtar, por i paftyri dhe i pabesi ka shkuar edhe më tej me opcjonet e tij shoviniste, ka dal me një opcionin dhe zgjidhje fatlume – grekoshoviniste, për varret e rilindasve tan kombëtar, dhe ditziu ka thënë e deklaruar, se eshtrat dhe varret e rilindasve tanë kombëtar, të zhvarrosen dhe zhduken nga vënd – varrimi dhe memorjali i tanishëm, kushtuar atyre, sepse kjo është e vetmja zgjidhje sipas mendjes së tij primitive dhe grekoshoviniste, por patjetër dhe ska asnjë lloj dileme dhe dyshimi se kjo është një kërkes, ofert, greko-shoviniste, ëndër e të gjitha qeverive greke dhe kishës së tyre, kërkes dhe ëndërrr e grekoshovinistëve, e cila u lexua, interpretua, dhe u deklarua nga një kryebashkjak dhe prefekt pseudoshqiptar, të instaluar në Gjirokastër të cilët punojn sipas direktivave, kërkesave e udhzimëve të qeveris e asfalis greke,për shkomtarizimin e shqipëris dhe Helenizimin e saj. Dhe insjativën për rregullimi,mirmbajtjen, ruajtjen e memorjalit të varrezave të rilindasve tanë Kombëtar,nga keqbërsit e ndryshëm,që patjetër janë ‘’keqbërës grekoshovinist të programuar e të dirigjuar’’ e kanë marrë përsipër të rij Gjirokastrit, Përmetar, Kolojar, Korçar-shqipëtar – atdhetar të cilët të prekur ofenduar të poshtruar nga veprimet monstruoze kanibaleske, kundër kombit shqipëtar, të këtyre kryebashkjakve e prefektëve pseudoshqiptar, kanë dhënë, mbledhur mjete financa nga të ardhurat e tyre personale dhe familjare, kanë bërë punë vullnetare, propogandistike sqaruse për rregullimin mirmbajtjenë, ruajtjen e këtij memoriali kushtuar rilindasve tanë kombtar, sepse qeverija greke mund të ketë dëshir-ëndër që në këtë vënd ku prehen eshtrat dhe Memorjali i rilindasve tanë kombëtar shqiptar, të ndërtojë një memorjal-varrez, për martirët greko- Vorio-Epirot ’’si ai i Këcyrës i Bularatit’’ etj-etje♪ të rënë për gllabërimin e shqipëris jugore, dhe bashkimin e saj me nënën shoviniste greqi, dhe për të arritur këtë qëllim,ka riaktivizuar dhe ka vënë në fuksion marjonetat e kamufluara dhe të fletura,që i ka të instaluara në institucjonet vendimarrse të shtetit shqiptar, konkretisht F-Bimen S-Kserën etj-etj.
  Por qeverit greke, me marjonetat, shërbëtorët e saj që i ka instaluar në shqipëri,si Janullatosi, përveç parave që derdhi lum në Shqipërinë jugore, dhe të mesme, për helenizimin e saj, pati para përkushtim dhe impenjim edhe për Kosovën, të cilën ai me kryepeshkopin grek të Beratit në meshën që e mbajti patriarku serb Irinej në Pejë,ky kryepeshkop grek i graduar nga Janullatosi në këtë post me pjesëmarrjen e tij në manastirin ortodoks të Pejës, manastir, patrikan e vjedhur, grabitur, privatizuar nga serbët, kinse në emër të ortodoksisë, trashëgimisë fetare serbe në Kosovë.
