Etiketë: Kombi

Letërsi Kombëtare: Florim Kuçi – Shenjtar i lavdise (Poezi kushtuar deshmorit te kombit Feim Morina në 25 vjetorin e rënjes)

Shenjtar i lavdisë (Poezi kushtuar dëshmorit të kombit Feim Morina në 25 vjetorin e rënjes) Feim Morina, hero kombëtar, Në zemër tonë të paharruar. Me trimëri dhe guxim e qëndresë, Ti na shërbente si një dëshirë e përsëritur. Mbi malet e lirisë, ti ecje me zjarr, Luftoje për çlirimin, për atdheun e shqiptar. Në çdo […]

Motiv: Mesazhi i vitit 2017

Pellazgë – Ylliro – Shqiptarë Urime  dhe  gëzuar V i t i   2 0 1 7 Me mesazhin:   “Në  një  çast  të  caktuar  Historik, shqiptarët   duhet   të   jenë   gati  për  t´i  rimarrë  toka  e  tyre. Ai  çast  mund  të  jetë   sot,  nesër, ose  në  një  të  ardhme  të  afërt!”   Rrustem Geci – Dortmund, 2016 Mesazhit […]

Ftesë: Promovohet libri “Feniksiada e Gjinit” në Prishtinë me 4 Janar 2017…

Promovohet libri shumëpritur mbase 45 vite i Poetit të madh Kosovarë  Haxhi Morina Gjini . Libri i parë që do të promovohet  në vitin 2017, në sallën e Bibliotekës Kombëtare në Prishtinë me 4 janarë 2017. Këto libra  ishin të djegura gjatë luftës së fundit, e që tani poeti i ka  kthyer sërish në jetë. […]

Në Plaka të Athinës banojnë 200 mijë shqiptarë

Letra e Abdyl Frashërit në  Gazetën MONITEUR UNIVERSEL të Parisit i  përgjigjet një shkrimi me propagandë antishqiptare të botuar nga   grekomanët në gazetën “Republique Française”. Qendrimi i Abdyl Frashërit nuk është aspak qëndrim ‘nacionalist’ dhe as qëndrim ‘romantik’ -si duan ta quajnë disa mendje bolshevike të gjithë veprën e Rilindjes. Qendrimi i tij është realist […]

Letërsi Kombëtare: I GJALLË DO TË MBETESH PËRHERË

Në përvjetorin e rënies së dëshmorit Mujë Krasniqi-KOMANADANT KAPUÇI (14 dhjetor 1998, Malet e Pashtrikut)                            I GJALLË DO TË MBETESH PËRHERË Vitet fluturojnë ngadalë të gjithë plakemi ngapak por ty nuk të plakë koha i dashuri komandant I gjallë do t’mbetesh përherë jo pse të kanë skalitur në gur Porse gjakun ia dhurove Shqipes […]

“Pirro Burri” frymëzim për heroin tonë kombëtar Gjergj Kastrioti- Skënderbeu

EPIRI DHE TRASHËGIMIA HISTORIKE Për Epirin dhe tre krahinat përbërëse të tij: Molosinë, Thesprotinë dhe Kaoninë, është folur e shkruar shumë, por do të flitet dhe do të shkruhet ende shumë për shkak të interpretimeve dhe pretendimeve greke për këtë trevë thjesht pellazgo-Iliro- shqiptare, që asnjëherë, e theksojmë: Asnjëherë nuk ka qenë tokë apo popullatë […]

“Shqiponja e Epirit”

          KU QËNDRON MADHËSHTIA E MBRETIT PIRRO Pas rrëzimit nga froni i të atit, mbretit Ajakid, pas intrigave maqedonase, (ishte dy vjeç) u rrit në oborrin e mbretit ilir të taulantëve, Glaukias, nën kujdesin e mbretëreshës Beroia e cila ishte princeshë molose. Deri në moshën dymbëdhjetë vjeçare ai u pais me edukatën, zakonet, traditat dhe […]

Falsifikimet serbe për historinë tonë

Kur gjërat vlonin , kur diçka zihej për çështjen tonë atëherë serbët i rrokte dhimbja e barkut  dhe nga frika se mos po ndryshon diçka në të mirë të shqiptarëve , fëlliqeshin nga shkuarja aq shpeshtë e barkut (diarreja) sa ishin edhe për tu  ”dhimbsur”. Dhe fillonte histeria për si thoshin ata “ t ashtuquajturën […]

Pse nuk lexohet Garashanini , Çubriloviqi , Andriqi nëper xhamia ?

Ilia Grashanini ishte funksionar i Strukturave të Brendshme të Serbisë. Personazh i shekullit të XIX (1812-1874), ai u bë figurë kryesore e regjimit konstitucional si edhe ideatori i ithtarëve të zgjerimit të shtetit të Serbisë. Ai mbahet si themeluesi i bazave të politikës serbo-madhe të bashkimit. Garashanini, platformën e tij të sintetizuar e paraqiti në […]

Dibres sonë i raft pika !

Miq të nderuar , ju shqiptar të mbetur shqiptar të Maqedonisë , vetëm me pak vëmendje mund të shihni rolin e Turqisë e Serbisë dhe tani të Maqedonisë  dhe Turqisë në zhberjen tonë. Mos e harroni gjakun ! Si mund të jeni aq indiferent ndaj çështjes së juaj ? ” Në Dibër, tabakhaneja, që ishte […]