KUSH E DREJTON REVANSHIN ANTISHQIPTAR ME QELLIME SHOVINISTE GREKE DERI DHE BRENDA MEDIAVE TË TIRANËS ?

NEKROLOGJI PËR HEROIN MË TË RI TË KOMBIT SHQIPTAR, PËR BIRIN E ÇAMËRISË I CILI E BËRI TË NJOHUR ÇESHTJEN ÇAME NË TË GJITHË BOTËN DEMOKRATIKE.

VRASJA E PRIJËSIT TË ÇAMËRISË, FESTIM LATO, ËSHTË VRASJE E SHEKULLIT, E CILA ME MISTERIN E SAJË BËN QË TË DALIN NË DRITË BASHKPUNIMET SHOVINISTE NË MES ATHINËS, TIRANËS DHE AMSTERDAMIT…!

MEDIAT E TIRANËS DEZINFORMOJNË PUBLIKUN, NË LIDHJE ME VRASJEN E PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS SË ÇAMËRISË, DUKE THASHETHEMUAR SIKUR, VRASJA, ATENTATI KUNDËR TI, “KA NDODHUR NGA KREDI-DHËNËS APO BORXHE FINANCIARE” TË TË NDIERIT.

SIPAS MEDIAVE TË TIRANËS, TË CILAT JANË HEDHUR NË REVANSH PRO SHOVINIZMIT GREK, PËR TË MINIMIZUAR APO FSHIRË TOTALISHT VEPRAT ATDHETARE TË FESTIM LATOS, DUKE E BËRË INEKZISTENTE(TË PA EKZISTUESHME) ÇESHTJEN E ÇAMËRISË, PASI ATO MEDIA THONË ME ZËRIN TELEVIZIV SE; REPUBLUKA E ÇAMËRISË NA QËNKESH “REPUBLIKË FANTAZMË”.

KUSH I FUT ATO LAJME ANTI SHQIPTARE NË GOJËT E GAZETARËVE TË TELEVIZIONEVE TË TIRANËS?

PËRSE ÇAMËRIA NA QËNKA NJË REPUBLIKË FANTAZËM, NË NJË KOHË KUR TROJET E ÇAMËRISË EKZISTOJNË DHE PSE TË PUSHTUARA NGA SHOVINIZMI GREK, SIÇ EKZISTON POPULLI I ÇAMËRISË I SHPERNDARË NËPËR BOTË SI POPULL I DËBUAR NGA TROJET ETNIKE ÇAME ?

KUSH JANË ATA QË DUAN TA FSHIJNË EKZISTENCËN E POPULLIT TË ÇAMËRISË NGA FAQJA E DHEUT, NË NJË KOHË KUR FESTIM LATO E KA BËRË TË NJOHUR DHE PREZENTE NË TË GJITHA DYERT E PARLAMENTIT EUROPIAN DHE NË DYERT E SHTETEVE DEMOKRATIKE TË EUROPËS, AMERIKËS, IZRAELIT E NË ÇDO VËND DEMOKRATIK NË BOTË ?

KUSH E DREJTON REVANSHIN ANTISHQIPTAR ME QELLIME SHOVINISTE GREKE DERI DHE BRENDA MEDIAVE TË TIRANËS ?

PËRSE NUK I KËRKOHEN INFORMACIONE ZYRTARE SHTETIT HOLLANDEZ PËE VRASJEN E MISTERSHME TË FESTIM LATOS?

PËRSE NUK KËRKOHEN TË DIHEN TË DHËNAT E KONTAKTEVE TELEFONIKE TË PRESIDENTIT TË ÇAMËRISË NË DITËT DHE ORËT E FUNDIT TË JETËS SË TI, KU DUHET TË DËGJOHEN BOTRISHT ZËRAT SE KUSH E KA TELEFONUAR, KUSH E KA KËRCNUAR DHE KUSH JANË ATA QË PASKAN PASË AQ SIGURI BRËNDA SHTETIT HOLLANDEZ, SA TË LEVIZIN TË ARMATOSUR DHE TË MARRIN PENG NJË NJERI MJAFT TRIM E MJAFT TË FUQISHEM FIZIKISHT E MËNDËRISHT, DHE PASTAJ TA VRASIN ME GJAKFTOFTËSI TEJET KRIMINALE ?

PËRSE HOLLANDA NUK JEP PËRGJIGJE PUBLIKE ZYRTARE, SE ÇFARË KA NDODHUR E ÇFARË PO NDODH ME ATË TRAGJEDI TË FESTIM LATOS, TRAGJEDI E CILA ÇDO MINUT E MË SHUMË MERR PËRMASA TË NJË TRAGJEDIE KU MUND TI DIHET VETËM FILLIMI ?

KUSH KA LIDHJE ME KRIMIN SHOVINIST?
CILAT SHTETE APO CILËT MINISTRA TË BRENDSHEM, FUSIN AGJENTE PËR VRASJE KRIMINALE NËPËR BANDA, SIÇ TASHMË PAGUAJNË DHE VRASËS PËR ATENTATE MAFIOZE NËPËR SHTETE TË PERENDIMIT…?

