Kategori: Analiza

Analiza: Skender Jashari- Pushtimi prej Perandorisë Arabe të territorit Izraelit të Palestinës

Pas pushtimeve të periudhës antike, territori izraelit i Palestinës, vazhdoi të jenë pre e pushtimeve edhe pas shekullit VI të Erës tonë. Ky territor do mbetet nën pushtimin islam nga vitet 634 deri me rastin e krijimit të shtetit izraelit më 1912, kur përfundimisht do çlirohet nga pushtimet islamike, mirëpo deri më sot, vazhdojnë problemet […]

Analiza: Skender Jashari- Pushtimet arabe, turike, mameluke dhe kryqëzatat ndaj territorit Izraelit të Palestinës

Territori izraelit i Palestinës, përjetoi pushtime nga barbarët arabo-islamik dhe turko-islamik gjatë periudhave më të gjata të historisë. Historia e pushtimeve të huaja të këtij territori fillon me pushtimin egjiptian me Betejën e Megidos, e vitit 1469 para Krishtit. Në qarqet islamike shqipfolëse dhe më gjerë tentohet që Palestinezët e sotëm( arabët dhe Egjiptianët e […]

Analiza: Skender Jashari – Mitet islamike në territorin izraelit të Palestinës

Sikur serbët që kanë krijuar mite për “Kosovën si djep të tyre” e njejta gjë ka ndodhur edhe me arabët gjegjësisht islamikët, të cilët kanë krijuar mite për tokën Izraelite. Shkaku i miteve të renditura më poshtë, që Islamizmi dhe Kurani i ka përvetësuar dhe përshtatur, mbi bazën e të cilave fashizmi teokratik islamik pretendon […]

Analiza: Skender Jashari: Arabët e territorit izraelit të Palestinës, janë ardhacak!

Arabët e territorit izraelit të Palestinës, janë ardhacak! Njejtë si çetnikët serb, që glorifikojnë dhe shenjtërojnë “Kosovën si djep i tyre”, ashtu edhe arabët dhe islamikët, glorifikojnë dhe shenjtërojnë edhe territorin e Izraelit, pavarësisht sesi sllavët ashtu edhe arabët, janë ardhacak. Ashtu si sllavët që erdhën në Gadishullin Ilirik, rreth shekullit VII, edhe arabët islamik […]

Analiza: Skender Jashari – Origjina e flamurit të arabëve të territorit izraelit të Palestinës

Në ditët e sotme, shohim që arabët e Palestinës, valëvisin një flamur, i cili është flamur i fashizmit islamik arab, që më parë( 1916) ishte i Revoltës Arabe kundër Perandorisë Osmane. Popujt e robëruar nën pushtimin e Perandorisë Osmane, të cilët ishin të besimit islam, u ballafaquan me një sfidë të pakalueshme, që kishte shkaktuar […]

Skender Jashari: Historia e vërtetë e Palestinës ( shek.V para Krishtit- shekulli XIII)

Prej fillimit të agresionit të Terror-rusisë, kundër sovranitetit dhe integritetit territorial të Ukrainës dhe kundër gjithë Demokracive Perëndimore dhe dështimi gjithnjë e më i madh, i saj në fushëbeteja, e bënë të kuptueshme që kërkon një alternativë. Në vazhdimësi Terror-rusia përdori alternativa të ndryshme, ndër të fundit ishte dështimi në “Fuqinë e Barotit në Ballkan” […]

Analizë: Skender Jashari- Qeveritarë të Republikës së Kosovës, tashmë propagandojnë “Xhihadin Global” me fjalë të “agjentëve islamik të Serbisë”

  Thellohet agresion rus në Ukrainë, rriten tensionet në Lindjen e Mesme, ashtu edhe në lidhje me Tajvanin e gjetiu. Në Ballkan edhe Serbia, tensionon situatën, me gatishmërinë për të ndjekur hapat e Rusisë, sidomos në Bosnje por edhe në Kosovë. Këto nuk e shqetësojnë aspak “miletin” osman, islam e turkofil të cilët ende flasin […]

Analizë: Skender Jashari- Rrëshqitja e Republikës së Kosovës kah islamizmi dhe zhbërja e saj

Pasiqë Kosova-Dardania ishte për shekuj të tërë e pushtuar nga pushtues të ndryshëm, kjo bëri që edhe secili nga këta pushtues të krijonte një shtresë lojalistësh, simpatizantësh, servilësh e poltronësh, e të dobësonte identitetin tonë kombëtar. Duke qenë se Serbia ishte pushtuesi i fundit, e që tashmë fliten edhe hapur për shifra prej disa mijërash […]

