Parazitet, mosmirënjohësit shqipfolësit jugo-nostalgjiket ende kundër invalidëve të famëmadhes UÇK-së

 

Shkruar artikuluar nga Dashamir Alliu,
ish vullnetarë i UÇK-së.
Datë: 10.01.2019

”OPINION – REAGIM”

Për të qenë të nderuar, respektuar, vlersuare në Kosovën e pas-çlirimit, nga një pjesë parazite mosmirënjohëse shqipfolëse jugo-nostalgjikësh fatkeqësisht, që identifikohet deklarohet nën emrin kamuflimin e popullit të Kosovës, por edhe disa medjave gazetareske televizive shqipfolëse, gjithsesi edhe nga qeveritarët e Kosovës, dhe nga faktori ndërkombëtarë, para dhe gjatë asaj epopeje lufte çlirimtare krenare skenderbenjane të ish UÇK-ve.

A mos vallë, paska qenë më mirë, që ish armikut okupatorit 100-të vjeçar barbarë gjakatarë serbo-sllav, mos me protestuar reaguar, apo edhe nuk qenka dashur më i kthyer pritur më pushkë plumba bomba bajoneta, por ndoshta mesë miri paska qenë, më ndejtur indiferent seherxhi, por pse jo, duke i kthyer edhe shpinën-prapanicën ish pushtuesit barbarë serbo-sllav!

Të nderuar familjarë të dëshmove invalid veteran të famëmadhes UÇK-së, këtë shkrim reagim timin të radhës e kam titulluar në këtë fjalor citat jo etik-pornografik , por vulgar ironik satirik, duke marrë shkas reagues revoltues për persekutimin anatemimin-demonizimin-poshtërimin-persekutimin përndjekjen akuzat burgosjet e padrejta të ish çlirimtarëve, në këto 20-vitet e pas çlirimit të Kosovës.

Por arsye argument tjetër sepse kam marrë mundimin të shkruaj artikuloj sensibilizoj denoncoj këto poshtërsi padrejtësi që ju janë bërë, dhe vazhdojnë t’ju bëhen këtyre kategorive meritore për çlirimin pavarësimin e Kosovës, ka të bëjë edhe me këto dy vendimet më të fundit të qeverisë së Kosovës, sa i përket për privilegjet benificionet-financjare të përjetshme, që ju ka akorduar miratuar votuar me vendim qeveritarë parlamentarë konkretisht gjatë kësaj qeverisjes së Ramushit, kinse me arsyetim motivacion e disa familjeve meritore pseudo-emblematike pseudo kontribut-dhënëse në çlirimin pavarësimin e Kosovës, dy vendime qeveritare më të fundit, të cilat i kishte trajtuar shtjelluar elaboruarë në një shkrim reagim, edhe ish eprori oficeri koloneli i karrierës ushtaraku vullnetarë nga shteti amë londinez në ish UÇK-në ”Shpëtim Golemi-Aljas, Dilaver Goxhaj”, i cili e kishte trajtuar kronologjikisht nëse i meritonin a jo? këto vlerësime gradime përfitime financiare të përjetshme këta familjarë të afërt familjarë farefis të këtyre personave që kanë nderuar jetë në vijat e frontit në luftëra beteja, apo që të jenë aksidentuar në aksidente rrugore, apo vrarë ekzekutuar në pozita zyrtare shtetërore të Kosovës nga armiqtë keqbërësit, për të mbrojtur kushtetutën të drejtat sovranitetin interesat e popullit të Kosovës.

Por ajo që më nxitur inspiruar testuar motivuar, që ta shkruaj trajtoj këtë opinion reagim, ka të bëj se i nderuari Dilaver Goxhaj, nuk e kishte trajtuar përfshirë në shkrimin opinionin reagimin e tij, edhe këtë fenomen realitet diskriminim (që do ta trajtoj në vijimësi të këtij shkrimi opinioni reagues sensibilizues për kategoritë e dala nga lufta e ish UÇK-së), padrejtësi poshtërsi injorim kriminal anti-human, që ju është bërë qëllimisht kriminalist kategorive të luftës së ish UÇK-së në këto vitet e pas çlirimit.

