Opinion -Analiz -Reagim: Pse po keqpërdoret numri i luftetareve të dalë nga lufta çlirimtare e ishë uçk-së.

 

Gepostet von Gjergji Harka am Freitag, 20. Juli 2018

Cila mund të jetë konkretisht edhe njëra ndërë arsyet kryesore vendimtare ,e mbifryrjes në ekstrimitet ndoshta paksa,,- të numurit të kategorive të dala nga lufta çlirimtare e ishë uçk-së.

Pse po dezinformohet demonizohet anatemohen poshtërsisht qëllimisht kriminalisht kundrejt numurin realist të kategorive të ishë uçk-së ,pikërisht nga disa portuale faqe interneti serbofile , gazeta televizione shqipfolse porë edhe nga disa konglemeratë të identifikuarë kamufluarë në shoqëri kinse civile, parti politike (që kanë vjellur dhe vazhdojn të vjellin shpifin përbaltin zi e terr kundrejt këtyre kategorije emblematike meritore për çlirimin pavarsinë e kosovës ), në këto vitet e pasë -çlirimit ,konkretisht si qëndron e verteta-realiteti dhe se cilat mundë të jenë arsyet shkaqet realiste vendimtare , sepse kjo listë e kategorive të ishë uçk-së mund të jetë mbifryë padrejtsisht qëllimisht në numur me qëllimin prapaskenën e vetme kriminalizimin njollosjen zhvlersimin nëpërkëmbjen paragjykimin e asajë lufte titanike krenarë çlirimtare përë kombin shqiptarë , në dëm të kategorive meritore kontribut-dhënse për çlirimin e kosovës .

I nderuar lexus konkretisht si kategori të dala nga lufta e lavdishme e ishë uçk-së ,siçë edhe e dimë tashmë në kosovën e pas çlirimit pikërisht nga persona jo kopetent pseudogazetarëv pseudopionist kionse analistë , por edhe parti politike deputet të tyre që gjatë luftës së ućk-së kanë ndejur indiferent nuk kanë kontribuar në luftën e uçk-së , i kanë dhënë vetvetes së tyre privilegjin primatin që të shpifin dezinformojn poshtrojnë kundrejt luftës së lavdishme të uçk-së, por edhe kundër kategorive realiste të dala nga pasë lufta çlirimtare , dhe në pseudo-opinionet analizat prononcimet e tyre tedencioze, që janë bërë tashmë satirike telenovelash bajate tashmë ,dhe nuk i japin qëllimisht”sepse shumë mirë e dinë realitetin arsyen pse është i mbingarkuar ky numur i veteranve të ishë uçk-së” të vertetën realiste sepse numri I kategorive të luftës konkretisht I veteranve mund të jetë keqpërdorur dhe mund ta kenë marë këtë status persona grupacione”ishë ushtri armata pacifiste imagjinare vegjetarjane ”të lindura si kërpurdhat pas shiut pas çlirimit të kosovës ”- që nuk kanë kontribuar apo luftuar nën uniformën e ishë uçk-së,dhe për ti dhën një pergjigje reaguse kësaj propogande mjegullnaje shqipfolse serbofile dezinformuse e qëllimshme , me të vetmin qëllim prapavi për të kriminalizuar anatemuar pikërisht këto kategori meritore të ishë uçk-së, do i ceki në këtë opinion analiz reagim timin sipërfaqsor , disa nga arsye faktorë realistë (jo të trilluar imagjinuar )sepse Nr i kategorive të uçk-së mund të jetë i mbifryë dhe cilët kanë qënë faktorët kryesore vendimtarë , sepse ky nr i këtyre kategorive të ishë uçk-së mund të jetë paksa jashtë realitetit.

Demonizimi dez-informimi-sigmatizimi anatemimi shpifjet përbaltjet në raport me kategoritë e dala nga lufta e ishë uçk-së, në raport me numurin shifrën realiste të mbi-fryrë mbingarkuarë sipasë këtyre analistave që lehin kakarisin”si pulat gjelat knojsat pa pupla”- që nga pasë-çlirimi i Kosovës anti uçk-së .Interesantja ka qënë dhe vazhdon të jetë, sepse pikërisht këto shpifje dezinformim vjellje vrer – kundrejt këtyre kategorive të dala nga lufta e ishë uçk-së , në medjat e shkruara elektronike televizive debatet parlamentare etjer , pra këtë mjegullnajë telenovel shpifëse epidemike të bastardume tashmë e kanë orkestruarë si kurdoherë organizuarë bërë dhe vazhdojn ta bëjnë pikërisht shqipfolsit pacifistët vegjetarjanët , dhe në pseu-debatet prononcimet e tyre tedencioze kanë qënë janë jo realistë, selektiv dhe nuk i japin arsyet faktorët realistë”faktorë argumente që këta pacifist opinionist i dinë shumë mirë” sepse numri i kategorive të dala nga lufta mund të jetë i mbifryë qëllimisht dhe mund të jetë keqpërdorur.