  Ky klerik i Janullatosit në një intervistë të tij për mediet e rajonit dhe ndërkombëtare, e quajti Kosovën shqiptare nën direktivat dhe udhëzimet e e këshillat e Janullatosit,sikur Kosova për serbin është si Jurezalemi i shenjt për çifutët-hebrenjtë, por Janullatosi nuk ngeli me kaq,por ai i dha kishave serbe dhe institucioneve paralele serbe në Kosovë të cilat dirigjohen dhe financohen që 13-vjet nga qeverit serbe në beograd,dhe ky Janullatos si njeri i fesë dhe i perendis demek në shqiperi, ju dha serbëve në kosovë – vlera monetare në shumën e deklaruar botërisht – 500000-dollarë për ndërtimin e kishave serbe dhe fshatrave serb në Kosovë, me pretekstin – argumentin se ato i dëmtuan i shkatërruan barbarët-turko-shqiptar, në 2004-rën, në revoltën që ndodhi nga shqiptarët e Kosovës, sepse serbët mbytën në lumin Ibër 3 fëmijë shqiptarë, kurse i nderuari Qirje Janullatos për kishat katolike shqipëtare, dhe objektet e kultit islam-bektashi që u përkasin besimtarve shqiptarë, objekte kulti fetare të cilat i dogjën serbët në Kosovë në baza dhe projekte shfarosëse – shtetërore, në vitin 1998-1999-të, ky Janullatos nuk ndau asnjë metelik për ndërtimin e këtyre objekteve të kultit që u përkasin shqiptarëve, të shkatërruara nga shovinizimi serbo-madh në baza dhe projekte shtetërore.

  Dhe si përfundim të nderuar bashkëkombës të kudondodhur, këto që kemi cekur me lartë dhe në komunikatat e kaluara të O,K,H,S,SH-së, janë vetëm maja e ajsbergut e punëve, veprave të pista, dhe e batërdive që ka berë Qeveria dhe Asfalija greke në jug të atdheut tonë të shenjtë, me marionetat e tyre, siç janë Janullatosi ’’PBDNJEJA’’ e Vangjelit, Omonija e Bollanos, e Spiro Kseres, Nikola Geixhit, dhe shërbëtorët gjak prishur shqiptar priftërij – pushtetar dhe opozitar shqiptar,të cilët janë bërë hyzmeqar të verbër në helenizimin dhe shkombëtarizimin e jugut të vendit, nga parat që jua japin dhe shantazhet që jua benë qeveria dhe Asfalija greke, nëpërmjet marionetës se tyre Janullatos.
  Por në këtë kërkim dorëheqje të Janullatosit nga froni i K-O-A-SH-re dhe në protestat tona nëse do na imponohen nëse Janullatosi nuk jep dorëheqje nga froni i autoqefalisë se shqiptarëve,në këto protesta tona të drejta dhe të ligjshme, ne si O.K.H.S.SH-së,i bëjmë thirrje vëllazërore dhe jo qellim keqe apo tallëse, edhe minoritetit grek që ndodhet në Shqipëri,që të na bashkëngjiten në këto protesta deri në largimin e Janullatosit, dhe këtë thirrje vëllazërore kundrejt minoritetit grek në Shqipëri e bëjmë për shkakun dhe arsyen se Janullatosi thirret dhe identifikohet me rrethin dhe suitën e tij që i qëndron nga pas, në emër të minoritetit grek që ndodhet Shqipëri, por problemi në këtë mes qëndron se pikërisht kundrejt këtij minoriteti grek të mirëpritur dhe të mirëseardhur në Shqipëri nga kombi shqiptar, Janullatosi Vasil Bollanua,Spiro Ksera,Vangjel Dulja, Omonia, Mavi-Asfalia dhe qeveria greke,që qëndron pas tyre,me planet helenizuese, dhe me financat astronomike që i paguan dhe i stimulon këta shovinistë, dhe të tillë individ me qëllimet e tyre greko-shoviniste dhe të kauzës se Vorio-Epirit, dhe me këtë propagandë të tyre mashtruese, dhe të parealizueshme në territorin shqiptar, e