Vazhdon pseudoligj diskriminus institucional kundrejt veteranve te UCK-se.

A do të përfundojë ndonjëherë nga qeveritart deputetët e parlamentin të kosovës , diskriminimi poshtrimi inkuzicional institucional që ju është bërë  dhe vazhdon tju bëhet  kategorive meritore emblematike të dala nga tri luftrat e ishë uçk-ve?
Këto kohët e fundit si nga medjat e shkruar televizive portalet të ndryshme si në Kosovë Shqipëri Londineze,është bërë lajm sensacional-viral-bombastik i ndaljes së pensionëve të veteranve të uçk-së nga Shqipërija londineze, dhe këto gazeta televizione portale e bëjn jo  për të trajtuar sensibilizuar zgjiďhur këtë  ligj diskriminus kundrejt kategorive te luftës ,por si lajm (jashtë etikës profesionale gazetareske )e plasojn ripublikojn shpifin  dezinformojn vetëm për të përfituar shikime klikime shpërndarje në rrjetet socjale, pra e bëjnë vetëm për fitim ekonomik financjar ,porë shtrohet pyetja si qëndron e vërteta ligjore e ndaljes së këtyre pensionëve nga qeverija e tanishme e kosovës  ndaj ishë vullnetarve në ishë uçk veteran tashme nga Shqipërija londineze ,realiteti ligjor është qëndron se një veteran i uçk-s i takon ta marë si pension vetëm nese rezulton me dokumenta ligjor që ësht i pa punsuar dhe nuk ka te ardhura të tjera materjale financjare ,dhe kjo vlen jo vetëm për veteranët e uçk-s nga Kosova porë kundrejt të gjithë veteranve te uçk-s në tërsi, sepse ka  veteran të uçk-s edhe  nga shqiptaret e iliridës luginës së preshevës malit të zi, por edhe shtetas të huaj si gjerman ialian frances norvegjez etjer,që kan luftuan në radhes e ishë uçk-s dhe sot janë rezultojn dëshmor  invalit  veteran ,pra qeverija e kosovës së tanishme nga ana ligjore në ndaljen e këtyre pensionëve  arsyetohet se nuk ka shkelur ligjin, përkundrazi po zbaton ligjin dhe se nuk ka bërë ndonjë shkelje ligjigjore apo ndonë  diskriminim selektim të qëllimshëm(sikurse propogantojn dezinformojn mashtrojn gazetat televizionet portalet shqipfolse) kundrejt veteranve qofshin nga Kosova apo Shqipërija ,dhe vetem është duke zbatuar ligjin sikurse e kanë  pas shkruar votuar ishë ata deputet te legjistaturave të kaluara të parlamentit të Kosovës.
Dhe ne si kategori të dala nga luftrat të  tri ishë uçk-ve na lind e drejta të dyshojm hamendësojm porë edhe të  akuzojm denoncojmë sensibilizojm opinion mbarë komtare shqiptarë  , se ishë  ai indivit apo ata grupacion  indivitësh që e kan pasë shkruar formuluar artikuluar këtë pseudo-ligj diskriminus kundrejt  kategorive të luftës konkretisht kundrejt veteranve duhet të kenë qën ekspert të diplomuar në fushën e studimëve universitare mjeksore të psikologjis psikopatike skizofrenike  ,porë fatkeqsisht këto njohuri teorike të mësuara përvetsuara nga  fusha e mjeksis psikopatike skizofrenike nga këta persona që kanë formuluar këtë ligj diskriminus kundrejt veteranve ,i kanë implementuar negativisht njohurit e mësuara , kundrejt qënjëve njerzore ,konkretisht në rastin në fjal këtë psikopatizëm negativitet të tyrin e kanë implementuar kundrejt Veteranve të uçk-s, pra kanë devalvuar shkarë devijuar nga profesioni diplomimi i tyre, dhe jan konvertuar në psikolog psikopat  skizofren duke luajtur testuar ekspirementuaj me ndjejat psiqikën personalitetin   jetën të ardhmen mirqenjen ekonomike shëndetsore të veteranve familjarve të tyre),,porë ndoshta  sësht çudi dhe e pamundur?se  janë transformuar nga ndonjë urrejtje  patalogjike