Analiza: Skender Jashari- Avionët e shteteve anëtare të NATO-s, që janë përdorur në bombardimin e Jugosllavisë

Fillimi i Operacionit Forcat Aleate, që konsistonte në bombardimin e Jugosllavisë, më 24 mars 1999, në ora 20:00 sipas orës lokale në Kosovë, NATO-ja kishte në dispozicion 344 avion ushtarak të pozicionuar në bazat ajrore në Europë, prej tyre ishin 214 avion ushtarak të SHBA-së dhe 130 të anëtarëve të tjerë të NATO-s. Shtuar këtyre […]

Analiza: Skender Jashari- Islamizmi dhe Rusia, roli i Islamit në politikën e jashtme ruse

Rusia është një vend ku njëkohësisht ekzistojnë dy civilizime të ndryshme ai ortodoks dhe ai islamik. Prandaj ardhmëria e saj varet nga relacionet në mes qeverisë së Rusisë dhe qytetarëve musliman të saj, nëse janë për integrimin e minoriteteve nacionale dhe fetare në Rusi-gjegjësisht do jenë lojale ndaj regjimit apo do bëhen gjithnjë e më […]

Analiza: Skender Jashari- Konfliktet në të cilat është përfshirë Rusia gjatë shekujve të fundit!

Konfliktet në të cilat është përfshirë Rusia gjatë shekujve të fundit! Një nga perandoritë e fundit, është Federata Ruse, e cila në vazhdimësi që nga 1715, deri më sot, për asnjë periudhë nuk ka pushuar se zhvilluari plane, projekte dhe agresione kundër vendeve të tjera. Prandaj Federata Ruse, sot mbetet ndër perandoritë e fundit, që […]

Analiza: Skender Jashari- Strategjia islamike e Rusisë-Doktrina islamike ruse

Moska zhvilloi një strategji në vitet e 90-ta të shekullit të shkuar, që ishte vis-a-vis me zhvillimin e Xhihadit Global, që ishte një strategji që besohet e projektuar nga Rusia, për ta përdorë terrorizmin islamik si „mashë“ për t’i arritur qëllimet e saja, që të kundërshtoj botën Monopolare dhe të krijohet Multipolarizmi( si rend i […]

Analiza: Aktet kriminale “terroriste” të terroristëve islamik të Serbisë në Republikë të Kosovës

Ditëve të fundit, në medie janë publikuar fotografi të një grupi kriminal “terrorist” islamik, që ka kryer një numër të konsiderueshëm të grabitjeve në Republikë të Kosovës. Grupet kriminale “terroriste” dhe grupet terroriste islamike të përfshira në veprimtari kriminale ordinere, janë fenomen i njohur edhe ndërkombëtarisht, pasiqë edhe në këtë mënyrë kanë siguruar financim të […]

Krimet e nderit si “terrorizëm islamik kundër Familjes”

Kohëve të fundit ballafaqohemi me fenomenet kriminale të paramenduara dhe të qëllimshme, që ishin parapa me kohë që mund të na ndodhnin. Pasiqë propaganda fetare dhe propaganda radikale, ekstremiste e terroriste islamike ishte orientuar në dy drejtime: 1. në propagandën radikale, ekstremiste e terroriste islamike pas 2001-shit, e sidomos atë në formë perfide pas 2016-ës, […]

Shqipëria ka 4.450.000 banorë edhe me emigrantët ka gjithsej 5.850.000 shtetas

Shqipëria ka 4.450.000 banorë edhe me emigrantët ka gjithsej 5.850.000 shtetas Shqipëria ka 4.450.000 banorë dhe jo 2.820.000 banorë si deklaron INSTATi. Numri i emigrantëve është 1.400.000 edhe gjithsej Shqipëria ka 5.850.000 shtetas. Demografia edhe numri i popullsisë janë shumë të rëndësishme për të gjitha fushat kombëtare, ekonomike, sociale, politike edhe ushtarake të vendit. Në […]

Analiza: Kasam ShAQIRVELA -Shqiptarët nuk kanë nevojë ta dëshmojnë atë që e posedojnë..!

Shkruan Kasam ShAQIRVELA ATA QË U KRIJUAN ARTIFICIALISHT LE TA DËSHMOJNË VETVETEN Do të ishte e drejtë e kundërta e thënies, “grekët le ta marrin atë që u takon kurse shqiptarët le ta dëshmojnë prejardhjen e tyre ilire”, të një udhëheqësi apo burrështetasi shqiptar(E.H.) artikuluar nga goja e tij në qarqe shkencore e politike gjatë […]