Kategori: Thënje Kombëtare

Thënje Kombëtare: Hero i Kombit- Rexhep Vesel Mjaku, helmuar nga Shërbimi Sekret Serb

“Kur të lirohet Kosova, më thirrni vetëm njëherë te varri dhe unë do të ngrihem ta shoh Kosovën e lirë!” Rexhep Sadiku (Veseli), nga Shipkovica e Tetovës, mësues në Drenicë, i helmuar nga shërbimi sekret jugosllav, në Prizren, më 1946, për shkak të bindjeve nacionaliste dhe për pjesëmarrje në Kryengritjen e Drenicës, nën udhëheqjen e […]

Thënje Kombëtare: Prof. Horald Whitehall : Shqipja është dega më e vjetër e trungut të familjes së gjuhëve indoevropiane….

“Shqipja është dega më e vjetër e trungut të familjes së gjuhëve indoevropiane. Si e tillë, ajo nuk është degëzuar më tutje, por ka mbetur si gjuhë e parë dhe e vetmuar.“ Horald Whitehall profesor i linguistikës Anglo- Gjermane në Universitetin Indiana (SHBA)  

Thënje Kombëtare: Zotëri Ismail Qemali, Kryeministër i parë i Qeverisë Shqiptare të vitit 1912

 “Qëllimi ynë kryesor është si të shpëtojmë atdheun nga kthetrat e armikut, të ruajmë nga rreziku i shfarosjes tepricat e ushtrisë dhe t’a forcojmë atë, për t’u përleshur me armikun. Kjo për ne është një çështje jetësore, njëkohësisht një detyrë e shenjtë për shefat e armatave.” Ismail Qemali me 9 dhjetor 1912

Dr. Aleksandre Lambert: Evropa dhe Ballkani e ka lënë qëllimisht mënjanë Shqipërinë…

Dr. Aleksandre Lambert, historiani zvicerian, i cili është edhe drejtor Akademik i “School of International Training” në Gjenevë, është një njohës shumë i mirë i historisë së Shqipërisë. Ai është edhe autor i disa librave ku ka studiuar marrëdhënjet ndërkombëtare të filozofisë politike. Lambert është gjithashtu një njohës i mirë edhe për çështjen çame. Dështitë […]