primitive shtazarake që mund ta kenë pasur të instaluar ne ADN-shpirtin psiqikën e tyre edhe nga prindërit e tyre biologjik që mund ta kenë pasur të instaluar ne shpirtin psiqikën e tyre kundër luftës së uçk-s dhe kategorive të dala nga ajo luft ,na lind e drejta të dyshojm akuzojm apostrofojm si psikolog psikopat skizòfren pikërisht ata që kanë formuluar përpiluar porë edhe miratuar votuar në  parlamentin kosovës këto dy ligje diskriminuse poshtruse ,konkretisht lëmosh-pensionin porë  edhe çështjen e pazgjidhur të banimit ,dhe me këto dy pseudoligje kushtëzuse denigruse përjetsisht ,si veteran nuk jua kanë zgjidhur çështjen e egsistencës  mbijetesës ekonomike shëndetsore personale familjare dhe të banimit, porë përkundrazi është një ligj ekspiremental testus stresus shkatrus terrorizus  shpirtëror emocional psiqik kundrejt Veteranve dhe familjarve pasardhsëvetë tyre,me qëllimin e vetëm që si veteran familjar të tyre të mos ta kenë të zgjidhur definitivisht  çështjen e banimit dhe jetesën mbijetesën mesatare normale ekonomike që duhet ta ketë çdo qenje njerzore , por me ato dy ligje diskriminuse  që kanë miratuar votuar kanë dhënë efektin e kundërt anti human anti socjal anti njerzor, që si kategori të luftës konkretisht veteranët të mos kanë qetsi shpirterore psiqike  personale familjare porë të jenë në nje  presion stresus terror psiqik  të përjetshëm.
Diskriminim tjeter institucional  nga qeveritarët e Kosovës kundrejt veteranve, ësht injorimi  moslejimi i një skuadrilje të veteranve të uçk-s  të mos parakalojn në  paradën që organizohet me rastin e shpalljes se pavarsis së 17-shkurtit  nga qeveritart e Kosovës ,pra edhe ky ësht një injorim  diskriminim  tjetër  nga qeveritart e Kosovës kundrejt veteranve që luftuan për çlirimin e Kosovës.
Patjeter si ligj kur ësht votuar në të kaluarën ësht diskriminus i padrejt kundrejt  veteranve të uçk-s  dhe  si ligj duhet te ndryshoje,per faktin arsyen e thjesht  sepse pensionet e veteranve te luftes ne krejt kombet shtetet me sa jam interesuar kam lexuar hulumtuar , nuk kushtezohen saksionohen ligjerisht me gjendjen te ardhurat ekonomike financjare te ishë këtyre luftëtarve vullnetar veteran apo te mobilizuar me urdhra dekrete kërkesa ushtarake qeveritare  nga shtetet  ,thjesht si pension veteranit te luftës së parë botrore  të dyt botrore shtetet e ndryshme që kan qën të mpleksur ne keto luftra pushtuse apo vetmbrojtse çlirimtare  ,pra si ne te kaluaren dhe te tashme jua japin si pension edhe nese kanë pasë qënë të punsuar apo kanë qën janë të punsuar kanë pasur të ardhura të tjera materjale financjare ,dhe kjo padrejtsi  diskriminim poshtrim  lemosh kushtëzuse financjare kundrejt ishe vullnetarve luftëtarve veteranve te uçk-s ka ndodhur vetem nga ishë pseudeputetet shqipfolsa te parlamentit te Kosoves te cilet votuan  Këtë pseudoligj diskriminus poshtrus kundrejt veteranve që edhe ajo lëmoshë financjare 170-euro veteranve tu ndalet nëse si veteran na paskan te ardhura të tjera financjare ,por kjo nuk është ndonje risi neglizhenc rastësi  diskriminuse e para dhe e fundit që votuan legalizuan ishë deputetët shqipfolsa bashibozuket  të parlamentin te Kosovës ,porë ata votuan unanimisht (dhe me duartrokitje festive  konsumimin  e shampajës) edhe gjykaten proserbe anti uçk-s porë edhe faljen e 8200 hektarve teritor te Kosovës Malit të Zi, kurse Serbis në parlamentin e Kosovës i votuan Zajednicën Serbska.
