Etiketë: Personalitete Kombetare

Mos e shani Gjergj Fishtën o të mallkuar

Nuk humbasin rrënjët tona (shkrimi #17)   Çfarë kombi i tmerrshëm paskemi qenë . Pikërisht para fatkeqësisë kombëtare mbetemi të humbur dhe nuk bëjmë asgjë t’a largojmë këtë fatkeqësi , që çdo herë e rrezikon kombin tonë . Atëherë nënë më thuaj : Çfarë duhet që të bëjmë për largimin e kësaj fatkeqësie shqiptare ? […]

TOKA DHE LIRIA NË POEZINË E RRUSTEM GECIT

Rrustem Geci është emër i njohur i letrave tona. I takon brezit të intelektualëve e veprimtarëve shqiptarë, të cilët në kohën e dhunës dhe robërisë serbe, sidomos në vitet ‘80-’90 të shekullit të kaluar, ashtu si shumë shqiptarë të tjerë të viseve të robëruara të Shqipërisë,  u detyrua të përcaktohet për rrugën e mërgimit, e cila […]

Bajram Curri ynë

Nuk lind më nëna Shqipëri trima si i madhi Bajram Curri , Bajram Curri , ai që të gjithë jetën e tij ia dedikoi dhe kushtoi bashkimit kombëtar , dhe për pavarsinë e madhe të Shqipërisë , më 28 nëntor 1912 .   Bajram Curri ishte udhëheqës popullor , ushtarak dhe senator i Senatit të […]

Ernest Koliqi dhe malli i atdheut

Të gjithë ata që kanë kontribuar për popullin shqiptar kanë qenë të stërmbushur me dashuri ndaj atdheut dhe gjithmonë kanë bërë më të mirën , për të çuar përpara dhe në mbarësi atdheun e tyre dhe nuk janë penduar me punën e tyre gjatë gjithë jetës së tyre të gjatë .   Shumica e atdhetarëve […]

I pavdekshmi ynë Aristidh Kola

Njerëzit në këtë jetë , janë vetëm kalimtar . Por veprat që lënë pas ata janë të pavdekshme dhe nuk mund të harrohen kurrë . Veprat e Aristidh Kolës janë të pavdekshme dhe kurrë nuk mund të harrohen edhe nëse ne dëshirojmë që t’i harrojmë .   Arvanitasi i Greqisë që i’a dedikoi jetën e […]