kanë futur në lajthitje dhe dilema minoritetin grek që ndodhet në jug të vendit, se a janë duke jetuar në Shqipëri apo janë duke jetuar në Greqi, dhe kjo ndodh pikërisht prej kësaj propagande greko-shoviniste, të cilët mashtrojnë se pari veten e tyre, dhe këta minoritar grek, se-së shpejti jugu i Shqipërisë, do ndahet dhe do i bashkohet kinse demek, nënës se tyre shoviniste Greqi, dhe nga kjo propagandë dhe nga këto ëndrra që shohin me sy hapur këta greko-shovinistë për Vorio-Epirin e tyre imagjinar, i kanë infektuar deri diku, këta minoritar, dhe ata tani, dhe në vitet në vazhdim do jenë në këtë dilema-imagjinata- lajthitje, nëse do vazhdojnë ti dëgjojnë përrallat dhe imagjinatat e Magnetofonit të prishur dhe të plakur tashmë Janullatosit, dhe suitës se tij, që e mbështesin dhe i rrinë nga pas, dhe minoritaret e gjorë nga ky lloj hashashi, opiumi, infuzjoni-narkotik, propagandistik, imagjinar dhe i parealizueshëm në trojet shqiptare,opium dhe narkozë që jua jep me recetë,me përrallat e tij që i tregon si shkrime të shenjta,të perëndisë Janullatosi me ekipin e tij,i ka lën këta minoritar si i thonë një fjalë e urtë popullore tek ne shqiptarët “as me lalën, por as me salën”, pra janë në dilema mbi të ardhmen e tyre nuk e din a jetojnë në Greqi apo në Shqipëri.
  Dhe për këto arsye, argumente që kemi cekur në komunikatat e kaluara dhe këtë të tanishmen ne si O-K-H-S-SH-së i bëjmë thirrje vëllazërore minoritetit grek që ndodhet në Shqipëri, që të na bashkëngjiten, dhe të na i përkrahin protestat tona edhe me pjesëmarrjen e tyre fizike, por do ishte e mirëseardhur dhe përkrahje dhe mbështetja teorike deklarative dhe në forma të tjera të ndryshme, sepse është mese e vërtet se Janullatosi është se pari një tumor-kancer i instaluar pabesisht dhe tinëzisht në zemër të kombit dhe ortodoksisë shqiptare, por ju kujtojmë vëllezërve minoritarë grekë në Shqipëri, se ai është një kancer i pashërueshëm edhe për ta, sepse ai s’po ju lejon që të jetoni dhe të bashkëjetoni jetën tuaj dhe të fëmijëve tuaj, me vëllezërit e juaj shqiptarë në Shqipëri, që kemi përjetuar, bashkëjetuar bashkërisht, të mirat dhe të këqijat që kemi përjetuar si komb në decenie, por qëllimi i tyre ka qënë, dhe do vazhdoj të jetë, t’ju përdor ashtu siç ju kanë përdorur në të kaluarën, për qëllimet e tyre greko-shoviniste, por të paralizushme kundër kombit shqiptar,komb që ju ka mirëpritur, përkrahur në çdo aspekt të jetës, dhe nuk kemi vepruar kundrejt jush si minoritar në Shqipëri edhe si shtet. Por edhe si popull, për t’u hakmarrë, persekutuar, denigruar apo shpronësuar, si kompensim apo hakmarrje ndaj krimeve që bëri shteti dhe kisha greke, ndaj bashkëkombësve tanë shqiptarë në Çamëri, dhe Epirin jugor shqiptar, të cilin shteti grek e mban të pushtuar padrejtësisht dhe pabesisht, përkundrazi ne si popull dhe si shtet shqiptar kundrejt jush kemi bër të kundërtën, ju kemi dhenë të gjitha të drejtat si minoritet, të drejta të cilat si gëzon asnjë minoritët në botë, por kemi shkuar edhe me tej, duke shpronësuar vetveten si komb shqiptar, dhe ju dhamë edhe tokën tonë me tapiiii, si në jug të Shqipërisë, po ashtu edhe në Shqipëri të mesme,me ligjin e famshem te Salushit, ate te-70501-shit.