Por si fenomen anti-kategori të luftës, nuk është trajtuar sensibilizuar denoncuar as edhe nga disa media televizione shqipfolëse në Kosovë (të cilat propogandojn lehin si qentë zagarët e zellshëm, reagojnë vjellin zi e terr, vetëm kur atakohen paragjykohen kriminalizohen demonizohen pikërisht këto kategori, kundrejt kategorive emblematike te ishe UÇK-së në këto 20-vitet e pas-çlirimit të Kosovës).

Por, fatkeqësisht kundrejt këtyre dy vendimeve qeveritare, për të favorizuar shpërblyer këto dy familje financiarisht përjetësisht, pra kundrejt kësaj poshtërsia selektimi-vlerësimi-shpërblimi të padrejtë kundrejt këtyre familjeve pacifistesh vegjetarianësh shqipfolësish, që në realitet se kanë dhënë as edhe një qime floku për çlirimin e Kosovës, por kanë bërë të kundërtën, gjatë asaj lufte çlirimtare titanike heroikë, kanë shpifur dezinformuar zi e terr kundrejt luftës së lavdishme çlirimtare të ish UÇK-ve, sepse jua prishi dashurinë e (Vllaznim-Bashkimit-Kosovare-Serb).

Pra kundrejt këtyre vendimeve qeveritare më të fundit, nuk kanë reaguar as edhe ish të burgosurit politik, por fatkeqësisht nuk janë prononcuar deklaruar, nuk kanë reaguar as edhe shoqatat e luftës se UÇK-së.

I nderuari Dilaver Goxhaj (në shkrimin opinionin reagimin e tij) e kishte trajtuar elaboruar sensibilizuar kronologjikisht dhe të argumentuar prefekt me fakte prova pseudo-kontributin imagjinar teorik folklorik melankolik, të këtyre familjeve në çlirimin pavarësimin e Kosovës.

Por e kishte harruar neglizhuar (ndoshta nuk do t’i jetë kujtuar ky fenomeni epidemikë anti-UÇK pas luftës kur e ka shkruar si shkrim reagim të tij në ato momente?).

Pra kishte neglizhuar anashkaluar diçka themelore të domosdoshme t’ja bashkëngjiste ati shkrimi reagimi, dhe do të ishte edhe më i kompletuar gjithëpërfshirës.

Ajo që duhet të ishte pjesë përbërëse e ati shkrimi, ka te bëj, se me këto vendimet si nga ana e faktorit ndërkombëtare që ka qeverisur në Kosovën e pas çlirimit, pra ishe UNMIKU i konvertuar transformuar në EULEKS pro-serb, por fatkeqësisht edhe qeveritare në Kosovën e pas luftës, ka pasur selektime favorizime, diferencime paragjykime injorime konkretisht kundrejt kategorive të ish UÇK-së.

Konkretisht, viktimat civile të luftës në këto ligjet që kanë miratuar qeveritë e Kosovës së pas çlirimit, kanë qenë si ligje kundrejt tyre privilegjuse vlerësuese falënderuese graduese më popozitet deklerativ propagandistik televiziv gazetaresk kundrejt tyre, për persekutimin përndjekjen arrestimet torturat keqtrajtimet fizike psikike shpirtërore emocionale seksuale që i kanë përjetuar në fizikun memorien e tyre para dhe gjatë luftës, pra të tilla vuajtje përndjekje persekutim arrestime kidnapime, është trajtuar klasifikuar vlerësuar “nga institucionet qeveritare të Kosovës” edhe si kontribut i tyre qe kanë dhënë për çlirimin pavarësinë e Kosovës.

Respekt përulje për të gjitha viktimat nga popullsia civile, që përjetuan terror dhunë fizike shpirtërore emocionale psikike seksuale, nga ish pushtuesit barbarët serbosllav, konkretisht kundrejt gjinisë femërore vajzave nënave motrave tona shqiptare).

Por fatkeqësisht poshtërsisht kriminalisht (jo për fajin apo ndonjë kërkese, dhe arsye të këtyre viktimave civile të luftës), por këtë poshtërsi primitivitet selektim diferencim kundrejt kategorive të UÇK-së, e kanë bërë të gjitha institucionet qeverisëse, fillimisht nga prania ndërkombëtare, por fatkeqësisht poshtërsisht kjo telenovelë kriminale ka vazhduar është implementuar me apo pa vetëdijen e tyre, ”këtë duhet ta dinë ata masë miri” edhe qeveritë e Kosovës së pas çlirimit.

