Etiketë: Trashigimia Pellazgo_ilire

Rrënjët ilire në Bosnje

Kthim tek të parët tanë (shkrimi #4)   A mund të jetë i vërtet fakti që piramidat në Bosnje mund të jenë të vërteta apo mund të jenë thjesht kodra në formë të piramidave . Ndërtimi i një piramide në Ballkan , nuk mund të jetë edhe rastësi sepse këto piramida kanë qenë të ndërtuara […]

Motiv: Mesazhi i vitit 2017

Pellazgë – Ylliro – Shqiptarë Urime  dhe  gëzuar V i t i   2 0 1 7 Me mesazhin:   “Në  një  çast  të  caktuar  Historik, shqiptarët   duhet   të   jenë   gati  për  t´i  rimarrë  toka  e  tyre. Ai  çast  mund  të  jetë   sot,  nesër, ose  në  një  të  ardhme  të  afërt!”   Rrustem Geci – Dortmund, 2016 Mesazhit […]

Me Fatbardha Demin për gjuhën hyjnore shqipe

E dini që  “Gjuha pellazgo-shqipe, është Muzeu i vetëm dhe më i lashti në historinë evropiane, që padrejtësisht nuk emërtohet si pasuri e kulturës botërore dhe nuk gëzon përkujdesjen e UNESCO-s, për fajin tonë në radhë të parë, dhe të historiografisë zyrtare ndërkombëtare që kërkon flijimit të saj, për interesa politike ?“ na thotë Fatbardha […]

NJË KOMUNIKIM MIQËSOR MES EPIROTASIT DHE ARVANITASIT Z. Th. PANGALOS

                            I nderuar z. Pangalos!, Ju uroj përzëmërsisht për adhurimin mbresëlënës që tregoni për origjinën tuaj arvanite. Personalisht nuk heq asnjë presje për sa shkruani në artikullin: “Aρβανίτες και Αλβανοί” ku bëni për arvanitasit, sepse kështu qendron e vërteta. Ashtu siç ju shkruani, të gjithë popujt gjatë periudhës së pushtimit bizantin quheshin “bizantë”, më pas […]

Demosteni: “Filipi i ati i Aleksandrit jo vetëm që nuk është grek dhe kurrfarë lidhje farefisnore nuk ka me grekët, por është një murtajë e ndyrë e Maqedonisë.”

Çfarë kombësie kishte Aleksandri i madh? Autorët antikë që kanë shkruar apo kanë përmendur Aleksandrin e madh janë të shumtë, megjithatë ne do të rendisim disa prej tyre ose, thënë më qartë, më të rëndësishmit.  Informacionet, sigurisht, kanë të bëjnë me origjinën dhe identitetin e tij. Përmes tyre, por edhe të dhënave të tjera, do […]

Trashigimia Pellazgo-Iliro-Shqiptare: Troja e dytë shtrihet në Butrint, në Shqipëri

Miti i manipuluar i Eneas në Butrint E kam takuar dy herë arkeologun anglez Oliver Gilkes në Butrint dhe në Tiranë. Kemi biseduar për arkeologjinë dhe posaçërisht për Butrintin. Oliver Gilkes është kërkues shkencor në Institutin e Arkeologjisë Botërore në Norwich të Anglisë. Oliveri ka mbi 10 vite që punon në ekspozitat arkeologjike në qytetin […]