CILËT POLITIKANË SHQIPTARË, TË CILËT E SHOHIN VETEN NË SHEMBJEN E TYRE, KANË DORË NË ATË ATENTAT MAFIOZ KUNDER NJË NJERIU QË FITOJË ZEMRAT E SHQIPTARËVE NË MËNYREN MË MASIVE SI ASKUSH TJETËR NË DY SHEKUJT E FUNDIT ?

PËRSE FSHIHEN FOTOT DHE VIDIOT E FESTIM LATOS NGA RRJETET SOCIALE, KUSH JANË ATA QË I SULMOJNË FAQET SOCIALE TË FSATIM LATOS, PAS VRASJES SË TI ?

KUSH JANË ATA QË HODHËN SHPIFJET SE GJOJA FESTIM LATO PASKA PASË BORXHE E DETYRIME KREDISHË, NË NJË KOHË KUR AI ISHTE PRONAR I DISA VILAVE NË HOLLANDË ?

CILËT HUADHËNËS MUND TË MOS JA SEKUESTRONIN VILAT E PRONAT NJË HUAMARËSI, NËSE AI NUK PASKA SHLYER DETYRIMET E KREDIVE ?

NDËRSA PAS PYETJEVE TONA TË MËSIPËRME, TË CILAVE MEDIAT SHQIPTARE DHE QEVERIA E SHQIPËRISË DUHET TU JAP PËRGJIGJE SA MË PARË, SI DHE QEVERIA E HOLLANDËS DUHET TU JAPË PËRGJIGJE DUKE ZBULUAR KRIMINELËT DHE DUKE MOS LEJUAR QË VRASJA DHE VRASËSIT E FESTIM LATOS TË MBAHEN TË FSHEHTË MË GJATË, KËTU PO BËJMË NJË PASQYRE TË QARTË NË LIDHJE ME FIGURËN E FESTIM LATOS, DUKE HEDHUR POSHTË ÇDO SHPIFJE QË HIDHET NDAJ TË NDJERIT FESTIM LATO:

ASPAK NUK ËSHTË E VERTETË, ASGJË NGA GËNJESHTRA E MEDIAVE TË TIRANËS, SE SIKUR LATO, PASKËSH PASË BORXHE HUADHËNSËVE DHE SE ATA, GJOJA, E PASKAN VRARË.

PRESIDENTI I REPUBLIKËS SË ÇAMËRISË NUK KA JETUAR ME BORXHE DHE AS ME KREDI TË PA SHLYERA.

TURP ËSHTË PËR MIKUN E TI HOLLANDEZ I CILI SOT HEDH SHPIFJE SE SIKUR LATO PASKËSH PASË BORXHE, MIKU, TË CILIT LATO JA MBUSHTE XHEPAT ME MIJRA EURO, PËR SHOQERIMIN DHE ATË NDIHMË QË AI I JEPTE NË KONTAKTE ME DIPLOMATË TË HUAJ PËR ÇESHTJEN E ÇAMËRISË.

SHPIFJET E ISH MIKUT HOLLANDEZ TË LATOS, TË KRIJOJNË DYSHIME DHE PYETJE SE:

– PËRSE AI, PASI KA NGRËNË MIJRA EURO SHPERBLIM NGA FESTIMI, PËR VITE ME RADHË, NDËRSA SOT, PAS VRASJES SË LATOS AI HOLLANDEZ, HEDH SHPIFJE NDAJ LATOS.
– PËRSE ?
– KUJT I SHËRBEN AI ME ATO SHPIFJE ?
– ÇFARË FSHEH AI ?
– ÇFARË DIN AI DHE NUK E THOTË ?
– PËRSE FSHIHET AI LLOJ MIKU ?
– KU U ZHDUK PA LËNË GJURMË AI MIK HOLLANDEZ I FESTIMIT, TË CILIN, TË GJITHË SHQIPTARËT E KANË PARË KRAH PËR KRAH ME FESTIMIN, NË ÇDO TAKIM E KONFERENCË ?
– KU U FSHEH AI DISA DITË ME RADHË PAS ZHDUKJES ENIGMATIKE TË FESTIMIT, NDËRSA U SHFAQ TEK NJË GAZETË HOLLANDEZE ME SHPIFJE KUNDËR LATOS…?
– KUSH I KËRKOJË PRONONCIM MEDIATIK PËR FESTIMIN ATI MIKU HOLLANDEZ DHE PËRSE AI SHPEJTOJË TË HIDHTE SHPIFJE BORXHESH, KUNDËR FESTIMIT, PA MARRË KONTAKT ME FAMILJARËT E FESTIMIT ?

E SI MUND TË JETOJË ME BORXHE NJË NJERI I CILI NË ÇDO TAKIM ME MIQ, ME DIPLOMATË, NË KONFERENCA TË NDRYSHME, NË VËNDE TË NDRYSHME TË BOTËS, NUK JA SHTRIU DORËN ASKUJTË, AS DHE PËR NJË KAFE, POR ME BUJARINË E TI PREJ SHQIPTARI TË MADH, KA PAGUAR AI, ÇDO TAVOLINË, ÇDO DARKË A DREKË, DERI DHE MBI QINDRA PJESMARRËS.

AI KA JETUAR ME AKTIVITETIN E VET TË BIZNESEVE TË RREGULLTA.