Diskriminim tjetër institucional qeveritar (kundrejt veteranve të uçk-s) ndërmori edhe qeverisja e tanishme me kryeministrin Albin Kurtin ka te bëjë me vendimin qeveritar parlamentar diskriminus  ndaj veteranve  që votuan në parlamentin qeverin e kosovës ka të bëjë se pagesa minimale për çdo të punsuar si ne sektorin publik por edhe atë privat duhet të jet 250-euro, por ky vendim qeveritar nuk vlente vetëm  për ngritjen e pages pensionin të  veteranve, pra edhe qeverisja kurti po diskriminon identik sikurse parardhsit e tij Veteranët e uçk-s, dhe arsyetimi kamuflimi i qeverisjes Kurti për mos përfshirjen në ligj të ngritjes së pensionit te veteranit nga 170 euro në 250-euro ka të bëjë sepse si nr i veteranve të uçk-s ësht i mbifryr jasht realitetit, por nëse qeverisja kurti arsyetohet kamuflohet justifikohet  tek Nr jo realist i veteranve, që kan  përfituar statusin e veteranit padrejtsisht, le ti hetoj filtroj pastroj listat e veteranve të uçk-s nga jo veteranët e vertet, sepse ësht kriminale antihumane antikombetare antinjerzore që të diskriminohen privohen kushtëzohen nga të drejtat benifitet që ju takojn ligjerisht Veteranët të vërtet realist, për shkak se në këto lista të veteranve rezultojn  ka edhe veteran jo realist që e kanë marë përfituar si status të veteranit  padrejtsisht ,pa dhën as një lloj kontributi ne radhët e ishë uçk-s!
Pra këto   si ligje  diskriminuse poshtruse kundrejt kategorive të luftës qeveritarët deputetët e tanishëm të parlamentin të kosovës  nese duan ta permisojn mund ta përmisojn shfuqizojn votojn automatikisht,dhe mos te qisin pretekse arsyetime, se nje ligj të till nuk e kan votuar keta deputet të tanishëm, porë ishë deputetët e ligjistaturave të kaluara parlamentare .
Sepse  shtrohet pyetja natyrësh kundrejt qeveritarve deputetëve të Kosovës të cilët kane të ardhura si pagë deputeti mbi 1500 2000 euro ,pa llogaritur të ardhurat dhe benificionet shpërblimet  e tjera që marin si deputet të parlamentit të kosovës  ,dhe me atë lemosh 170-euro çdo veterani nuk i dalin te mbaje mbuloje  shpenzimet për nevojat e tije personale shendetsore pra  mbijetesën e tij  personale  ,sepse si kryefamiljar çdo  veteran smund te mbajë mirqënjen ekonomike shëndetsore apo tju  paguaj shkollimin e fëmijve në kolegjet shkollat e mesme universitetetet private që kan mbirë si kërpurdhat pas shiut ne kosovën martire ,sepse per te vazhduar edhe shkollimin e mesëm universitar në këto shkolla shtetërore publike në  universitet te prishtinës,si vende të rezervuara për ti pranuar ne keto shkolla te mesme uniiversite jan ne dispozicion  per tu pranuar dhe privilegjin e kanë në radh të parë farefisi I tyre femit  niprit mbesat stërniprit e qeveritarve deputetët , të drejtorave mësimdhënsve të punsuar ne keto shkolla shtetërore ,me pas  per tu regjistruar nga ato kuota te ngelura e kan femijet e atyre që kan para duhet te paguajn sekserët drejtorët e këtyre shkollave të mesme uniiversitet publike, që femijet e tyre te mund të regjistrohen për te vazhduar shkollimin e mesëm universitar ,dhe femijet e veteranve ngelin të penalizuar stresuar injoruar ,dhe nuk regjistrohen dot edhe per te vazhduar shkolliminne mesëm ne keto shkolla te mesme apo uniiversitet te prishtinës, sepse baballarët kryefamiljart e këtyre kategorive të luftës   nuk janë  të gjitha qeveritar deputet drejtor shkollash, apo të pasur biznesmen të paguajn sekserët që femijet e tyre të mund ti regjistrojn që të  vazhdojn shkollimin normal ne keto shkolla publike shtetërore.
Pra edhe sa i perket rreth shkollimit te fëmijve të këtyre kategorive të luftës faktikisht poshtërsisht ka egsistuar egsiston  (edhe ky  selektim i pashkruar ligjëruar sikurse dy ligje e kartcekura)ky  diskriminim poshtrim i qellimshem institucional porë i ndimuar legalizuar (me apo pa vetedijen e tyre këtë duhet ta din ata vet me mirë)nga ata si ishë kryetar të shoqatave te luftes, që kur u artikulua votua ai ligj diskriminus poshtrus kundrejt veteranve keta ishin indiferent të painteresuar dhe  nuk e kundërshtuan nuk reaguan protestuan,sepse te till ishë kryetar te shoqata te luftës kanë qën të dirigjuar infektuar politikisht .
