Etiketë: Bashkimi Shqiperise

Letërsi Kombëtare: Florim Kuçi – Shenjtar i lavdise (Poezi kushtuar deshmorit te kombit Feim Morina në 25 vjetorin e rënjes)

Shenjtar i lavdisë (Poezi kushtuar dëshmorit të kombit Feim Morina në 25 vjetorin e rënjes) Feim Morina, hero kombëtar, Në zemër tonë të paharruar. Me trimëri dhe guxim e qëndresë, Ti na shërbente si një dëshirë e përsëritur. Mbi malet e lirisë, ti ecje me zjarr, Luftoje për çlirimin, për atdheun e shqiptar. Në çdo […]

Studiuesi i shqipes, Robert Elsie me librat e tij…

“Edhe një libër tjetër që sapo botova, mbi alfabetet e shqipes. Rreth viteve 1750-1850 gjuha shqipe u shkrua në jo më pak se dhjetë alfabete të ndryshme. Sigurisht një rekord për një gjuhë evropiane! Ja i keni këtu” ka shkruar Elsie derisa ka prezantuar librin 117 faqësh “Albanian Alphabets – Borrowed and Invented”, shkruan KultPlus. […]

“Kosovo is Kosovo” !!! Mjerë për ne

Bota kundër shqiptarëve (shkrimi #4)   (shkrim me shkas)   Gjatë luftërave dhe kohërave të lashta , njerëzit kanë luftuar ndërmjet vete , vetëm për të pasur bukën e gojës . Popujt kanë luftuar kundër njëri-tjetrit për të mbrojtur , por edhe për të grabitur tokat e njëri-tjetrit , derisa erdhi paqja e “vërtet” në […]

Mos u dorëzoni shqiptarët e mi

Bota kundër shqiptarëve (shkrimi #3)   Nëse ne nuk do të ishim krijuar si popull , atëherë edhe zoti do të bënte gabimin më të madh të jetës së tij . Ky është mendimi im si një atdhedashës , por për shqiptarët e tjerë nuk e di se çfarë mendojnë .   Bëj të mira […]

Ndarja e botërave

Nëna dhe fëmijët e humbur (shkrimi #7)   Popujt e tjerë e kanë parasysh se ndarja e trojeve të tyre është një krim ndaj tyre . Ata e ngrisnin zërin e tyre kundër copëtimit të trojeve të tyre dhe bota e sheh atë popull me fytyrë të bardhë . Ata fatmirësisht u bashkuan me nënën […]

“Shqiponja e Epirit”

          KU QËNDRON MADHËSHTIA E MBRETIT PIRRO Pas rrëzimit nga froni i të atit, mbretit Ajakid, pas intrigave maqedonase, (ishte dy vjeç) u rrit në oborrin e mbretit ilir të taulantëve, Glaukias, nën kujdesin e mbretëreshës Beroia e cila ishte princeshë molose. Deri në moshën dymbëdhjetë vjeçare ai u pais me edukatën, zakonet, traditat dhe […]

Falsifikimet serbe për historinë tonë

Kur gjërat vlonin , kur diçka zihej për çështjen tonë atëherë serbët i rrokte dhimbja e barkut  dhe nga frika se mos po ndryshon diçka në të mirë të shqiptarëve , fëlliqeshin nga shkuarja aq shpeshtë e barkut (diarreja) sa ishin edhe për tu  ”dhimbsur”. Dhe fillonte histeria për si thoshin ata “ t ashtuquajturën […]