PO DHE SIKUR TË KETË MARRË KREDI, VALLË KREDI-DHËNSIT VRITKAN NJERËZ ME ATENTATE, NËSE NUK SHLYHEN KREDITË ?

KUSH I PJELL NË TIRANË ATO SHPIFJE KOMUNISTE NDAJ TË NDJERIT ?

SIGURISHT QË ATO SHPIFJE DALIN NGA PUSHTETARËT E TIRANËS, TË SHITUR TEK “AGIMI I ARTË” SHOVINIST GREK, TEK ATA QË PAGUAN MILIONA PËR TI BËRË ATENTAT MAFIOZ PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS SË ÇAMËRISË.

ASNJË BANKË NË BOTË, ASNJË HUADHËNËS, NUK VRET ASNJË NJERI PËR MOS SHLYERJE KREDIE.
POR NË VËNDET DEMOKRATIKE, NDIHMOHEN BIZNESET QË TË DALIN NGA INFLACIONI.

POR FESTIM LATO NUK KISHTE BORXHE, SEPSE PO TË KISHTE BORXHE, SË PARI DO TI SEKUESTROHESHIN VILAT E TI NË HOLLANDË BASHKË ME BIZNESET E TI NËPËR EUROPË.

PO TË KISHTE BORXHE FESTIM LATO, ME ÇFARË DO TË UA PAGUANTE BILETAT E AVIONIT DISA QINDRA SHQIPTARVE TË CILËT ERDHËN NËPËR VITE SI TË FTUAR TË TI PËR TË MARRË PJESË NË KONGERENCA E TAKIME NDËRKOMBËTARE PËR ÇESHTJEN ÇAME.
POR SË FUNDËMI DHE RRETH 20 DELEGATËVE QË I SOLLI NGA SHQIPËRIA NË TAKIMIN E PARLAMENTIT EUROPIAN TË BRUKSELIT, PËR ÇESHTJEN E ÇAMËRISË, ME DATË 26 QERSHOR 2019 ?

DELEGACION QË KA NDENJUR RRETH NJË MUAJ NË VIZITA E TAKIME NËPËR HOLLANDË, STRASBURG E VËNDE TË TJERA, ME TË NGRËNË E PIRË DHE FJETJE POR DHE UDHËTIME NËPËR EUROPË, ÇDO GJË NË BUXHETIN E FESTIM LATOS.

NDËRSA PËR FAT TË KEQ ATA MIQ NGA SHQIPËRIA, SI PJESTARË TË DELEGACIONIT PËR ÇAMËRINË, PAS ZHDUKJES ENIGMATIKE TË FESTIMIT, U BËNË PA ZË, SA AS TELEFONAT NUK TI HAPIN MË, NGA FRIKA NGJARJES APO NGA KËRCNIME QË MUND TU JENË BËRË DHE ATYRE, E NUK GUXOJNË TË TREGOJNË. MIQ QË RREZATOJNË NËPËR FOTO PRANË PRESIDENTIT TË ÇAMËEISË.

VRASJA E PRESIDENTIT TË ÇAMËRISË ËSHTË VRASJE POLITIKE E KLANEVE SHOVINISTE GREKE, KLANE TË CILAT KA VITE QË E KANË SHPALLUR PRESIDENTIN E ÇAMËRISË FESTIM LATO, SI PERSON TË RREZIKSHEM PËR GREQINË SHOVINISTE.

ATO KLANE KANË DHËNË SHËNJA KËRCNIMI QË NË KOHËN KUR PRESIDENTI I REPUBLIKËS SË ÇAMËRISË KA HEDHUR NË GJYGJ NDËRKOMBËTAR NË HAGË, SHTETIN GREK ME AKUZA PËR GJENOCID ÇFAROSËS KUNDËR POPULLIT TË ÇAMËRISË.

KËRCNIMET ANONIME KANË ARDHUR DUKE U SHTUAR KUNDËR PRESIDENTIT TË ÇAMËEISË PAS ÇDO TAKIMI TË TIJ ME DIPLOMAT TË HUAJ, SI DHE PAS ÇDO AKTIVITETI ATDHETAR NË MBROJTJE TË ÇESHTJES SË ÇAMËRISË.

DISA NDËR KULMET E ACARIMIT TË SHOVINIZMIT GREK KUNDËR PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS SË ÇAMËRISË DHE BASHKVEPRIMTARËVE TË TI, KANË NDODHUR KUR PRESIDENTI I ÇAMËRISË ME QEVERINË E VET DHE VEPRIMTAR TË ÇESHTJES ÇAME, KRIJUAN KUSHTETUTËN E ÇAMËRISË, SI DHE KRIJUAN HYMNIN E ÇAMËRISË, POR DHE KUR DOLEN HAPUR ME MANIFESTIME E LAJME PUBLIKE NË TELEVIZIONET LOKALE SHQIPTARE, APO MEDIA TË HUAJA.

NË ATO RASTE, VETË PRESIDENTI LATO, POR DHE VEPRIMTARË TË TJERË, JANË KËRCNUAR ME TELEFONATA ANONIME, ME FJALOR KRIMINAL, ME METODA MAFIOZE SHOVINISTE TË RACISTËVE GREK DHE SHERBËTORËVE TË TYRE.

