Shqiptarët janë popull më i madh se sa spanjollët, rumunët, hungarezët, grekët dhe serbët

Shqiptarët janë popull më i madh se sa spanjollët, rumunët, hungarezët, grekët dhe serbët

Shqiptarët janë sa 3-fishi i grekëve edhe sa 4-fishi i serbëve edhe kjo është e rëndësishme për ta ditur.

Shqiptarët janë popull numerikisht më i madh se sa spanjollët edhe 34 popuj të tjerë të Europës. Shqiptarët e Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë, Luginës së Preshevës edhe Malit të Zi janë gjithsej 12,8 milionë bashkë me emigrantët shqiptarë në BE, Britani, Zvicër, SHBA, Kanada e Australi.

Kurse serbët janë gjithsej vetëm 3,7 milionë. Pra shqiptarët janë afërsisht sa 4-fishi i serbëve.

Greqia ka 4,9 milionë shtetas grekë edhe jo 9,8 milionë si mashtrohet zyrtarisht nga Greqia duke e deklaruar numrin e popullsisë së Greqisë 2-fish se sa është në të vërtetë. Pra shqiptarët janë afërsisht sa 3-fishi i grekëve.

Shqiptarët janë numerikisht më shumë se sa të gjithë 11 popujt e tjerë të rajonit:

grekët: 4,9 milionë
(por grekët janë popull artificial i përbërë nga shqiptarë, arumunë edhe sllavë)

serbët: 3,7 milionë
boshnjakët: 4,1 milionë
sllavo-maqedonasit: 0,85 milionë
malazezët: 0,25 milionë
kroatët: 2,3 milionë
sllovenët: 0,9 milionë
bullgarët: 5 milionë
moldavët: 2 milionë
rumunët: 12,2 milionë
hungarezët: 11 milionë

Duket shumë qartë që popujt e tjerë të rajonit janë numerikisht shumë të vegjel para shqiptarëve.

Madje mund të thuhet që popujt fqinj të rajonit duken si popuj-xhuxhash në krahasim me shqiptarët.

Vetëm rumunët (12,2 milionë) edhe hungarezët (11 milionë) u afrohen numerikisht shqiptarëve. Por shqiptarët (12,8 milionë) janë numerikisht më shumë se sa rumunët (12,2 milionë) edhe hungarezët (11 milionë).

Pra shqiptarët janë popull më i madh se sa rumunët edhe hungarezët.

Popujt e tjerë në Europë që janë numerikisht më pak se sa shqiptarët:

spanjollët: 12 milionë
katalanët në Spanjë: 5,5 milionë
galicët në Spanjë: 1,5 milionë
baskët në Spanjë: 1 milionë
portugezët: 5 milionë
suedezët: 8 milionë
norvegjezët: 4,5 milionë
finlandezët: 5 milionë
danezët: 4,5 milionë
islandezët: 0,3 milionë
estonezët: 1 milion
letonezët: 1,4 milionë
lituanezët: 3 milionë
bjellorusët: 8 milionë
çekët: 10 milionë
sllovakët: 4,5 milionë
austriakët: 3,5 milionë
zviceranët: 3 milionë
belgët: 3,5 milionë
hollandezët: 3,4 milionë
luksemburgasit: 0,25 milionë
irlandezët: 2,5 milionë
skocezët në Britani: 5 milionë
valisët në Britani (Wales): 3 milionë

Këta janë 11 popuj në rajonin e Gadishullit Ilirik edhe 24 popuj të tjerë në Europë.

Shqiptarët janë numerikisht më shumë se sa të gjithë këta popuj. Shqiptarët janë madje numerikisht më shumë edhe se sa spanjollët se në Spanjë kanë ngelur vetëm 12 milionë spanjollë. 40 milionë spanjollë kanë ikur në vendet e Amerikës Latine.

Në gati të gjitha vendet e Europës Perëndimore numrat e popullsisë manipulohen duke i deklaruar 2-fish se sa janë në të vërtetë. Vetëm Franca edhe vendet skandinave nuk e bëjnë këtë mashtrim me numrin e popullsisë. Vendi me më shumë banorë në BE është Franca me 68 milionë banorë. Francezët janë 57 milionë edhe 11 milionë janë emigrantët në Francë. Francezët janë populli më i madh në Europë.

Spanja ka vetëm 20 milionë banorë pa emigrantët e huaj edhe jo 40 milionë si mashtron me këtë manipulim Spanja. Këtë manipulim të numrit të popullsisë së Spanjës e vërtetojnë të gjitha qytetet e Spanjës si Madridi, Valencia, Barcelona, Sevilla etj. Edhe nga banorët e Spanjës janë 12 milionë spanjollë, 5,5 milionë katalanë, 1,5 milionë galicë edhe 1 milionë baskë.

Prandaj 12,8 milionë shqiptarët janë më shumë se sa 12 milionë spanjollët.

Shqiptarët duhet ta dinë që janë një popull kaq i madh.

Shperndaje ne
Updated: 5 Prill, 2023 — 09:51

The Author

Admin

2 Comments

Add a Comment
 1. www.mentealternativa1.blogspot.com dhe www.whale.to

  Pergezime per shkrimin.

