Etiketë: letersia

VËSHTRIM LIBRI Poema në vargje “AZEM GALICA SHPELLA (KOSOVA) URAGAN I SHEKUJVE” i autorit ABDYL KRASNIQI

Ribotim i tretë në “Toena” në vitin 2000, që ka për Redaktore, Xheva Kresniqi – Lladrovci, libri ka gjithsej 326 faqe. Atdhetari, intelektuali dhe profesori Abdyl Krasniqi, u lind me 1 Maj 1939 në Drenoc të Malishevës. Mësimet e para i mori në Carrallukë e të mesmën në Normalën e Prizrenit. Studimet për histori-gjeografi i […]

Letërsi Kombëtare: Brahim (Ibish) Avdyli – Tufë Poezish

PORET E SHPIRTIT TIM (POEZI) __________________________________________________________ LUMEJT E KOHËRAVE Në pafundësi rrjedhin kohërat njëra pas tjetrës. I shoh të ngrisin kokat e shashtrisura e të lemerisura në pakthim, disa këlthasin e disa përplasen nëpër dallgë… Herë rreth bregut dëshirojnë të kapen edhe nëpër rrënjët e shkundura nga dheu, e lëkunden me shpirt në fyt duke […]

Letërsi Kombëtare: Rrustem Geci- “I BURGOSURI I IDESË”

Jam zë  i  fjalës  së  plagosur jam zë i fjalës  së  ndëshkuar dhe  jetoj  ku  jeton  Kosova dhe jetoj ku jeton  Shqipëria Në   flakët  që  vetëm  rrite goditem nga  valë  të ashpra nga   përsëritjet    monotone të  akteve   të  konferencave Jam zë i  fjalës  së  murosur jam vetja ime e paluajtshme në këtë tokë të pëjetshme,sa […]

Shqiponja dhe Pulat

Isha i vogël asokohe, po e mbaj mend tregimin që më kishte treguar nëna Xhevahire, anipse unë atëherë para 50 vitesh, nuk e kisha kuptuar domethënien e tregimit! -Mbi lisin e madh të maleve te larta te fshatit Drita jonë shqiponja e shqipori kishin ngritur folenë, të dy kishin kokë e qafë të mbuluar me […]

Pse është kështu jeta?

Shkruan: Avdi Ibrahimi Gjatë kohës kur lexoj libra të ndryshëm, nga autor të ndryshëm, e kisha vërë në veprim logjikën dhe filozofinë se ka ardhur koha e mosdurimit të sundimtarëve që jetojnë në pallate e pasuri përrallore, ka ardhur koha të çlirohemi nga sundimtarët e korruptuar “demokrat”, që emitojnë orakujt, që himnin e kombit e […]

“ME DËSHMORIN SELMAN LAJÇI NËPËR SANXHAK”

Botime te reja: Doli nga botimi libri monografik “ME DËSHMORIN SELMAN LAJÇI NËPËR SANXHAK” të autorit Xhevat Hasani, botuar nga INSTITUTI ALBANOLOGJIK I PRISHTINËS 2015 viti, libri ka gjithësejt 300 faqe. Redaktor i librit Prof. dr. Zymer Neziri. Nga: Avdi Ibrahimi Vlerësim – lidhur me dorëshkrimin e autorit Xhevat Hasani ”Me Seleman Lajçin nëpër Sanxhak” Shkruar, […]