Etiketë: Kultura

Ne dhe Uni ynë

Identiteti i “UNË”-it ,strukturohet në marrëdhënjë të vet trupit. Në pyetjen se” kush jam unë?”. Uni, në të vërtetë është një Ego Cogito ( unë mendoj se unë jam) është i prodhuar nga të menduarit. (Descart, Matematikan Francez) Ne mundohemi që së pari te japim një shenjë që na dërgon drejt trupit . Ne themi […]

Shpifësit që vrasin

Shkruan: Avdi Ibrahimi Nuk është për t’u habitur për shpifësin që nuk ka etik morale njerëzore të shpif dhe vë në dyshim njeriun që ka dëshmuar në vepra se është atdhedashës dhe kombëtarisht i qëndrueshëm. Shpifje nga më të ndryshme gjatë gjithë periudhave në historinë e kombit shqiptar na ka rastisur të lexojmë në letra […]

Pse është kështu jeta?

Shkruan: Avdi Ibrahimi Gjatë kohës kur lexoj libra të ndryshëm, nga autor të ndryshëm, e kisha vërë në veprim logjikën dhe filozofinë se ka ardhur koha e mosdurimit të sundimtarëve që jetojnë në pallate e pasuri përrallore, ka ardhur koha të çlirohemi nga sundimtarët e korruptuar “demokrat”, që emitojnë orakujt, që himnin e kombit e […]

“Para 3000 vjetëve janë shkruar vepra shkencore dhe letrare në gjuhën shqipe.”

 PELLAZGËT HYJNORË Prof. dr. Skënder Rizaj Çështja e pellazgëve ishte dhe është objekt shqyrtimi të dijetarëve antikë, mesjetarë dhe të kohës sonë. Pra, problemi pellazgjik dhe çështja e prejardhjes së ilirëve- shqiptarëve nga ky popull, mbetet gjithnjë aktual, aq më parë kur këtë të vërtetë historike mundohen ta mohojnë historishtkruesë të ndryshëm të arealit ballkanik. […]

Shqiptaret ishin të vetmit që nuk thanë asnjëherë se janë otomanë dhe kurrë nuk harruan të parathonë se janë shqiptarë.

Shqiptarët, për dhjetë vjet ishin zotër të Jerusalemit Jerusalemi dhe shqiptarët, ç’lidhje mund të kenë mes tyre? Asnjë! Janë jo pak, por 1736 kilometra larg njëri-tjetrit. Por…mos u nxitoni! Prisni aq sa të keni kohë të shfletoni historinë mijëravjeçare të qytetit të Davidit dhe Solomonit, të Jezu Krishtit dhe profetit Muhamed dhe do të shihni se […]

Kush është Anastas Janullatos ?

Shkruan: Brilant Gashi Kush është Ansatas Janullatos ? Çka është puna e tij ? Ku ndodhet ai ? Këto janë disa pyetje që duhet t’i di vetëm unë por edhe i gjithë populli jo vetëm unë sepse është e rëndësishme të dihet një pyetje e tillë të mistershme dhe nëse nuk e dijmë , populli […]

NJERIU SHPIRT SHITUR TE DJALLI?!

Shkruan: Avdi Ibrahimi Në atdheun e shqiponjave çfardo atdhedashurie të shprehësh dhe ta dëshmosh atë qoftë edhe me vepra konkrete siç e dëshmuan e heronjtë dhe dëshmorët e kombit, por edhe ata që sot janë gjallë por që s’janë ndalur për asnjë çast së vepruari në dobi të kauzës kombëtare shqiptare për një Shqipe – […]

Derrë i kënaqur?!

Shkruan: Avdi Ibrahimi Përditë po e shihja gjithnji e më kjartë, servilin që është bërë si derri feçkëmynxyrrës. Ky është njeriu servil i të gjitha regjimeve të kaluara dhe të tanishmeve, këtij servili i janë bërë faqet kuq si gjaku, nga pangopësia në të ngrënë e në të pirë, tamam jeton sikur ai derri i […]

“Kur drejtuesit nuk qeverisin për të ardhmen”

Albert  Frashëri: Politika devijon idetë e rilindjes kombëtare Studiuesit mendojne se politika nuk po ndjek atë univers kulturor e filozofik te ideve të Rilindjes Kombëtare shqiptare. Njëri prej tyre, Albert Frasheri thotë se ndryshe nga c’ndodh në demokracitë perendimore ku politika është rrjedhojë e traditave kulturore dhe dokumenteve themeltarë, në Shqipëri politika i ka devijuar […]