Etiketë: coptimi i kombit

Mbreti 5-ditësh i Shqipërisë

Nuk humbasin rrënjët tona (shkrimi #4)   Shqipëria dhe historia e saj është e mbushur me fakte të ndryshme historike , që kanë lënë gjurmë të pashlyeshme në gjithë historinë shqiptare , por edhe tek vet shqiptarët . Në këtë histori , ka pasur edhe çudira të mëdha që për popullin janë të panjohura , […]

“Kosovo is Kosovo” !!! Mjerë për ne

Bota kundër shqiptarëve (shkrimi #4)   (shkrim me shkas)   Gjatë luftërave dhe kohërave të lashta , njerëzit kanë luftuar ndërmjet vete , vetëm për të pasur bukën e gojës . Popujt kanë luftuar kundër njëri-tjetrit për të mbrojtur , por edhe për të grabitur tokat e njëri-tjetrit , derisa erdhi paqja e “vërtet” në […]

Sovraniteti i leckosur

Bombardimi pothuajse i përditshëm i shoqërisë shqiptare me marrëzira të tilla omane, dhe paraqitja e shpeshtë e këtyre rasteve klinike në median shqiptare, e bën të domosdoshëm krijimin një institucioni që të merret me mbrojtjen e “konsumatorit” nga ky helm i përditshëm që vjellin këto fundamentalistë otoman. Shqiptarët duhet t’i qëndrojnë sa më larg këtij […]

Jeniçerët e Erdoganit

Forca më e madhe goditëse në Kosovë janë jeniçerët e Erdoganit. Këtë fakt e di edhe shërbimi i fshehtë, e di policia, por sa janë të gatshëm nesër të përballën me ta, është çështje tjetër, ashtu sikurse është e diskutueshme pse lejuan armatën e jeniçerëve të forcohet. Mizoritë e tyre i pamë kur i masakruan […]

Si ushqehej krijimi i Serbisë së madhe ?

“Në fillim të shekullit 19-të , u vërejt  që termini Serbia e Madhe (Velika Srbija( shihej si një lëvizje nacionale serbe , lëvizje e cila deri në fillim të shek. 20-të konsiderohej si rrezik për territoret Haburgeve të Jugut “ – kështu shkruan në “Ideologija Velike Srbije u XIX i XX veku “(Izvestaj vestaka Yve  […]

Origjina serbo-malazeze e gruas së ish-kryeministrit shqiptar Sali Berisha

Nëse formularët e Ligjit të Dekriminalizimit do përfshinin edhe bashkëshortet, Berishës veç ditëlindjes do ti dilte edhe një problem tjetër. Është folur gjatë për origjinën serbo-malazeze të gruas së kryeministrit shqiptar Sali Berisha. Ka me dhjetëra aludime që i gjen tashmë në faqe të ndryshme informative në internet se emri i saj i parë ka […]

Dokument i vitit 1919- Marrëveshja për zhdukjen e pavarësisë së Shqipërisë

Monografia “Shqipëria në Konferencën e Paqes 1919-1920” me autorë Muin Çami dhe Marenglen Verli trajton një nga momentet më të rëndësishme të historisë sonë kombëtare të kohëve moderne. Pas Shpalljes së Pavarësisë më 1912 dhe njohjes ndërkombëtare të shtetit shqiptar më 1913, në vitet 1919-1920 ndodhën zhvillime kombëtare e ndërkombëtare që fillimisht rrezikuan e më […]

KUSH DËSHIRON LUFTË NË MAQEDONI?

Shkruan: Ndriçim Iseni  Disa vite më vonë pasi përfundoi konflikti i vitit 2001 në krye me Marrëveshjen e Ohrit, pas çdo rasti specifik ku shqiptarët me maqedonasit përjetuan ndonjë përplasje të çdo lloji, hidheshin teza të zakonshme se “tani do plasi luftë”. Tema si keto priteshin me entuziazem përkohësisht nga një numër i konsiderueshem i […]

Marrëveshjet e fshehta për copëtimin e Shqipërisë

Shkruan: Adil Fetahu Pas shumë luftërave e kryengritjeve shqiptare kundër pushtimit afër pesëshekullor otoman, pasi fqinjët tanë sllavë e grekë ishin pavarësuar e pranuar si shtete të pavarura në Kongresin e Berlinit (1878), me ç’rast iu dhanë shumë territore shqiptare,- edhe shqiptarët në Kuvendin e Vlorës më 28 nëntor 1912, të organizuar e udhëhequr nga […]

Përralla e bashkësisë shumetnike!

Shkruan: Gëzim MEKULI   Para marrjes së pushtetit nga nacional-socialistët (NSDAP), në Gjermaninë e asaj kohe kishte jo më pak se 4700 tituj gazetash ditore, javore dhe mujore. Si pasojë e ngushtimit dhe e cungimit të hapësirës demokratike e komunikative dhe ndalimit të publikimit të shtypit liberal të kohës, ky numër i gazetave ditore, marramendës […]

Nëpër territoret serbe të krimit

Shkruan: Agim Shehu Beogradi në vitet ’90 hapi njera pas tjetrës 4 luftra Ballkanike që nga shtrirja dhe dëndësia e krimit kishin përmasat në nisje të një Lufte Botërore. Nuk u kthye e tillë ngaqë forcat e arësyeshme të botës qenë më të shumta se ato me etje lufte. Edhe përballë kësaj kasapane kaq të […]