Reagim për vrasjen nga Qeveria Asfalija Greke e Presidentit të Çamërisë Festim Lato.

Një koment reagim ngushllus revoltues i imi (i Paredaktuar Lektoruar) në rrjetet sociale për vrasjen eleminimin fizik nga shteti – Asfalija – kisha genocidiste greke, të ish-Presidentit të ndjerë të Republikës së Çamërisë, Festim Lato.

I nderuar lexus mbarë shqiptarë, siç po shihet po na lë të kuptojmë nënkuptojmë, qeveria djathtiste fashiste nacionaliste shoviniste greke e sapoardhur në pushtet nga zgjedhjet më të fundit, që u mbajtën në shtetin Helen, misionin e saj të parë (terrorist vrastar) sa i përket me politikën e saj të jashtme konkretisht kundrejt nesh si komb shqiptar, në veçanti kundrejt çështjes së pazgjidhur së krahinës shqiptare të Çamërisë.

Dhe se cila do të jetë politika e saj e jashtëme e fqijësisë së mirë konkretisht me ne si komb shqiptarë e tregoj më së miri më në fund shteti Asfalija, kisha genocidiste greke pas atentatit të parë të dështuar (gate qjeverisjes majtiste të ishë kryeministrit grek Cipras) kundrejt ishë Presidentit të ndjerë tashmë Festim Lato, e eleminuan, asgjësuan, ekzekutuan bënë realitet me atentat terrorist eleminimin fizik të ishë Presidentit të Republikës së Çamërisë, Festim Laton.

Unë së pari në këtë shkrim reagim timin ngushëllues u shpreh ngushëllimimet e mia (si një ishë vullnetar në UÇK, dhe si një simpatizant idealist kundrejt çështjes kauzës së pazgjidhur të krahinës shqiptare të Çamërisë, konkretisht kundrejt jushë si përfaqsus të institucionëve shtetërore të Republikës së Çamërisë në egzil Hollandë, familjarve të afermëve shokëve dhe miqve të tij, popullatës çame dhe në tërësi shqiptarëve patriotë, atdhetarë, liridashës, të përkushtuar impejuar për zgjidhjen e kauzës së krahinës shqiptare të Çamërisë.

Pra nga ndarja e parakohshme nga kjo jetë e ishë Presidentit të ndjer Festim Latos nga atentati kriminal terrorist nga plumbat e shkrepur me udhëzime direktiva urdhër të Qeverisë, Asfalisë, kishës pseu-ortodokse genocidiste greke kundrejt ishë Presidentit të ndjerë tashmë të Republikës së Çamëris Festim Latos.

I paharruarë i përjetshëm qoftë kujtimi nderimi në panteonin e kujtesës mos harresës në tërsin tonë gjeografike etnike mbarë kombëtare shqiptare kundrejt Dëshmorit President të parë të Republikës së Çamëris.

Përkushtimi sakrifica vetmohimi amaneti rënja vrasja e tij në pusi – pabesi,ekzekutim -eleminimin me atentat terrorist,që pa as një lloj dyshimi hamendsimi ilizioni u implementu kronologjikisht nga Shteti Asfalija Shoviniste Greke.

Shpirti gjaku i tij na u bëftë fanarë pishtarë busull orientimi frymëzimi, motivimi, inspirimi vetmohimi patriotizmi -atdhetarije,për të bërë realitet implementuar në praktikë amanetin e shqiptarve të masakruar të Çamërisë nga genocidi shtetëror Greko-Zervist ,dhe si amanet të ishë Presidentit të ndjerë .

Të organizohemi mobilizohemi (O sot O Kurrë)anë kënd si shqiptar (identik sikurse në të trija ishë uçk-të e lavdishme të komb it shqiptarë ),për të luftuar çliruar nga kthetrat e shtetit pushtus genocidist okupator grek Krahinën Shqiptare të Çamëris.

Dhe ta bëjmë realitet (njëherë e përgjithmonë) ëndrën sakrificën gjakun e derdhur nga para-ardhësit e shqiptarëve të martirizuar të Çamërisë nga genocidi Greko-Zervist dhe tashmë nga dëshmori mi i ri ishë presidenti i ndjer i Republikës së Çamëris Festim Lato.