KULMI I KËRCNIMEVE U SHTUA PAS TAKIMIT PUBLIK NË PARLAMENTIN E BRUKSELIT TË PRESIDENTIT TË ÇAMËRISË, FESTIM LATO, BASHKË ME QEVERINË E ÇAMËRISË DHE BASHKPUNTORË TË TJERË, NË 26 QERSHOR 2019, DITË NË TË CILËN PRESIDENTI ORGANIZOJË HAPJEN E NJË EKSPOZITE FOTOGRAFIKE ME PAMJE BARBARE TË GJENOCIDIT GREK KUNDËR SHQIPTARVE TË ÇAMËRISË, NË VITET E PASTRIMEVE ETNIKE KUNDËR POPULLIT ÇAM, 1913-1945.

AI TAKIM DHE AJO EKSPOZITË, SI E VETMJA QË ÇFAQEJ PARA BOTËS SI DENONCIM KUNDER BARBARISË GREKE, E BEFASOJË DIPLOMACINË BOTRORE, TË CILËN E BALLAFAQOJË ME PAMJE TË NJË REALITETI TEJET BARBAR KUNDËR SHQIPTARVE.

NDËRSA ACAROJË SË TEPËRMI SHOVINISTËT GREKË, BASHKË ME SHQIPFOLËSIT E SHITUR TEK AI SHOVINIZËM, QË NË ATË DITË, TË CILËT JANË NGRITUR PESHË ME KËRCNIME TINZARE ANONIME KUNDËR PRESIDENTIT TË ÇAMËRISË DHE VEPRIMTARËVE TË TJERË BASHKPUNTORË E MIQ TË NGUSHTË TË TI.

KËRCNIME TË CILAT KISHIN NJË QELLIM TË VETËM:
QË TË NDALONIN ZËRIN E SË VËRTETËS SË POPULLIT TË ÇAMËRISË, TË GODISNIN ME ÇDO MJET PRESIDENTIN E REPUBLIKËS SË ÇAMËRISË, I CILI KISHTE KRIJUAR MARDHËNIE E MIQ NDËRKOMBËTAR, QË NGA BRUKSELI E DERI NË USA, QË NGA JERUZALEMI E GJER NË ROMË, PARIS, STRASBURG, HAGË E KUDO NË BOTË.
MIQ QË E PRISNIN ME RRESPEKT DHE E NDIHMONIN NË PLATFORMËN E TI PËR KËRKESAT NDAJ SHTETIT GREK, QË QEVERIA GREKE TË NJOHË GJENOCIDIN E KRYER KUNDËR POPULLATËS ÇAME DUKE I ÇDËMTUAR FAMILJET E VIKTIMAVE TË VRARA DHE TË PLAGOSURIT NË ATË GJENICID, SI DHE TË LEJOJË RIKTHIMIN E POPULLIT ÇAM NË TROJET E VETA.

SI NUK E THONË NJË FJALË TË MIRË TELEVIZIONET E TIRANËS PËR VLERAT E TI, PËR INTELEKTIN E PRESIDENTIT TË ÇAMËRISË FESTIM LATO ?

FESTIM LATO ISHTE NJOHËS I SHKËLQYER I SHTATË GJUHËVE TË HUAJA SI; ANGLISHT, FRANGJISHT, HOLLANDISHT, GJERMANISHT, TURQISHT, IZRAELISHT, ITALISHT, GJUHË ME TË CILAT AI FLISTE RRJEDHSHEM DHE DIPLOMATIKISHT ME TË GJITHË PERSONALITETET E BOTËS.

SI NUK E FLASIN NJË FJALË PËR ATDHETARIZMIN E TI, I CILI KA NGRITUR PESHË MILIONA SHQIPTAR NË EMIGRACION E NË TROJET SHQIPTARE, TË CËLËT JANË RRJESHTUAR NË NJË RRJESHT ME TË, PËR ÇESHTJEN E ÇAMËEISË.

PËRSE MERREN ME THASHETHEME LEKËSH, KUR TË GJITHË EMIGRANTËT QË E NJOHËN ATË NJERI BUJAR, E KANË PARË ME SYTË E TYRE SE AI ISHTE TEJET BUJAR, TEJET I BALLË PËR BALLSHËM, I DREJTË E GUXIMTAR !?

TË VETMEN TË METË QË AI KISHTE, ISHTE MUNGESA E NJË TRUPROJE TË ZHDERVJELLTË E TË BESUESHME PËR TË MBROJTUR VETEN, DUKE MOS LEJUAR QË TË GJËNDEJ ASKUND I VETËM.

VETITË E TI TË MIRA DHE ATDHETARIZMI I TI ISHIN TË PËRMASAVE TË MËDHA, AQ SA VETËM KOHA DHE ATA NJERËZ QË E NJOHËN NGA AFËR DO TË JA PËRSHKRUAJNË GJITHNJË.

AI ISHTE NJË HERO I GJALLË I SHQIPTARISË I NJOHUR SI LUFTËTAR NË USHTRINË ÇLIRIMTARE TË KOSOVËS, SI NJË VEPRIMTAR QË NUK PUSHOJË ASNJË ÇAST PËR TË NDËRKOMBTRAIZUAR ÇESHTJEN ÇAME.