Konkretisht, pra kjo telenovel diskriminuse kundrejt kategorive te luftës ndaj  veteranve është ndjekur implementuar kronologjikisht  nga të gjith qeveritart deputetet e Kosoves kundrejt veteranve ,që mos ta kenë të zgjidhur ligjerisht njëher e pergjithmon  dinjitetshem  statusin e tyre,por që gjatë gjith jetes se tyre të jenë raste socjale shtresa të degraduara nëpërkëmbura vulnerabl të  injoruara përbuzura të mvarur per mbijetesën e tyre personale familjare nga ajo lëmoshë socjale 170-euro,dhe jo pak indivit veteran  në këto 20 vitet e pas çlirimit të Kosoves i jan rikthyer emigracionit si endacak rrugve te botes per te mos ngelur  në atë situat poshtruse denigruse ekonomike,që  mos te ishin  të mvarur hindekipuar  përjetsisht nga ajo lemosh poshtruse kundrej veteranve  ,padrejtsi  që sju ka mjaftuar kenaqur  ishë deputetët qeveritarët shqipfolsa të se kaluares dhe te tanishmit  te Kosoves Martire, po na lejn të nënkuptojm me veprimet e tyre  duke ju ndalur  si pension veterani edhe atyre pak shqiptarve  londinez që ishin vullnetar ne të tri uftrat e uçk-ve .
Porë një fjal e urt popullore tek ne si shqiptarë decidivisht  thotë se (Patriotin Atdhetarin Idealistin ) lumë ai komb popull që e ka ,-porë mjerë ajo familje që e ka, dhe këto dy fjali thënje popullore  kundrejt patriotve idealistëve patjeter duhet te kenë dal nga pervoja eksperjenca kontributi pozitiv Patriotik atdhetar që kan dhen per çështjen komtare gjata luftrave çlirimtare  dhe vlersimi ndaj tyre pas çlirimit nga nga qeverit populli kombi të cilit i Kan shërbyer.
Pra të till patriot kanë kontribuar shkrirë ekonomin shëndetin jetën e tyre  në protestat demonstratat burgjet Serbo sllave në organizimin e demostratave kryengritjëve   luftrave për te mirën kolektive çlirimtare komtare  ,porë me Këtë përkushtim impejim të tyrin maksimalist personal familjar , pra Patriotizëm  Idealizëm të tyrin kanë harruar nëpërkëmbur shkatruar ekonomin vetveten të ardhmen e tyre personale familjare,sepse pas çlirimit  kjo kategori patriotësh idalistësh që kontribuan me vetmohim  injorohet anatemohen përndiqet demonizohet poshtrohet akuzohen arrestohen burgosen padrejtsisht me akuza të inskenuara  montuara, dhe ky genocid  inkuzicion ka ndodhur dhe vazhdon te ndodh vetem tek ne si komb shqiptarë kundrejt patriotve atdhetarve të vertet pra edhe ndaj  ishë vullnetarve invalit veteran te uçk-s.
Diskriminim tjeter instucional  kundrej kategorive  të luftës është edhe sa i perket rreth strehimit banimit për kategorit e luftës,me sa jam i informuar  të gjitha komunat e kosovës kanë fonde te veçanta financjare të destinuara për të ndërtuar banesa kolektive për kategorit socjale ,dhe kategorit e luftës që se kan të zgjidhje si çeshtjes të banimit, konkretisht në këto banesa komunale ku jua ndajn një komision i komunave në tër kosovën kategorive socjale dhe të luftës, këto si banesa kolektive komunale janë ndërtuar në periferi të qytetëve  si ne Geto jashtë qëndrave urbane ku mungon infrastruktura adekuate shkollore shëndetsore ,porë në këto banesa komunale këto kategori që përzgjidhen vendosen me banim janë thjesht qiraxhij dhe  nuk ju jepet pronsija mbi këto banesa ku vendosen, dhe janë në presion të vazhdushëm për ti larguar nga ato banesa komunale nga sekserët matrapazët që jo ne pak raste  kanë arritur  të depërtojn korruptojn edhe  zyrtarët komunal që tju bejn presion që ti  largojn këto kategori të luftës kur tju teket atyre nga keto banesa kolektive me pronsi  komunale ,por janë në presion shantazh  edhe kur ka fushata zgjedhore per zgjedhjet lokale parlamentare  ju këkojn votat  duke ju bërë presion rreth keti banimi komunal ketyre banorve të vendosur si qiraxhi në këto banesa kolektive komunale.
