Pal Islam Idrizi: Drejtuar njerëzve (atyre që shtiren) të zotit !???

“Drejtuar njerëzve (atyre që shtiren) të zotit”!???
Nga unë,biri i një populli që e krijoi vet ai,-ZOTI-.
-Ashtu si dikur…turku ngrinte çadra për rrethë qyteteve,kështjellave,priste me ditë,javë e muaj të tërë,dhe pastaj sulmonte,pabësishtë dhe padrejtësishtë si një vrasës.
Sot nuk ngre çadra…por xhamia që kanë të njëtin funksion kazermat ashtarake.
-Dikur,jo shumë largë!Kërkonin “xhamia”!
Dhe ja,kanë,mbi 800-në të tilla!
Tani kërkojnë! Rrugët,kërkojnë…gjithçka në emër të “fesë”,
ta turqizojnë tokën tonë të shenjtë,të larë me gjakë shqiptari.
Ti që flet shqip,i mashtruar apo jo -NDAL-ndal sa nuk është vonë.”Fejën” mbaje në shtëpi.
Luftë,po. Por kurrë, kurrë turqizim të tokave Shqiptare.

-U drejtohem luftëtarëve të lirisë,atyre që nuk kursyen as jetën,gjakun për lirinë e atdheut.
E di,i njejti shqetësim u sillet vërdall edhe juve!
Por a duhet,seriozishtë ta mendojmë edhe njëher…ARMPUSHIMIN e imponuar,kundër armiqëve,këlyshve të tyre?
Them me bindje -PO-.
Ne nuk luftuam për ti lërë vend një pushtuesi tjetër.Une jo. Dhe besoj edhe ti.
Jo turqizimit.Për asnje çmim,kurrë.

-U drejtohem servilëve,këlysheve të armiqëve, në veçanti atyre që me apo pavetëdije,u shërbejnë atyre,armikut.
Armiqët këtë çëllim kanë,fusin përçarje deri në ato më ekstreme,në fund të thonë,(gjithmonë nëse ti jep rezulltate në favor të tij) edhe sot,të njejtën të thonë edhe të nesërmen!
Dhe ti pret,pret pafundësishtë “shpërblimin e premtuar”!
Por gjithmonë servilëve u rezervohet një “shpërblim” i mirëmenduar nga armiqët që shkon në të mirë të propagandës vrasëse të tij.
Një ditë,ti nuk do jesh më në gjendje të kontrollosh vetëvetën,lakmia do të vëjë përpara,rruga jotë çorre???
Do përpiqesh të infektosh dhe të tjerë,për njëfar kohe.
“Fati”i tyre që do vijnë pas,do jetë i njëjtë me tuajin.
Për disa nuk do arrijnë të paktën të dëgjojnë nga armiku,fjalën”dhurat-shpërblim”,sepse ti, mashtron,ashtu siq je vetmashtruar.
Nuk lejon të tjerët të afrohen tek”njerëzit”që fshihën pas teje,sepse kështu do rrezikohesh seriozisht (mendon ti),
se mos gjeja po dalka dikush më i”ditur”e pastaj mbetësh i pa vlerë-shpërblim!
Deri sa një ditë ti do pushosh së marri frymë, do të përfundosh çoftë edhe duke ngrënë mish të një kafshe të ngordhur!
Dhe kështu,armiku do përfitoj edhe kur ti nuk do jesh më në këtë jetë.
Bëhet sikur nuk di asgjë,”mëshirshëm”!
Do kërkoi edhe shkaqet e vdekjës tënde,edhe atje ku nuk ka as edhe një adres!
Në anën tjetër,populli dhe vendi që të rriti,të mbajti me bukë,do të kuptoi (ndoshta pakëz me vones) dhe do fillon marrë frym lirshëm,pa i kuptuar të gjitha,por më i lehtësuar.
Nuk do ketë një varrë për ty,për tu qarë.Armiqët do të kujtojnë herë pas here,sigurishtë,kur atyre u’a do interesi dhe asgjë më shumë.