AI ISHTE GUXIMTAR QË DHE TË HUAJT I BINDI QË TË BASHKPUNOJNË DHE TA NDIHMOJNË NË RRUGË DEMOKRATIKE PËR TË SHTRUAR NË TRYEZAT E DEMOKRACIVE BOTRORE ÇESHJEN E ÇAMËRISË.

VRASJA E FESTIM LATOS ISHTE VRASJA POLITIKE E NJË HEROI.
ISHTE VRASJA E NJË PRIJËSI TË NJË POPULLI TË DËBUAR NGA TROJET E VETA.
ISHTE VRASJA MË E RE QË I BËHET ÇAMËRISË.
ISHTE VRASJA POLITIKE MË E RE QË I BËHET SHQIPËRISË.
ISHTE VRASJE E SHOVINIZMIT GREK KUNDËR POPULLIT SHQIPTAR.

ISHTE VRASJE E SHOVINISTËVE, TË CILËT ËNDËRROJNË SE DUKE BLERË CA TRADHTAR GAZETARË NË TIRANË, DO TË MUND TA NJOLLOSIN EMRIN E FIGUREN E PRESIDENTIT HERO, FESTIM LATO.

SHOVINISTËT GREKË, SADO QË TË BLEJNË TRADHTARË QË PUNOJNË NË MEDIAT E TIRANËS, APO TË HOLLANDËS, SADO QË TË HEDHIN SHPIFJE PËR GJOJA; “VRASJE PËR BORXHE”, ATA SDO TË ARRIJNË KURRË QË TË ÇRRËNJOSIN NGA SHPIRTRAT E SHQIPTARËVE, QELLIMIN E MADH PËR ÇLIRIMIN E TROJEVE TË ÇAMËRISË, DUKE ÇUAR NË VËND RRUGËN E NISUR NGA PRESIDENTI I ÇAMËRISË FESTIM LATO.

FESTIM LATO JETOJË SI ZOTRI, VEPROJË SI DIPLOMAT, DEMOKRAT, DUKE VENDOSUR NË TRYEZAT E DEMOKRACISË BOTRORE KËRKESEN SHEKULLORE TË LIRISË SË POPULLIT TË ÇAMËRISË.

AI NUK JETOJË ME BORXHE, SEPSE KISHTE TRE VILA PRIVATE PRONA TË TI NË HOLLANDË SI DHE SHUMË TË TJERA, SI SHTEPIA DYQANE ETJ. NË SHQIPËRI.
KISHTE DISA FIRMA QË I DREJTONTE VETË NËPËR EUROPË.
AI, NGADO QË SHKONTE ISHTE I PLOTË NË MËNÇURI, GUXIM DHE MJAFT MIQËSOR ME ÇDO NJERI.

I PËRJETSHEM QOFTË KUJTIMI PËR PRESIDENTIN E ÇAMËRISË FESTIM LATO.

ZOTI UA MBYLLTË GOJËT LLAFAZANËVE QË KANË MARRË ANËN E SHOVINIZMIT GREK DUKE KRIJUAR SHPIFJE PËR EMRIN E TI.

ZOTI I NDIHMOFTË MIQTË E TI POR DHE TË AFËRMIT E TI, QË TË MOS TREMBEN E TË MOS I MBYLLIN TELEFONAT E TË MOS STRUKEN NGA ASNJË FRIKË, SEPSE ATA KANË BASHKPUNUAR ME NJË GJENI TË IDEVE E ENDRRËS SË MADHE PËR LIRINË E ÇAMËRISË, PËR KTHIMIN NË TROJET E VETA TE POPULLIT TË DËBUAR TË ÇAMËRISË.

NUK DUHET TË KENË FRIKË TË FLASIN PËR PRESIDENTIN FESTIM LATO, SEPSE ATA KANË BASHKPUNUAR ME NJË TRIM ATDHETAR SHQIPTAR I CILI E BËRI BOTËN QË TA NJOHË ÇAMËRISNË, QË BOTA TË DIJË SE NË KËTË PLANET EKZISTOKA NJË POPULL I ÇAMËRISË QË ËSHTË DËBUAR NGA TROJET E VETA ETNIKE QË GATI NJË SHEKULL MË PARË, NGA SHOVINIZMI GREK.

AI VEPROJË SI TRIM, DIPLOMAT, MIQËSOR, HUMAN, KU NË ASNJ RAST DHE ASNJËHERË NUK I MORI ASKUJTË ASGJË ME ZOR !
POR AI, AS NUK I BËRI ASKUJTË, ASGJË ME ZOR, POR VETEM ME MIRËSI, MENÇURI, DIPLOMACI DHE DASHURI.

ËSHTËË PËR TË ARDHUR KEQ SHUMË, POR DHE TË KRIJOHEN MENDIME TË DYSHIMTA NË LIDHJE ME MIQTË E FESTIMIT SI DHE DISA TË AFËRM TË TI NGA SHQIPËRIA, TË CILËT QË NË FUNDIN E MUAJIT QERSHOR 2019 ISHIN PRANË TI DHE ME TË, NË ÇDO TAKIM, KONFERENCË APO KAFENE… POR TË ÇUDIT FAKTI SE KU ISHIN ATA MIQ E TË AFËRM NË ÇASTET KUR AI ËSHTË MARRË PENG ?
SI E LANË VETËM ?
PËRSE NUK DHANË ALARMET MENJËHERË, PËR.ZHDUKJEN E TI ?
PO ATA VETË, PËRSE NUK REAGUAN SI BURRA, NË MBROJTJE TË JETËS SË NJERIUT TË AFËRM, MIKUT E PRESIDENTIT TË ÇAMËRISË ?!