Bërja implementimi në realitet në praktik i Shtetit të Çamërisë, sikurse Shteti i Kosovës Shqiptare do të jetë Hakmarrja shpërblimi që gjaku i derdhur shpirtërat e shqiptarve të Çamëris dhe gjaku eshtrat shpirti i Presidentit të ndjer Festim Latos të pushojn të qetë në amshim përjetsi.

Gjithashtu,ne si shqiptar në tësin tonë gjeografike etnike mbarë-komtare shqiptare, e informojm shtetin asfalinë, kishën e tyre genocidiste shoviniste okupatore greke që e mbajn të pushtuar pëkohësisht krahinën shqiptare të Çamëris Epirin Qendron dhe Jugor shqiptar, se shumë shumë shpejt (identik sikurse në Kosovës Iliridë), shtatoret bustet përmendoret e Presidentit të ndjerë të Republikës së Çamëris Festim Latos, dhe të patriotve atdhetarve dëshmorve martirve të shqiptarve në tërsi, në veçanti të shqiptarve të Çamëris të rën për çlirim dhe bashkim komtare, si shtatore përmendore nderuse përkujtimore, do të ndërtohen ngrihen vendosen ane kënd maleve fushave rrugve shkollave universiteteve spitaleve objektëve të kultit kishave xhamijave tyrbëve bektashiane sinagogave aroporteve fshatrave qytetëve bregdetit jonjan liqenëve lumejve të Republikës së Çamërisë.

Lavdi i paharruar i përjetshëm qoftë kujtimi nderimi ndaj dëshmorve të kombit shqiptar që dhan jetën e tyre për çlirim dhe bashkim kombëtar, në të gjitha luftrat betejat helmimet vrasjet eleminimet e tyre në pusi pabesi, nga fqijt tan grabitqar armiqt e kombit tonë shqiptar.

 

Shkruar artikular nga Dashamir Alliu, ish-vullnetar në UÇK.

Shperndaje ne
Updated: 22 Korrik, 2019 — 04:43

The Author

Dashamir Alliu

2 Comments

Add a Comment
 1. Ku konkretisht,duhet të varroset me cermoni nderuse ushtarake presidencjale, trupi i ishë presidentit të ndjer të Republikës së Çamëris Festim Latos?

  Varrimi i ishë  presidentit të ndjer  të Republikës së Çamëris Festim Latos  nuk duhet kurrsesi te Varroset në vendlindjen e tij në Vlorë ,por kurrsesi as edhe në Holland,  por edhe në brendësi të teritorit të Republikës së Çamëris në këto momente, ështe e pamundur që  ishë presidenti i ndjer Festim Lato të  varroset me cermoni nderuse përkujtimore ushtarake presidencjale,sepse  teritori i krahinës shqiptare të Çamëris ndodhet i pushtuar nga shteti genocidist shovinist okupator grek. 

  Në këto momente,i vetmi vend ideal për tu varrosur(pëkohësisht derisa të çlirohet nga pushtusit grek teritori i Republikës së Çamëris)trupi i presidentit të ndjerë Festim Latos duhet të varroset me cermoni  nderuse  ushtarake presidencjale,pikërisht në fshatin (Vervë kufi më Çamërin) në afërsi të (Shtëpis së Paqes) ,të cilën e përuroi pagëzoi i ndjeri si (Shtëpi  të Paqes ) në fshatin (Vervë kufi me  krahinën Shqiptare të Çamëri’s)pikërisht ishë  presidenti i ndjer Festim Latoj. 

  Dhe në etapat muajt vitet e ardhshme, kur ta çlirojm nga pushtusit okuatorët Grek  teritorin e Republikës së Çamëris ,tupi i presidentit  Festim Lato,të zhvarroset me cermoni ushtarake presidencjale nga   shtëpija e Paqes në fshatin Vervë,dhe  të rivarroset me nderime cermoni ushtarake nderuse presidencjale në kryeqytetin e Republikës së Çamëris shqipëris jugore janinën e Pirros Gjin Bue Shpatës Ali Pashë Tepelenës Festim Latos dhe e të gjithë  shqiptarve.