Konkretisht në krahasim me familjet e dëshmorëve invalidëve veteranëve të UÇK-së, këto viktima civile të luftës, pra që fatkeqësisht barbarisht kanë qenë të keqtrajtuar fizikisht psiqikisht seksualisht dhunuar nga pushtuesit serbo sllave, pagesat benificionet financiare pensionet i kanë dyfish më të larta se kategoritë e luftës së UÇK-së, sidomos kundrejt veteranëve.

Pra ky selektim paragjykim difirencim qeveritarë favorizues për viktimat e luftës, ku ndër këta të dhunuar nga pushtuesi barbar serbo-sllav (siç edhe i kemi parë dëgjuar në disa televizione të Kosovës-Shqipërisë, ka edhe meshkuj fatkeqësisht që kanë deklaruar në prononcimet deklarimet e tyre televizive intervistuese, së gjatë luftës kanë qenë të kidnapuare arrestuar në stacione policore serbosllave, shfrytëzuar keqtrajtuar seksualisht nga paramilitarët ish ushtria policia serbosllave.

Të cilët fatkeqësisht për shkak arsye të ndryshme u kapën robër gjatë luftës, nuk i kthyen pushkën armikut serb, por u vetë-dorëzuan, apo që mund t’i kenë arrestuar kindapur nga shtëpitë familjet e tyre ,apo në kolonat e refugjatëve dhe serbet (i kanë torturuar keqtrajtuar fizikisht psiqikisht seksualisht, fakt realitet të cilin e kanë pranuar demostrativisht në prononcimet deklarimet e tyre televizive gazetareske që i kanë dhënë këto deklarime të tyre në TV-të e Kosovës, dhe Shqipërisë Londineze konkretisht në televizionin Top Channel).

Por këta meshkuj të keqtrajtuar dhunuar poshtëruar shburrëruar, gjatë luftës në Kosovë, pensionin e tyre si të kidnapuar keqtrajtuar-dhunuar nga serbet, e kanë si pension mbi 250-euro, kurse kategoritë meritore të luftës, konkretisht veteranet e gjorë që nuk u dorëzuan nuk jua kthyen shpinën pushtuesve barbarë serbo-sllav, por ju kthyen i priten më pushkë plumba bomba thika bajoneta etj.

Benificionet falënderuese vlerësuese kundrejt kontributit të tyre patriotike atdhetare nga një pjesë shqipfolësish nga disa gazeta mediume televizive portale faqe interneti shqipfolëse, por edhe nga qeveritarët parlamentarët e Kosovës, ka qenë themelimi votimi i gjykatës speciale pro-serbe anti UÇK në parlamentin e Kosovës, dhe pensioni i tyre vlerësues financiarë social për kontributin e tyre që dhanë për çlirimin pavarësinë e Kosovës.

Është lëmoshë, 170 euro ku një vlerë e tillë financiare veteranit, nuk i plotësojnë nevojat e tij personale shëndetësore apo të mirëqenies ekonomike për të jetuar apo mbijetuar, sepse me atë vlerë lëmoshë pension financiarë, nuk mund t’i plotësoj kushtet minimal elementare për një jetesë mbijetesë modeste familjes së tij për t’i ushqyer shkolluar apo trajtuar shëruar nëpër spitale kurë kanë shqetësime trajtime shëndetësore, por edhe ajo vlerë simbolike financiare, pra lëmoshë, nuk ju jepet rregullisht, po jua ndalin herë pas herë, dhe luajnë me personalitetin krenarin familjet e tyre, pra luajnë identik si filmat e animuar për fëmijë dhe të rritur, si macja më miun (Tomi me Xherrin) pikërisht poshtërsisht me këto kategori emblematike meritore për çlirimin e Kosovës.

Pra qeveritarët e Kosovës me këto vendimet e tyre selektive vlerësuese shpërblyese për këto kategori viktima civile të luftës, mesazhi inspirimi që ju jep fëmijëve pasardhësve gjeneratave te ardhshme është? që të te gjithë pushtuesve kriminelëve që do ja mësyjnë Kosovës për ta pushtuar masakruar dhunuar, mos i prisni me pushkë plumba thika bajoneta, pore ju ktheni shpinën, që t’jua punojnë shpartallojnë këta armiq pushtues kushdo qofshin që do t’ja mësyjnë Kosovës.