A DO TI PËRGJIGJEN NDONJËHERË NDOKUJTË ATA MIQ E TË AFËRM TË FESTIMIT, PËR INDIFERENCËN E TYRE NË ATO MINUTA E ORË TMERRI PËR FESTIMIN, KUR AI PO PËRLESHEJ I VETËM ME NJË BANDË KRIMINALE QË PO KRYENTE KRIMIN SI DETYRIM NDAJ SHOVINIZMIT GREK TË VITIT 2019-të ?!

KURSE ATA MIQ E TË AFËRM U ZHDUKËN NGA KONTAKTET, DUKE MOS JU PËRGJIGJUR ASKUJTË MË, POR DUKE BËRË TË PADITURIT, EDHE PSE ATA KANË QËNË PREZENT NË VILAT E FESTIMIT, KUR KA NDODHË ZHDUKJA E TI.

NDËRSA SË FUNDMI KEMI CA PYETJE PËR ATA NJERËZ SHKENCTARË, PEOFESORË, DOKTORË, POR DHE ARTISTË, TË CILËT U TAKUAN ME FESTIM LATON, U PRITËN PREJ TI ME NDERIM DHE U KNAQËN PRANË BUJARISË SË TI:

U KNAQËN PRANË TI, BILES DUKE MARRË DHE SHPERBLIME PËR PREZENCEN E TYRË NË PËRKRAHJE TË ÇESHTJES SË ÇAMËRISË, SEPSE AI NUK LENTE NJERI PA JA SHPËRBLYER NDIHMËN APO BASHKPUNIMIN, JO VETËM ME TË NGRËNË E PIRË APO FJETJE DHE BILETA AVIONI, TIRANË-HOLLANDË, ETJ, POR AI U FUSTE NË XHEP DHE PESQIND EUROSHE TË KUQE, NGA BUXHETI I TI.

VALLË KU JANË SOT ATA ISH MIQ TË TI, ATA TË GRADUAR TË MDHENJË, PROFESORË ETJ. PËRSE STRUKEN DHE NUK E MBROJNË FIGURËN E TI, DUKE JA LARGUAR SHPIFJET, SEPSE AI ISHTE VETËM FISNIK E BUJAR PATRIOT E MJAFT TRIM, INTELEGJENT E LIRIDASHËS I ÇAMËRISË DHE I KOMBIT SHQIPTAR.

KU JANË ATA FARË BURRECASH, SOT KUR SHPIRTI I TI LUFTON PËR DREJTËSI NË UDHËTIMIN QIELLOR ?

LAVDI TË QOFTË PËRJETË O FESTIM LATO, BIR I POPULLIT TË DËBUAR NGA ÇAMËRIA DJALË QË PUNOVE DHE KËRKOVE KTHIMIN E POPULLIT TË ÇAMËRISË NË TOKËN E VET AMTARE AUTOKTONE SHQIPTARE.
—-
Shkruar nga Silenzio Bucurosha

Shenim:
BASHKATDHETARË TË DASHUR,
Jeni të lutur që ta shpërndani këtë shkrim në sa më shumë rrjete dhe faqe sociale, si mesazh mbrojtje të figurës së presidentit të Çamërisë Fesim Lato, por dhe si denoncim botrorë për vrasjen e ti të mistershëm!

Shperndaje ne
Updated: 27 Korrik, 2019 — 06:54

The Author

Admin

6 Comments

Add a Comment
 1. Kur doli skandali i pageses se mediave shqiptare nga Greqia Kryeministri Cipra pohoi se e bejme kete gje si nje detyre e politikes se jashtme . Pra nje mesim i mire se politika e jashtm nuk ndryshon dhe pse ne pushtet ishte gjoja “komunisti ” i fshehur si Cipra .Dhe tek ne gazetare ,analiste e historiane kane mbushur xhepat me eurot e grekut pa pasur asnje dhimbje e turp per cka shkruanin e shkruajne . Mire ,,keta gazetare e shkrimtaruce jane dora e dyte e qeverise po vete qveria qe na sundon si reagon ??? Nje heshtje pasoi pas deklarates se Cipres e ja dhe ku jemi perpara nje fakti tragjik e perseri heshtje ! Kali i trojes ka kohe qe funksionon !!!!