Prandaj ky ligj diskriminus persekutus duhet te ndryshohet kundrejt ketyre kategorive që se kan të zgjidhje si çeshtje të banimit ,dhe si kategori të luftës të vendosur ne keto banesa kolektive tju jepet çertifikata e pronsis  e këtyre banesave ku i kan vendosur, sepse ata smund te rrin në presion terror stresus  persekutim psiqik shpirtëror  të vazhdushëm përjetshem , se do i largon sot apo neser kur te vije në kushtet kjo apo ajo partiçkë  nga ato banesa kolektive komunale.
Dhe me Këtë inkuzicion diskriminus poshtrus  institucional që  ju ësht bërë dhe vazhdon tju bëhet  kategorive te luftës së uçk-s nga qeveritart deputet e parlamentin te kosovës (Me apo pa vetedijen e tyre?)kanë investuar po investojn me keto pseudoligje diskriminuse kundrejt veteranve që për brezat gjeneratat e ardhshme tek femijet pasardhsit tanë  të zhduket eleminohet ndjesija patriotike atdhetare  për kombin popullin atdheun simbolet komtare personalitetet  atdhetare.
Sepse me këtë  injorim denigrim  persekutim linçim instituciunal që ju ësht bërë vazhdon tju bëhet nga qeveritarët deputetët e Kosovës  kategorive të dala nga luftrat e ishë uçk-ve ,për çarsye duhet të ndjehen krenarë? dhe të ndjekin rrugën e parardhsve baballarve të tyre që kan kontribuar  për lirinë çlirimin e kosovës, dhe  si falenderim  mosmirnjohës  qeveritart deputetët e Kosovës këto kategori të dala nga luftrat e uçk-ve  i përbuz persekuton institucionalisht  me pseudoligje denigruse  satirike,dhe normalitikisht që pasardhsit e këtyre  Dëshmorëve Invalitve Veteranve të ishë uçk-ve skan se si të ndihen krenarë me të kaluaren patriotike atdhetare të parardhsve të tyre dhe të vazhdojn rrugën amanetin patriotiko atdhetar të parardhsve të tyre ,sepse vet shteti për të cilin kontribuan me vetmohim për çlirmin pavarsin, i përbuz  i akuzon arreston burgos duke miratuar votuar ligje diskriminuse institucionalisht kundrejt tyre.
Dhe kjo nënkuptohet se ndodh qellimisht kriminalisht antikomtarisht  ësht e programme  sinkronizume ne keto 20 vitet e pas çlirimit të kosovës ,dhe patjetër që  gjeneza e kesaj urrejtje patalogjike e  këti diskriminimi institucional kundrejt veteranve ka te bëjë  ndoshta?edhe per faktin e vetëm se ishë vullnetarët luftëtarët dëshmorët invalitët veteranët e uçk-s nuk luftuan kontribuan për krijimin e Kombit Kosovar Antishqiptar por këto kategori emblematike të ishë uçk-s luftuan për çlirim dhe bashkim komtar,dhe vetëm ky ësht  krimi mëkati i tyre i vetëm  që përndiqen poshtrohen diskriminohen institucionalisht nga qeveritart debutetet shqipfolsa krahinor bajraktar të kosovës se pas çlirimit ,që duan te instalojn bunkerizojn propogandojn Kombin Kosovar ,dhe në  të ardhmen gradualisht  të shkatrojn shpërbejn kombin etnik shqiptarë, në baza projekte antishqiptare  krahinore bajraktareske përçarse vllavrasëse , duke propoganduar shpifur dezinformuar  se  gjuhen e Gegnishtes  sipas këtyre bajraktarve jua ka mohuar ta flasin shkruajn  Toskët e Toskëris ,me ishë diktatori tosk Enver Hoxhën ,porë kanë arritur të shpalosin tashmë edhe me Harta se ku shtrihen kufijt teritorjal të Gegëris Dardanis së tyre  krahinore bajraktareske deri në lumin Shkumbin,që sipas këtyre psikopatve krahinor na qenka e pushtuar diskriminuar nga toskët e toskëris,pra të till shqipfolsish bajraktarësh krahinorësh bashibozukësh të identifikuar kamufluar me kombin Kosovar antishqiptar , janë duke plasuar propoganduar në versionin e modifikuar ëmbëlsuar bajraktaresk shqipfols (Megali Idhen Helenistike dhe Naçaterjnjan e Çubrolloviqit) ,se ku ndahen dialektikisht gjuhësisht teritorjalisht (Tosket me Geget ) pra kjo sësht ndonjë risi, porë propogandohen  nga  shqipfolsit krahinor bajraktaresk dy planet shfarosese për shkatrimin shpërbërjen e kombit shqiptar (Megali Idhea Helenistike dhe Naçatarnja serbo )sllave e Vaso Çubrilloviqit.