  Shkruar artikuluar nga Dashamir Alliu ,shë vullnetar në ishë uçk, gjithashtu edhe kryetar i Shoqatës Patriotike Atdhetare Zyber Alliu ishë Komuna Hotolisht  Rrethi Qyteti Librazhd Shqipëri Londineze. 

 2. Koment reagim kundrej shqifolsave qe po shpifin dezinformonin kundrej personalitetit te ndjrit ishe Presidentit te Republikes se Çameris  Festim Latos!

  Keto shpifje trillime te evropes kurv dhe te prononcimeve qendrimeve  kinse zyrtare institucionale nga policija  Hollandeze  medjave  kinse te tyre pra nga keto pseudolajme Hollandeze hallin me te madh te tyrin e kishin pasur sepse ishe i ndjeri Lato parat  i dergonte ne shqiperi dhe nuk i linte ne Holland ,Por pse nuk tregojn me Emer Mbiemer  medjat Hollandeze  se kushe eshte urdherdhensi  ekzekutori i Festim Latos qe sipas  shqipfolsave  progrekerve proserbeve  i ndjeri ju paska pasur  Borxhe obligime  financjare ? Dhe eshte edhe nje fakt argument tjeter kokfort i pamohushem ku dhe dihet boterisht se ai qe e tradhtoi qiti ne prit ishte  shtetas  Hollandez ,Por  Qeverija  Hollandeze e tulipanave  dylberave LGB-DUSHAVE  pederave edhe per maskaren e Serbrenices ku ishin fajtor bashkpjesmarrs me serbet  ne ate genocid gjykata Hollandeze  e amistoj  fain  pergjegjsin kryesore te Shtetit  Hollandez   per ate masaker.Por ajo qe eshte e paimagjinushme per tu lemeritur me se  shumti,- esht se i jane gezuar ne ekstrimitet letargji  vrasjes ekzekutimit te ndjerit Festim Latos kan shpifur dezinformuar  vjellur zi e terr shqipfolsit pseudodjathtistet pseudopatriotet (qe kane pothuajse  30-te vite  duke u identifikuar reklamuar vjelur mbledhur apo plaçkitur fonde financjare si perfaqsus te çeshtjes Çame dhe per 30-vite identikit sikurse ka  mashtruar mbledhur fonde financjare ishe qeverisja pacifist vegjetarjane e LDK-se se Ibrahim Rugoves Bujar Bukoshit   ne emerin  kamuflimin mashtrimin  e nderkomtarizimit  çlirimin te kosoves  nga ishe pushtusit serbet ,ora identik edhe keta pseudo-perfaqsus mashtrushtrusit pseudodjathtistet  pseudonacionalistet  qe na kan krijur partiçka shoqata pseudopatriotike  nen identifikimin kamuflimin e çeshtjes Çame . ( kan mbledhur stermbledhur apo vjedhur grabitur fonde marramendase fibancjare nen identifikimin e kauzes Çame),- Por nuk i ka akuzuar poshtruar demonizuar as nje nga shqiptar  e ndershem(se çfare kan Bere ne dobi te çeshtjes Çame me keto finance qe ju Jan dhe besuar ,apo  se jane  akuzuar lençitur si maskarej mashtrus  progrek  proserbe proturq)Dhe pikerisht te till oasudodjathtistesh perfitusish profiter matrealist interesxhij ,te till hienash shushujash pseudopatriotesh folfloristesh  skan ber asgje serjoze  konkrete ne ate drejtim  oer te sensibilizuar nderkomtarizuar  apo  qe te ken nje status orogram se cilat jan rruget mundesit alternativat per te zgjidhur çeshtjen Çame .Dhe te till papagallesh pseudopatriotesh nuk kan ber as edhe nje protest dinjitoze per te nderkomtarizuar zgjidhur çeshtjen  Çame. 