  Prandaj siç e shikoni – dëgjoni dhe lexoni në këto komunikata të O-K-H -S-SH-së, të nderuar dhe shumë të respektuar minoritar grek në Shqipëri, përkrahja e protestave të shqiptarëve nga ju si minoritar nuk është vetëm në dobi të kombit shqiptar, por është dhe dobinë tuaj, sepse do shpëtoni njëherë e përgjithmonë nga tumori, magnetofoni, propagandistik shovinist plak i quajtur Janullatos, dhe me largimin e tij, juve do ju hiqen dilemat, do ju hiqet hipnoza që jua ka instaluar në memorje – janullatosi, që ju ka lënë me propogandën e tij infektuse mashtruse të Vorio-Epirit, as në botën e të gjallve, por as në botën e të vdekurve, se a jetoni në Greqi, apo Shqipëri, do ju kthehet jeta e vjedhur, dhe e ardhmja e mohuar dhe e paragjykuar nga Janullatosi, dhe suita e tij, dhe për këto arsye e argumenta që kemi cekur në këtë komunika të O-K-H-S-SH-së,na mbështesni, përkrahni, në kërkim dorëheqjen e Anastasijus Janullatosit,dhe në protestat tona të nderuar minoritar, sepse heqja e tumorit Janullatos nga froni- K-O-A-SH-re është shpëtim dhe shërim jo vetëm për ne si komb, por edhe për ju si minoritar, por është shpëtim dhe lehtësim edhe për shtetin kishën greke, dhe për financat e popullit të ndershëm dhe largpamës grek, financa te cilat jua merr dhe keqpërdor në Shqipëri në qëllimet e tij greko-shoviniste ekspasjoniste – por të parealizueshme kundër kombit shqiptar, fakte – argumente që kemi dhën dhe do vazhdojmë të japim në komunikatat tona të ardhshme, që nuk janë të shpifura dhe të trilluara si historitë e Janullatosit për Vorio-Epirin, por ky është raliteti në Shqipërinë tonë jugore,dhe qëllimet dhe prapaskenat imagjinatat e Janullatosit dhe suitës së tij për helenizimin e Shqipërisë jugore.
  Pra të nderuar bashkëkombës të kudondodhur,dhe minoritar grek në Shqipëri, misioni kinse shpirtëror kishtar ortodoks i Janullatosit si prift i veshur me veladonin e priftit, kinse për ringjalljen dhe ringritjen e ortodoksisë shqiptare ka përfunduar me kohë,dhe ai tani po merret me punë vepra krime dhe batërdi të tjera kundra kombit shqiptar, që janë në kundërshtim me frymën e perëndisë, dhe të ortodoksisë, me të cilën ai na reklamohet dhe identifikohet në këto 22-vite në Shqipërinë tonë të dashur dhe të shenjt. Prandaj të nderuar bashkëkombës, si shqiptar ortodoks minoritar grek në Shqipëri dhe pa dallim feje, krahine dhe ideje duhet të kërkojmë dorëheqjen e Janullatosit nga froni i Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare, fron të cilin e mban të pushtuar që 22 – vjet padrejtësisht dhe poshtërsisht, në dem të ortodoksisë shqiptare,dhe nëse ai nuk e bënë një dorëheqje dhe largim të tillë, atëherë ne duhet të protestojmë çdo ditë, çdo orë dhe çdo minutë, të gjithë si shqiptar në çdo fshat, qytet të Shqipërisë, dhe para objektit të fronit së Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare, ku ndodhet uzurpatori-pushtusi- Janullatos, dhe do të protestojmë vendosmërisht,pafundësisht, deri në largimin përfundimtar të tij nga froni i ortodoksisë shqiptare, dhe parulla e vetme dhe brohoritjet e vetme kundrejt Janullatosit do të jenë, Janullatos largohu, misioni yt shpirtëror për ringritjen dhe ringjalljen e ortodoksisë shqiptare ka mbaruar, do të jemi mirënjohës sa të jetë jeta mbi tokë,-ortodoksin shqiptare tashme sipas statutit të Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare e drejtojnë dhe e udhëheqin vetë priftërinjtë dhe kryepeshkopët shqiptarë,të cilët i ke përgatitur gjithë këto vite me mund dhe vetëmohim.