Sepse Kryeministri Rama që në mandatin e tijë të parë qeverisës të gjithve  ishë qeveritarve të Kosovës  ju kërkoj me ngulm insistim në të gjith mbledhjet e perbashket qeveritare që mbajtën  që kufijt doganat  mes shqipëris Kosovës të  hiqen ,gjithashtu  ju kërkoj  që sistemi doganor i siguris pra policor mbrojtës ushtarak arsimor shëndetsor tregtar  të bashkoheshin shkriheshin në një të vetem me atë të shtetit amë shqipëris Londineze, por të gjitha qeverit e drejtuara nga  qeveritarët e kombit Kosovar e injoruan bojkotuan këtë nismë kërkes të tijë,dhe kërkonin dete porte detare personale nga kryeministri Rama që ti kishin me tapi  për dalje në det të Kombit Kosovar.
Gjithashtu pseudopatriotët  bajraktarët  e kombit Kosovar(të maskuar kamufluar nën maskën e pseudo-shqiptarizmit)po vjellin Zi e terr kundrejt kryeministrit  Rama  duke e akuzuar  si tradhtar proserbe anti Kosovar ,por shtrohet pyetja çfar tradhtish  na paska bërë Edi  kristtaq Rama kundrejt Kombit Kosovar ?dhe këtyre krahinorve bajraktarucave që që si parazit shushuja duan të shkatrojn  shpërbëjn në krahinizma kombin shqiptar , dhe të ngren në pedestal në shpin kurrriz të kombit Shqiptar  ngrehina imagjinare  mostra eksperimentale tumorale  pseudo shtetesh kombesh artificiale si kjo e pseudoshtetit pseudo kombit Kosovar (identik sikurse ishë Republika e Mirditës e Marka Gjonit) dhe Edi Ramën nuk e kan votuar shqiptarët e  Shqipris Londineze në tri mandate zgjedhore që të shpërbëjë shkattojë coptojë Shqipërin sipas kërkesave apetitëve  të bajraktarucave të dashuruarve të Kombit Kosovar.
Edi Rama nukë ësht ëngjëll melaqe i pagabushëm  shën merita Jezu krishti ,sepse edhe ai ka gabimet gjynahet e tijë ndaj shqiptarve  londinez gjatë qeverisjes së tij 8-vjeçare,por sa i përket ndaj qeveritarve krahinorve bajraktarve dhe kosovarve të kombit Kosovar,porë edhe ndaj shqiptarve të Iliridës Luginës së Preshevês Malit të Zi Çamëris , nuk ka bër as një lloj mëkati apo tradhtije pabesije
Sepse me kemi parë  jemi  të informuar bizetimet  koncesione  tolerimet kavaljerlliqet në dem të sovranitetiit teritorjal të Kosovës me qeveritarët Serb në këto 20-t vite të pas çlirimit të Kosovës i kan bër vazhdojn ti bejn vet qeveritarët e Kosovës ,dhe nuk  kan bizetuar Qeveritart e Shtetit Shqiptar Londinez ,pra nuk i  kan bër ishe qeverisja e Majkos Salushit Ilir Metes apo qeverisja e tanishme e kryeministrit Edvin Kristaq  Ramës me qeveritart serb ,pra 2500 hektar territor të Kosovës shtetit Maqedonas  ja falen qeveritart deputetet e Kosovës ,por edhe Malit të Zi qeveritart deputetët e kosovës i falën 8200 -hektar, gjithashtu gjykatën proserbe anti uçk-s e votuan qeveritart deputetet e Kosovës, porë edhe Zajednicën Serbska pra shtetin e tret Serb në Ballkan brenda teritorit të Kosovës nuk e votuan themeluan qeveritaret deputetet e Shtetit shqiptar londinez , por vet ishë qeveritart deputetet e Kosovës, prandaj ju si shqipfolsa pseudopatriot  krahinor bajraktar të kombit Kosovar, tradhtin dhe tradhtarët  i   kërkoni i keni në të gjitha ishë qeverit ishë deputet e Kosovës dhe mos akuzoni imagjinoni armiq tradhtar imagjinar nga qeveritart deputetet  e ishë qeverisjeve të kaluara  te shtetit shqiptar londinez ,apo nga qeverisja e tanishme e Edvin Kristaq Rames dhe nga ne si shqiptarët  londinez në tërsi.