 2. HERO I KOMBIT SHQIPTAR,HERO I ÇAMËRISË;HERO I LOBIT KOMBËTARË,HERO SHQIPTARISË;
  OUUU,FESTIM LATO;HE,TRIM,NA FTO:HYREGJENDA SHËMBULLORE,KRYLEGJENDA SHEKULLORE;O
  DUKE NA DËRGUAR KUMTIN,DUKE NA MËRGUAR T’LUMTIN;PËR HEROR HERORIZMI,TERË THE-ROR THERORIZMI;PËR VRASJE KËTI SHEKULLI,PËR PLASJE QË KËRDI TEMPULLI;VRASJE MË
  MISTERSHMË,PLASJE MË MRIZRËSHME,KRIZERSHME;QË RINGRITI KRYLEGJENDAR SHEKULLOR,
  NJËZETENJË;QË RILINDI HYREGJENDARI TEMPULLOR,NDIZET PËR NJË;OUUU,FLAKADAN DUKE
  U RIKALLË;HEEEJ O,DARDAN DUKE U RINGJALLË,SHPIRT KRYELEGJENDË MBARË SHQIPTARE,
  HIRT HYREGJENDËS MBARË KOMBËTARE;Q’KALOJË NË PËRJETËSI,Q’VALOJË NË PËRPJETËSI;
  DUKE U TAKUAR,DUKE U BASHKUAR;ATJE PRAN ALTARIT TË SHQIPTARIT,DY KRYLEGJENDAVE,
  MBARË SHQIPATRE,TANI U RIKRIJUAN,Q’U RIFLIJIUAN,TRI KRYLEGJENDA,PRI HYREGJENDA,
  SI PËERJETËMOT,DHE SOT,NGA I MADHI ZOT,DO GJEGJI ZOTI KËTI DHEU,BASHKA,DASHKA,O
  TRI KRYLEGJENDA,PRI HYREGJENDA;SHTATË PALË GJENËTOKË,SHTATË PALË BREZE QIELLI;O
  SHTATË VALË OOOJ,NENËLOKË,SHTATË VALË RREZEDIELLI;SE DO TA PLOTSOJMË AMANETIN,O
  DO TA FESTOJMË TESTAMENDIN;PËR RIBASHKIN,RITRASHGIMIN,RIATDHESIMIN,RIADRESIMIM,
  RILINDJEN,RINGRITJEN,TË MBARË TROJEVE,MBARË KOMBËTARE,MBARË SHQIPTARE,BASHKË ME
  NËNËN,DHE BASHKË ME GJËNËN;NËNËLOKËS O,GJENËTOKËS;SHQIP SHQIPE MBARË SHQIPTARIA
  SHKRIP SHKRIPE MBARË SHKRIPKA VRRIA;SHQIPTARIA ME DY MOTRAT O DY VOTRAT;OUUUUH,
  KOSOVA DHE ÇAMËRIA,AHIII,KOSOVA DHE ÇAMËRIA!!SHUMË T’FALA,REFUGJAT LUFTË,PËRZEN
  ME DHUNË,NGA FASHIZMI RUSO SERBO GREKO,PREJ KOSOVË O GJËR NEW JERCEY-USA.

 3. Holandezët janë një vend që ka duart plot gjak gjatë gjithë historisë! Nëse mendojmë për Apartheid dhe Srebrenica, janë të kohës sonë. Këta janë turpi i qyetarisë europiane! Vrasja e z. F.Lato duhet të zbardhe, këtu duke e kërkuar nga R. e Shqipëris. Mos të harrojmë, se së fundi, ka pas një fushat kundër shqiptarëve në Holandë. Athu pse? A nuk na bën të kuptojmë,se paraqitja e shqiptarëve si problematik, një pregatitje të terenit edhe për krime si ky, ku populli holandez të mos reagoi, duke e menduar se shqiptarët jan kriminel,dhe po u vra ndonjëri,ska cfa brengoset kush! QEVERIA E R. E SHQIPËRIS DHE AJO E R. E KOSOVËS TË RAGOJNË FUQISHËM QË TË ZBARDHE TRASTI DHE KRIMINELËT TË DENOHEN MERITUESHËM!

 4. Politikanë dhe qeveritarë u tejngopëm me ju!?..
  Politikanë dhe qeveritarë! Asnjëherë sovrani nuk ju thërret për t’a udhëhëqur,për t’a drejtuar apo për t’a sunduar.Politikanët e mirë dhe Burrat e shtetit,populli i thërret për t’i sherbyer kur dëshirojnë dhe vetë ato.Populli të thërret kur të beson.Besimi ështe emiri dhe dekorata më e lartë për një qytetar që ju thërret për të qënë shtetarë….Këtu dallohen udhëheqësit e shtetit nga “ kalimtarët “ e qeverive të dështuara.Burrat e shtetit dhe politikanët shembullor i sherbejnë besimit ,që u jep sovrani,ndërsa “kalimtarët” e qeverive të dështuar ,ulen këmbkryq mbi thesare!…Ky absurd nuk duket por, lëviz në supet e pabesisë ,të mashtrimit dhe korrupsionit,ështe errësira që mbulon diellin e fatkeqësive,të nevojtarëve, të varfërve dhe të shpresëhumburve.Merita më e madhe ,shumë hipokrite dhe kriminale e politikës dhe e qeverive në kalim ,në këto tridhjetë vite është se nuk e kanë lënë që popullin të bije në gjumë.Këto kanë qenë dhe janë mjeshtra konfliktesh,mjeshtra për përfitime vetiake dhemjeshtra luftës formale ,në dukje, mes vetes.Pa konflikte demagogjike nuk mund të jetonin dhe të përfitonin shuma marramendëse!? …..Këto janë specie në zhdukje,por fatkeqësisht kanë qënë dhe janë prezente në disa pjesë të historisë.Këto janë imazhi më i shëmtuar i shoqërisë tonë, për popullin e ndershëm dhe shumë punëtorë.Ju pushtetarë dhe parapolitikanë jeni me kollare por,fytin e keni të shkurtër dhe llapën e gjatë,jeni injorantë të “dipllomuar”, të dështuar,sekserë të suksesshëm,që morët peng një pjesë të historisë dhe të pasurisë kombëtare.Shkatërrues të mëdhënjë, demagog të “ëmbël”karrieristë të çmendur delir për famë,dhe të pangopur me pasuri.Koha juaj jeton në xhepat e hajdutërisë,dhe vdes në kartat e djegura të historisë.Ju politikanë keni vdekur dhe do vdisni tre here;si liderë të korruptuar,teoricient të dështuar dhe s’i popullor të dënuar!.Pasi merrni besimine popullit ,ju shprheni idenë e heshtur prap me hipokrizi:Hani po deshët,jetoni sat ë ketë mëshirë i forti,ju të mjeruar nuk keni zot!Na mbroni lirinë!Mos pështyni bukën e fukarenjëve!Mos lëpini gjoksin e parasë.!
  L.Coka

