Etiketë: Kultura Kombetare

Kriptobudallenjtë me “zbulime” të reja antishqiptare .

“Gjuha shqipe, është nën inkuizicion mesjetar. Të ndalet inkuizicioni mesjetar i albanologjisë zyrtare ndaj gjuhës pellazgo-shqipe!” e thotë me gjithë mend Fatbardha Demi ( historiane , gjuhëtare dhe publiciste ) ;” jo vetëm gjuha por edhe kombi edhe pavarësia  janë në shënjestër të atyre që iu pengon e ardhmja e ndritur e kombit tonë .(fxh […]

Me Fatbardha Demin për gjuhën hyjnore shqipe

E dini që  “Gjuha pellazgo-shqipe, është Muzeu i vetëm dhe më i lashti në historinë evropiane, që padrejtësisht nuk emërtohet si pasuri e kulturës botërore dhe nuk gëzon përkujdesjen e UNESCO-s, për fajin tonë në radhë të parë, dhe të historiografisë zyrtare ndërkombëtare që kërkon flijimit të saj, për interesa politike ?“ na thotë Fatbardha […]

SH.SH.D.Çamëria- Holandë dhe Këshillat Ndërkombëtare të saj në Europë dhe Amerikë: Ftesë për pjesëmarrje në Demostratën Paqësore

dhe Këshillat Ndërkombëtare të saj në Europë dhe Amerikë Ftesë për pjesëmarrje në Demostratën Paqësore Në kuadër të çëshjes çame, si një nga plagët , që i përket mbarë kombit shqiptar,Shoqata Demokratike Shqiptare Çamëria-Hollandë, organizon Demostratën Paqësore në Vjenë, më datën 11 Dhjetor 2016 në orën 13:00, para Parlamentit te Austrise: Adresa:  Dr.-Karl-Renner-Ring 3, 1010 […]

GJASHTË VJET BURG PËR VRASJE

Nga MELVILLE CHATER Shkurt 1931. Pastaj filloi të na tregonte sekretet e jetës së tij duke na thënë se kjo punë ishte një vendstrehim i sigurt për dikë që sapo kishte dalë nga burgu. “E shikoni,- na tha- Bëra gjashtë vjet burg vetëm se u solla keq ndaj një burri!” “Gjashtë vjet se veprove pa […]

Letërsia Shqiptare: NJË “NICK CARTER” SHQIPTAR

Nga MELVILLE CHATER Shkurt 1931. Në shtetet e qytetëruara një hajdut makinash dënohet me burg. Në Shqipëri, ku kushtet sociale të kujtojnë shpesh Perëndimin e kaubojve, vjedhja e një kali nënkupton vrasjen me anë të një procedure të shpejtë. Për këtë arsye shitblerjet kuajve në pazar bëhen nën vështrimin vigjilent të një nëpunësi shtetëror, i […]