Ësht shumë interesante  satirike pseudo-patriotizmi i këtyre shqipfolsave  bajraktarucave  parazitve të kombit Kosovar se luftën gjakun e derdhur në degada shekuj në kosov për çlirim bashkim komtar ,këta  hiena  mburravecësh sharlatanësh  pa dhën as një lloj kontributi si parardhsit e këtyre dhe këta vet në këto luftra, mundohen ti privatizojn keqinterpretojn dezinformojn, se ato luftra gjak i derdhur ësht bër jo për bashkim komtar, porë për krijimin e kombit kosovar ,por kur ju prishet rehati komoditeti  tareqelleku  mburravec bajraktaresk nga ishë pushtusit Serbo Sllav se mund ti ripushtojn vrasin përndjekin  nga shteti i kombit Kosovar  ,përsëri të till bajraktarucësh i rikthehen avazit simfonis dhe kërkojn mbrojtje nga shteti amë shqiptar me preteksin argumentin ,se nuk jemi Kosovar të kombit Kosovar, porë shqiptarë të shqipëris të ngelur padrejtsisht jashtë trungut amë.
Dhe Rama si kryeministr i shtetit amë  jua plotsoj këtë dëshir qeveritarve të Kosovës dhe në portin e durrsit ësht  enkas dogana e  doganim zhdoganimit    e shtetit të kosovës, porë përsëri  krahinorve bajraktarucve lokalist të kombit Kosovar ishin të pakënaqur nga ky kavaljerllek dhe nuk ju ka pëlqyer aspak kjo dhurat portuale doganore detare që i bëri kryeministri Rama shtetit të Kosovës, sepse këta bajraktaruc ëndronin kërkonin si hapsir private  detare me tapi të noterizuar hipotekuar pra port privat doganor për shtetin e kombit Kosovar portin e shëngjinit velipojën me arsyetimin kerkesen se ju takon si vllaznit  që kemi qen (se tash  jemi Kosovar të kombit kosovar jo shqiptar) dhe si port ndodhet me afër teritorjalisht  kilometrikisht me kosovën.
Gjithashtu pikërisht këta bajraktarucët krahinorët të dashuruarit e kombit  Kosovar që villnin Zi e Terr për mundësin alternativën e shkëmbimit të teritorëve  me marrveshje mirkuptimit njohje reciproke në mes Kosovës dhe Serbis ,pra edhe për këtë Marrveshje të mundshme per shkëmbim teritoresh me garantus SHBA-t bajraktarucët e kombit Kosovar akuzonin si tradhtar proserb anti Kosovar Edvin Kristaq Ramen se ësht arkitekti dhe qëndron përkrah këtë marrveshje ,por shtrohet pyetja nëse do të implementohej bëhej realitet  një marrveshje për shkëmbim teritoresh Kosova dilte e fituar apo e humbur nga kjo marrveshje, dhe nga  ajo marrveshje e plasuar publikuar në medja gazeta patjeter që Kosova dilte e fituar, sepse lugina e Preshevës  me dy qytetet e tjera Medvegja Bujanofci i bashkohej kosoves ,kurse tri qytetet me popullat shumic Serbe në veri të kosoves leposaviqi zveçani zubin potoku i bashkoheshin Serbis ,dhe nese si marrveshje do behej patjetër që më pas Kosovës i hapej rruga që të bashkohej  me shtetin e sajë amë Shqipërin , dhe për këtë të drejt legjitime bashkim të Kosovës me Shqipërin që  pothuajse ishte pajtuar dakorduar edhe Serbija, por edhe faktori ndërkomtar do të pranonte gjëndjen faktike  të  bashkimit të Kosovës me Shqipërin pas kësaj marrveshje mirkuptimi dakordsimi per shkëmbim teritoresh ,por ishin pikërisht këta krahinorët bajraktarucët e kombit Kosovar që ishin kundër kësaj marrveshje të mundshme, jo se ishin kundër shkëmbimit të këtyre teritorve me Serbin, porë nuk mund ta imagjinonin pranonin shpërbërjen e shtetsis së kombit krahinor bajraktaresk Kosovar ,dhe bashkimin shkrirjen unifikimin me shtetin amë shqiptarë londinez .
