GURI TË VRET NGA AFËR

 

TA ShESIN FJALËN

Ty s’të zbulonte armiku
po të mos ishte miku…!
sepse ti, vetë u zbulove?
atëherë kur dhe mikun
në sofrën tënde e ftove
atë bujarisht e shtrove
dhe aty në sofrën tënde
ia dhe peshqesh fjalën
a ti për vete?
mbajte sekretin,
futur thellë në gji!
ndërsa ai, e shiti amanetin,
e shiti bile nën dorë
fare lirë..!
shpirtin e ngarkoi
me peshën e rëndë
sa një mal me borë
dhe, e shiti fjalën!
si t’ishte një lëkurë
prej dhie, madje
e bëri tupan,
e bëri daulle
që t’i ndihet larg e
më larg zëri, kur
të tjerët ta daullojnë
apo ta tupanisin..!?
shiko, më askujt
mos i ze besë!
as këmishës sate
që mban erën tënde
ditë e natë
sepse edhe ajo
kur futet në lavatriçe
nga centrifuga
i del era e jote
që e duron vetë
por s’ta durojnë të tjerët
asaj vendin ia zë
një aromë e këndshme
që e shkakton një
detergjent i importuar
i cili pastron mirë…
madje ti mos haro!
kur të flasësh
me veten tënde,
ki kujdes!
mos i lëviz buzët
andej këndej,
sepse rrethi
është i elektrizuar
po të bëjnë “selfije”
“xhuxhmaxhët”,
po ta lexojnë
mendimin e pathënë!
pretekst për të t’bërë gjyq!
ti pastaj ec e mos e prano?

© Kasam ShAQIRVELA

Shperndaje ne
Updated: 1 Prill, 2019 — 12:09

The Author

Kasam SHAQIRVELA

1 Comment

Add a Comment
 1. GURI TË VRET NGA AFËR-MURI E PRET NA VATËR;FJALËN E SHESIN-IDEALËN E PRESIN;ÇELË GURI GOJËN
  NGELË MURI PLOJËN-
  SHKELË SHPURI LOJËN;KORBA O SORRA-VORRBA O HORRA;SORRANA O KORRBANA-HORRZGANA O VORRVRANA;
  MUNGESË TË SHQIPES-
  CUNGPRESË ZË SHTIPES;HUTIN ZGJODHËN MBRET SHPENIE-SKUTIN DRODHËN VRET KRENIE;HUTA HUTANA-A
  MORE,FUTA FUTANA;
  URDHËRESË MBRET HUTA-KURTHËPRESË PRET FUTA;MËNGJES PËRMENGJES,NGA NJË ZOG BILBILI-PREN BESË
  BREN SHPRESË,OH,
  SËPARI DHUNON POSALINDURIN,E TANI GLLABERON KOSAVRITURIN;ALARMË BJESHKËVRRIA-RRAHTHARMË OUU
  KRESHKËMRRIA;AHI,
  URGJENTË KTHEHËJ SHQIP SHQIPJA-KURGJENTË VREHËJ,MPREHËJ,SHKRIP SHKRIPJA:UH,HUT HUTA HUTAQIN
  FUT FUTA FUTAQIN,
  SYTË U PLAQIN-MBYTË GUGAQIN-FYTË GURKAQIN;MALLKIM GJAKU-KALLKRIM PRAGU-MALLGJIM VARGU;OUUU,
  DHUNOHEJ BILBILI-
  GLLABROHEJ ZOG BILBILI;ZOG RIGJALLËRIM PRANVERË-LOG RIMALLËRIM KRAHERË;RIZGJIMI MALËVRIE-
  RIHIMNI MALËSIE;
  OU,HUTA HUTAQA-OR,FUTA FUTAQA-SKUTA SKUTAQA,MOS SHIJOFSHI AS DRITËN DIELLIT-MOS NJOFSHI,OU,
  AS DITEN QIELLIT;
  KUKATËSHI-HUKATËSHI;VETËM,VETËM,TERRIT TË NATËS-FERRIT QARTËS;KUKU PËR KOKËN TUAJ-HUHU VRËR
  KRROKËN VUAJ;AH,
  SHUAJ,SHUAJ,PËR TRAGJEDINË KOBËTARE,KORBËTARE;OUUUH,VUAJ,VUAJ,TERË TRADHËTINË KOMBËTARE!!.
  SHUMË TË FALA,
  NJË REFUGJAT LUFTË,OH,I PËRZENË MË DHUNË NGA FASHIZMI SERB;PREJ KOSOVË NË NEW JERCEY,USA.

Lini një Përgjigje te Selman Dervishi-Mani,USA. Anuloje përgjigjen

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.