Etiketë: Dardania

Pse e dua Dardaninë ?

E dua , sepse kështu më kanë mësuar. E dua Dardaninë sepse është historia e jonë mijëra vjeqare. “Dardanët dhe mbretëria e tyre paraqesin strumbullarin e të gjitha zhvillimeve më të rëndësishme historike të lashtësisë “- kështu e thotë Jusuf Buxhovi . E dua Dardaninë , tani edhe më shumë sepse Profesori Ron dhe Wiilam […]

Letërsi Kombëtare: Rrustem Geci- “TOKË E LASHTË SA EMRI I TOKËS”

TOKË E LASHTË SA EMRI I TOKËS – poezi nga libri, “Koha e thirrjeve” Ju që në Vjenë falët tokë t´ atdheut dhe sajuat djepin serb në Kosovë ju vraftë buka e pushka e Kosovës tradhëtia me asgjë nuk mbulohet   Le të mbijë bari, le të rritën pemët dhe s´di sa mund të gërvisht pena tradhëtia juaj me asgjë s´mbulohet atdheut tuaj […]

Serbia është “krijuar” nga shqiptarët

Derguar nga Besnik Tirana Historia duket se do të jetë beteja e re mes Kosovës dhe Beogradit. Shkrimtari dhe publicisti, Jusuf Buxhovi, sjell për herë të parë një libër mbi historinë e Kosovës. Libri ka ngjallur reagime në qarqet akademike serbe Madje, edhe kur Serbia është pranuar si shtet në kongresin e Berlinit më 1878, […]