Etiketë: trojet shqiptare

Turqia mike e Serbisë dhe e Rusisë

“Do të vijnë mbas nesh fëmijët tanë e fëmijët e fëmijëve tanë dhe ata do të flasin për ne, ata do të gjykojnë për ne- Breznitë veprat i gjykojnë  (Esad Mekuli , 1954 në poezinë e tij “Gjykimi”.) Si ndodhi që në lirinë e dhuruar nga zoti dhe miku të e mallkojmë vetveten ? “Përderisa […]

Çerçiz Topulli dhe Mihal Grameno

Bota kundër shqiptarëve (shkrimi #11)   “Ne nuk kemi luftuar për shtëpinë tonë , por për vendin tonë dhe vendi jonë është gjithkund ku flitet gjuha shqipe e jetojnë shqiptarë në trojet e veta . Edhe kjo është tokë shqiptare !” Fjalët e fundit të Çerçiz Topullit përpara pushkatimit të tij nga malazezët .   […]

Ndarja e botërave

Nëna dhe fëmijët e humbur (shkrimi #7)   Popujt e tjerë e kanë parasysh se ndarja e trojeve të tyre është një krim ndaj tyre . Ata e ngrisnin zërin e tyre kundër copëtimit të trojeve të tyre dhe bota e sheh atë popull me fytyrë të bardhë . Ata fatmirësisht u bashkuan me nënën […]

E vërteta e hidhur (II)

Nëna dhe fëmijët e humbur (shkrimi #6)   Dhimbja më e madhe e shqiptarëve , më jep një frymëzim më të madh , për të shkruar edhe më shumë për këtë popull . Ky popull ka kaluar më të këqijat e botës dhe ne për shekuj dhe vjet të tëra , i’u kemi bërë ballë […]

E vërteta e hidhur (I)

Nëna dhe fëmijët e humbur (shkrimi #5)   Zoti na sprovoi me plot të këqija dhe këto të këqija , nuk besoj se do i kishte pasur në histori ndonjë popull tjetër . Ajo që dua të them është , se populli ynë nuk duhet t’a harrojë kurrë historinë e saj të lashtë .   […]

Etnikum: KRIMET SERBO-MALAZEZE DHE SLLAVO-MAQEDONASE MBI POPULLATËN SHQIPTARE NË SHEK. XX (PJESA IV)

KRIMET SERBO-MALAZEZE DHE SLLAVO-MAQEDONASE MBI POPULLATËN SHQIPTARE NË SHEK. XX (PJESA IV) Nga libri “Strategjia e shqiptarëvet” të Gjokë Dabaj-t Po sjellim tash këtu një regjistër, të vetëm një pjese krimesh që na i kanë bërë sërbët, malazezët dhe sllavët e Maqedonisë apo bullgarët në shekullin XX. Të dhënat janë marrë në librin “Gjenocidi serbomadh […]

“Pirro Burri” frymëzim për heroin tonë kombëtar Gjergj Kastrioti- Skënderbeu

EPIRI DHE TRASHËGIMIA HISTORIKE Për Epirin dhe tre krahinat përbërëse të tij: Molosinë, Thesprotinë dhe Kaoninë, është folur e shkruar shumë, por do të flitet dhe do të shkruhet ende shumë për shkak të interpretimeve dhe pretendimeve greke për këtë trevë thjesht pellazgo-Iliro- shqiptare, që asnjëherë, e theksojmë: Asnjëherë nuk ka qenë tokë apo popullatë […]