Sepse nëse veproni kështu nuk reagoni luftoni kundrejt këtyre pushtuesve, do të jeni më të nderuar respektuar krenarë nga familja farefisi komuniteti populli i Kosovës martire, dhe nga mediat e shkruara elektronike televizive, por edhe nga ish pushtuesit, bashkësia ndërkombëtare, gjithsesi edhe nga qeveritaret e Kosovës.

Pra të nderuar respektuar mbështetur solidarizuar edhe (me paradat e deklaruara mburravece të krenarisë të dylberëve, që i mbajnë për çdo vit në sheshet bulevardet e Prishtinës nën mbrojtjen përcjelljen policore ushtarake, ku me këtë komunitet në këto parada pasarelat të Kosovën së pas çlirimit, i kanë përkrahur janë solidarizuar në këto parada të deklaruara si të krenarisë ylberiane dylberjane, edhe nga vëllazëritë motrat e tyre siemez që janë të njëjtin orientim infektim seksual, në gjininë e njëjtë pra në vetveten e tyre, pra në këtë paradën më të fundit të Krenarisë që mbajti komuniteti” LGBD, u solidarizuan ishin te pranishëm kishin udhëtuar enkas” nga këto shtetet fqinje, konkretisht nga Serbia, Maqedonia dhe Mali i Zi .

Por edhe i kanë shpërblyer me benificione financiare nga taksapaguesit e Kosovës, si vlerësim nderim për kontributin sakrificën vetëmohuese që kanë dhënë për çlirimin e Kosovës me prapanicat e tyre.

Pikërisht me motivacion (pseudo patriotik atdhetarë), si vlerësime nderime shpërblime për kontributin që kanë dhënë gjatë asaj lufte çlirimtare në Kosovën e para gjatë dhe pas çlirimit.

Diskriminim-paragjykim-persekutim-injorim tjetër nga të gjitha qeveritë e Kosovës është pikërisht edhe fakti argumenti tjetër realist pikërisht kundrejt kategorive të dala nga lufta e UÇK-së, ka të bëjë me veteranët të cilëve në çdo përvjetor të paradës që mbahet për nder të shpalljes së pavarësisë së Kosovës, ju ndalohet ligjërisht nga të gjitha qeveritë e Kosovës, që një skuadrilje kontingjent simbolik veteranësh të parakalojnë në këtë paradë ceremoni qeveritare shtetërore të përvitshme, identik sikurse parakalojnë (veteranet në të gjitha shtetet e botës, sado pacifiste vegjetarianë qofshin në botë këto shtete).

Pra FSK-së, Policisë së Kosovës, zjarrëfiksave, Horti-Kulturës, Komuniteteve të LGBD-së, u lejohet mundësohet financohet edhe (nën mbrojtjen përcjelljen policore ushtarake) të parakalojnë të çirren bërtasin krenarisht në sheshet rrugicat bulevardet lulishtet e qyteteve fshatrave të Kosovës.

Kurse kategorive të dala nga lufta e lavdishme e ish UÇK-ve konkretisht veteranëve, në këtë ceremoni-paradë (që janë kategoria emblematike meritore për çlirimin e Kosovës), paradë ceremoni e përvitshme qeveritare të shpalljes së pavarësisë së Kosovës, nuk ju lejohet pjesëmarrja në këtë paradë të 17 shkurtit.

Por kjo është një poshtërsi tragjikomedi telenovelë kriminale anti-kombëtare kundrejt këtyre kategorive të luftës ”e pa ndodhur e padëgjuar në botë” ku të injorohen pikërisht ish luftëtarët veteranet që kanë luftuar sakrifikuar për çlirimin krijimin e këtyre kombeve-shteteve) mosmirënjohje injorim kriminal anti-kombëtarë, kundrejt ishe kategorive të dala nga lufta e ish UÇK-së, konkretisht kundrejt veteranëve të UÇK-së, dhe luftës çlirimtare të ish UÇK-së në tërësi.

Shkruar artikuluar nga Dashamir Alliu, ish vullnetarë i UÇK-së.

Datë: 10.01.2019

Shperndaje ne
Updated: 13 Janar, 2019 — 14:33

The Author

Dashamir Alliu

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.