Dhe për këtë arsye bajraktarucët e kombit Kosovar e akuzojn Ramën si tradhtar dhe armik Nr 1 i kombit  Kosovar ,dhe nga humbja e kësaj mundësije për shkëmbim teritoresh ka fituar do fitojë vetëm Serbija  përfundimisht  ,sepse pothuajse luginën e Preshevës e ka shpopulluar pastruar etnikisht nga Kosovarët e ngelur jasht hartës së kosovës, kurse brenda teritorit të Kosovës jo vetëm në tri komunat qytetet serbe në veri ,porë and kënd Kosovës ,Serbija vazhdon investimet kolonizuse në ndërtimin e  shtëpive për të sjell vendosur në to për banim kolinizator Serb, të cilve po ju financon ndërton jo vetëm shkolla te ciklit fillor tetvjeçar te mesem por edhe Universitete  konkretisht në Mitrovic në vlera financjare në miliona euro (,porë me hir apo pahir deshen zdeshën )qeveritart deputetët krahinort bajraktart e kombit Kosovar  shtetit të Serbis kan per tju themeluar edhe nje Zajednic Mini Serbic e tret ballkanase tjeter kancerogjene që do jet  gradualisht shkatrimtare  shpërbërse e shtetsisë së kombit Kosovar .dhe fatkeqsisht ky do të jet realiteti në vitet dekadat e ardhshme ,dhe kjo do të ndodh për shkak  të krahinorve bajraktarve fanatikve të kombit Kosovar ,sepse nga verbërija primitiviteti  xheloziteti për refuzim mos bashkim me shtetin amë ,implementuan ben realitet  ëndrën Serbe  ,sipas fjalës son të urt popullore që thot, (Se për inat të sime Vjerre Shkoj e Fle dashurohem Shartohem fekondohem me Kojshin  Mullixhin) pra Vjerra apo Njërka në këtë rast thënje popullore është  ishë Nëna amë Shqipëri sepse për bajraktart e kombit Kosovar tashê sësht (Nên porë Njërkë) Kurse Mullixhiu Komshiu në këtë thënje popullore janë Serbët me Serbin,të cilve me apo pa vetëdije e tyre po ju shërbejn  krahinort bajraktarucët e kombit Kosovar.
Dhe vetëm për këto arsye primitive krahinorët bajraktarucët shqipfolsa fanatikët e kombit Kosovar shpifin dezinformojn e akuzojn si tradhtar anti Kosovar ,sepse si rrug të kombit e bëri me pages, porë a e din këta krahinorë bajraktarucët pseudogazetarët papagall që shpifin dezinformojn të kombit Kosovar? se ajo si rrugë e kombit që trumpetonte propogandonte kur filloj së ndertuar nga qeverisja e Salush Lulushit,ne si shqiptarë londineze na ka kushtuar për tu ndërtuar mbi 1 miljard e katerqin milion dollarë-euro, dhe si rrugë e kombit është akoma e papërfunduar, sepse si para të marra borxh nga bankat e huaja i vodhën përvetsuan Salush Lulushi gjat qeverisjes së tyre ,dhe kjo taks financjare që ka vendosur kryeministri Rama , ësht e distinuar për mirmbajtjen e asaj rruge ,sepse si  vllaznit Kosovar ,porë  edhe serbt maqedonët  bullgarët çeket polakët etjer  atë si rrug të kombit  nuk e përdorin tranzit vetëm për të udhtuar ardhur për qellim tregtar biznesore  apo për pikniqe rrezitur  vetëm në detet plazhet  e shqipëris , por si rrug të kombit e kan shfrytzuar e shfrytzojn edhe për të kaluar tranzit  shkuar edhe në plazhet detare të Greqis Malit të zi  Kroacis Italis Turqis etjer, e falimners e bujrum mirserdhët në odë konak të babës apo ishë nënës Tashmë Njërkës Shqipëri ska më,se sot ësht ekonomije tregut ,dhe një fjal e urt popullore thot se Vëlla Vëlla ,porë qesja financat interesi matrealisr ndarë ,çdo kush në këtë bot planet punon djersit per vete familjen kombin shtetin e tij, e Zoti  Perendija Allahi Jezu Krishti  qoft kavaljer bamirsë humanitare kundrejt krejt njerzimit.

Shkruar nga Dashamir Alliu ishë vullnetar në ishë uçk.

Shperndaje ne
Updated: 30 Gusht, 2021 — 10:25

The Author

Dashamir Alliu

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.