  Dhe pikerisht te till pseudo-patriotesh maskarej shqipfolsa duke na u identifikuar me çeshtjen Çame nga shqiperija dhe sidomos nga disa shqiofolsa nga  kosova ku  pikerisht keta qe shpifin dezinformojn Zi e Terr  kakarisin nga kosova  (Me profile fallco Anonime sepse( Jan Burrec Burracak )nuk e tregojn Emin fytyren e tyre te vertet ne profile shpifjet e tyre ?)kan  shpifur kundrejt te ndjerin Festim Latos ,kur ne nje moment keta maskarej pseudopatriot  nuk eshte çudi dhe e pamundur qe po te interesohesh  per biografin e tyre te ndritur apo te zez apo se sa patriot kontribut dhenes jan qen ne luften e kosoves dhe po te bejm nje investigim ekspertiz  keta qe kakarisin  fryhen si gjela knojsa pa pupla nga kosova patheter  realiteti kundrejt tyre do te jet se kur ka qen lufta e Kosoves  jo vetem qe nuk kan qen be kosoves edhe new kan qen kan ikur  marre arratin nga syt kembet, nuk jua ka mbajtur  te radhiten si vullnetar ne ishe uçk-te dhe tani na dalin si kerpurdhat kermijt pas shiut  dhe na hiqen pseudopatriot te zjarrt te çeshtjes  Çame Kurse ne luften e kosoves kur serbet vrisnin dhunonin digjnin shperngulnin shqiptaret e kosoves nga shtepit e tyre ,ketyre pseudopatriotve ju kishte hyr lepuri ne bark dhe kan qen te fshehur strukur ne ndonje shtet te perendimit apo ne dimi te nenave motrave tona shqiptare te kosoves apo duke ber plaza rrezitur ne plazhet e deteve liqeneve lumejve te shqiperis  perendimit .

  Dhe sikurse te till shqiofolsish qe po shpifin dezinformojn kundrejt te ndjerit Festim Latos njejt identik kan pas shpifur dezinformuar edhe kundrejt ishe komandantit legjendar te ishe uçk-s Adem Jasharit pikerisht nga xhelozija kundrejt punes vullnetit formimit te tij patriotiko atdhetar ,Ose seshte çudi e oamundur apo hipotetike imagjinare ?se pikerisht keta shqipfolsa kan shpifur kundrejt te ndjerit nen direktivat sponsorizimet e qeveris asfalis greke.

  Ju rikujtojm ketyre pseudo-historjucave shqipfolsa vegjetarjan pacifist, se edhe serbet nepermjet shqipfolsa  bashkpuntorve te tyre ne Kosoven e para gjat dhe pas çlirimit  shpifnin dezinformonin Zi e Terr  kundrejt Zahir Pajazitit Adem Jasharit  dhe ne tersi kundrejt luftetarve te ishe uçk-ve  se kan qen  hajna hajdut pulash bullicash lopesh  pelash  spiun te serbis,dhe na krijuan edhe nje gjykat speciale proserbe anti uçk-se ne parlamentin e kosoves ,dhe  interesantja ka qen dhe vazhdon te jet se pasi keta ran deshmor per çlirimin e kosoves pikerisht  shqipfolsit pacifistet antiçlirimtaret qe kishin shpifur dezinformuar kundrejt ketyre patriotve herojve deshmor  Ju kendonin keng me sharki çitelija   dhe Ju benin homazhe  Ju vendosnin buqeta me lule pikerisht ketyre te renve kundrej te cilve kishin shpifur dezinformuar, edhe sa i perket per rastin e te ndjerit Festim Latos  eshte po e njejta  parodi telenovel kriminale shqipfose  perbaltese kundrejt kontributit patriotiko atdhetar te ndjerin per sensibilizimin nderkomtarizimin zgjidhjen e çeshtjes Çame por koha do te tregoj realitetin kontributin vetmohus te ndjerit  per nderkomtarizimin zgjidhjen e çeshtjes .Poshte tradhtaret servilet shpifsit  shqiofolsit  Lavdi deshmorve te kombit shqiptar qe dhan jeten e tyre per çlirimit dhe bashkim komtar Lavdi.