  Ik largohu, jep dorëheqje me faqe të bardhë, shko në nënën tende Greqi, të cilës i ke shërbyer në emër të ortodoksisë, shko nxirre-shpëtoje nga kolapsi ekonomik-financiar ku e keni futur, ti me grekët e tu shoviniste që të rrinë pas, ose nëse në të kundrën, nëse ke dëshmi-argument, se je i dërguari i Jezu-Krishtit në shqipëri, na jep me të voglin sinjal dhe dëshmi, se je dora dhe fryma e tij që të ka dërguar në Shqipëri, dhe nëse i ke këto dëshmi ke lidhje satelitore të drejtpërdrejt ’’jo indirekte’’ me Jezu-Krishtin personalisht, atëherë jo vetëm ne si komb shqiptar do të mbajmë dhe do të përulemi në Shqipëri sa të jetë jeta mbi tok, por e gjithë bota atëherë duhet të pranoj dhe të përulet ty personalisht, se një privilegj i tillë nuk na takon vetëm neve si komb shqiptar, por dorën dhe frymën tënde të shenjtë, në shpirtin dhe fizikun e tyre duhet ta përjetojnë të gjithë banorët e rruzullit tokësor” dhe ta vlersojn dhe të na tregojn ne si shqiptar se sa e lehtë është dora jote, dhe se sa e ëmbël është fryma zëri fjalët, dhe këshillat tua që na i tregon si fjal të shejta në kishat tona shqiptare ortodokse, dhe na i imponon në emër të perendis”,” kinse-demek” ti na qenke vet perëndia në shqipëri,por nëse-seke një dëshmi dhe argument të tillë bindës-për kombin shqiptar që je vetë dora,prezenca,fryma e Jezu Krishtit në Shqipëri,i nderuar Qirje – Janullatos jep dorëheqje sa më parë dhe largohu me fytyrë të bardh, që t’i kujtojmë me “mirësi e nostalgji” mrekullitë që ke berë këto 22-vite për ne si komb. Përndryshe nëse s’largohesh me dëshirë dhe vullnetin tënd,uragani i papërmbajtshëm i popullit shqiptar, me peticione, kërkesa, dhe protesta, nëse do na i imponosh me mos dorheqen tënde, protesta të cilat do t’i mbajmë para objektit të Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqiptarëve do të detyrojnë të largohesh.
  Prandaj Qirje Janullatos largohu sa s’është bërë vonë edhe për ty, por edhe për ne si komb, sepse edhe ne si shqiptar ortodoks, dhe si shqiptar në tërsi, kemi pasur dhe kemi priftërinj dhe kryepeshkop të rangut tënd, si në të kaluarën por edhe në të tanishmen,”por me një ndryshim të madh nga ti, nuk kanë qënë të infektuar si ti me te keqen dhe të padrejten në dëm të kombëve, të sovranitetit, autonomis dhe statusit të këtyre kishave, të ketyre shteteve fqije, dhe nuk janë identifikuar, kamufluar e stimuluar këta priftërij dhe kryepeshkop shqiptar ortodoks, dhe ti shërbejn shqiptaris padrejtsisht e pabesisht në dëm të kombëve tona fqije, dhe të besimit të tyre fetar që i përkasin, ne emër të perendis dhe të ortodoksis,apo-me urrejtje grabitqare, pushtuse, kolonizuse kundër kombit grek dhe kishës tuaj grekoshoviniste jo ortodokse”.
