Etiketë: Faik Konica

“Amanetin s’e tret dheu”

Shkruan: Anton Çefa Kishte jetuar vëtëm për Shqipërinë, i ishte kushtuar asaj dhe nuk kërkonte gjë tjetër veç të prehej në dheun e saj. “Nuk do të më tresë dheu nëse ti Imzot Noli, ti Lamja i vogël dhe të gjithë ata që e quajnë vehten shqiptarë, nuk do të çojnë kufomën time të tretet […]

Ca njerëz, që kishin lëftuar gjeri die, sot janë të lodhur dhe i hothnë armët.

(Në 140 vjetorin e lindjes)   Shkruan: Pjeter Jaku   Kur zemërohej Konica, zbrisnin “Rrufete e Zeusit” mbi cilindo që t’i dilte perpara. A ishin zemërime te menduara a të rastësishme? A i kërkonte Konica gërr-mërrët e grindavecëve si Gasper Jakova, apo ishin të pashmangshme? Si u përballej Konica dhe pse i nxiste polemikat me […]