Porë këta pacifistë pseudo gazetarë pseudo opinionistë , porë edhe disa palo deputet”anti çlirim anti ishë uçk, përfaqsus të partive vegjetarjane shoqerive civile gazetave televizioneve portualëve faqëve të internetit të themeluar dhe që i komandojn dirigjojn bijt bijat niperit mbesat dhëndrit e shqipfolsave ,që kanë vjellur dhe vazhdojn të vjellin vetëm zi e terr”gjatë dhe pas-çlirimit të kosovës” kundrejt kategorive të dala nga lufta e ishë uçk-së ,nuk e cekin përmendin as-njëherë të vetme sepse një ndërë arsyet kryesore që eshtë mbi-fryer mbingarkuarë numerikisht -keqpërdorur dhënja e statusit personave grupacionve pseudo-ushtrive fantazëm inegsistente ”të ashtëquajtura identifikuara FARK” të pamerituarë pa as një lloj kontributi merite praktike apo teorike në ishë radhët e uçk-së për çlirimin e Kosovës, përkundrazi misioni i tyre ka qënë anti çlirim sabotim i luftës çlirimtare të ishë uçk-së.Porë pikërisht statusin e veteranit të ishë uçk-së ,e kanë marë padrejtsisht edhe mbi 10-mi-15-mi vegjetarjan pacifistë”anti çlirim anti ishë uçk” të identifikuarë prezantuarë me këto ushtritë imagjinare inegsistente të ashtëquajtura ”Fark”.

Pra pikërisht këta palo-deputet pacifist vegjetarjan pseudogazetarë analist opinionist që organizojn programojn vjellin zi e terr shpifin demonizojn për Nr realist të kategorive të ishë uçk-së”KINSE DEMEK SIPAS MASHTRIMEVE DEZINFORMATAVE TE TYRE E KA KALUARE NR MBI 60-mi ”kurë realiteti faktik ka qënë dhe vazhdon të jetë se, kanë aplikuarë marë tërhequr aplikacionet mbi 60-mi persona indivit-e për të fituar statusin e familjes së dëshmorit invalitit veteranit, por 15-20-tm-ive ju janë refuzuarë aplikacionet kërkesat formularët e tyre që i kanë mbushur dhe dorzuarë përë të fituarë këtë status , pra Nr realist i kategorive të luftës duhet të jetë 40-45- mi, përfshirë në këtë shifër edhe 10-15-mi-mijë Farkistët pacifistët vegjetarjanët e LDK-së.

Porë asë edhe njëherë të vetme”në prononcimet deklarimet prononcimet televizive debatet parlamentare ne shkrimet fejtonet pambarim , që i kanë të përditshme në gazetat portualet e tyre në ballinat si lajme sensacionale bombastike për lezusit sippatizusit votusit e tyre ,pra shumë interesant sepse nuk e kanë përmendur sensibilizuarë denoncuarë këtë fakt realitet se arsyeja e numrit të kategorive të dala nga ishë uçk-ja ,ka të bëjë edhe përë arsyen faktin argumentin kriminal.

Sepse këtë status ”konkretisht të Veteranit të ishë uçk-së” e kanë marë ”padrejtsisht paftyrsisht tradhtisht”edhe këta10- 15-mi-mijë pacifistat vegjetarjanat të identifikuarë me ”Farkun imagjinarë ”që pikërisht këta që lehin kakarisin propogandojn dezinformojn për listën e mbifryer të veteranve,-e kanë pasur dhe e kanë shumë për zemër Farkun imagjinarë që ka luftuarë kontribuarë për çlirimin e Kosovës ”identik si Sanço Panço me Don Kishotin me mullij e Erës.

Porë në këtë mes duhet të reagojn prononcohen kundrejt këtyre shpifjëve dezinformatave të qëllimshme tedencioze që si qëllim të vetëm kanë pasur sigmatizimin paragjykimin kriminalizimin e kategorive meritore realiste të ishë uçk-së, pra edhe përfaqsusit e shoqatave të ishë uçk-së duhet të reagojn kundrejt këtyre shpifjëve dezinformatave tedencioze të qëllimshme të përditshme që janë plasuar dhe vazhdojn të plasohen propogandohen në televizionet portualet gazetat e tyre anti ishë uçk , pikërisht nga këta pacifist vegjetarjan.

Pra edhe ky fakt realitet i lartcekur plasuar sensibilizuar denoncuarë në këtë opinion reagus timin , ka qënë dhe vazhdon të jetë edhe një ndër arsyet kryesore vendimtare”i anashkaluarë jo sensibilizuarë qëllimisht kriminalisht ” ,sepse nr i veteranve është i mbifryrë-mbingarkuarë ndoshta paksa – jashtë realitetit, porë kjo që kam cekur sensibilizuarë , nuk i përjashton amiston rerabiliton edhe ato parregullsit keq-përdorimet ndoshta simbolike minore, apo madhore ndikuse përcaktuse që mund të jenë bërë në dëm të kategorive meritore kontributdhënse në radhët e ishë ”ushtrisë çlirimtare të kosovës”.

Shkruar artikuluarë nga Dashamir Alliu nga ishë Komuna Hotolisht Rrethi Qyteti Librazhd , Shqipëri Londineze , ishë vullnetarë në ishë uçk, gjithashtu është edhe kryetarë i Shoqatës Atdhetare Zyber Alliu Hotolisht.

Shperndaje ne
Updated: 27 Korrik, 2018 — 19:15

The Author

Dashamir Alliu

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.