Etiketë: Çështja Çame

“Pirro Burri” frymëzim për heroin tonë kombëtar Gjergj Kastrioti- Skënderbeu

EPIRI DHE TRASHËGIMIA HISTORIKE Për Epirin dhe tre krahinat përbërëse të tij: Molosinë, Thesprotinë dhe Kaoninë, është folur e shkruar shumë, por do të flitet dhe do të shkruhet ende shumë për shkak të interpretimeve dhe pretendimeve greke për këtë trevë thjesht pellazgo-Iliro- shqiptare, që asnjëherë, e theksojmë: Asnjëherë nuk ka qenë tokë apo popullatë […]

SH.SH.D.Çamëria- Holandë dhe Këshillat Ndërkombëtare të saj në Europë dhe Amerikë: Ftesë për pjesëmarrje në Demostratën Paqësore

dhe Këshillat Ndërkombëtare të saj në Europë dhe Amerikë Ftesë për pjesëmarrje në Demostratën Paqësore Në kuadër të çëshjes çame, si një nga plagët , që i përket mbarë kombit shqiptar,Shoqata Demokratike Shqiptare Çamëria-Hollandë, organizon Demostratën Paqësore në Vjenë, më datën 11 Dhjetor 2016 në orën 13:00, para Parlamentit te Austrise: Adresa:  Dr.-Karl-Renner-Ring 3, 1010 […]

“Ushtria Çlirimtare e Çamërisë” defilon me 28 Nëntor 2016, në përvjetorin e 104-ë të festës Kombëtare Shqiptare.

Me rastin e festës Kombëtare Shqiptare 28 Nëntor 2016 gjegjësisht në 104 përvjetrorin e shpalljes së pavarësisë, Republika e Çamerisë festoi me defilimin e trupave të Ushtrisë Çlirimtare e Çamërisë, ku në këtë rast foli  Kryeministri i Republikës së Çamërisë Z. Festim Lato, ku ndër të tjera ai tha se në këtë 104 përvjetor Shqipërisë po i […]

NJË KOMUNIKIM MIQËSOR MES EPIROTASIT DHE ARVANITASIT Z. Th. PANGALOS

                            I nderuar z. Pangalos!, Ju uroj përzëmërsisht për adhurimin mbresëlënës që tregoni për origjinën tuaj arvanite. Personalisht nuk heq asnjë presje për sa shkruani në artikullin: “Aρβανίτες και Αλβανοί” ku bëni për arvanitasit, sepse kështu qendron e vërteta. Ashtu siç ju shkruani, të gjithë popujt gjatë periudhës së pushtimit bizantin quheshin “bizantë”, më pas […]

Historia do ta gjykojë rëndë gjenocidin grek ndaj çamëve…

ZERVISTËVE TË RINJ U GËRLLOSËN(¹)  NGA FYTYRAT Mendoj se shtetit dhe kishës Greke i duhet dhënë një përgjigje, jo në kuptimin e kundërvënies, duke treguar forcat ushtarake, se këto qendrime janë qesharake, foshnjore pak a shumë arkaike në kushtet tona; por një përgjigje reale se: “çështja e gjenocidit grek  ndaj çamëve”, do të trajtohet me […]

Çështja çame po trajtohet në mënyrë korrekte?

Shoqata Demokratike Shqiptare “Çamëria” me qendër në Hollandë, dhe këshillat Ndërkombëtar të saj në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës me Presidentin z. Festim Lato, dhe me degët e Shoqatës Demokratike “Çamëria” në Vlorë, Sarandë, Tiranë, Prishtinë, Prizren, Mitrovicë, Pejë, Malishevë dhe Besianë të Kosovës, përshëndesin Deklaratën e Komisionerit Evropian, z. Johanes Han, […]

Këshilli Ndërkombëtar i Ҫamërisë-  Austri: Greqia jashtë Bashkësisë Europiane, Greqia duhet dënuar, Greqia duhet shpërbërë.

Po botojmë letrën përshëndetëse të Kryetarit të Këshillit Ndërkombëtar i Ҫamërisë – Austri Z. Florim Kuçi, lexuar në protestën e organizuar para Parlamentit Europian me 23.09.2016 organizuar nga Shoqata Demokratike Ҫamëria me qendër në Holand dhe degët e Këshillave Ndërkombetare të saja  në Europë.Të nderuar të pranishëm, zonja dhe zotërinj. Ju falenderoj për pjesmarrjen tuaj në këtë protest.  […]

SHOQATA DEMOKRATIKE “ÇAMËRIA “ HOLLANDË- RIBASHKIMI I ÇAMËRISË SHQIPËRISË ËSHTË VULLNET I PANDALSHËM I POPULLIT SHQIPTAR

E vërteta është arrë e fortë s´thyhet me asgjë, as me vrasje gjenocidiste. Liria është indi i qenies së qytetërimit shqiptar. Liri do të thotë më shumë të drejta, më shumë begati, më shumë jetë krijuese dhe më shumë jetë njerëzore. Pa liri, pa tërësinë territoriale të atdheut, pa sovranitetin e plotë të saj, lirinë mund ta […]

Ҫeshtja Kombëtare Shqiptare: Konferencë për senzibilizimin e çështjes së pa zgjidhur të popullit shqiptar të Ҫamerisë.

Për zgjidhjen e çështjes së okupimit të tokave shqiptare njëherë  e përgjithëmon nga zgjedha greke, senzibilizimi i gjithë shqiptareve kurrë ska munguar.  Në vrullin e aktiviteteve kombëtare me një mund të pakyrsyer është duke bërë Shoqata Demokratike „Çamëria“ me qendër në Hollandë me degët e saja të Këshillave Ndërkombëtare në Europë dhe Amerikë. Prandaj të nderuar […]

Aktivitete Kombëtare Çamëria: Anulohen vendimet e Konferencës së Londrës të vitit 1912 dhe protokolli i Firencës i vitit 1913*

VENDIM Shoqata Demokratike „Çamëria“ me qendër në Hollandë, së bashku me Këshillat Ndërkombëtar të Çamërisë në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në Konferencën e saj të mbajtur në Firencë të Italisë, me datën 21. 08. 2016, merr këtë vendim në udhën e përbashkimit tonë:   Shqitarët jemi pellazg të kulluar. Dy kryeveprat […]