  I nderuar Profil anonim i ashtquajtur kamufluar ne rrjetet socjale si (Kosova Maryire?)qe ne komentet posyimet e tua shpif dezinfirmon pa fakte argumente kundrejt ishe Presidentit te ndjer te Republikes se Çameris Festim Latos. Nuk e di dhe as qe me intereson ta di se kush  je qe komenton pas keti profili anonim nen emrim identifikimin e Kosoves Martire? Uroj shpresoj te Kesh sakrifikuar kontribuar  me ato mundesit pamundesit e tua qe me ne fund kjo Kosova  Martire te jet e pavarur  sovrane nga shteti shovinist Serb .Sa i perket kundrejt te ndjerit nuk ja kam bere ekzpertizen e te kaluares se tij te Ndritur  apo te Zez,Ne komentin tim nese e ke lexuar kuptuar kam qen shume i qart, se fqijt tane armiqsor grabitqar na i kan vrar ekzekutuar   helmuar  patriotet atdhetaret shqiptare  ne te shumten e rasteve nepermjet shqipfolsave  ,dhe pikerisht te till papagallesh shqopfolsash me apo pa vetedijen e tyre  ndoshta ?kan shpifur dezinfirmuar Zi e Terr kundrejt ketyre patriotve atdhetarve shqiptar qe I ka vrar eleminuar, gjithashtu i nderuar ne komentet reagimet e tua me Sa kam pare lexuar kuptuar je ofendus  perçares paragjykus kundrejt komentusve te tjer ne rrjetet socjale, dhe ky fjalor i yti ofendus vulgar  denigrus  kundrejt komentusve te tjer nuk te ka hije dhe nuk te Ben nder  perkundrazi  edhe per faktin  se  prezantimin  identifikimin foton e profilit Si Kosova -Martire, dhe me te Trija logot identifikuse te ishe Ushtrive Çlirimtare te  Kosoves  Lugines se Presheves  Ilirides Madedonis ,Sa per Evrop i nderuar nuk eshte duke folur prononcuar per te kaluaren e te ndjerit te Ndritur  apo te Zez?dhe  Vrasjen e te ndjerit  Evropa  ne tersi me shtetet  e saj antare, mbas ati portuali  ne gjuhen Hollandeze qe kinse na jet  arsyet argumentet pse u eleminua I ndjeri? Apo ndoshta ky portal-hale nevijtore  dezinfirmuse  shpif dezinformon  kriminalish  kundrejt te ndjerit mund te jet Si portal i hapur menaxhuar per te shpifur dezinformuar Anglisht gjermanisht  Hollandisht apo ne gjuhen tone  shipe  nga agjenturat Serbe -Greke shqipfolse.Gjithashtu te informoj  Kosov  Martire  se sa per Evrop Kosova nuk do te perkrahej çlitohej apo behej shtet aspak perkundrazi Evropa po punon investon  qe te rikthej pushtusit Serb ne  Kosov,dhe nese sdo ti ec ky skenar per ta implementuar neoermjet shqipfolsave do mundohet te krijoj Zahednicen  pra  Republiken  Serbska ne brendesi te kosoves, dhe nese edhe ky projekt I deshton  ateher Evropa kurv  do te investoj ne ndarjen etnike fetare te Kosoves Martire.Pavarsija e Kosoves Martire u arrit be realitet vetem ne saje te luftes titanike te ishe uçk-s gjakut te derdhur dhe perkrahjes  vendimtare  te aleatit te perjetshem te kombit ton SHBA-ve, Sa per Evrop me e pas ajo ne for fatin te ardhmen ton komtare  na  kishin shdukur shfarosur ne dhoma gazi identik sikurse i shfarosur ne kampet e Aushvicit  hebrejt Hitlerjanet  Fadhisto Nazist!

  Shkruar nga Dashamir  Alliu ishe vullnetar ne ishe uçk.

Lini një Përgjigje te Dashamir Alliu Anuloje përgjigjen

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.