Etiketë: Kombi

Kriptobudallenjtë me “zbulime” të reja antishqiptare .

“Gjuha shqipe, është nën inkuizicion mesjetar. Të ndalet inkuizicioni mesjetar i albanologjisë zyrtare ndaj gjuhës pellazgo-shqipe!” e thotë me gjithë mend Fatbardha Demi ( historiane , gjuhëtare dhe publiciste ) ;” jo vetëm gjuha por edhe kombi edhe pavarësia  janë në shënjestër të atyre që iu pengon e ardhmja e ndritur e kombit tonë .(fxh […]

Me Fatbardha Demin për gjuhën hyjnore shqipe

E dini që  “Gjuha pellazgo-shqipe, është Muzeu i vetëm dhe më i lashti në historinë evropiane, që padrejtësisht nuk emërtohet si pasuri e kulturës botërore dhe nuk gëzon përkujdesjen e UNESCO-s, për fajin tonë në radhë të parë, dhe të historiografisë zyrtare ndërkombëtare që kërkon flijimit të saj, për interesa politike ?“ na thotë Fatbardha […]

SH.SH.D.Çamëria- Holandë dhe Këshillat Ndërkombëtare të saj në Europë dhe Amerikë: Ftesë për pjesëmarrje në Demostratën Paqësore

dhe Këshillat Ndërkombëtare të saj në Europë dhe Amerikë Ftesë për pjesëmarrje në Demostratën Paqësore Në kuadër të çëshjes çame, si një nga plagët , që i përket mbarë kombit shqiptar,Shoqata Demokratike Shqiptare Çamëria-Hollandë, organizon Demostratën Paqësore në Vjenë, më datën 11 Dhjetor 2016 në orën 13:00, para Parlamentit te Austrise: Adresa:  Dr.-Karl-Renner-Ring 3, 1010 […]

“Ushtria Çlirimtare e Çamërisë” defilon me 28 Nëntor 2016, në përvjetorin e 104-ë të festës Kombëtare Shqiptare.

Me rastin e festës Kombëtare Shqiptare 28 Nëntor 2016 gjegjësisht në 104 përvjetrorin e shpalljes së pavarësisë, Republika e Çamerisë festoi me defilimin e trupave të Ushtrisë Çlirimtare e Çamërisë, ku në këtë rast foli  Kryeministri i Republikës së Çamërisë Z. Festim Lato, ku ndër të tjera ai tha se në këtë 104 përvjetor Shqipërisë po i […]

GJASHTË VJET BURG PËR VRASJE

Nga MELVILLE CHATER Shkurt 1931. Pastaj filloi të na tregonte sekretet e jetës së tij duke na thënë se kjo punë ishte një vendstrehim i sigurt për dikë që sapo kishte dalë nga burgu. “E shikoni,- na tha- Bëra gjashtë vjet burg vetëm se u solla keq ndaj një burri!” “Gjashtë vjet se veprove pa […]

Letërsia Shqiptare: NJË “NICK CARTER” SHQIPTAR

Nga MELVILLE CHATER Shkurt 1931. Në shtetet e qytetëruara një hajdut makinash dënohet me burg. Në Shqipëri, ku kushtet sociale të kujtojnë shpesh Perëndimin e kaubojve, vjedhja e një kali nënkupton vrasjen me anë të një procedure të shpejtë. Për këtë arsye shitblerjet kuajve në pazar bëhen nën vështrimin vigjilent të një nëpunësi shtetëror, i […]

TI, SHQIPE E FLAMURIT

(Dëshmores së kombit ANTIGONË FAZLIU-t) Flatrat t’i këputën armiqtë gjakatarë Drejt qiellit t’atdheut për t’mos fluturue E rreze lirie, mos kërko, të thanë Të këputën moj Lule, të shanë e të vranë Lulëkuqe e Kosovës ANTIGONË ti je Për LIRI luftove o motër e re Armiqtë gjakatarë i vraftë një rrufe Se ata s’kanë mëshirë, […]

Vetëvrasje  apo vrasje  në  Burgjet  e  Kosovës.

Kriminelët  meritojnë  dënimin  meritor, që u’a shqipton  Gjykata kompetente, e  asnjë dënimshqiptues tjetër nuk është  ligjor-por është akt kriminal. Pasiqë personalisht kam  qenë  në  vuajtje  të  burgimit  politik që  Fraksioni i EULEX-it, i  shantazhuar-porositur nga Serbia, për luftë  guerile kundër Serbisë, në  fshatin Dobrosin  komuna e  Bujanovcit, gjatë  vitit 2012, e  që prej  16 tetor […]