  Prandaj të lutemi largohu Qirje Janullatos,se edhe ne si komb dhe shqiptar ortodoks kemi pasur dhe kemi fatmirsisht – priftërij dhe kryepeshkop që mund ta drejtojnë dhe ta udhëheqin shumë-shumë më mir vetë ortodoksët,dhe ortodoksin shqiptare, ashtu siç e udhëhoqën në të kaluarën kryepeshkop të denjë të pa djallzuar të pa infektuar me të keqen dhe të padrejtën -si Fan Stilian Noli.Dhe të nderuar bashkombas të kudondodhur, për organizimin e peticjonëve,protestave,reagimëve, pakënaqsive,për kërkim – dorheqen dhe largimin e Anastas Janullatosit njëher e përgjithmon nga kreu i fronin të kishës Orthodokse Autoqefale Komtare Shqiptare, mos prisni ëndëroni dhe imagjinoni,për thirrje, kushtrime, apo organizime- nga kryetarët e partive të shoqatave apo të organizatave ,,apo lidërve dhe përfaqsusve fetar të cilët thirren dhe identifikohen në emër të besimin tonë fetar, ku ne jemi te antarsuar në këto parti organizata,shoqata, dhe i votojmë, mbështesim verbërisht gjith këto vite, këta pseudo-kryetar partish këta pushtetar dhe këta opozitar, të cilët kan punuar dhe vazhdojn të punojn kundër interesave tona kombtare, dhe në favor të helenizimit dhe sllavizimit të shqipëris, por mos prisni për thirrje organizime kushtrime të tilla protestash në mënyr publike, edhe nga ne si O-K-H-S-SH-së, por patjetër dhe pa as një lloj dileme hezitimi e dyshimi, ne do jemi aty bashkarisht me ju, dhe do jemi pjesmarrës dhe në ball të këyre protestave, sepse ne siç e kemi cekur në komunikatën e par të O-K-H-SH-së, aktivitetet tona në shërbim të çështjes sonë kombëtare të pazgjidhur, si në aspektin teorik dhe praktik, s’do jenë në mënyrë publike, por konspirative, për shkak e arsye të represjonit përndjekjes persekutimit dhe pengimit të aktivitetëve tona, nëse i mbajm në mënyrë publike, persekutim e përndjekje që mund të na ndodh nga institucjonet tona pseudo-shqiptare, institucjone të cilat i drejton, dirigjon dhe kontrollon deri diku, shteti grek, dhe kisha e tyre grekoshoviniste, e instaluar në shqipëri nga marjoneta greke e quajtur Anastasjus Janullatos, por këto peticjone reagime, kërkim dorheqe dhe protesta, për largimin e Janullatosit nga froni i K-O-A-SH-re, mundemi me i organizuar të gjith si shqiptar të kudondodhur, nëpërmjet rrjetëve socjale dhe kumunikative të internetit, ashtu siç i organizuan vëllezërit tanë shqiptarë, në shtetin sllavo-maqedon, reagimet, protestat,pakanaqsit, kundër shtetit inekzistent fallco-sllavomaqedon, i cili i persekuton, poshtron, arreston, me akuza si monstra-kanibal, në medjat e rajonit e ato ndërkomtare, i arreston, torturon, dhe i vret në qelit që i kanë ndërtuar enkas për shqiptarët, dhe bëjnë eksperimente çnjerzore me ta, në të njëjtën mënyrë komunikimi, organizimi, dhe thirrjes përmes këtyre rrjetëve socjale të internetit, t’i organizojm të gjith si shqiptar të kudondodhur, peticionet, organizimet dhe protestat, në atë shqipëri londineze së pari si fillim,për kërkim dorheqen dhe largimin e Anastasjus Janullatosit njëher e përgjithmon nga kreu i fronit të Kishës Orthodokse Autoqefale Kombëtare Shqiptare, fron të cilin e mban të pushtuar pabesisht tinzisht dhe poshtërsisht që 22-vite.
  Rroftë kombi shqipëtar, në një shtet të vetëm kombëtar Shqipërinë e lir Etnike dhe historike, perendia qoftë në të drejtën e njerzimit dhe të kombit shqiptar!

  15 – 6 – 2012

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.