Pal
Islam Idrizi 20.05.2019

Shperndaje ne
Updated: 22 Maj, 2019 — 03:17

The Author

Islam Idrizi

1 Comment

Add a Comment
 1. HEU,PAL ISLAM IDRIZI:DREJTUAR NJERËZVE(ATYRE QË SHTIRËN)TË ZOTIT;EU,BREJTZUAR O
  NDJERËZVE(KRAFYRE LËT NXIRËN)
  LË SQOTIT,KOTIT;OUUU,PARA AFRO GJASHTË SHEKUJ-FARA VATRO LASHTË TEMPUJ;HYREGJE-
  NDA-KRYLEGJENDA,VETË GJERGJI
  KASTRIOT SKËNDËRBEU-TETË PËRGJEGJI TI DALË ZOT ATDHEUT;DUKE PLOTËSUAR AMANETIN
  BABES-DUKE ZOTSUAR TESTAMNEIN
  E SHKABËS:KTHENI PRAP TË NA RIÇLIRONI O,BIRI IMI-KRENI TRAP,VRAP,TË NA RIHIRONI
  RILIRONI,OUUU,SI ILIRI TRIMI;
  A MADHËSHTORI,ARBËRORI,MBI FE-PRIR DHE,PËR ATDHE OU,ATKRE;QE NDRRUAR KATËR HERË
  FETË-VATËR KRERË VERTETË;SI
  KATOLIKE,ARTODOKSE,MUSLIMANE DHE,PRAP TEPRAP,KATOLIKE;DUKE NA LËNË AMANETIN DHE
  TESTAMENDIN:FEJA SHQIPTARIT
  ËSHTË VETËM DHE,VETËM SHQIPTARIA;ARMIQËT KANË KEQPËRDORË FETË-GARDHIQËT QË LANË
  DREQPËRKORË,PËR TË NA TRETË;
  DUKE NA ASMILUAR,KUKE NA VARRËZIMI SHTRUAR,DUKE NA NËNSHTRUAR,PËR TË UA NËNSHK-
  RUAR KAPITULLIMIN,RRAPIPULL-
  KRIMIN;BËR MASHTRIME,VRER VRAZHDËKRIME;DUKE NA FUTUR,MRRUTUR,NË PËRÇARJE,PËRLA-
  RJE;PËR VARJE,VRARJA,SHARJE;
  SHPËRLARJE TRURI-SHTERSHKARJE HURI;GURI-DRURI DUKE NGRITUR GJËMËN-MURI-ZGURI O,
  DUKE NGRITUR NËMËN;PËR PARTI
  E PËR BARËBAR-VRER TRADHËTI E PRER PRADHËTAR;SE PAK U DUKËN-QE NA ZHDUKËN,MBI
  80% POPULL ME TROJE O MBARË
  KOMBËTARE,MBARË SHQIPTARE;POR,KËRKOJNË,TENTOJNË,100% MBARË SHQIPATRINË-OU,FARË
  SHKRIPKA VRRINË;A,SI PËRJETË
  MOT,EDHE SOT,NGA I MADHI ZOT;DO NA GJEGJI I ZOTI KËTI DHEU;GJERGJI KASTRIOTI
  SKËNDËRBEU;DASHKA-BASHKA,OH,
  HYREGJENDARIN OU,ME ADEM KRYLEGJENDARIN;SI DHE,NA PËRGJEGJKA NË TANDEMA;OUUU,
  GJERGJA MË ADEMA;GJERGJA MË
  ADEMA;A TRADHËTARI DHE TRADHËTIA-RA BARËBARI E TRAGJEDIA,MBI RE NËNTOKË-VRI E
  BREZE QIELLI-PRI HË,NËNËLOKË,
  RREZE DIELLI;KJO TOKË NUK MBANË TREDHËTINË-OJ LOKË,TUK QANË TRAGJEDINË;TADHËTAR
  OU BARËBAR,AS NË QIELL,AS
  NË TOKË,AS ME DIELL,AS ME LOKË;AS I GJALLË,AS I VDEKUR-PLAS TI KALLË,OUH,PLAS
  I PREKUR,HJEKUR,PJEKUR;AS
  VARR PËR VARRIME-RRAS ZJARR,VRER VARRKRIME,ZJARRSHKRIME,NGA TRUPI OH,TURPËRIME;
  SA E SA TURPI TURPEKRIME;
  KUNDËR KOMBI TËNDË,THUNDËR KORBI,KOBI RËNDË,TRËNTË;SHKIRTSHKITUR-SHPIRTSHITUR!.
  SHUM T’FALA,REFUGJAT LUFTË,
  PËRZENË ME DHUNË NGA FASHIZMI,DRAZHIZMI SERBË;QE PREJ KOSOVË NË NEW JERCEY,USA.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.