 2. Selman Dervishi-Mani USA

  HEU,SIPAS HISTORISË SË LASHTË BOTËRORE PELLAZGO ILIRO MBARË SHQIPTARIA KY, ZOT DHE PREJ ZOTI I GASHULLIT OUH,
  NGA NUMËRI I POPULL KOMBIT MË TË MADHË DHE QË DOMINONTE NË TERË GADISHULLIT PELLAZGO ILIRO MBARË SHQIPTARIA O
  ISHTE ME NUMËR I BARABARTË ME KOMBIN GJERMAN QË DOMINONTE DHE ZOTRONTE TERË QENDËR ME EMËR TË EUROPS QENDRORE
  POR, LAKMIA E OKUPIMIT DHE UZURPIMIT TË PASURISË NËNTOKËSORE XEHE PLOT MINERALE FISNIKE OR PËR TI PËRVETËSUAR
  TRIMËRITË LEGJENDARE MË KRYETRIMA QË DALLOHESHIN PËR TRIMËRI SI LUFTETARË NIVELIT MË T’LARTË BOTËRORË OH DUKE
  I SHPËRLYER ME GRADA MË TË LARTA VETË O PËR FITORET NEPËR LUFTA TË FITOJNË DHE ZGJËROJNË O TRIUMFOJNË NË TERË
  BOTEN, DUKE ARRITUR DHE IA MBËRRITUR SI SUPËRFUQITË BOTËRORE! MU PËR KËTE QË SUPËRFUQITË E KOHËRAVE SI LINDJE DHE PERENDIMI, QË KANË LUFTUAR DHE SULMUAR DERI NË NDARJE, PËRÇARJE, ASMILIME, VARRËZIMI KRIME OUUH, GJERË NË
  SHKATËRRIME TOTALE DHE ASIMILEME MË KATATSROFALE DUKE NA NDARË NË TË SHTATA DHE TË NËNTA, ME DHUNË, PËRDHUNË
  DUKE NA NDËRRUAR IDENTITE DHE INTEGRITET MBARË KOMBËTARË, MBARË SHQIPTARË; EDHE, NGA PADRAJTËSIA SHEKULLORE O
  EUROPA BASHKË ME RUSO SERBO TURKO GREKO JUGOSLLAVE-PUSO VERBO TUGO SHKAVE, DHE SOT HEJ I MADHI ZOT OH, DUKE U
  MUNDUAR, TUNDUAR, QË MOS TË PUBLIKOHËN AS TË VËRTETOHËN TË GJITHA MASAKRAT, KASAPRAT,NGA BANDAT,TRANDAT O MË
  KANIBALË, KASTROFALE, GJERË HOLOKAUSTE MË GJENOCIDALE, PORSE NË FUND DO TA MUND DREJËSIA PADREJTËSINË AH, TEK
  GJITHA HOLOKAUSTET MË NACISTE, RACISTE, NDAJ PELLAZGO ILIRO MBARË SHQIPTARISË SEPSE QE PSE: MOS NGOPJA AH SOS
  ZGOPJA, E SHFAROSJES, ZHVARROSJES; HUMBJES OH SHKRUMBJES, HOLOKAISTEVE KANIBALE MBI 80% AH, DHE ENDË KËRKOJNË O TENOTOJNË 100% PORSE HORRSE, NGA KRYLEGJENDA+HYREGJENDA MBARË SHQIPTARIE, DO TË RIVEPROJË, RITRIUMFOJË EDHE O, DO T’NA RIBASHKOJË DHE RIATDHESOJË OUUU, RITRASHËGOJË KËMBË PËR KËMBË, PËLLËMBË PËR PËLLEMBË;GJITHA TROJET
  DHE MBARË POPULLATËN OUUU, FARË RROKULL SHTATËN DHE T’NËNTËN, NGA THIRRJA OR SHTRIRJA SHTATË GJERË NENTË PALË
  GJENË TOKË DHE BREZE QIELLI; DHE OOOOJ, NENE LOKË QË RREZE DIELLI; QË RREZATON DHE BREZATON TERË VËLLAZËRO OU
  RIHIRO FARË SHKRIPKA VËRRINË OUUU, PELLAZGO ILIRO MBARË SHQIPTARINË; NGA KRYELEGJENDARË HYREGJENDARË KRUJA ME
  PREKAZA SHI, BUJA DHE PELLAZGA HEEEJ, SHQIPJA DY KRENARE, SHKRIPJA HY DRENARE; PËRGJEGJA ZOTI ATDHEUT OUUU OR
  NDRGJEGJA NË GRANDEMA HEEEJ, GJERGJA KASTRIOTA SKENDERBEU, BASHKA ME ADEMA KRYELEGJENDARA OUUU OREEE O HEEEJ:
  GJERGJA MË ADEMA; GJERGJA MË ADEMA; PLOTË GJERGJA MË ADEMA!! TË FALA REFDUGJATË LUFTË NGA MERGIMTARË-MANI USA

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.