 5. .
  Lutfi coka/

  Historia do t’na mallkoj heshtjen tonë!?

  Jetojmë në një kohë të vёshtirë pёr kombin shqiptarë.Janë ulur kembёkryq mbi heroizmin e idealet e heronjëve të luftës,mbi epokën më tё lavdishme të historisë së popullit tonë,”mbretër” pa mbretëri,rapsodë pa ҫifteli,”burra”pa burrëri,”oratorë” pa fjalë,”kalorës” pa kalë,”shtetarë” pa shtet,”besnikë “pa amanet,”kronist”pa kronikë,”Atdhetarë” të mёrzitur dhe kalemxhi të shitur,pёr të bërë historinë.
  Historinë e shkruajne historianët,që mbështeten në dokumenta dhe fakte, akoma më shumë në arkiologjinë.Mos rrini duar kryq përballë padronëve se,zhgënjimin do e paguajmë shumë shtrejt.Veshja e tyre dhe dora në zemër mbajnë mbrenda njё gjenocid të pashoq…Pas buzëqeshjes së tyre që duket më shumё zgёrdhimje,fshihet një shpirt i zi ,që po na bën xhamёn.Ata rinë kembëkryq në lirinë e popullit,duke pështyrë bukёn e varfanjakëve, dhe duke lëpirë “gjoksin e parasë”!…Ju” kaçakёt”e parapolitikës që po grisni faqet e heroizmit të popullit tim,ju mendje të vdekura që na trembëni me presione e krisma pushkësh,ju të paditur e të pa diplomuar,qё prishni gurët e kështjellave të historisë,do jeni autorë të nënshtrimit dhe pushtimit shpirtëror e fizik të vendit tuaj.Kush jep atdheun me qera,historinë me interes,shtetin me fitim, e gëzon plotsishtë titullin famkeq të tradhërisë.
  Sipas oligarkisë paraja që kanë e me zullumet e vënjes së tyre,mund të blejnë historinë,kulturën,ekzistencën,lashtësinë,autoktoninë,dhe të shesin e mbulojnë poshtërsitë e tyre si,shesin pushtimin,dramat,tragjeditë,gjenocidin,skllavërinë, e popullitë zënë peng prej tyre.
  Parapolitikanët që i kemi votuar vetë,po sundojnë shpirtin krijues të popullit,që kanë në dorë paranë,drejtësinë,pushtetin,arsimin,kulturën,dhe gjuhën e folur.,ligjin e bëjnë për interesa të veta, dhe shumë të errta.Pas fjalës ,demagogjisë së tyre dhe buzëqeshjes fshihet një hipokrizi e madhe,dallime politike,dhe dëshprim shoqëror.Keshtu e kanë bër llogarinë .Ato nuk flasin shqip,nuk punojnë shqip,nuk gjykojnë shqip,as nuk blejnë e nuk shesin shqip.Shtetarët tanë falin gjithçka për vendin e të parëve,por do marrin ndëshkim historik që peshon më shumë se thesarët e falura prej tyre.Despotët e politikës shesin interest e vendit për të blerë sundimin e tyre.
  Duam paqen dhe lirinë,sejcili në vendin e vet.Duam kombet e vllazeritë sejcili me bukën e vet.Duam të shkruajmë historinë sejcili me heronjtë e vet e të vërtetë.Vetëm kështu do jemi bashkë duke qenë sejcili vetëm.Vetëm kështu jemi të lirë e të barabartë.Duam paqe e liri sejcili në vendin e vet.Duam kombet e vllazëritë secili me heronjtë e vet.Të shkruhet historia me heronjtë e vet,kështu jemi bashkë duke qenë sejcili vetëm.
  Fatkeqësi e madhe për kombin tonë ,kur paguhet nga shteti institucione për të humbur historinë dhe kujtesën e mrekullueshme e heroike të kombit tonë.Mallkuar kjo ditë!Mallkuar kjo parapolitikë sa sunduese dhe aq më tepër armiqsore e kombit të vet.! L.coka

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.